Любители на котки 64

• 45 472
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Rima, всеки организъм се възстановява различно след операция. Може и да е нормално да е отпаднала, но може и да не е. Пиенето на вода и нормалното ходене до тоалетна е добър знак. Защо не пробваш да ѝ дадеш някакво лакомство, което много обича? Мисля си, че ако имах такова нещо на врата си и аз щях само да лежа и да не смея да тичам. Все пак ако те безпокои нещо - най-добре е да се обърнеш към ветеринаря. Бързо възстановяване!  Hug
Тaня67 , благодаря за отговора, и аз се надявам, че пиенето на водичка и ходенето до тоалетна е добър знак....Пробвах със любимото пастетче, но не иска....Е няма да заслабне за няколко дена, че е доста дебела, но все пак, някак си не бях подготвена....

# 616
Хора, ще му извия врата на това дебилче малко Лъкинско!!! Нахитрял е много, сега като му сипя лекарство в устата не успявам по никакъв начин да го накарам да преглътне. Седи така, докато не го пуснеш и изплюва всичко. Дайте идеи, че съм побесняла!!! #Cussing out

# 617
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Една съфорумничка, Теичка или Меичка ? newsm78, казваше, че след като мушне лекарството в устата и стисне челюстите да не се отварят, леко разклаща. Така се предизвиква гълтателния рефлекс и котето, няма как, гълта хапчето. Аз никога не съм пробвала. Може би защото при мен е невъзможна още първата част на упражнението - отваряне на устата с мушкане на каквото и да е вътре. Mr. Green Опитай!  fingerscrossed

Дидитка, мерси, мерси! Сладки Богданкини бутчета! И правилно съм забелязала, че е като зебричка отзад! Laughing Hug

# 618
Аз съм на етап спринцовка, вече не сме на хапчета. Задържа в гърлото като човек, който прави гаргара, затварям устата, пипам го по гушката, дърпам го за вратлето, ефект никакъв, седи като в ступор и после плюе и се плюнчи. Още съм бясна.

# 619
  • До хладилника, който обичам
Ветеринарят на Маша казва задължително да се дава малко вода след хапче, за да е сигурно, че ще се прокара в гърлото.
Аз такива сложни неща не умея да правя, въпреки 20+ годишен живот с котки. Карам по изпитания начин - хапчето на прах и сложено в лакомство, което иначе не давам често. И стои в купичката до изяждане. Ако изяде само част, добавям още малко лакомство и смесвам, до последна троха докато не изчезне. Последния път Маша се въртя покрай храната над един ден, но накрая се предаде и го изяде.

# 620
  • Пловдив
Момичета, да ви се оплача от моя, хипоалергичния господин. За втори път за две седмици ходя около 1 часа сутринта до спешното със задушаваща кашлица и течащи очи. Първия път (миналата седмица) ми биха урбазон в д...то, но вчера стоях на паркинга на болницата и не се качих, защото прецених, че пак ще ми се смеят и ще си мислят, че симулирам. На връщане минах през аптеката и ми препоръчаха медрол (противоалергично, на основата на урбазон) за пиене, което на всичкото отгоре ми дадоха без рецепта като аптекарката ме видя каква съм подпухнала красавица  4470.
И целия купон е защото Жабчето се е научил да ходи и да се въргаля по терасата, под дивана и между мебелите и по козинката му полепва прах и като се хванем да се гушкаме всичко това го дишам. Забравих да спомена, че в комбинация съм алергична и към домашен прах. Накакви идеи как да го отуча да не се навира на труднопочистими места

# 621
Абсурд...освен да ги почистиш...нашият се завира под климатика редовно, както и разбира се след първото му къпане обра всички паяжини... Laughing

# 622
Роси, благодаря  Hug За съжаление не мога да отворя сега снимките, че съм с мобилен нет, който е мега бавен...но си я спомням Моли, същата е като Суши  Mr. Green винаги съм харесвала тази окраска и ей на сега се сдобих с такава.
Танче, що така разкриваш наште срс-та  : )))))
Професорке  Hug
Ма да ви се оплача, много пръдлива таз мойта Суши. Гледаш го такова миличко и сладичко, пък миризливо, миризливооо.  Май я прехраних, ама то мерак ли бе да го опишеш.
Голяма лиготия е, голямо чудо. Толкова гушлива котка не бях виждала! То все до мене залепено, все мърка, гледа ме в очите и мяка сладко, все едно ми говори! Малко е досадна, но е прекрасна!
Танче, трябва да дойдеш скоро да я видиш на живо, вече се познавате виртуално  hahaha

# 623
  • Между гори и планини
Здравейте момичета  Hug
Искам да попитам, има ли някой котка, която си пада по близането на коса? Сутрин от 6чКети започва този "ритуал", докато не стана, то не е само близане, промляскване... и понеже косата се заплита в езието й , усуква, дърпа... Знам, че е от любов обаче този ранносутренен турмоз ме изнервя. Завивам се през глава, слагам си възглавница, слагам я настрани, обаче тя пак идва. Когато легна на дивана да гледам ТВ, пак се сяда до главата ми и се започва.

Преди да угоя Кети, Богданка ми се виждаше доста едра котка  Laughing Пък сега.... като дойде някой на гости все ме пита Кети бременна ли е  Crazy

# 624
И Цезар обича... Иска ми се така да ме събуждаше, обаче! Неговият ритуал се състои от дебнене на главата ми и нахвърляне без никаква милост. Почва да хапе, дращи и какво ли не, само и само да се събуди човек. После се умилква. После пак дращи...  Laughing Много ми е трудно да му прилагам Рейкито, че той като почне да лудее няма хващане. А за свестни снимки да не говорим.  ooooh!

# 625
Хора, ще му извия врата на това дебилче малко Лъкинско!!! Нахитрял е много, сега като му сипя лекарство в устата не успявам по никакъв начин да го накарам да преглътне. Седи така, докато не го пуснеш и изплюва всичко. Дайте идеи, че съм побесняла!!! #Cussing out

Увивам котето в дебела хавлия, стегнато, само главата е отвън. 1 човек  държи с една ръка, седнал и притиснал пакета към тялото за повече контрол, с другата вдига главата нагорее. Със  върха на спринцовката намирам отстрани на устата местенцето, което като се натисне и отварят, натисвам , устата се отваря, спринцовката в устата, все такаа отсрани й, впръсквам лекарството и не махам спринцовката., стои с отворена уста. Остава ми една ръка свободна и мога да добавя вода за  да глътне, но обикновеное ако не глътне, само размърдвам леко спринцовката както е в устата и гълта.

# 626
Аз процедирам по същия начин с тая разлика, че каквото и да правя, не ще да гълта...и като извадя след 5 ин спринцовката...плюе!!! Пипам гушката, мърдам спринцовката, не ще и не ще. Страхотно нахитря!!!

# 627
Със спринцовката стреляй директно в гърлото, главата като се държи нагоре, и с връхчето й леко пипваш небцето в най-най-долната му част където си преминава в гърлото, винаги предизвиква гълтателен рефлекс.

# 628
  • In a surreal moment!
важно е от малки да бъдат свикнати да ги пристискаш, да им отваряш устата
съпротивляват се и моите, ама като изкрещя и изрева мирясват, де ще идат
важно е хапчето да бъде пуснато не в устата, а в гърлото
аз дори пъхвам показалеца и го натискам допълнително
детето ще не ще гълта, то в такава фаза няма и друг рефлекс
това с пръста го правя толкова бързо ,че докато се усети и работата е свършила

в големите гърла на кучетата си пъхам ръката , за да бутна хапчето надълбоко
и те се дърпат, но нося месце и дразня обонянието
последния път Алф обаче трябваше да глътне три хапа
за 2 ме изтърпя, за третото избяга и никакви примамки не подействаха
понякога и така става Simple Smile

# 629
важно е хапчето да бъде пуснато не в устата, а в гърлото
аз дори пъхвам показалеца и го натискам допълнително
детето ще не ще гълта, то в такава фаза няма и друг рефлекс
това с пръста го правя толкова бързо ,че докато се усети и работата е свършила

в големите гърла на кучетата си пъхам ръката , за да бутна хапчето надълбоко
Laughing Така е, няма друг начин, ама толкова смешно си го написала, че просто Joy

Общи условия

Активация на акаунт