АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 266
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Ето новини и подробности от Рени М- Жорко, роден на 10.08 в 12,26 часа, 4,500, 53 см. Не се е чувствала добре в болницата и затова не е писала.
Щърлок- Щъркела.
bowuu

# 526
Тринити, мила, ремонт на чанти и куфари има на бул. Витоша, малко след разклона за бул. България по посока кв. Иван Вазов, ....
Злато си Hug Hug Hug lovekiss lovekiss lovekissОще другата седмица пращам ММ да пробва. Иначе куфара може и да е в гаранция, щото го купувахме миналото лято...но не си намирам нито гаранционна карта, нито касова бележка Sad - та за това търсех някъде за ремонт:) Hug Hug
Айде бе миличка....толкова контракции ти пратих....няма ли да свършат работа най-после:) Hug Hug Praynig

Тефита - с ел. помпа е доста по-лесно!!! Аз нали бях на тази схема 6 месеца и ако бях с ръчна помпа нямаше да изкарам толкова дълго...Аз лично бях с ел. помпа на Авент. Нито я препоръчвам-нито не....помпата работи добре - цеди безболезнено, лесно...стимулира гърдите достатъчно, но пък моята първата се развали на 2-рия месец, та купувах 2-ра, защото срока за ремонт беше 1 месец тогава....а 1 месец да се цедиш на 3 часа денонощно с ръчна не си е работа....така, е виж първо на Медела Naughty Hug Hug

Галка - Страхотен подарък за рожденния ден!!! Да ти е жива и здрава дъщеричката!!! Да си жива и здрава и ти!!! Желая ви много щастие и късмет от цялото си сърце!!!

Блонди - за акането не се тревожи...ако не ака барабонки, знаи всичко е наред...Аз що притеснения съм изживяла с Никол....имало слуаи и по 4 дни да не ака, и само тичах да и гледат коремчето, и всички лекари това са ми казвали - запек е само ако акото е като барабонки..иначе - всичко е наред!!! Hug Hug

Чай - не съм давала от тези на гранули, защото са леко сладки и после няма да иска вода ...за това варях от истински копър и анасон!!!! Naughty

Честито и на другите обебени мами!!!  Да са им живи и здрави бебчовците!!!

еееееееей Гунди - полуаваш първа награда за клюкарка!!! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 527
Жорко ли е младежа или Георги, пита официалната статистика?  Mr. Green

Бюти, попиля ме с твоята съкровищница  Joy Аз трябва да съм на умирачка, за да отворя така ковчежето, че и за снимки  hahaha

Абе, Гунди, след моето раждане хич нямам вяра на регулярните контракции  hahaha

Ние сме събрали съседите от двете ни страни, в двора са с бяло винце и вкусотии, а ние се кърмим пред компа  Tired Ама никой не ме предупреди, че кърменето отнема около 23 часа в денонощие от времето ти  Crazy

# 528
...Но имам друг проблем и въпрос към ЛЛЛ /надявам се да не се повтарям с някоя друга мама/:
От няколко дена имам доста силни болки в двете тазобедрени стави. Предполагам е следствие от раждането или кърменето, знам ли. Та въпросът ми е имат ли някаква връзка ставните болки с кърменето /на изключително кърмене сме/ и ако да с какво мога да ги облекча, или просто си ме болят от друго?
Привет Raya80,
Въпросът ти е по-скоро от компетенцията на лекар и може да е подходящо да се консултираш със специалист. Вероятно той ще предпише лечение, ако е необходимо или ще ти даде някакви насоки. По-скоро е възможно болките в тазобедрените стави да са свързани с раждането и възстановяването след него, отколкото с кърменето.
   bouquet

# 529
  • София - град
Ще видим какво ще стане тая вечер....  Rolling Eyes
От долу нагоре.
20:41:33 18.08.2012        0мин. 41сек.- трае контракцията
20:40:52 18.08.2012        5мин. 38сек.
20:35:14 18.08.2012        1мин. 0сек. - трае контракцията
20:34:14 18.08.2012        2мин. 48сек.
20:31:26 18.08.2012        0мин. 36сек. трае контракцията
20:30:50 18.08.2012        6мин. 39сек.
20:24:11 18.08.2012        1мин. 17сек. трае контракцията
20:22:54 18.08.2012        5мин. 37сек.
20:17:17 18.08.2012        0мин. 49сек. трае контракцията
20:16:28 18.08.2012        5мин. 36сек.
20:10:52 18.08.2012        0мин. 57сек. трае контракцията
20:09:55 18.08.2012        7мин. 46сек.
20:02:09 18.08.2012        1мин. 1сек. трае контракцията
20:01:08 18.08.2012        8мин. 27сек.
19:52:41 18.08.2012        1мин. 4сек. трае контракцията
19:51:37 18.08.2012        8мин. 55сек.
19:42:42 18.08.2012        1мин. 3сек. трае контракцията
19:41:39 18.08.2012        8мин. 32сек.

# 530
  • София
Ми Гунди, кесим си още, че на всичкото отгоре нямам никакви признаци за раждане. Понеделник ще видим какво ще каже доки, а във вторник ми е термина и започвам да се изнервям вече. А и мъжа ми не можа да дойде тази седмица, поне да си го изкарам на него  Mr. Green
Лудница, ти поне знаеш твоя кога да го привикаш, аз моя го държа в напрежение и бойна готовност  Mr. Green
Ау много голям Жорко, да е жив и здрав и да радва мама и тате. Надявам се Рени да се чувства по-добре вече  Hug
Бюти, разсмя ме  hahaha

# 531
Зафира От какво те е страх?Да не се задави ли?Слагай бебето настрани след ядене и му подпирай гръбчето с нещо, да може да си стои така, както си го сложила ти. Ако тръгне да повръща не го тупай или да го изправяш, а му навеждаш главичката настрани, да може да се изтече повърнята. Аз така правя с моите. И аз като теб изпитвах неистов страх от това повръщане, но доки ми обясни как да действам и сега съм по-спокойна. Аз както съм с две, представяш ли си ако трябва да ги държа след всяко хранене от страх. А моите повръщаха много преди, но това може и от АМ да е било, докато се нагодим и намерим подходящото за нас мляко, голям зор беше. На моите и от носа и от устата им течеше мляко, направо ми се изправяше косата докато си поемат въздух, но правех  това което съм ти написала и сега нещата са по-добре Peace Освен това, бебетата могат да повърнат от прекалено друсане, или ако им е топло и им става тежко и повръщат или ако млякото е било прекалено топло , или ако са преяли или са лапали много бързо млякото  и т.н. То ти тия неща ги знаеш предполагам, ама аз да споделя, все на някои ще е от полза Party Hug Heart Eyes
Галка, наистина невероятен подарък. Честито, да сте живи и здрави и много послушни Hug

# 532
  • София
Честит да е Жорко на Рени   bouquet Да е жив и здрав и много щастлив  Twisted Evil
Гунди, мила, де да беше висок, нямаше да се притеснявам, какво ме интересува дали ще е 50 или 53 см Laughing , притеснявам се, че ще е много пораснал, но не на север и на юг, а на изток и на запад  ooooh! Сигурно е колкото Жорко вече  Confused
Бюти, и мен успя да ме разсмееш, нищо че цял ден си поревавам днес  Laughing
Софи, аз имам една книжка и в нея пише, че контракции през 10-12 мин. с продължителност 30 сек. има при 1 см разкритие, а през 4-5 мин, когато са и продължават 45 сек. - разкритието е 5 см  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 21:11 от belverde

# 533
  • София - град
Belverde, продължават да са на по 5 минути,  5 минути и 30-40 секунди а траят по 40-50 до минута. Е сега след малко става час откакто са по на често и ще звъня на доки да видим дали да ходя към Токуда.   Hug

Другото е че страшно ми се пишка, на всеки 3 минути почти хода и пишкам все едно за първи път.  Rolling Eyes

# 534
  • София
Ооо Софи, мила, мисля, че днес е твоят ден и ще е тази вечер събитието Peace  Това с пишкането е сигурен признак. Като говориш с док - драсни един ред, ние ще ти стискаме палци и всичко ще мине по мед и масло, ще видиш  Hug

# 535
  • София - град
Док каза да отида да ме погледнат, взимам душ и тръгвам. Нещо обаче не ми се вярва..... боли много ама да видим ще ви пиша. Стискайте палци пък тази вечер да се случи или поне да започне  Wink

# 536
Софи:  Praynig Стискаме палци  Hug
Момичета да ви питам нещо  Blush Кога след раждането може да се прави секс? Утре става един месец след секциото, дали мога вече да правя секс? Още се чистя по принцип, ама тия дни намаля драстично и май ще спира вече и се чудим с милото дали може или не? Blush

# 537
И мен ми се струва, че Софи ще е тук и утре. Hug
Белведере, с теб съм- аз май повече искам ти да родиш от колкото аз. Hug
Маги, много лошо така да няма на кого да си го изкараш  Mr. Green, а ти в София ли си?
Тринити, Joy Ама тоя път от самата мама ми е директно инфото, Рени ми писа във ФБ. WinkАма от клюкарското не се отказвам. Laughing А иначе мъжът ми оправя по същия начин един куфар миналата седмица- беше обаче с винтче, а не капсичка.
Блонди, ако може срещу името на Елсън да напишеш бебе Кристина. Hug И бягай при гостите, ако Камито не се е наяла дай й кифтаци. Laughing
Екзо, че защо да не може- ти нали се чувсваш готова- какъв по- сигурен знак от това. Hug

# 538
 smile3508 значи скоро ще е:)  Ще разпусна напрежението  Blush Mr. Green

# 539
  • София
Софи, само исках да кажа че аз и двата пъти родих след супер нерегулярни контракции, които така и не си станаха регулярни. така че ако продължават болките вече час според мен си е знак  Hug
успех и леко и безболезнено

Галка,

ЧРД!!!!!!! ама хубав подарък, а ?  Wink

момичета аз не съм писала от камара време - нямах нет няколко дни и от вчера само ви чета  Simple Smile Честито на родилите мами  Hug Те са толкоооооооооооова много, много ви се радвам  Hug Елс, специални прегръдки, не разбрах как се казва принцеската?

за пъпчиците по лицето - и при нас ги има, от начало се попритесних, но взеха да минават от само себе си

имам въпросче - четох че някои мами кърмят легнали - на нас също ни е много удобно, ама на това бебе много странно му изтича мляко от носа, от ноздрата на която страна лежи  Shocked.
С първото ми дете нямаше такива течове, чак се чудя дали всичко физически е наред с носа му  newsm78. На някое друго бебче да се е случвало? ЛЛЛ дали имат мнение по този въпрос?

ние май вчера и оня ден си преживяхме първата криза на растеж - имам чувството че на всеки 30 мин искаше да суче. Отделно се вкарах във филми че са ми доста меки гърдите и тоя лакт.чай май не помага. Започнах да ям жито и повечко лук в салатата - сега пък другата крайност , сега са ми пълни много гърдите  ooooh!. Нямам търпение да го претегля младежа и да видя колко е наддал.

екзо - няма да коментирам твоята свекърва Shocked, а Блонди така ме разсмя с идеята свеки да тегли ножа  Grinning

ох, малкото пак иска да папка, ще пиша пак

Общи условия

Активация на акаунт