Екобебета и деца V

• 95 823
  • 518
  •   1
Отговори
# 450
Малко след раждането на второто ми дете имахме проблем със зачервеното дупе. Мазах с какво ли не, но най-добре се повлия от чисто масло от облепиха (купих го от един руски магазин) и от Bepanthen (препоръча ми го приятелка и до ден-днешен само него ползвам, повече червено дупе не сме имали).

# 451
А аз след моя случай повече крем не съм ползвала. Никога не съм мазала првантивно. Аз не бих понасяла да ми е намазано между краката, затова не съм мъчила и бебето.

# 452
  • Варна
Аз съм ползвала лвкарств за подсичане, но съм я мазала само няколко пъти с него. За около 2 дена се оправи налълно. После го подарих на комшийката. Спрях да ползвам мокри кърпи и никога повече не и се е налагало.
Ако наистина прилича на обрив и не минава от самосебе си, най-вероятно са гъбички. Трябва да го види лекар.

Видя я лекаря и каза, че е обрив от памперса. Мокри кърпи не ползваме. Истината е, че се получи след като я мазах с един биолосион Naty и явно се спари дупето й в памперса. Сега мажа с кокосово масло и почти мина, но искам да имам алтернативи. Тъй или иначе няма да правя повече експерименти с детето  Confused

# 453
Ако е от спарване, джинджира алба действа добре.

# 454
Някой пита за многократно шише за вода, някой ще препоръча ли, че и аз се чудя?

Шушулче ти купи ли стъклено? Какво избра и от къде?
Иде лято ще ми се да имаме читави шишенца, а не пластмасовите.... нещо метал или стъкло.

# 455
Основно ползвам бяла хума, пудря, когато видя, че е зачервено дупето на бебето.

# 456
Някой пита за многократно шише за вода, някой ще препоръча ли, че и аз се чудя?

Шушулче ти купи ли стъклено? Какво избра и от къде?
Иде лято ще ми се да имаме читави шишенца, а не пластмасовите.... нещо метал или стъкло.
Не съм. Никой не ми отговори дали някъде другаде продават Onya и предполагам, че никъде. В момента размерите и цветовете са мн обрани и не ме удовлетворяват. Още умувам дали да купувам от тук, или от Амазон, примерно. Thinking

# 457
  • София
Писала съм преди доста години за български производител на чехли и сандали за Германия, от много качествени продукти, на средни / ниски цени.
Магазинът им беше на Гладстоун, близо до Витоша (София)
Преместиха го и много ми липсваше.
Случайно го забелязах вчера и бързам да пиша  - Дондуков №25
Подметките са без фталати, ортопедични и анатомични . Има избор на цветове и на модели.

Имат детски пантофи тип сандали - каишки с дупки горната част. Вариантът с плат е пантоф, а вариантите с кожа (естествена и еко) са сандали Simple Smile

Предлагат детски пантофи, сандали, полуобувки (и обувки, но не съм сигурна),
дамски и мъжки чехли.

# 458
ЗаСлон, за три годишни деца има ли пантофи там? Някъде между 23 и 24 номер сме.

# 459
Здравейте, чудя се как да избегна мокрите кърпи за бебешкия тоалет в родилния дом. Какъв е вариантът освен миенето под течаща вода (което не съм сигурна дали ще е възможно, тъй като стаите с баня са малко и може да са заети точно за моя период)? Моля за предложения

# 460
  • София
ЗаСлон, за три годишни деца има ли пантофи там? Някъде между 23 и 24 номер сме.
99% Simple Smile

# 461
Супер, ще отидем да видим, благодаря Hug

# 462
Здравейте, чудя се как да избегна мокрите кърпи за бебешкия тоалет в родилния дом. Какъв е вариантът освен миенето под течаща вода (което не съм сигурна дали ще е възможно, тъй като стаите с баня са малко и може да са заети точно за моя период)? Моля за предложения

Когато се роди първото ми дете, си купих от един био магазин комплект от 10 кърпички от органичен памук. Ползвам ги и до днес за какво ли не.
Можеш да почистваш бебчето с навлажнена памучни кърпички, които след това да изпереш. Имай предвид обаче, че в първите дни след раждането бебенцата изхвърлят т.нар. мекониум, който представлява кремообразна и доста лепкава маса с тъмнозелен до почти черен цвят. Доста трудно се мие и определено е за предпочитане да имаш течаща вода. Аз моите момчета ги мия след всяко изхождане направо под чешмата, веднага и често само с водичка. Само за къпането ползвам ваничка.

# 463
Това ми се струва прекалено вече ! С какво ще навредят мокрите кърпи  Joy

# 464
Това ми се струва прекалено вече ! С какво ще навредят мокрите кърпи  Joy

Много хора не ги харесват, в т.ч. и аз. Има деца с по-чувствителна кожа, която реагира на тях. Моите са такива. Мокри кърпи у дома не влизат, поне не и за децата. От мокри кърпи докарах такова зачервено дупе на едното ми бебче, че го лекувах седмици. Оттогава са забранени вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт