Проклятието на красивата жена

• 76 176
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 585
Бoяна, и за децата е ясно че няма такава връзка. Въпросът ми беше по-скоро какво е научното обяснение за това, че красотата ни приковава и когато някой красив е нещастен рядко го отдаваме на личността му. Не мога да приема за научно обяснение простото сравнение с другите хора и злобата.
Знае се, че дори в съда красотата може да помогне на обвиняемия за смекчаване на наказанието (особено ако има съдебни заседатели). Например чернокож мъж с агресивно излъчване изглежда по-свиреп убиец от една млада, нежна жена с мило лице (която също е убийца). Ей такива работи са интересни по-скоро....
Просто на красивите обръщаме повече внимание и е чисто човешко да наричаме качествата, които не притежаваме недостатъци. В България е национален спорт да се обяснява колко си лош ако си богат, например. Това има и историческо и социологическо обяснение и то не е много сложно.

Значи ако хората не могат да пеят и чуят някой, който пее като славей, те наричат това негово умение недостатък (защото те самите не го притежават), а не талант. Така ли? Така излиза, според обяснението ти.
 Rolling Eyes

# 586
  • София

Значи ако хората не могат да пеят и чуят някой, който пее като славей, те наричат това негово умение недостатък (защото те самите не го притежават), а не талант. Така ли? Така излиза, според обяснението ти.
 Rolling Eyes
Ако това умение им е важно твърде вероятно е да стане така. Не означава, че автоматично принципа се пренася към всяко чуждо качество или умение, а само към онези, които са ни важни, но не притежаваме. Красотата е важна за всички, дори нежеланието да изглеждаш добре е признак на депресия и други неприятни състояния. И факт, че физически красивите хора се радват на по- добро отношение, на повече внимание във всяка сфера на живота.

# 587
Гадно е например  ....... да не срещнеш любов каквато ти се полага

Всеки среща това, което му се полага.  

Добре де, не ти харесва думата проклятие и простичко го наричаш предопределеност. Каквото ти се полага, нали? А кой раздава полагаемото и по какъв критерий. Давай, доразвий си тезата, моля!  Simple Smile

# 588

Rolling Eyes
Ако това умение им е важно твърде вероятно е да стане така. Не означава, че автоматично принципа се пренася към всяко чуждо качество или умение, а само към онези, които са ни важни, но не притежаваме. Красотата е важна за всички, дори нежеланието да изглеждаш добре е признак на депресия и други неприятни състояния. И факт, че физически красивите хора се радват на по- добро отношение, на повече внимание във всяка сфера на живота.

И логично предизвикват злоба, предполагам? Защото са заплаха за по-малко красивите, например?  Rolling Eyes

# 589
  • n/a
Злобата е гневът поради завист. Все грехове. Не е красиво.

# 590
Ето тази красива жена на всяка папарашка снимка изглежда перфектно и винаги е усмихната.Явно проклятието я е подминало защото има и страхотен мъж  Grinning

# 591
Някъде на 10 страница още припомних филма "Малена" с така коментираната тук красавица Моника Белучи. Никой не пожела да коментира. Там много хубаво е показано как хората възприемат открояващата се красота в момент на криза - като заплаха. Коментирайте този филм, моля. Достоверна ли ви се струва историята?

# 592
  • София

Rolling Eyes

И логично предизвикват злоба, предполагам? Защото са заплаха за по-малко красивите, например?  Rolling Eyes

Няма как за теб да е заплаха някой, с когото никога няма да тичате в един и същи коридор. Историята, че и личните ми наблюдения показват, че всеки който се опитва да злобее, злослови и твори мизерия на някой, който го превъзхожда като външен вид или ум в крайна сметка отпада от позициите си в общността (приятели, колеги и тн). Хората обичаме да клюкарстваме, дори да пооплюем някой, но трайната злоба срещу друг човек води главно до самота за злобеещия.

# 593
Някъде на 10 страница още припомних филма "Малена" с така коментираната тук красавица Моника Белучи. Никой не пожела да коментира. Там много хубаво е показано как хората възприемат открояващата се красота в момент на криза - като заплаха. Коментирайте този филм, моля. Достоверна ли ви се струва историята?
На мен не. Аз винаги съм имала слабост към красивите хора независимо от кризите, в които съм била. Красивите хора ме радват.

# 594
Злобата е гневът поради завист. Все грехове. Не е красиво.

Ако не ни го докажеш с корелационен анализ, трудно ще ти повярваме  Joy

# 595
  • София
За мен историята може и да бъде истинска, в едно селце с много предразсъдъци. Всички мъже биха  искали да я имат, но малцина биха се осмелили, красотата им пречи. Поради тази причина и я мразеха.

# 596
Само се вмъквам да споделя личен опит- имам приятелка,която аз намирам за божествено красива и признавам, че ѝ завиждам за това ( защото аз самата не се възприемам като толкова хубава).Бяхме плътно заедно някоко години - в университета, в работа - де що има мъж,се обръща да я гледа, да подметне нещо,да я почерпи питие. Аз въобще не се радвах на такова мъжко внимание и все бях като навлек покрай нея. И нали знаете,като излезат вечер момичета заедно, после се прибират поотделно от различни мъжки квартири  Simple Smile и аз все си мислех, че тя хваща най-страхотните мъже и получава най-готиния секс, докато тя един ден не издържа, разплака се и каза,че не е правила секс от половин година!  Shocked мъжете само я пощипват по баровете, пият с нея, лигавят се,но никой не я води вкъщи да я изчука, както има нужда едно свободно 20-23 годишно момиче! Оказа се,че аз, некрасивата и незаглежданата, бях спала с няколко колеги и не си тръгвах от дискотека без мъж, и имах по-редовен и щастлив сексуален живот от красивата си приятелка!
После тя се влюби в един. Той откликна. Имаха връзка,той работеше в чужбина, тя замина при него. Не ми споделяше много,но си мислех,че е щастлива, аз в този момент вече бях омъжена и имах бебе, може би вглъбена в себе си не съм ѝ обръщала много внимание. Докато един ден тя се върна от чужбина, тежеше 45 кг, не приличаше на човек, беше в ужасна депресия, онзи, любимия, я подлагал на жесток тормоз - забрани,ограничания,не излизай без мен,не говори по телефона, ревност нечувана! Тя избягала. И сега не иска мъж да погледне, посветена е на работата си и е сурова при контакти с мъже.
Това е само един пример и сигурно не е показателен, но си мисля,че милата ми приятелка е проклета с красота.

# 597
  • Варна
Кафеин, "Малена" не съм гледала, чувала съм за него. Чека съм "Албена" - една е съдбата на Албена в селцето, друга би била в София. С Малена е същото.
Някога, много отдавна, красивите и талантливите, освен със злоба, са ги натоварвали и с отговорности - да пеят и разказват, да обслужват ритуалите, да посредничат между обикновените и боговете, дори и това да означава да ги принесат в жертва. Жертвата е била дар, който трябва да донесе благодат/защита на другите. Силните, богатите също са поели отговорностите си, умните - и те.
Красотата, смелостта, моженето, богатството, знанието винаги, от време оно, са били откроявани, натоварени с очакване, защото покрай тях са се случвали събитията.
Кое е странното? 

# 598
  • София
Относно Малена може би единствения и недостатък беше, че нямаше чувство за хумор и не беше социална. Тя е преди всичко порядъчна и горда, както и скромна и целомъдрена по нейните и критерии. Та, ако тя го раздаваше малко актриса и намираше общ език с продавачките на зарзават и се бъзикаше с мераците на мъжете можеше да стане всеобща любимка, а не мразена заради потайността си, защото в тези военни години на мизерия, някои хора може би са изпитвали нужда да гледат и нещо красиво, но да го разбират и да знаят, че тя е човек като тях, а не някаква надута принцеса отнемаща им надеждите за по-добър живот и пазеща тайната на сексапила си само за нея....

# 599
Много добро мнение Ментова  Peace. Нищо странно няма, коментираме си тука.....и аз като останалите се опитвам да насочвам дискусията към определена посока (която ми се струва достоверна). А Малена си дръпни и гледай - филмът е създаден за Моника...никоя друга не би могла да изиграе тази героиня както нея. И макар да се развива с италианско село през войната, показва много добре някои факти от живота.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт