Съдържание на сокове Pfanner

• 7 505
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Но натурален сок (пристигнал като концентрат)

А този концентрат как е произведен и каква е гаранцията, че в него няма химия?

# 16
Днес на път за работа минах през Била, за да си взема нещо за пиене. След дълго мотане и оглеждане си излязох с био айран на harmonica и натурален сок праскова на Pfanner, в нова разфасовка от 0.2 л. Пристигам преди малко на работа и решавам първо да си пийна сокчето. И оставам приятно изненадана - сокчето е опаковано в найлонче. Махам го и си отлепям сламката, която също беше опакована. Накрая махам едно стикерче и получавам отвор голям, колкото 10 ст. Кеф ти да пиеш със сламка, кеф ти да пиеш направо от кутията. А сламката е телескопична.  Flutter Щрак, удължих си я и аха да я бучна в сока и виждам едно охраво парцалче вътре. Бреййй, казвам си, това ще да са истински праскови. След дълга борба със сламката успях да го извадя, размазах го с пръсти и заключих че е боичка  Confused Потърсих чаша, в която да изсипя сока и да видя дали има и други такива парцалчета. Имаше... По-малки бяха, но имаше...

Съдържанието е: Плодово съдържание: 50% минимум. Съставки: пулп праскова, вода, захар, антиоксидант, аскорбинова киселина.

Поне да се бяха погрижили да си разтворят боичките.
Ами, като вярвате на всичко.....
Така наречените  "натурални " сокове са си оцветена, подсладена и ароматизирана вода.
Т.е., вода с химикали.

# 17
Хайде, пък утре пуснете тема "Съдържание на соковe Queens", че там е още по-зле.

Аслъ - като не ви харесват, що ги пиете?

# 18
Спокойно, който не ги харесва, не ги пие.
Проблемът не е в соковете, а в това, че у нас масово заблуждават потребителите със съдържанието на етикетите. Не знам дали има един продукт, който да отговаря на 100% на описаното в тях. Даже една готварска сол да вземем, съдържа сума ти други неща, освен натриев хлорид.
Все се надявам някой ден да доживея приемането и прилагането на един читав закон за заблуждаващата реклама, ама така и ще си умра с отворени очи...

# 19
Ами въпросната марка има претенцията да е над останалите марки. Или поне над по-масовите. И щом имат самочувствието да си продават сокчето с 30 ст по-скъпо (0.99 ст за 200 мл) от други подобни, то поне да си разтворят хубаво концентрата, че да не ми се повдига.

Иначе пример за здравословно хранене не съм аз. И не се оплаквам от това, че няма истински плодове в сока. То това е ясно. Просто ми стана ужасно неприятно при вида на "парцалите".

Хексе, прави си, че не го разклатих преди употреба. Явно там ми е грешката  Mr. Green

# 20
  • Дъ Биг Вилидж
Ами въпросната марка има претенцията да е над останалите марки. Или поне над по-масовите.

Не знам откъде подобно впечатление / сигурно заради рекламките им / но Pfanner грам ама грам не са висок клас "натурални" сокове.

# 21

Гаранцията е алчността на производителите. Хем се спестяват пари от консерванти, хем не се разнасят едни тонове вода по света (все скъпи занимания). Отделно, че така концентрата става подходящ за дълготрайно съхранение извън хладилник (което също спестява пари).
Плодовете се изцеждат, а после се изпарява  водата от плодовия сок (без да се вари, защото е по-евтино от към ел.енергията, а и се запазват витамините), докато плодовото съдържание стигне определен процент. Тогава самата захар (плодовата, която си е натурална, отново евтина, защото не се купува) действа като консервант. Така хем всички съставки си остават в концентрата, хем не се разнасят едни тонове вода по света.
Всъщност това е измислено от пчелите — изпаряват излишната вода от цветния нектар и се получава мед.

# 22
Разбирам логиката ти, но не съм убедена, че алчността на производителя е гаранция за качество. Добавките в напитките не вярвам да са скъпи, даже подозирам, че е по-евтино да забъркаш някакъв бъркоч в лаборатория, отколкото да си играеш да произвеждаш плодове, да изцеждаш сок, да го изпаряваш и т.н.
Преди години продаваха едни евтини концентрати за сокове, които си бяха чиста химия. Не знам дали ги има още. На вкус и аромат могат да ги докарат по-истински от истинските плодове. Кока-колата също се внася под формата на концентрат, а не може да претендира за липса на добавки. Щом на Кока-Кола им се връзва сметката, защо не и на производителите на "натурални" сокове?
Между другото, у нас си имаме производител, който прави концентрат от студено пресовани истински плодове по оригинална технология (на бившия ВИХВП в Пловдив). Наскоро ги препоръчвах на позната и като се загледах в етикета, видях, че дори това не е 100% чист концентрат, а има и добавки. Но пък поне по-голямата част е натурална, за разлика от откровените химии, които обикновено пием.
Гарантирано натурални бяха едно време нектарите, които се правеха в консервните комбинати. Който е ходил на бригада, знае.  Laughing

# 23

Гаранцията е алчността на производителите. Хем се спестяват пари от консерванти, хем не се разнасят едни тонове вода по света (все скъпи занимания).............
Кой разнася тонове вода по света?     Joy   
Няма по-лесен и по-евтин вариант от това, да вземеш вода, да я "обогатиш" с боя, аромат, консервант и подсладител, и да я продадеш като "натурален" сок.Както и правят производителите на натурални сокове....
А който иска , нека да си вярва, че в тях имало плодове, концентрати и подобни...и да си ги пие с кеф.
Аз предпочитам да сложа два плода в блендера и да си направя сама натуралния сок.   Simple Smile

# 24
Между другото, у нас си имаме производител, който прави концентрат от студено пресовани истински плодове по оригинална технология (на бившия ВИХВП в Пловдив). Наскоро ги препоръчвах на позната и като се загледах в етикета, видях, че дори това не е 100% чист концентрат, а има и добавки. Но пък поне по-голямата част е натурална, за разлика от откровените химии, които обикновено пием.

Кой е производителят?

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 10:00 от Самсара

# 25
  • Пловдив
Гарантирано натурални бяха едно време нектарите, които се правеха в консервните комбинати. Който е ходил на бригада, знае.  Laughing
мИрси, още си спомням как се къпят циганите при краставичките (аз бях на киселите краставички).  Sick Sick Sick Sick

# 26
  • София
Абе уж по другите теми пишете колко не вярвате на рекламите, а ето тук поредната, дето се е хванала, че Пфанер директо берат "само най-добрите плодове" от невероятното дърво.

Концентратите за всички сокове се купуват от една борса.
Дали ще е българска или европейска борсата, вече е все тая.
После концентратите се разреждат с вода и захар до 50% или по-малко "плодово съдържание".

Има впрочем и немски сок за 1.50. Има и за 2.50 - Пфанер.
Въпросът е какво плащате с това левче отгоре?
Ами рекламата, която ви кара да го давате това левче!
Ха-ха!

# 27
  • София
А, Боже, парцали, бои айде с'а! Стискай носа и очите и пий Simple Smile И другия път добре разклати преди употреба. Парцалчета съм виждала в едно бебешко сокче на твърде прехвалена "БИО" фирма Simple Smile Само дето цената на това сокче за литър е колкото 4 пфанера Simple Smile
Най-добре у дома със сокоизтисквачката. Колкото и да са кофти плодовете, донесени от не знам си къде, поне са само плодове и си ги измил преди употреба Simple Smile

# 28
Абе уж по другите теми пишете колко не вярвате на рекламите, а ето тук поредната, дето се е хванала, че Пфанер директо берат "само най-добрите плодове" от невероятното дърво.

Концентратите за всички сокове се купуват от една борса.
Дали ще е българска или европейска борсата, вече е все тая.
После концентратите се разреждат с вода и захар до 50% или по-малко "плодово съдържание".

Има впрочем и немски сок за 1.50. Има и за 2.50 - Пфанер.
Въпросът е какво плащате с това левче отгоре?
Ами рекламата, която ви кара да го давате това левче!
Ха-ха!

Някои плодове няма как да са 100% ( 100%-тов сок, е сок само с естествената плодова захар отсамия плод), защото ще ги режеш с нож (банан, праскова, кайсия) и винаги са на нектар (всичко под 100% има добавена захар). Други плодове като "касис", имат възможност да са 100%, но ги "разреждат" с ябълков сок (също натурален) защото иначе са отровно кисели и стипчиви. Ама нали всеки разбира от футбол и политика, цедете портокали и грейпфрути, щото са добре измити (и са добре обработени преди транспортирането с разни химикали).

# 29
ОТ много време се каня да питам  - някой пряк свидетел ли е точно как се правят соковете във въпросната верига? Защото често купуваме, но вече изцеден и затворен в бутилки. На вкус много ни харесва, но се питам дали има уловка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт