Отговори
# 630
Благодаря, лъки, за отговора. Възможно е и бебето да притиска нещо, зашото аз овсен всичко друго, имам и проблеми с бъбреците (камъни).
И все пак имах разни притеснения тези дни и сега съвсем се ошашках.

На мен ми е втора бременност и  с първата нямам спомени да съм имала някакви контракции. Накрая преносвах с две седмици и ми направиха секцио.

# 631
Ами да, възможно е и бебето да притиска нещо, ако си е сменило нещо позата, аз с първата бременност имах болки в дясно в шести месец точно по тази причина, беше се настантил основно в дясно и притискаше нещо, нерф ли беше, какво беше, не знам, но след няколко дни болката мина, после ме наболяваше, но от време на време. И аз така като теб, като не знаех какво е контракция и се уплаших. Да ти кажа, то ако беше контракции нямаше да се чудиш много много, щеше да си сигурна, те просто не могат да се сбъркат. За съжаление с напредването на бременността се започват и болежките в кръста, няма как бебчетата растат и натоварването расте.
Лека и спокойна нощ на всички!  Hug

# 632
  • Разград
И според мен не са контракции но не са и бъбречни кризи, защото аз правих от жлъчката и кризите винаги бяха по 2-4 часа. Много боли, поне жлъчна криза. Дано не те хванат бъбреците, защото сега такива кризи обхващат целия корем и кръст. Аз имах леки болки преди съществените кризи, но тях и на врага си не ги препоръчвам. Дано нещо е застанало бебчето на една страна и да е това.  Peace
То и в нас винаги е не над 20, ами и над 25-26%, но аз завивка си слагах, но наистина че с едно по-плътно чувалче може и да си е окей.  Peace
Органичен памук, както още го наричат има в няколко сайта!
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/1_910 - много е бедно нещо, обаче, откъм избор.
http://www.organicproducts.bg/bebeshki-drehi-organichen-pamuk-be … 92b9bdd58bce2c476
http://www.shushulka.com/category/4/kategoriya-1.html?&page=2
Има и други, а и вече даденият сайт няма смисъл да го повтарям. Невероятни са, а за другите с вълна и коприна, честно, за първи път чувам, но съм убедена че са номер едно. Въпросът е че цената за едно боди е доста сериозна, а на бебетата ще им трябват доста, а и гащеризончета.

# 633
Здравейте!
Смятате ли, че жилището трябва непременно да се пребоядиса преди идването на бебето? Няма мухъл, насекоми и домашни животни. Не може ли да се дезинфекцират стени, тавани и подове навред, и готово? Задължително ли е цапането и миризмите?...

# 634
  • Разград
Привет!  Hug
Ние няма да пребоядисваме, не че е ново на 1 година, на 6 години ни е къщата, но след 2 години ще им правим детска. Който както си реши. Доста семейства правят ремонт, особено за първо бебе, но ние и тогава не сме, защото живеехме от 2 години и всичко беше чисто и бяло, е сега стените са леко надрани от каката и олепени, но .... Joy

# 635
Maia, а стените и таваните ще миете ли с нещо специално?

# 636
  • Разград
Сигурно, но докато съм в болницата, а аз ще си постоя 7 дни поне.  Heart Eyes

# 637
Силна активизация на мами се забелява във форума не мога да ви изчета  Grinning Ние днес отиваме на моренце че тати ни излиза в отпуск и сме мнооого щастливи.

http://www.amazon.co.uk/Easidream-Ewan-the-Dream-Sheep/dp/B0040JSN7Y
ето тази играчка съм харесала и една приятелка я има. Много ми е смешна да ви кажа, пуска се музичка свети в червено (казват че това виждало бебчето като е в корема още и успокоявало) и освен музичката има и режим в който чува туптене все едно биенето на сърцето на майката.

За легълцето ще ходим след 2 седмици защото другата ще боядисваме и оправяме стаята.  bambam Порчали сме новите мебели но имам едно мноооого голямо притеснение - дали ще ми стига гардероба. Вие в скрин ли ще държите бебешките дрешки или в някакъв отделен шкаф моля ви дайте някакви идеи....

Прекрасен ден ви пожелавам, ползаотворен и изпълнен с усмивки и весели подритвания от съквартирантчетата. Ние ще пишем от морето  travel   grinning039

# 638
Здравейте мили мами  Hug От работа не ми остава време да изчета всичко което пишете,много сте активни Simple Smile Но се стая  Peace
Исках само да се отчета и аз: Ще си имаме момченце,малкия юнак се развива много добре и е страшно активен,не се спира по цял ден и цяла нощ:))))
 а аз бягам пак на работа,довечера пак ще ви проверя .... Simple Smile
Поздрави на всички  Hug Hug Hug

# 639
Добро утро момичета, на мен пък даже ми се струва, че е слаба активността в темичката ни. Simple Smile
Liubina Stoqnova, направо благородно ти завиждам за моренцето  Simple Smile, и аз искаааам, но ние можем да тръгнем в понеделник, а тогава май го дават да се разваля времето, и не знам...
MalenkaKoala, аз ремонт за идването на бебето не правя, според мен ремонт ще трябва след 2-3 годинка на детето  Laughing. Защото като проходи и гледай какво става - по секцията в хола се удря с разни предмети и се драска, тапетите се чекат с нокетче и драскат, врати се тръшкат, чекмеджета се вадят, такива работи  Crazy. Дезинфекция не е нужна според мен, а просто най-нормално почистване. Не нужна чак стерилна среда - аз даже дрешките ги гладя най-много първият месец и шишетата спрях да стерилизирам рано рано, но това си е мое мнение де, на някой може да му се стори неправилно.
Нашия татко с първата бременност идваше на всеки преглед, но не му беше интересно, идваше защото аз исках да идва с мен, нито от книги се интересуваше. Мисля, че осъзна какво му се случва чак като взе малкия на ръце. Сега не идва с мен, само пита дали всичко е наред и това е.
Относно дрешките, синът ми е януарско бебе, в стаята поддържахме около 21-22 градуса през деня, през нощта по малко. Най-удобно за мен, а и той се чувстваше най-добре с боди с дълъг ръкав с предно закопчаване и ританки и завит с тънко одеалце. Извън легълцето и спалнята обаче му обличах отгоре едно елече или му намятах някаква пелена и му слагах терлички. За навън вече обличахме и гащеризонче и според времето в чувал или завит с одеяло (говорим за февруари, март). За играчките - първите 2-3 месеца ни трябваше само една висяща за леглото и една за количката. Около бебето, в леглото му, не е добре да има играчки, една висяща е достатъчна. И някой беше споменал за обиколници, аз купих такива и се оказаха най най-ненужното нещо, никога не съм ги ползвала, ама сега ако почна да обяснявам защо не съм, ще стане прекалено дълъг поста. И едни мънички хавлийки и пелени си бях накупила за новородени, мисля че 75 на 75 см. им беше размера, нещо такова,  нямаше никакъв смисъл от тях защото още третия месец вече ми бяха неудобни защото той порастна и вече ми трябваха по-големи.
Хубав ден ви желая!  Grinning

# 640
  • София
Добро утро!
Pretty woman - и мен ме боли кръста от онзи ден, когато вървях 4км и след това вечерта мн дълго пак вървях на разходка с кучетата! Вчера цял ден ме боля, не можах да спя и днес пак ме боли. Отдавам го на натоварване! Миалата неделя като почнахме ремонта понавеждах си се и на следващия ден не мога да стана от леглото ... тъкмо ми мина и къде ми дойде на акъла да вървя 4км!
Аз като лежа обаче не ми минава.. напротив кръста ме боли дори повече!

MalenkaKoala - майка ми и приятеля ми настояват да пребоядисаме само спалнята, където ще е бебето, за да се заличи я прах, я микроби и просто да е като новичко - миризми и т.н.т. но аз съм малко против! Само аз си знам какво ще е да се пребоядиса тази стая, в която има най-много мебели от целия апартамент! Ти с какво смяташ да миеш и дезинфекцираш стените? Аз много търсих подобен продукт, но освен антибактериален латекс - друго не намерих! Иначе и нашите стени са си бели, не са пожълтели, само тук таме има убит комар някъде hahaha

А сега да ви кажа - стерилната урина ми е чиста, нямам никакви инфекции, нямам цистити и това е добре! Нямам и гъби, което е също мн добре, но имам някакви други бактерии и сега съм на Оспамокс и глобули Макмирор, които са уникално гадни - еди жълти и много цапат

# 641
Здравейте и от мен! Не съм се включвала скоро, но ви чета!

Аз си свърших глобулите, в понеделник съм на лекар при частната и после заминаваме за 2 седмици. На ЖК ще ида чак към 20-25ти септември май, защото ФМ ми е на 17ти и да не ги наблъскаме много прегледите един след друг. Та се чудя дали ще е проблем да изчакам прегледа по ЗК, за да ми пусне микробиологията след лечението с глобулите.  Thinking Продължавам да нямам никакви оплаквания от тези гъбички и затова съм в чуденка дали ще е ок да изчакам толкова.  Rolling Eyes

Иначе малкият човек е доста активен на моменти, чак се плаша.   Shocked Онази вечер такива шутове ми набиваше на серии, по 3 един след друг, че направо имах чувстовото, че ще ми пробие корема. На моменти като се мести имам усещане, че ми размества вътрешностите направо.  Rolling Eyes Коремът ми е пораснал, но не много. Никой не ми вярва, че съм в този срок на бременността.  Rolling Eyes Отделно продължавам да не качвам свалените килограми и се замислям дали бебето наддава добре, защото още ми е странно от какво ги свалих.  Thinking То няма угодия - ако качваме - зашо толкова бързо, ако сваляме - ок ли е всичко.  Whistling

Гледам за контракции си говорите - ами и мен ме е страх, че не знам дали имам или не. Случвало ми се е през нощта да се събудя и коремът ми да е твърд на определено място, но имам чувството, че бебето просто се е свило там и затова е по-твърдо.  newsm78 Такива осезаеми стягания нямам и не съм имала, но чета че има момичета, които имат контракции без да ги усещат и затова ме е страх.  Embarassed

За покупки още не сме мислили и гледали почти нищо. Имам само набелязани количка и кошарка, но не на 100%. Мисля като изляза в 45-дневния болничен тогава да се отдам на пазаруване и обикаляне. Дано всичко е ок до края!  Praynig

Брайда, браво за добрите резултати, това с инфекциите е важно!  Peace

# 642
Ох отпусна ми се душицата, че и вие няма да боядисвате. Свекърва ми настоява, пък аз не искам да си причинявам такъв стрес и мръсотия.
Brayda, мисля си за старателно 3D прахосмучене - под, стени, тавани, и после разтвор на "Цитросепт" според указанията на листовката, ама с автоматична пръскалка (например за цветя), дано намеря.

# 643
Мая, много ми хареса последния линк. Много сладки апликации.

Ние няма да боядисваме. Ще изчакаме да мине периода на пещерното изкуство с чудовища по стените. Боядисвано е преди 2-3 години, изглежда добре. Освен, че ще мирише зверски от боята и ще се скъсам от повръщане, не знам каква ще е ползата. т.к. бебето ще се разнася из цялата къща, а определено не ми се боядисва всичко.

# 644
  • София
Да и аз мисля, че е достатъчно хубаво да се забърше всичко с една стълба Simple Smile! По-важно е да се отърва от всичко ненужно в стаята което поема прах Simple Smile а който настоява да боядисва да го направи докато съм на работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт