Проклятието на красивата жена

• 76 372
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 285
  • София
и курсовете по етика и естетика са субективни. Събрани едни хора, които се самонавиват, че са измислили определение и критерии за красота.  Wink И то по принципите на гръцката и римската цивилизации.

# 286
  • София
Хайде, хайде, всичко е субективно на теория, но на практика има много обективни неща, факти, дори научни за всички области на живота. Във всяка култура си има мерни единици и за красота и за всичко останало. Но темата е, че ако си красива жена това е кошмар, а научните факти и тези наблюдавани в живота говорят тъкмо обратното. Но пък хората умрат да не поемат отговорност за бедите в отношенията си другите и в същото време да наричат недостатъците с имена на качества. Ако си невротик ти си просто супер отговорен, ако си депресиран си реалист, ако си непривлекателен си с ужасно висок морал и тн.

# 287
Темата е чудесно дървено философстване, породено от статия изпълнена с клишета. Чудя ви се как имате сили да го правите.

# 288
  • София
Темата е чудесно дървено философстване, породено от статия изпълнена с клишета. Чудя ви се как имате сили да го правите.
А ти що щеш тук, а? 

# 289
Попаднах на ето тази статия, която ми се стори доста вярна.

http://bgtatko.bg/18282/proklyatieto-na-krasivata-jena/

Интересно ми е да чуя вашите мнения по темата!

Хубавите ябълки, ги ядът свинете.
Значи или нещо  с "хубавата ябълка" куца или сред мъжете вече няма "свине"...

# 290
Набивам канчета Бояна, на увлеклите се да дървенофилософстват.
 п.п. По невнимание се изказах и се изненадвам колко на сериозно се взема "проблема".

# 291
  • Варна
Изобщо никакъв кошмар не може да бъде красотата, дори и средностатистическата хубост няма как да е "в минус", нито даже и просто приятният, ненатрапчив изглед. Това кой го е твърдял сериозно, освен авторът на някаква си запълни-място-статийка? И да го е твърдял някой, кой пък може да го разубеди? Не всичко, което за Х е красиво, колкото и да покрива мерните единици за красота на нашата култура, ще е красиво и за мен. Твърдя го, защото имам примери, за мен необорими - красиви, според общата представа, хора на мен не ми харесват, без да ги познавам, чисто физически не ги харесвам, някои от тях даже ме отблъскват. Други, също признати за красиви, харесвам много. Те си изглеждат по един и същ начин, но мозъците, които ги възприемат са различни. И друго - изглед, който не съм възприемала положително, отблъсквал ме е, когато бях на 20-ет, сега намирам за красив - и за жени, и за мъже важи, и не само за хора. Абсолютно сигурно е, че не съм обективна, разбира се.

# 292
  • София
Набивам канчета Бояна, на увлеклите се да дървенофилософстват.
 п.п. По невнимание се изказах и се изненадвам колко на сериозно се взема "проблема".
Ясно, благодаря за отговора. Притесних се да не си част от проклятието и сега идваш да ни покажеш, че хубавите ги надушват и през нета, и ги мразят, че и канчетата им набиват. (Също и умните и тн) Laughing

ПП Само за протокола- аз съм не дървен, а железен философ. Mr. Green

# 293
Че проблемата е сериозна- малцина са красивите всъщност. Повечето сме обикновени, някои клонящи към симпатични, други по-атрактивни.
Темата е от типа "Има ли живот на Марс?".

# 294
Аз намирам Антония Първанова за изключително красива жена.
Изобщо тя е в листата на ми на онези забележителни жени, които винаги са ме карали да се гордея, че съм българка, че съм жена и изобщо.

А мене обратното-да се срамувам, след цирка, който разигра в Европарламента......и не само.......... Thinking

# 295
  • Galaxy 13197853088
Чувал съм, че понякога красивите жени проклинали с думите "По хубава от мен да нямаш!" и гадното било, че се сбъдвало. А вещеците имали и по гадно в запас.

# 296
Хубавите ябълки, ги ядът свинете.
Значи или нещо  с "хубавата ябълка" куца или сред мъжете вече няма "свине"...

Поговорката по-скоро би наложила извода, че повечето мъже са свине, отколкото горепосочения.  Rolling Eyes  newsm78

Антония Първанова мога да кажа, че наистина е красива жена, а в младите си години беше още по-.  Peace /Беше доктор в гимназията, която завърших./ Явно и ум не й липсва, след като от училищна докторка  си проправи път в политиката и то доста успешно.

Labrador , виждам, че имаш готова теория за още една статия по темата, разглеждаща проблема в малко по-друг аспект.  Peace

# 297
Аз намирам Антония Първанова за изключително красива жена.
Изобщо тя е в листата на ми на онези забележителни жени, които винаги са ме карали да се гордея, че съм българка, че съм жена и изобщо.

А мене обратното-да се срамувам, след цирка, който разигра в Европарламента......и не само.......... Thinking
newsm10 
Беше си яка излагация и за Бг, и за нея.....
А и не мога да кажа, че е изключително красива.......ако не беше известна и я срещне човек на улицата, сред  многото хубави и наконтени жени, едва ли ще я забележи и отличи от останалата маса.Просто една приятна и симпатична жена, като поне 80-90 % от женската половина на човечеството.

# 298
А това с вещиците някакъв форумски фолклор ли е? Кои са вещиците и как се разпознават?

# 299
Дааа, то в политиката само умни си проправиха път.......... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт