Екобебета и деца V

  • 95 804
  • 518
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 13 415
Ползвам тези бутилки повече от година вече и нямам никакви забележки. Нямат проблемите, които имат сиг, неспортните капачки също са стоманени.

# 271
  • FRANCE
  • Мнения: 2 577
Здравейте, бихте ли споделили какви съдове за готвене използвате, от какъв материал?

# 272
  • София
  • Мнения: 5 347
http://opendata.yurukov.net/ecology/#42.864,24.696,43.315,25.959
карта на България с всички големи замърсители и подробности, които няма да гледам...

# 273
  • Мнения: 394
Не знам коя е най-подходящата тема за това, но и тук си е на място.

Ако се чувствате съпричастни, моля подпишете тази петиция за запазване на природен парк Странджа.

# 274
# 275
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Здравейте, бихте ли споделили какви съдове за готвене използвате, от какъв материал?

Наскоро си купих нов комплект от стомана 18-10. Хубавите тенджери са доста скъпи, моите са на WMF намалени уж от 600 на 300 лв. Бях чела някъде, че най-добре храната да се съхранява в стъкло. А също и че на третия ден най-много манджата трябва да се изхвърли, защото била вече развалена. Ама аз не мога да вися всеки ден на печката, затова измислих нова система. Сготвям, още горещо затварям в 1-2 буркана. Остатъка се изяжда до следващия ден най-много. После ако имам време сготвям нова манджа, с която правя същото, а ако не - отварям буркан. Един буркан е 2 до 3 порции, в зависимост от големината.

Иначе темата за тенджерите е необятна /почти като тази за бебешките колички/. Има отделна тема в подфорум Готварски рецепти, но и там ... няма изчитане, много информация е.

# 276
  • Мнения: 239
Още не съм стигнала да купувам тенджери, но ще взема силарганови - тежки са като чугунените, но пък са по-гладки и са със сребърни нишки, което обогатявало храната. единствения недостатък за мен е цената, но една по една ще сменя всички  Peace

# 277
  • FRANCE
  • Мнения: 2 577
Полека лека почвам да минавам на стоманени и стъклени.  Единствено ме притеснява че изрично е написано да не се използват за готвене на домати. А за тях какво?  Но за съжаление за палачинки не съм намерила нищо по-добро от тиганите на тефал Sad.
Имате ли идея дали нарязани плодове могат да издържат на стайна температура? На голямата ми дъщеря и разрешиха да си носи като междинна закуска плодове или плодови сокове или плодови пюрета. От сок в кутийка не виждам смисъла, пярета не яде. Плодове е супер, но сменя предни зъбки и варианта с отхапване на ябълки отпада (киви също трябва да е нарязано)

# 278
  • Мнения: 19 997
Това за прехвърляне в буркани не се бях сетила. Ще го правя и аз. Готвя в стоманени. Доматено пюре слагам накрая като изключа котлона. Вари се около 1-2 минути.
Според мен няма проблем и цял ден да стоят нарязани плодове, особено зимата. Може да се вземе кутийка с батерия за охлаждане или ако се носи сок, той да се слага в хладилника/фризера и после да стои в кутията.

# 279
  • Мнения: 8 001
Ябълките и бабаните се окисляват, освен ако не са някак херметически затворени.

# 280
  • Мнения: 13 415
Наскоро гледах някъде идея, ябълката срязана на парчета и след това вързана с ластик в първоначалната си форма. Разбира се, трябва да не е белена.

# 281
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Още не съм стигнала да купувам тенджери, но ще взема силарганови - тежки са като чугунените, но пък са по-гладки и са със сребърни нишки, което обогатявало храната. единствения недостатък за мен е цената, но една по една ще сменя всички  Peace

Една приятелка има такива, казва че са и супер тежки. Страх я било да ги слага в миялната, за да не се повредят, а на ръка много трудно се миели.

Аз нарязвам ябълки и ги слагам в пликче ... във вкуса няма проблем, но покафеняват доста

# 282
  • FRANCE
  • Мнения: 2 577
Благодаря за споделенето. Ябълката с ластик мисля да я пробвам. Дъщеря ми голям мрънчо и ако види покафеняла ябълка ще е драма.
Аз остатъка от храна го прибирам директно във фризера (същият ден), без картофи, не им понася замразяване. Замразавам и сготвено доматено пюре за пица на порциики в пликчета за съхраняване на кърма. Само със замразено тесто не съм сигурна как се процедира newsm78 И двете мацки са фенки на пицата а използвам да наблъскам доматеното пюре за пица с пюре от моркови и тиква.  Mr. Green (иначе никакъв шанс, става и в сос за спагети) Но не винаги имам време да меся и чакам да втаса.

# 283
  • Пловдив
  • Мнения: 465
Ако  се вакумира мисля, че няма ди си променят цвета ябълките. Но си е инвестиция все пак.

# 284
  • Мнения: 2 489
Ябълките и бабаните се окисляват, освен ако не са някак херметически затворени.

Добро утро, момичета!  Извинявам се, че "нахълтвам " в темата. До сега само съм ви чела, но се включвам да споделя инфо за едни съдове tupperware, които ги водят, че затварят херметически.  Имат мн видове кутии за съхранение на този принцип. Не съм ги ползвала, но точно тези дни се замисляме за тях.
Дано не звуча като реклама  Peace
Но и ние чакаме бебе и се интересувам и от темите, обсъждани тук   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт