Екобебета и деца V

• 95 801
  • 518
  •   1
Отговори
# 255
Аз погледнах само по-евтините. Значи съм държала стъклено Crazy
Стъклото си остава най-добро според мен, но за съжаление за ученици не ми се струва подходящо.
Дано това от стомана,което поръчах, да не вмирисва водата. Ще дам отзиви после.

miraluba, и аз не съм ползвала шампоан и сапун. Мокри кърпи само навън от DM на babyove. Крем за подсичане рядко на Веледа. За мазане преварен зехтин.

# 256
Аз за момента съм супер доволна от бебешката серия на алверде (дм) - Kleine Elfe. Цената е супер за био-козметика, имам им доверие. Взели сме измиващ лосион/шампоан, крем за студено време и крем за дупе. Не знам дали имат и други артикули. Засега съм отворила само крема за дупе, мирише приятно, попива, не е като цинкова паста плътен, а мазничък.

# 257
Пристигна ни шишето. С широко гърло е. На вид това, което не ми харесва е, че изглежда по-тумбесто  и по-грубо от пластмасовите.
Капачката е със спортен накрайник. 532мл е.
Не вмирисва водата.

# 258
  • София
Привет.Запсивам се да следя темичката ви , защото след има няма 3 месеца ще си имам отново бебе:)

# 259
  • Пловдив
И аз не използвам сапуни и шампоани за детето. Вместо влажни кърпи използвам едни за многократна употреба от едната страна са микрофибърни, а от другата като хавлийка. Намокрям ги с водичка и забърсвам
Винаги съм си мислела, че бебешкия аромат идва от продуктите, които се използват, но без значение, че моето дете се къпи само с водичка, пак ми казваха колко хубаво миришел на бебе.  Laughing
Та всичките тези скъпи козметики са един от поредния начин да се изцеждат парите на родителите.

# 260
Изобщо ли не използваш  сапун и шампоан, примерно един път в седмицата ? А за мазане след баня ползвате ли някакво масло ?

# 261
Аз не използвам изобщо, освен ако не се е изцапал много след игра.
С нищо не мажа.

# 262
И аз не ползвах до годинка, после започна много да се цапа и беше неизбежно.

# 263
  • Пловдив
Използвам само като му мия ръчичките и след басейн. Иначе не. Повечко обриване с вода и всичко изчезва.

# 264
Аз ползвам шампоан само като и мия косата - през няколко дена. Ръчичките и ги мия про 2-3 пъти на ден със сапун Арома грийн лайн.

# 265
Аз къпя моя разбойник само с вода, като 1 път седмично ползвам едно еко шампоанче за тяло, а за мазане мажа само когато съм го къпала с шампоанчето ( т.е. горе-долу 1 път седмично). Мажа или с органик сурово натурално кокосово масло или с един крем бебешки на д-р Органикс ( пак с естествени съставки). Ръцете мия със сапун всеки ден, защото пипа навсякъде и се страхувам от болести. Косичката му я мия горе-долу 1 път седмично с органик шампоанче пак.  bouquet

П.С. Кокосовото също го ядем, готвим с него и го ползвам за нощен крем. Не мога без него. Wink

# 266
Е, аз под "не ползвам сапун" разбирам явно нещо различно. Аз ползвам, мия ръцете със сапун, при къпане (1х седмично) също сапунисвам. Мия дупе няколко пъти на ден само с вода.
Но за мен не ползвам сапун, означава никога при никакви обстоятелства Simple Smile, а у дома не е така.
Като беше малък мажех със зехтин, сега не мажа с нищо, понякога мас ако видя, че някъде кожата е много суха или кокосово масло. Това мажа и на себе си, когато имам нужда.

# 267
Мислех, че говорим за къпане на бебета; не вярвам някой да не си мие ръцете със сапун или да не мие ръцете на детето си след игра.

# 268
Благодаря, точно за бебче имах предвид Simple Smile

# 269
Привет и от мен, много навреме открих тази темичка!
Търсех едно, намерих друго, но няма лошо Simple Smile

И аз съм на вълна бутилки, но търся за себе си. Тези от roshavo, по-евтините - макар че са BPA free, имат ли някакъв максимален брой използвания? А водата вмирисва ли се както с обикновени пластмасови бутилки при n-тото напълване?
И аз харесвам стъклени, но...първо че са по-тежки и второ, че съм малко непохватна...

P.S. Кремът за подсечено дупе с лавандула от pureportions е направо фантастичен. Единственият крем, който наистина обожавам и винаги е помагал за много кратко време.

Общи условия

Активация на акаунт