С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 282
  • 760
  •   1
Отговори
# 270

Пак се разгаря темата за защита на животните, в което няма нищо лошо де,
обаче за родителите на първо място е здравето на детето,

Свекърите имат котка, на мен ме е страх от котки, не искам да ме доближават, не искам да ги доближавам. Те имат двуетажна къща, могат да заключат котката на единия етаж, докато аз съм на другия, гостувам за максимум 1 час, свекървата не го прави, взима я на масата да яде с нас, не ми е приятно, не възприемам, гнус ме е.
        peers_fairy ...    Hug  Проблемите ти са взаимно свързани и трябва да се решаат заедно . Не е възможно да се разделят .
                 Свекърва ти явно върви с котката .
                 Теб те е страх от нея .
          Относно страха : , ако те е страх по принцип от котки - е едно . Ако те е страх само от тази е друго.

от мънички котенца не ме е страх, мислех си, че не ме е страх и от котки,
обаче от както познавам тази ме е страх от всички големи котки и само като видя някоя, направо заобикалям надалече, имам чувството, че тази котка ще ми издере очите.
Катери се по пердетата, дере навсякъде, като ненормална се мята от едно място на друго, изтръпвам,
а като започне да издава някакви зверски звуци, направо не мога да стоя в стаята.

# 271

Това дете толкова мечтано и изстрадано .......   дали ще ти се преотстъпва просто ей така  .. като порастне - на една подобно мислеща снаха . Бойна и агресивна .  "Поживьом - увидем"  - казват руснаците .   Hug И май наистина ...Всичко ново е добре забравеното старо . Hug

Това да не е куче та да го преотстъпваш. Колкото и да е чакано и желано детето ти го отглеждаш, за да стане зрял и самостоятелен човек и да прави изборите си сам. Ако не става въпрос за саморазрушаване с наркотици, алкохол и тн не бих се месила, няма аз да спя с жената му, която за мен може да е зла и агресивна, а за него най- любима на света.

Бояна...    ,   Hug много по лесно е хората да се разбират и обичат вместо да се мразят . Защо никой от нас не се замисля за 10 Божии заповеди . Много са прости и лесни . Ама не живеем според тях .
  Когато се разболеем ние или децата ни - се молим "Господи помогни" . Когато детето ни си отиде го виним  , че ни го е взел .

Там  има правило за всички . И за децата към родителите .
     Кога ще осъзнаем , че всички мъдреци и християнски и източни говорят за хармония и любов м/у човеците . Никой от нас не може с магическа пръчка да си направи дете . Нито да си възкрси починалото .

Живота ни и правилата в него се определят от Духовния свят . Тук в смешния материален свят си мислим , че сме най великите и най значимите . Значими докато горе ни търпят да си играем на снахи , тъщи , свекърви ... и да делим  .. както казват "нещо , което не ни принадлежи" .
             Един "щастлив ден ни духват свещичката на живота" , ама сме на 20 , на 33 , 45 ...  за там ред по старшинство няма .

Който има починали близки и му се налага да ходи там на онова последното ни жилище - знае . Болно е .....на където и да се обърнеш да те гледат млади хора - до вчера били материални , а днес при ангелите .. Нали сме на ясно по всички въпроси . Нали всичко трябва да става според нашите желания -  егото ни е стигнало до небето .

.............А не можем да спасим любимите си хора от смърта .
  Негативните мисли са страшна сила . Те са като ехото в планината . Казваш ги - излизат от теб.... стигат до определено място в духовния свят и се връщат.... като от фуния  в/у теб  .
    Дано ме разбираш за какво ти говоря .

# 272
  • София

Разбирам те, уважавам вярванията ти, но не вярвам в същите неща. Peace Иначе явно сме на едно мнение по конкретния случай. Извън това нямам желание да се обичам с всички човешки същества, просто опитвам да стоя настрана от онези, които не обичам или бих могла да мразя.

# 273

peers_fairy ...    Hug  Проблемите ти са взаимно свързани и трябва да се решаат заедно . Не е възможно да се разделят .
                 Свекърва ти явно върви с котката .
                 Теб те е страх от нея .
          Относно страха : , ако те е страх по принцип от котки - е едно . Ако те е страх само от тази е друго.

от мънички котенца не ме е страх, мислех си, че не ме е страх и от котки,
обаче от както познавам тази ме е страх от всички големи котки и само като видя някоя, направо заобикалям надалече, имам чувството, че тази котка ще ми издере очите.
Катери се по пердетата, дере навсякъде, като ненормална се мята от едно място на друго, изтръпвам,
а като започне да издава някакви зверски звуци, направо не мога да стоя в стаята.

peers_fairy .....  Сигурна ли си , че преди да познаваш тази "палава" котка , не си имала страх от големите котки .

Питам те , защото за всеки страх си има причини и те са в нас . Това са неща , за които нямаме спомен и реално обяснение . Но той е в нас и трябва да се опитаме да потърсим отговора сами.  
      Или така , чрез разговор с приятел от духовния свят да му се даде мисъл , която да ти каже .
      После ти сама мислейки в/у казаното да ти дойде решението .

p.s.  Да ти допиша , тук още нещо . Аз самата имам котки - и обичам котки . Нямам чувство за страх от тях и никога не съм имала . Страх обаче си имам ..  такъв вроден - за много хора необясним . И за това те питам това , за котките .
   Аз се страхувам от пеперуди  -  няма никакво значение дали са -  големи : красиви , грозни  или малки .  Изпитвам паника и страх . Никога не съм ловила по поляните , не съм си позволявала да влизам в прир. музеи с набодени такива . И за това те разбирам. Ясно ми е , какво изпитваш .

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 22:51 от argo

# 274
  • София
...
Изобщо, аз не виждам никакъв особен смисъл да се сливат младите и техните родители в едно голямо щастливо семейство.
...

Напълно съм съгласна с това. 

# 275

Разбирам те, уважавам вярванията ти, но не вярвам в същите неща. Peace Иначе явно сме на едно мнение по конкретния случай. Извън това нямам желание да се обичам с всички човешки същества, просто опитвам да стоя настрана от онези, които не обичам или бих могла да мразя.

Бояна......  Hug    ние не сме    материалното тяло . Ние сме вид енергия вкарана в тази материя . Като новата си рокля , която като остарее хвърляш и обличаш нова .
        Ние сме като на шахматната дъска . Друг ни е подредил ... и е ударил копчето на часовника .
        След началото има и край - така е създадена програмата на земния компютър .

Понякога , ако ни е необходимо ни дават продължения на играта , като във футбола .

Само , че ....не винаги . ....И на мач е така . Peace

# 276
  • София
Добре, де, всички знаем " технологията", ясно е.

peers_fairy, просто си бременна, мила. Аз развих непоносимост към бързото(80-100км  Laughing) шофиране. Майката в теб крещи от ужас, че нещо може да навреди на отрочето. Разбирам и ужасът ти от котки - нищо странно не се случва Hug
Супер екстремен човек съм била цял живот, шофирането с над 130 е било нещо нормално за мен. Сега ако може с 30 да ме транспортират, ще е чудесно.

# 277
  • София

Бояна......  Hug    ние не сме    материалното тяло . Ние сме вид енергия вкарана в тази материя . Като новата си рокля , която като остарее хвърляш и обличаш нова .
        Ние сме като на шахматната дъска . Друг ни е подредил ... и е ударил копчето на часовника .
        След началото има и край - така е създадена програмата на земния компютър .

Понякога , ако ни е необходимо ни дават продължения на играта , като във футбола .

Само , че ....не винаги . ....И на мач е така . Peace
Като казах, че те разбирам беше искрено, знам за какво говориш, но се отклоняваме от темата, струва ми се. Заговорих те по повод преотстъпването на сина, по което виждам, че нямаме спор- сина не е собственост на майка си, нито който и да е човек е собственост на друг. Peace

# 278

Като казах, че те разбирам беше искрено, знам за какво говориш, но се отклоняваме от темата, струва ми се. Заговорих те по повод преотстъпването на сина, по което виждам, че нямаме спор- сина не е собственост на майка си, нито който и да е човек е собственост на друг. Peace

Бояна....... Hug     Joy      За да я има темата трябва да сме на " бой на нож "  иначе , ако има хармония за какво ще ни е темата
            Стана ми свежо и усмихнато . Казвам ти  cheers   cheers    Отивам да си налея нещо и аз . И .... срам не срам -  да хапна нещо среднощно  Joy

# 279
  • София

Бояна....... Hug     Joy      За да я има темата трябва да сме на " бой на нож "  иначе , ако има хармония за какво ще ни е темата
            Стана ми свежо и усмихнато . Казвам ти  cheers   cheers    Отивам да си налея нещо и аз . И .... срам не срам -  да хапна нещо среднощно  Joy
А аз си мисля, че  пропускаш това, че доста хора пишем в темата само, за да даваме идеи как хората да не са нож. Да воюваш е изтощително най- малкото и тук не съм виждала много потребители да изпитват радост от проблемите си с родата.

# 280

А аз си мисля, че  пропускаш това, че доста хора пишем в темата само, за да даваме идеи как хората да не са нож. Да воюваш е изтощително най- малкото и тук не съм виждала много потребители да изпитват радост от проблемите си с родата.

Бояна........ wavey  Нахранената със вкусни манджи и нещо сладичко - снаха /свекърва /  и изпила с наздраве и 2-3 чаши , според мен гледа по дружелюбно  Joy  на " врага с/у себе си "  Heart Eyes

p.s.   Върни се назад ........... като се мъчих да успокоя Snoopi ... , която искаше съвет за морето .  Ако искаха да помогнат ... , според мен трябваше тя да отиде и заведе и другото си дете на море . И да събере двете заедно .
        Не искам да съдя никого . Всеки отговаря персонално за енергията под форма на думи , която изпраща да се носи около нас . Това си позволих да го анализирам , заради теб  ...   дано влезеш и го видиш . Аз позитивност тук не виждам - Отворена съм за анализи всякакви  ...

След всички внушения :  нежелана ; не е перде , за да отиде  ;  ама от тук нататък да им набие едва ли не едни шутове... hahaha

Кой спечели ... от тези съвети  ... детенце ли ?  останало в София .......или тя .  
         Като са и разделени децата - можеше ли да ги събере - ДА
         Като отиде за билети имаше ли - ДА
         Пари за почивка има ли - ДА
         Шефовете пуснаха ли я - ДА
         Времето за плаж ли беше - ДА
     Нужда от още  ........   ДА-та    има ли   ...според мен...   НЕ
      Колко знаци трябваха  ....  до тук изброените 5  не бяха достатъчни .  Абе имате си там по шопско една хубава мъдрост :  " Я не искам на мене да ми е добре , ами  ....и т. н. "

Сигурно има още мн. такива примери ......  Няма да ги търсим  ... , ако сме обърнали колата - там горе в компа е записано . Гумичка за там   Joy  не съм чула да има .

Hug  за теб !!!  На всички настоящи и бъдещи снахи    cheers    
                И на всички настоящи и бъдещи свекърве-щици  cheers    
                  Чрез изстудени питиета и мама свеки е "превзета"

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 01:50 от argo

# 281
О, тук ни е заляла божествена вълна.  Правилно - и прилив ще дойде, като не обичате свекървите си и техните котки.

# 282
  • София
Арго, не знам колко питиета си изпила, може и от сладкото да е, но звучиш твърде странно.  Rolling Eyes

Нима за теб е нормално Snoopi да се изтресе на почивката, при положение, че изрично и е казано, че е нежелана?! И е признак на доброта да се правиш на луд и за 3 дни да отровиш живота на 3 възрастни и 2 деца!?
И да, всички спечелиха: Децата-защото ще имат една спокойна майка, а не кълбо от нерви. Свекърите-имат почивката , която са искали. И Snoopi- защото е напълно наясно кой има срещу себе си. Повече никога няма да разчита на свекърите, просто ще си прави сметките без тях. За мен има допълнителен щрих и за съпруга, но да не ставаме зли.  Wink
Изобщо не е задължително да "им набие шутовете"! Учтивата дистанция е съвсем достатъчна, а явно и необходима- те сами са я поискали. 

# 283
  • Mediterraneo
Арго, не знам колко питиета си изпила, може и от сладкото да е, но звучиш твърде странно.  Rolling Eyes

Мерси, че го каза  Crazy

# 284
  • София
О, тук ни е заляла божествена вълна.  Правилно - и прилив ще дойде, като не обичате свекървите си и техните котки.
Заляла ни е и още как. Mr. Green Култът към позитивното мислене явно казва, че трябва да обичаме винаги и всичко.

А аз си мисля, че  пропускаш това, че доста хора пишем в темата само, за да даваме идеи как хората да не са нож. Да воюваш е изтощително най- малкото и тук не съм виждала много потребители да изпитват радост от проблемите си с родата.

Бояна........ wavey   Нахранената със вкусни манджи и нещо сладичко - снаха /свекърва /  и изпила с наздраве и 2-3 чаши , според мен гледа по дружелюбно  Joy  на " врага с/у себе си "  Heart Eyes

p.s.   Върни се назад ........... като се мъчих да успокоя Snoopi ... , която искаше съвет за морето .  Ако искаха да помогнат ... , според мен трябваше тя да отиде и заведе и другото си дете на море . И да събере двете заедно .
        Не искам да съдя никого . Всеки отговаря персонално за енергията под форма на думи , която изпраща да се носи около нас . Това си позволих да го анализирам , заради теб  ...   дано влезеш и го видиш . Аз позитивност тук не виждам - Отворена съм за анализи всякакви  ...
А защо е нужна позитивност на всяка цена, дори с цената на изтласкване на реални негативни преживявания, които все някога ще се върнат под някаква форма и то чисто психологически и реално, а не трансцедентално?  Както казах, познат ми е култа, на който си вярваща, но тази тема не е религиозна или философска, за да бистрим трябва ли и ние да вярваме в това или можем да останем умерено православни или атеисти или каквито сме били до днес.

Общи условия

Активация на акаунт