Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Добре дошли на завърналите се   bouquet
Страхотен пътепис, добре сте си изкарали, mama_AJ   Grinning
Фиоре, мнооого тъпо така с това почти денонощно пътуване  ooooh!  То какво негативно да е в тебе, като организацията на фирмата е куцала  Peace Супер поне, че останалото е било ок и ще чакаме да разкажеш и покажеш  Mr. Green

# 631
  • Казанлък of all places
mama_AJ, може ли отзиви за хотела?

# 632
   Хотела е в близост до метро спирка Аксарай и трамвайна спирка Юсуфпаша. Като обстановка не е нещо особено. Поне нашите стаи не бяха. Стаите са теснички, но чисти. Банята е сравнително добра. Имало зелена, черна и лилава стая на по - горните етажи които били по-широки. Закуската не е на шведска маса, сервират в чинийка /домати, краставички, маслинки, парче кашкавал и сирене, варено яйце, масло, сладко и мед. За пиене чай или нес кафе.
Отсреща срещу хотела има магазин за хранителни стоки, заведение със страхотни пекани пилета, друго за кюфтенца, трето за различни манджички. Малко по надолу има сладкарница в която сервират еспресо кафе, страхотни баници и различни сладкотии.

# 633
  • Варна
Прибрах се и аз.
Фиоре - искрено ти съчувствам за първия ден. Ние закъсняхме с почти 2 часа с тръгването - една групичка се беше успала. Но пък минахме много бързо през граничния контрол. В два часа бяхме в Истанбул. Водачката на групата реши да компенсира закъснението като замени пешеходната разходка по Султан Ахмед с автобусен тур. Голяма грешка, защото градът се пукаше по шевовете, трафикът надскачаше това, което досега бях виждала. А шофьорът на групата беше новак, за първи път стъпваше в Истанбул.
Ние се договорихме с Ева - нашия гид, да прескочим този тур, нищо, че сме си го платили и  нашето приключение започна тогава. Ще направя разказ за 4-те дни с картинки, но още не съм получила всички снимки. Пък то си трябва и време.
Когато се върнахме в хотела - около 9 часа, хората от нашата група още се настаняваха по стаите. За седем часа те бяха са разходили по Хиподрума, бяха влезнали в Синята джамия, пили кафе на Йеди тепе и видели желязната църква от вън. Всъщност пропускам и вселенската патриаршия. Поне 4 часа са висели в задръстване.
Спахме в хотел Дерия. За първи път съм така отдалечена от Орду джадеси. Хотелът беше по-близко до Йеникъпъ, от колкото до Аксарай. Но за сметка на това беше много чист, много нов, с прекрасна закуска, на тераса на последния етаж с гледка към Мраморно море. Сменяха кърпите и бельото всеки ден. В стаята нямаше мини бар, а най-обикновен хладилник на разположение. До вратата на хотела имаше две магазинчета - вода, цигари, безалкохолно и плодове.
Но ние с Фиоре сме късметлийки. Имало е дублирани резервации и три автобуса от София са спали в хотел някъде около Силиври.

# 634
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3358248930025.113662.1 … 068217&type=3

Ето снимки от нашето посещение в Истанбул.

# 635
  • Велико Търново
Кали, значи и вие сте имали неопитен шофьор като нашия, то при нас перипетиите с автобуса продължиха и следващите дни, ама ще разказвам за тях като му дойде времето. Иначе си права - трафикът беше много натоварен и мисля, че нашите агенции изобщо не го отчитат като фактор когато си правят програмите, а това е непрофесионално, като се има предвид, че се движим в многомилионен град. Относно хотела - при нас имаше хора, които бяха настанени в квартал Флория поради липса на места в хотела, други пък бяха обединени в тройки и четворки, въобще пълна обърквация. Ние понеже бяхме от малко по-нахалните Mr. Green и бяхме от първите настанени. Хотел "Шахинлер" определено не ми допадна - не беше особено чисто, да не кажа, че мокетът беше направо гнусен, кърпите не се сменяха, а и беше доста шумно, защото е буквално на две крачки от Орду. Но като цяло сме били късметлии, защото на едни хора от нашия автобус стаята е имала изглед към два ...климатика. Знам си аз, че не трябва да се ходи по такива празници, когато целокупният български народ се втурва да пътува, ама нищо, следващия път ще го имам предвид.
От друга страна обаче се убеждавам, че септември е много подходящ месец за ходене, и най-вече за снимане, дори с моята стара сапунерка снимките са станали хубави, с наситени цветове, ама знам си аз, че всичко зависи от светлината.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 22:28 от fiore

# 636
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Напоследък туристите са се увеличили около 5 пъти, така че е нормално да е голям мравуняк  Peace
Като под туристи имам предвид и местни идващи от цялата страна с личните си автомобили  Peace
казват, щяло още по-голяма гъчканица да става, ей  ooooh!

mama_AJ, снимките ти са мноооого добри!  С какво снимаш?

п.с. Интересно ми е, дали и гърците ходят така масово като нас там и дали и при тях цените така са спаднали  newsm78

# 637
  • Варна
Ходихме първия ден в Света София. Имаше много гръцки групи. Надявахме се да се присъединим към някоя група и да чуем това-онова, но само гърците бяха с водач. Имаше и двама англичани с личен гид, но щяхме да станем тълпа Simple Smile

Хотел Шахинлер се води дори 4 звезди, но е бил лукс в началото на 70-те, когато е открит. Не му е правен ремонт от тогава, сигурно. Съседният хотел е Престиж. На същия собственик е и е много добре.

Mama_AJ наистина страхотни снимки. Как сега аз ще покажа моите ужасни фотки?

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 22:08 от кали 08

# 638
mama_AJ страхотни снимки smile3501. Новия аквариум изглежда невероятно #Crazy,не знам дали ще издържа до пролетта.
Моля ако някой има по-подробна информация за новия аквариум и близките плажове, атракции, цени да разкаже

# 639
  • Варна
mama_AJ страхотни снимки smile3501. Новия аквариум изглежда невероятно #Crazy,не знам дали ще издържа до пролетта.
Моля ако някой има по-подробна информация за новия аквариум и близките плажове, атракции, цени да разкаже

Димитрова,ако никой не се включи,обещавам аз ще го направя....ама след седмица Mr. Green
Вече не мога в кожата си да се побера,само за това говоря,всички ми се смеят(радват),не ми пука и НЯМАМ търпениеееее Hug Hug Hug

# 640
Здравейте отново.
Снимките правих с фтоапарат Nikon и с таблет. не станаха иделни - снимах на посоки, за да не стане като вица - "Ще кажа какво видях,  като си разгледам снимките" Simple Smile
За аквариума вече писах как стигнах до него. Ако някой иска карти, да ми даде скайп или email.
Цената е 29 Tl. Ние бяхме 11 човека и ни взеха по 21. Има сервизни коли. ако Ви интересуват ще пратя разписанието и от къде се хващат. Аквариума е на два етажа. Разделен е на различни сектори според водните басейни в кото се намират морските обитатели. Мога да сканирам утре брошурката и да ви я пратя.
Като се излезе от аквариума има магазинче за сувенири и 5D кино. Едното филмче е 5 лири а две филмчета 9 лири, като продължителноста е около 5минути. Ами това е за Аквариума, друго не се сещам.

# 641
Здравейте драги мацоранки! Hug
Не бях влизала 15тина дена поради пътуване насам-натам из страната (и не само, де). Тез очи, мойте, все са се ненагледали на чужбината.  photo
Седнала съм да ви чета от 23 часа и я вижте кое време станало... ooooh! Този Истанбул завладява дори само в разказите ви.  Mr. Green
Бях пропуснала 20-тина страници и реших, че е време да наваксвам... все пак края на месеца ми предстой Истанбул за 2 път. Laughing Да видим каква ще е разликата от пролетта. Party
Разбира се, точно като не съм влизала е има 5-6 интересни пътеписа.. форума се е напълнил и с нови лудо влюбени в Истанбул и аз чак сега разбирам разни новости... билета за градския увеличили.. направили сте на картата спирка от която се хваща маршрутка до новия аквариум...
Виждам, че доволните от Караджъ се увеличават, което ме радва, защото аз на пролет останах много доволна, пък и сега ми предстой пътуване с тях и ми е по-спокойно като са вече изпитани.  Joy
Вие се майтапите за японските туристи и манията им по снимките, ама знаете ли, че аз като се върнах от Истанбул бях с близо 1500 снимки и като ги разглеждах видях места, които на живо въобще не забелязах ... Абе, луда работа... снимки да има. hahaha
mama_AJ искам да те помоля, ако ти е удобно, моля те качи разписанията и от къде се хващат, че да имам по-подробно инфо.
Сега тепърва се захващам програма да правя, че то не остана време. Joy За първото ходене април месец, почнах от януари да правя програмата. Mr. Green
Прекрасните ви разкази и снимки още повече ме мотивираха. newsm35

# 642
Здравейте момичета, темичкта ви е повече от прекрасна. Влюбих се в Истанбул само докато ви чета.
Около 10 октомври ми се освобождават 5-6 дни и съм запланувала едно първо посещение на Истанбул, като целта ще е историческият център, по-известните забележителности, Принцовите острови, аквариумите и азиатската част. Ще си пътуваме с кола, без нищо организирано, но въпросът ми е дали е подходящо да пътуваме с дете на 4 години Thinking Естествено, единственият вариант да обикаляме е детето да е в количка, но с цялото това прикачване по автобуси, метро и ферибот, май взех да се разубеждавам Tired, а ужасно много ми се ходи.
Дайте съвети, дали може да се осъществи с малко дете newsm78

# 643
  • София
Melanholly, май ти се събраха много страници на веднъж и си прескочила доста информация  Wink. Новият аквариум си има сайт, в който е написано всичко на английски език.

работно време и разписание на бусовете (не го намерих на английски, а май го имаше  newsm78)

схема на залите

и всичко друго, което те интересува

didimitrowa, предполагам, че ако има плуване в аквариум, все някъде в сайта щеше да е споменато. Разгледай и ти, но поне аз не забелязах. Има и форма за контакт - питай ги. И по телефона става. Мъжът ми им се обади няколко пъти и бяха много любезни и отговарящи.  Wink

amarinova, много е малко детенцето и сигурно ще ви мрънка от умора. Макар и труден при използване на транспорт, вариантът с количката е по-удачен. А на колата не разчитайте. Паркирайте я пред хотела и се движете с градски транспорт. Единствено ако искате да посетите някое далечно място, където не е проблем паркирането, може да се прежалите и да тръгнете в лудницата. В парковете (в повечето) се влиза с кола като се заплащаше 5 лири вход (сега не знам колко е). До аквариума също е добър вариант, защото само техните бусчета стигат до входа. До влака е доста ходене.

mama_AJ, прекрасни снимки и пътепис!  Hug

А снимките са си хубаво нещо. Колкото повече са, толкова по-добре. След време спомените избледняват, а всяко разглеждане на снимките ги възвръщат.  Laughing

# 644
Гледам сега сайта на новия аквариум.Има цените на билетите в различни конфигурации. Например семеен билет за 4 души е 85 тл.А ако семейството се сътои от 5 персони,тогава?!
Дори и в турция пренебрегват многолюдните семейства! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт