Екобебета и деца V

• 95 855
  • 518
  •   1
Отговори
# 390
Такова малко бебче не трябва да се излага на слънце изобщо. Най-добре си го дръжте само на сянка и няма нужда да го мажете с нищо.

# 391
# 392
Az имам 2-я и един оранжев, каква е разликата между 1, 2 и 3? Аз оранжевия на миризма го избирах.

# 393
Аз съм доволна от тая марка. В момента ползваме кремчето за екзема, често и аз се мажа с него
http://www.iherb.com/BabyGanics/Children-s-Health

# 394
Здравейте!Включвам се в темата с въпрос и се извинявам ,ако сте обсъждали вече,но нямам време сега да чета назад... Та какви слънцезащитни средства сте ползвали за бебе и сте доволни?Ще ходим на море с бебче на 3 месеца и половина.За съжаление май натуралните масла не са достатъчно добра защита за толкова малко бебче с бяла кожичка... Та от какво слънцезащитно средство сте доволни?

Маслото от семена на малина имало естествен слънцезащитен фактор от 20 до 50.... И други хубави свойства. Simple Smile Интересно..
Миналата година ходихме на море, когато малкият беше на 3м. Не сме мазали, държахме го на сянка. На тази възраст още не щъкат и това е изключително лесно Simple Smile

Сега е вече на 1г 3м и държането на сянка е почти невъзможно, но пак не мажем. На слънце е от пролетта, вече има тен, който го пази достатъчно, а при силно слънце просто слагаме дрешка и шапка. Бих мазала само на планина на високо, ако няма сянка, тъй като там слънцето е по-силничко. 

# 395
Az имам 2-я и един оранжев, каква е разликата между 1, 2 и 3? Аз оранжевия на миризма го избирах.

Първият е с лайка и невен, вторият има масла против комари.

# 396
  • Русе
 Благодаря ви за отговорите!  Simple Smile

# 397
На слънце е от пролетта, вече има тен, който го пази достатъчно, а при силно слънце просто слагаме дрешка и шапка. Бих мазала само на планина на високо, ако няма сянка, тъй като там слънцето е по-силничко. 

Извинявам се, че се намесвам, но тенът на детето ти не го пази от абсолютно нищо!

# 398
Аз също мисля, че не трябва да се прекалява с козметиката. На малката съм слагала крем само на плажа. А пък и ada smiles е написала, че при по-силно слънце слага на детето дрешка и шапка.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 22:46 от bflmp

# 399
Козметиката е последното ниво на защита, така да се каже. Най-важното е децата да не са навън между 11 и 16 часа през лятото, както и да са покрити главата, ръцете и краката.

# 400
На слънце е от пролетта, вече има тен, който го пази достатъчно, а при силно слънце просто слагаме дрешка и шапка. Бих мазала само на планина на високо, ако няма сянка, тъй като там слънцето е по-силничко.  

Извинявам се, че се намесвам, но тенът на детето ти не го пази от абсолютно нищо!
Всъщност, доколкото съм чела, тенът се дължи на меланина, който освен от изгаряне, предпазва и до известна степен клетките от UV радиацията. Затова и хората около екватора са с по-тъмна кожа, защото са изложени на най-много радиация. Не предпазва напълно обаче, разбира се, особено предвид изтънелия озонов слой. Поради което при силно слънце слагам шапка и дрешки, както вече казах. При не силно слънце обаче, по възможност оставям кожата открита да синтезира витамин Д.

Съгласна съм, че има много теории, според някои включително не трябва никога слънцето да "вижда" ненамазана кожа. Според други част от съставките, особено в по-масовите кремове, са много по-канцерогенни от UV лъчението. Има много изследвания по темата, човек може (и е добре), да прочете и да реши какво да прави. Между другото има интересни теории, че дори в зависимост от храната се променя склонността на кожата към изгаряне.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 16:05 от ada_smiles

# 401
Някоя от вас да ползва този прах за пране: http://olx.bg/almawin-techen-perilen-preparat--kontsentrat-za-be … -750-ml-i53842452 ? Купих такъв, но бързо свършва и се чудя дали да си взема пак такъв.

# 402
  • София
Някоя от вас да ползва този прах за пране: http://olx.bg/almawin-techen-perilen-preparat--kontsentrat-za-be … -750-ml-i53842452 ? Купих такъв, но бързо свършва и се чудя дали да си взема пак такъв.

Аз съм с този http://imbio.bg/biopreparati/almawin-cleannut-750  и съм доволна засега. Взех него,защото мога да пера и бебешките и нашите дрехи с него. Слага се по 30мл на пералня и и кара доста време. Твоя с по колко пере?

# 403
Благодаря, ще взема твоя, за да пробвам и него. От онзи, който показах, се слага 30мл на 2-3 кг пране,при мека вода и слабо-замърсени дрешки.

# 404
  • София
Благодаря, ще взема твоя, за да пробвам и него. От онзи, който показах, се слага 30мл на 2-3 кг пране,при мека вода и слабо-замърсени дрешки.

Има малки разфасовки от него:

http://imbio.bg/biopreparati/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%8 … D0%B5%D1%82%D0%B0

Стига за около 5 пранета. Може да тестваш как е преди да вземеш голямо шише:)

Общи условия

Активация на акаунт