Отговори
# 600
  • При любовта
Хай, Коремчета  Heart Eyes Добре дошли на новите попълнения!  Hug

И аз се включвам към недоспалите и гадещите мами! Whistling

За бебефоните, аз ползвах такъв цък! и съм много доволна. Чува се дори часовника в стаята на бебо. Хваща на големи разстояния, за пример ние седяхме долу в градината на един хотел и с бебефона слушахме дъщеря  ми в стаята до като спи следобяд. Чувала съм, че в Джъмбо са по-евтини цените на тази фирма.

Аз продължавам да си търся, преносима кошара ... и нещо не си харесвам или цвета, или материята, или цената Confused

За захранвато, първият път захраних към 5-ти месец с оризова каша+зеленчуково пюре. Мисля и този път да се придържам към доброто старо ...  Laughing

За даването на вода - не съм давала, бебето категорично отказваше. Бебето правеше една такова физиономия и с възмущение ми се "караше", щом се опитах да предложа нещо различно от кърма.  Laughing
Смятам, че бебетата сами си показват какво искат и какво не искат! Peace Само трябва да ги следваме! Wink

Сега, като се замисля с кърменето направих големи грешки първият път, не знаех че стомахчето на бебето е колкото грахче и коластрата, колкото и да е малко количество е напълно достатъчна. А аз след като нямах кърма 2 дена след раждането, захраних бебето първо с АМ и след изписването, започнах да се боря да се връща към кърмата. Слава богу, с голямо упорство се върнахме към кърменето. Сега живи и здрави, смятам повече да чета не за раждането, а за кърменето и чакам с нетърпение Консултантите на ЛЛЛ Laughing

ananan, Сподели къде ходиш на водна гимнастика? Praynig

# 601
ananan,
това за басейна звучи много добре.В морето се топнах това лято даже и поплувах малко , но за басейн ме е малко страх именно от гъби. А за минералната вода някой да каже нещо.......така ми се  иска да се цопна в едно такова приятно басейнче.Освен това плуването е изключително полезно за бременни.И не се притеснявайте от коремчетата на плажа.......аз си връзвах плажния шал около кръста и така не събирах погледи.
Относно крема за зърна........не знам дали има ефект , но ми казаха че търкането с груба кърпа ще свърши работа.

# 602
Привет момичета! И аз не съм спала цяла нощ, но имах зверски контракции и като се прибави и жегата, направо щях да откача.  #Cussing out Не знам вие как сте, но аз откакто влезнах в 7-ми месец контракциите определено ми зачестиха.
И аз като Експланет съм много зле с кръста, едвам ставам, едвам се завъртам, направо не мога да се трая.  ooooh!
Гледам и за захранване си говорите. Аз с дъщеря ми като първо дете спазвах стриктно инструкциите на педиатърката, нещо което сега няма да го направя. Вода съм давала, но тя беше изцяло на АМ. В 4-ти месец й дадох ябълков сок и се видях в приключение отново с колики, та го отложих във времето. В 5-ти дадох плодово, а след това и зеленчуково, което от днешна гледна точка смятам за грешно, тъй като едвам й пробутах безвкусното морковено и картофено пюре след вкусното плодово. Но то си е до дете.

# 603
Сега живи и здрави, смятам повече да чета не за раждането, а за кърменето и чакам с нетърпение Консултантите на ЛЛЛ Laughing
magarence_baby  и мен ме интересуват тези консултанти на ЛЛЛ. Може ли нещо повече да ми кажеш за тях? Знам, че почти във всеки квартал има по няколко такива, но още не съм се запознала с такъв и незнам какво се прави. Wink

# 604
Здравейте и от мен..
Аз също не можах да спя и снощи и предната вечер.
Аера, вчера бях на преглед и доки като ми пипна корема и вика "ти си с контракции!!!!", а аз даже не ги усещах, освен някакво стягане високо в корема. Увеличи ми Диаспорала и каза да не си пипам корема. Е, аз това го правех постоянно и сега ми е много терсене.
Ролина, аз знам, че в минералната вода виреят повече гъби. Така че, не е препоръчително, колкото и да е приятно.
Меци, радвам се, че вече си добре. Дано нямаш повече проблеми до ноември месец.

# 605
Сега живи и здрави, смятам повече да чета не за раждането, а за кърменето и чакам с нетърпение Консултантите на ЛЛЛ Laughing
magarence_baby  и мен ме интересуват тези консултанти на ЛЛЛ. Може ли нещо повече да ми кажеш за тях? Знам, че почти във всеки квартал има по няколко такива, но още не съм се запознала с такъв и незнам какво се прави. Wink

Това е много интересен въпрос,слава Богу,че ги има тези хора,които помагат за кърменето,защото преди никой не обясняваше нищо за кърменето в родилното и ти като се помъчиш малко и поревеш,че не става и тихомълком ти бутат едно шише АМ и се оправяй!Ама никой не ти казва,че после една кутия сухо мляко стига за два дена,пък тя е доволно вредна за бебо и доволно скъпа SadСега нещата,доколкото знам са различни,като лежах в патологията след амниото имаше лекция на Avent и там обясняваха подробно за кърменето.Направи ми впечатление какво казаха за помпите за кърма-че е много вредно да се ползва вече ползвана помпа,защото така се предавали гъбични инфекции и коки.Дори помпата да се ползвала от същата жена с предишна бременност пак било вредно,защото когато е стояла пак може да се завъдят зарази по нея,пък тя не можела да се изварява...Ама незнам дали това го казват защото наистина е така или защото все пак се правеше реклама на определена марка.Аз си бях купила много хубава помпа с втората ми дъщеря и мислех нея да я ползвам,ама сега се замислям малко дали да не си взема нова все пак...

# 606
magarence_baby  и мен ме интересуват тези консултанти на ЛЛЛ. Може ли нещо повече да ми кажеш за тях? Знам, че почти във всеки квартал има по няколко такива, но още не съм се запознала с такъв и незнам какво се прави. Wink

Доколкото знам от други теми, когато имаме въпрос към тях или нужда от помощ просто трябва да използваме по- големи букви /или в различен цвят май беше/ напр. ЛЛЛ и отговарят, когато могат.

# 607

Това е много интересен въпрос,слава Богу,че ги има тези хора,които помагат за кърменето,защото преди никой не обясняваше нищо за кърменето в родилното и ти като се помъчиш малко и поревеш,че не става и тихомълком ти бутат едно шише АМ и се оправяй!Ама никой не ти казва,че после една кутия сухо мляко стига за два дена,пък тя е доволно вредна за бебо и доволно скъпа SadСега нещата,доколкото знам са различни,като лежах в патологията след амниото имаше лекция на Avent и там обясняваха подробно за кърменето.Направи ми впечатление какво казаха за помпите за кърма-че е много вредно да се ползва вече ползвана помпа,защото така се предавали гъбични инфекции и коки.Дори помпата да се ползвала от същата жена с предишна бременност пак било вредно,защото когато е стояла пак може да се завъдят зарази по нея,пък тя не можела да се изварява...Ама незнам дали това го казват защото наистина е така или защото все пак се правеше реклама на определена марка.Аз си бях купила много хубава помпа с втората ми дъщеря и мислех нея да я ползвам,ама сега се замислям малко дали да не си взема нова все пак...

А не може ли да се стерилизира?

# 608
Доколкото знам от други теми, когато имаме въпрос към тях или нужда от помощ просто трябва да използваме по- големи букви /или в различен цвят май беше/ напр. ЛЛЛ и отговарят, когато могат.
Благодаря синя птичка ще го имам предвид. Flutter

# 609
относно гаденето мога спокойно да кажа - много сме, силни сме Mr. Green Mr. Green Mr. Green

djondjita добре дошла при нас, а нещо повече за себе си да ни кажеш - например откъде си, кое бебче по ред ти е това и дали знаеш пола?

относно захранването - аз мисля да не си правя планове от кога какво ще започвам, а да видим как ще върви - ще имам ли кърма, тя достатъчна ли е или ще се дохранваме с АМ .. когато обаче вече започнем да се захранваме мисля да започна по стандартната програма: морков-картоф-тиква-пащърнак-ориз и т.н. без излишни експерименти - ако на детето му е добре, ще давам по-разнообразно, ако стомахчето не възприема добре, ще го даваме по-полека и така ..

Добре заварила Simple Smile От Пловдив съм и това ще ми е първо детенце - мъжленце Simple Smile За сега не съм имала проблеми или оплаквания. Бременността ми се отразява добре  до колкото това е възможно. Все още ходя на работа, но имам намерение другия месец към средата вече да приключвам. СЪщо се присъединявам към недоспалите днес, защото снощи и аз не успях да спя въпреки, че климатика работеше...

# 610
ми незнам,ама май аз ще пробвам с моята и ако става ще знаем,че може

# 611

относно захранването - аз мисля да не си правя планове от кога какво ще започвам, а да видим как ще върви - ще имам ли кърма, тя достатъчна ли е или ще се дохранваме с АМ .. когато обаче вече започнем да се захранваме мисля да започна по стандартната програма: морков-картоф-тиква-пащърнак-ориз и т.н. без излишни експерименти - ако на детето му е добре, ще давам по-разнообразно, ако стомахчето не възприема добре, ще го даваме по-полека и така ..
Точно така, няма смисъл от сега да се прави план кога и как ще се храни. Бебето само ще си покаже.

Hetera мисля че може и две седмици болничен да се дава от ЛЛ, но най-добре да звъннеш на твоя ЛЛ и да попиташ.

Това за ползването на втора ръка помпи ми се струва, че може да е маркетингов трик. Нормално е така да кажат, за да може да имат продаваемост на продукта. Но пък може и да има истина в това че завъждат бактерии. Аз лично ще ползвам помпата от зълва ми, но не мисля че ще ми навреди като я измия и стерилизирам. Рзбира се че може да се стерилизира, през времето през което зълва ми я е ползвала тя си я слагаше в стерилизатора.

Момичетата с неразположенията да се оправяте. Аз довечера си заминавам на балкана и ще приживея поредния горещ уикенд. И дано вече от другата седмица тези големи жеги да свършат.

# 612
Момичета пиша в нов пост, за да може да се прочете, мисля че е важно.

В друга тема попаднах, че дават отделно еднократна помощ за новородено бебе от Общината в която живееш. За всяка община е различна сумата. За Пловдив не дават, но примерно за Приморско била 2000 лв. Тази помощ била различна, от тази която дават от Социалното подпомагане.
Това ми се струва интересно и аз ще проверя при нас как стоят нещата.

# 613
Да, така е. В различните общини тази сума варира. Отпуска се от Социални грижи за живородено дете.

# 614
  • В къщурката на хълма на феите
виж ти виж тиии и къде можем да се поинтересуваме за тази сума и какви са условията да ги получим .. защото и аз чух онзи ден в АГ-то като бях подобно нещо, ама помислих, че източника ми на информация не е от най-надеждните .. споменаха при нас за нещо от сорта на 150лв .. то голямата помощ де, ама 150лв. са си 150лв, що пък да ги изпускаме Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт