Отговори
# 540
Привет,привет момичета HugЖегата е непоносима,искам вече кучешки студ,немога да повярвам,че го казвам ама то вече не се издържа.

Напълно подкрепям sinapovaaya за облеклото на бебето дори и в хладните месеци по-този начин се закаляват, стайна температура между 20-22градуса и по-късното захранване на детето,например към 6 месец със зеленчуково пюре.По този метод гледах малката,живот и здраве мисля и това детенце така да гледам.

unoraya, мисля да си правя и последната фетална морфология.На миналата не успяхме добре да видим профила на бебчо,част от лицето беше закрито от плацентата ми,която е предна,та затова ще си я направя.За раждане и двете болници са на ниво,аз съм за МД.

Аз много обичам синичко дори за мен-дрехи,бижута, молива ми за очи е тъмно син, а не черен. На малката си бях накупила дрешки в този цвят-гащеризончета,бодита.Комплекта за изписване беше жълт плюш на мечета.Много малко неща ми бяха в розово и то предимно от подаръци.Сега съм се спряла пък на зеленото Simple Smileама сигурно ще накупя от всички цветове.

Добре дошли на Розелина и bochi.С bochi имаме еднакъв термин и то с момченца Simple Smileжелая ви лека и спокойна бременост.

Отивам да приготвям вечерята,пак ще се включвам. Hug

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 22:58 от d_e_n_i_87

# 541
Изчетох най -накрая цялата тема, но предните две все не ми стига време!
Миналия месец нямах време изобщо да си отворя лаптопа -то 10 дни на море и моите не ме изпускаха от очи -няма почивка, където те там и аз, даже мъж ми ме осоли и в морето- по точно бебка искал да осоли!
После с малкия лежахме в болница -едно момче го изхвърли от батут и с главата надолу -та сътресение на мозъка показа скенера и 5 дни в болницата, а след това без телевизия и всякакви такива уреди!
После преглеждах бебешките неща останали от двамата ми помощници -половината работи бяха за изхвърляне -но пък се набраха три перални и после два дни гладене!
Сега сме 10 дни във Велинград -5 съм без таткото и съм като наказана пред басейните -топла готина вода, децата обикалят трите басейна, а мен вече ме е страх да влезна -да не получа някоя контракция -че ви чета, че всички сте с такива!
И аз като вас се оглеждам вече за бебешките неща и чакам с нетърпение септември месец -едното на градина, другото на училище и спокойствие в къщи -нещо намразих събота и неделя, че все сме на някъде семейно, а през седмицата вниманието е по децата и спокойствие няма за мен!
Искам да ви попитам мамите които са ползвали бебефони, да кажат от кои са доволни -искам да взема такова чудо за третото -но не знам какъв да избера евтин вариант ли, или по скъп  newsm78 ,не съм ползвала с двете деца и много им се чудя?
Аз много пазарувам от продавалника -е то трябва много да се внимава от кого най вече да се пазарува -и там цените са от 20лв. та до 100лв.!
Иначе за 20лв. си купих за беба пет плюшени гащеризончета -много са сладки, пет пижамки, пет ританки, две жилетчици и два чифта пантофки- връхни дрешки, а камизолки, гащички от вис виталис и от моите две котета!
И намислила съм името Биляна -на моя хич не му допада това име, но първото е кръстено -по точно носи буквичката на майка му, второто все го наричаше Кольо, и го кръстих на никой -от Кольо -Никола, и сега ми се искаше поне да носи буквичката на моите родители, а и искахме много още едно момче и още в самото начало бях решила, че ще е Биляна -а мъж ми твърдеше че няма такава вероятност, защото мъжко го бил направил, е не позна -изненада го 100 процентова мома! Та въпроса ми е да сте чували на това име как се вика галено  newsm78 -нещо не ми идна на ум!
Значи за бебефона и името попитах, остана четох че обсъждахте памперсите -но никой не каза, или аз съм пропуснала да прочета, на кои марки сте се спря ли? Препоръчват ми Молфикс или Кан бебе -има ли някоя виждания?

# 542
Neonkaa, за името Биляна - имам приятелка, която се казва така и всички и викаме Били. На мен името ми харесва.

# 543
Претенции към първа страничка нямам никакви Simple Smile И аз рядко се появявам, че много работя, но това ще е до края на този месец и приключвам. После ще съм по-често на линия.
Моят термин в крайна сметка го сложиха 28ми, а не 27ми. Със сигурност момче. Баткото ни е на 3г. и е много доволен че ще е братче.
Искам да разкажа нещо на всички  (особено с първо дете). Моята теория по отношение на баби, лели, съседки и пр. е много простичка. Щом природата ни е направила да можем да ги родим, можем и да ги гледаме. Никой не може да ме убеди че по-добре от мен знае какво е добре за моето дете, което до скоро е било част от мен.  Преди всичко се вслушвайте в интуицията си. Многото четене на книги, интернет, мнения на тоя и оня, само ни замъгляват шестото чувство.  Ние с таткото скоро даже се поскарахме, че беше дигнало детето температура по-висока и аз категорично отказах да го водим на лекар.  Той ме пита как съм толкова сигурна че не е сериозно, ами не знам. Просто съм сигурна и толкова. Това не значи да сме безотговорни и да подценяваме ситуации, но по отношение на топло/студено, гладно, жадно и т.н. ....не давайте никой да ви каже гък. Много е просто, трябва само да си повярвате. Всичко което ви е нужно да знаете е вече вътре във вас.

Сещам се даже, как майка ми веднъж ми каза, по повод на това че аз и давах някакви акъли за сестра ми, с която имаме голяма разлика, че като си имам аз дете тогава ще решавам как да го гледам. И сега като каже нещо, викам "виж какво.... всеки си знае как ще си гледа неговите деца"

С риск да дръпна дявола за опашката, синът ми е на 3 и половина, до сега болен не е бил сериозно, антибиотик не е пил. Два, три пъти е кихал и кашлял за по ден два.  Пие безалкохолно от хладилник, яде сладолед, ходи бос и гол и изобщо сума работи дето бабите ги изприщват. 

Това си е моята идея за нещата естествено Grinning и за нас до тук сработва много добре.

Я кажете кой къде ще ражда и най-вече при кой доктор. За София говоря.
Мен първото ми раждане е при д-р Щерева в Тина Киркова. Като цяло не съм недоволна, но имаше известна некоректност и се чудя сега на къде....

# 544
Бебефон ползвах -беше ми подарък(около 70-80лв.мисля).Много ми помагаше и сега пак ще го ползвам.Памперси на Еви бейби купувахме и нямах проблеми.За ФМ доктора буквално ми каза-"Защо не си похарчиш парите за нещо друго?" Grinning Peace
malin4e Hug за бабите и другите.И аз съм така  и сина ми също.За раждането в София-бях при Йорданова в Шейново и съм много доволна-секцио по спешност без избор на екип.Просто мисля си е кадърна жената.

# 545
neonkаa ама много ми хареса името Биляна,много нежно и мелодично може би на галено може и Яна.
За памперсите ползвах на Pampers.

# 546
neonkaa,
за памперси ако питаш мен само Pampers, нищо друго.
За бебефон, ние от баткото имаме Tefal bebe. Тогава мъжо го купи без да ме пита. Оказа се супер сполучлив. Удрян е, бутан е, падал е, работи безотказно.
Името е супер. Биби или Били, има как да и викате. Боряна също е много хубаво, ако Б-то е идеята.
На нас за момиче изборът ни беше София, но уви....

# 547
и по-късното захранване на детето,например към 6 месец със зеленчуково пюре
Би ли се обосновала защо точно зеленчуково пюре?
И къде мога да прочета нововъведенията относно захранването, от достоверен източник? Имам майка медицинска сестра, която е като майка-орилица, мн обсебваща личност и искам да съм подготвена за захранването с материали за него.

# 548
Шушулче, споко педиатъра на бебо ще е до теб и ще ти казва кога, какво , колко, рецепти и т.н.
За захранването има различни теории, зависи много от бебо, от това дали е на кърма или АМ. Аз не съм кърмила и от втория месец започнах със сокчета в 4м. зеленчуково пюре, има мами захранващи с плодово. Но веднъж пробвали сладичко малчовците се мръщят и не искат зеленчуково. Кърмените бебчета се захранват след 6м., има мами гледащи бебетата по американска система и до 6м. и вода не дават. Аз от първия ден съм им давала след всяко хранене задължително с лъжичка, заради кандидата, която в по-зряла възраст е в основата на доста сериозни заболявания. Със сигурност с колкото мами говориш, толкова различни теории за храненето и отглеждането на бебчо ще чуеш. Избери си ако още не си добър педиатър и му се довери, слушай сърцето, бебето и интуицията си и няма да сбъркаш.

Всички Биляни, дето познавам ги наричат Биби на галено. името е много хубаво. Ако второто ми дете беше момиче щеше да е или Боряна или Биляна. Но си имам един прекрасен Борис вместо това. Сега е ред на момченце с "Д", още не е 100% сигурно името но избора е много ограничен точно с тази буква.

# 549
Шушулче,нововъведенията относно късното захранване на детето съм ги чела от учебник по Педиатрия(медицинска сестра съм),ноо и много от нещата ги научих постепенно от педиатъра на детето ми.Има много новости,може да се поровиш и в нета,надявам се,че вече всички педиатри в България работят по-новите схеми и късното захранване не е новост в педиатрията.

Иначе за зеленчуковото пюре,аз започнах с него по-препоръка на педито и май само с него карах защото малката не искаше абсолютно нищо друго,беше много злояда(и сега си е така).Пък и според мен е редно да се започне със зеленчук,защото когато малчовците поемат плода,той е сладък и отказват зеленчука.Ама то моето дете изобщо не искаше да вкуси сладкото,затова всяко детенце си има индивидуални особености.
Вярвам,че ще намериш добър педиатър,на когото ще се довериш,пък и всяка майка следва своята собствена интуиция,кое е най-правилно за нейното детенце.

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 20:20 от d_e_n_i_87

# 550
Момичета, в наше село педиатърът е един, тя е и ЛЛ. Аз съм ѝ пациент откакто се помня, от бебе, ако гледам здравния си картон, и не съм сигурна, че е в час с нововъведенията Tired по простата причина, че тук масово майките се оставят на течението и не се интересуват от новости в захранване, опции за ваксини и т. н. Та по тази логика защо ѝ е на ЛЛ ми да се пъне да влиза в час, когато майките тук не го изискват.
То и изборът на ЛЛ е толкова ограничен, че се получава хвани единия - удари другия. Та си мисля да записвам бебешока при моята ЛЛ пък на педиатър да ходим на частно у големия град (Пловдив).
Дени, та, викаш учебник по педиатрия да купувам, а? Whistling

# 551
Мамита  Hug   Hug  Hug като ви прочетох, та се успокоих, че не само аз действам на своя глава с чужди мнения на близки, роднини и на кой ли не. И за Беб все така съм си го представяла, че ще усещам някак си нуждите и. Направо ми вдъхнахте увереност, защото едно е като действам за себе си по този начин съвсем друго като става дума за друго човешко същество.
Недаби това за водата съм го чувала, че до 6тия месец не се давало и ми е много странно.. Не ми изглежда нормално и аз съм решила, че ако иска да пие водица ще си и давам.
За захранването около мен мамите и те започват от 4-5тия месец да ги захранват кой с каквото пюре си реши. По мои наблюдения повечето с плодови пюрета. Иначе аз силно вярвам и искам да мога да кърмя, ама ще видим дали така ще стане.
Имам си една жива Бабка, която мен много ме е гледала и сега много се вълнува, че ще има правнуче. Прекрасен човек с огромно сърце е и като говорих с нея преди няколко дни ми каза следното " Един бабешки съвет от мен да помниш, НЕ слушай бабешки съвети!"  Joy Определено ще го запомня  Simple Smile

# 552
Шушулче, учебника съм го купувала докато бях студентка (преди 2 години),но е сигурен източник и ще имаш материал за четене до раждането на бебето живот и здраве.Този,който имам аз,е- Основи на Педиатрията от Никола Мумджиев,подробен е,може да поразпиташ в някоя медицинска книжарница за учебник или някаква литература относно новостите в Педиатрията.(Захранването)

newsm78Сега като се замисля,то и моята майка само ми се бъркаше за това захранване,колко късно съм я захранила и колкото да и обяснявах тя само това си знаеше.Но ти като си запозната с новостите и следваш интуицията си няма как да сбъркаш.Да това с големият град е най-добрата идея.

# 553
Deni, аз също съм имала педиатрия, но само 1 семестър и то мн повърхностно. Води ни я зам. шефа на педиатричното отделение на ВМИ, мн интересно ми беше, но този лекционен курс предизвика още повече въпроси в мен. Май ще се разровя за такъв учебник.
Аз имам снимка от мин седмица, обаче тоя фотоапарат толкова тъмни и червени снимки прави, че не можем да се сработим още с него и ме е срам да показвам.

# 554
Здравейтеееее  Hug

KREMCHO , забравих да се похваля.....та значи станаха....като за първи път доста добре...масления крем ми сладееше малко в повече, но пък беше вкусно....единствената играчка беше, че формичката ми е за 6, а пък сместа излезе за 12 кексчета та трябваше на 2 пъти....ама за следващия път ще си взема още една формичка... Joy

Мецани, лисваше ни! Радвам се, че всичко вече е ок  Hug Hug Hug

Иив, добра идея....аз сигурно ще съм толкова щастлива, че още в реанимацията ще пусна коментарче от телелфона във форума Simple Smile

bochi, добре дошла  Hug

Radulita, аз всъщност не се изразих правилно...имах предвид, че като маам гащи наляво надясно и в момента, в който седна и тогава почва да ме рита...иначе в движение и при мен спинка....а иначе вчера цял ден си лежах и много малко и лекичко отчете присъствие Simple Smile

Neonkaa, надявам се детенцето да се оправя бързо! За името съм чувала предимно Биби като умалително Simple Smile

malin4e, много ми харесва теорията ти и определено ще я ползвам ако някой се опита да ми дава акъл Simple Smile

Дано не съм пропуснала някоя мама, че малко по диагонал ви карах.....

Аз само набързо да се оплача, че милото ме чака да си гледаме сериалчето....с подуване на краката не съм имала проблеми....до днес...нали бях на гости на моята дружка и към обяд решаваме да отидем да хапнем в близката пицария....обувам си сандалите и ме стягат....поглеждам надолу - то не са пръсти, а кебапчета.....много се сдухах...добре, че сандалките могат да се разширяват навсякъде та ги поотпуснах...после от самосебе си се оправиха....дано не се случва повече....иначе този обяд беше ад...бяхме навън, уж на сянка....ама се потях като животно....повече през деня няма да излизам.... sweating

Исках още нещо да кажа, ама докато ви изчета забравих....хайде мили дами,лека вечер и много прегръдки на всички  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт