Август месец тече ли тече,а октомврийче мечтае за синьо море.

• 43 255
  • 710
  •   1
Отговори
# 75
Честит имен ден на Самуил на Ендира!  Gift
Честит рожден на ден на Ники на Зелда!
  Gift

Съни, вие готвите ли се за рождения ден?  Flutter

cvm, сега прочетох за инцидента, който сте имали. Дано няма нищо на малката Дари, но  сега бебетата са много бързи и пъргави - толкова бърз е станал Хриско, че за секунди стига ръба на кревата и дори да съм там, изпусна ли поглед от него, веднага може да стане инцидент. Трябва да не се изпуска от поглед - нещо, което е трудно постижимо понякога. Особено ако вършим и други неща.

Много се радвам, че имам време да вляза в бг мама и да попиша в темата.  newsm44 newsm68

Мъжът ми сега работи много, защото замества колеги и колежки, които са в отпуски и го няма от ранна утрин до късна вечер, но аз нямам нищо против, защото би трябвало да му платят допълнително.  Money  Laughing Та се занимавам с малкия постоянно и нямам никакво време за форуми-моруми, филми, предавания, интернет - изобщо зарязах всичко. Освен гримирането.  Mr. Green

Имам и няколко неща, за които мога да се похваля с успех. Едното е, че малкия започна да ака и пишка на гърне.  newsm68 newsm68 Методът на Крисанка се оказа доста успешен.
За мамите, които искат да научат бебетата на гърне  препоръчвам да сложат обикновени гащички или слипчета. За начало само един чифт, за да видите как ще паснат като размер и форма на детенцето. Първият, който взех, се оказа малко тесен в талията и взех с 1 номер по-голям. Засега имам 5 чифта и ми вършат чудесна работа. Само 1 път малкия се изпишка в слипчето и то понеже му миех ръчичките със студена вода, поне така предполагам де, та за наказание ми се изпишка на крака(нямам предвид за наказание де).  Laughing Иначе слагам за всеки случай една превръзка на слипчето (може да се посмеете малко) и го разхождам из апартамента. Разбрах, че пишка на около 30 минути и повече. Друго, което разбрах е, че дава сигнал, когато му се ходи до тоалетна. И то сигналът е толкова лек, че вероятно до сега не съм го забелязвала - обикновено почва съвсем леко да мрънка и ме поглежда сякаш нещо го смущава. Първият път, в който направи така, го сложих на гърнето и от тогава, направи ли пак така, го слагам и почти винаги има резултат. Изобщо аз съм много доволна. Тези неща обаче ги правим предимно сутрин до първия му сън. После имам други ангажименти и нямам много време да го уча на гърне и е пак с памперс, но съм му взела и памперс гащи за моментите, в които не мога да го разхождам само, а го оставям и в креватчето му, и на нашия креват и от време на време го слагам на гърнето. Те са удобни понеже и да пишне, няма да намокри нищо, а аз и без друго не мога да смогна с прането, та не ми трябва още. Ако се изпишка на пода, ще е по-лесно да забърша с парцала. Та взех от Кауфланд едни памперс гащи Хепи, които се оказаха доста добри и понякога доста време го държа с тях- и да спи и после още малко и съм доволна, че доста попиват. Удобството е, че много лесно се свалят и вдигат, когато имам време да го слагам на гърне, а през останалото време е все едно с памперс. Но имам чувството, че с обикновени гащички приучването на гърне е по-лесно.
Ами общо взето това беше основното, което имах да пиша.

А, друго което щях да напиша е, че почнах да готвя на малкия манджи като за нас, но подходящи за него - с малко олио, с малко подправки, без силни подправки, с малко сол и т.н. Много ги харесва и ми е голямо улеснение, защото може да дъвче парченца и не се налага да меля или мачкам нищо. Да не говорим, че най-накрая си вместих и моята храна в бюджета, та вече не само той да яде ами всички. На цената на едно пюре хапваме всички. Свършиха гладните дни (надявам се).  Laughing

# 76
  • Куциндрел
Честит рожден ден на Ники newsm59

# 77
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Да ви почерпя за нашата последна месечинка и от следващия месец вече ще сме на годинка.  Laughing

Съни, браво че няма проблеми!  Hug Да не се повтаря.

Тони, хубаво е че сте добре. Хидратин алфа на нас ни го дадоха против обезводняване, а Хидрасек е против разстройство и повръщане, но не знам дали са еднакви точно. Хидратина е по-скоро хранителна добавка, а Хидрасек си е лекарство. Поздравления за страхотното изкарване в Москва и аз искам да отида там. Ходила съм на много места, но там точно не съм. А за българските пилоти като цяло, няма да говоря, те са най-добрите, летяла съм с тях всеки ден. И да, ние се оправихме вече, благодаря!  Hug

Иветка, Пламито е много много сладка.  Hug Hug  Hug Hug
 Аз повечето зеленчуци ги слагам нарязани в пликове и във фризера, а от време на време си правя пюрета от плодове и стерилизирам в малки бурканчета.

Ендира, и аз си помислих че това е детски клуб. Ако всичко им е така... евала... Честит имен ден на Самуил! Винаги да е горд с името си!   bouquet  Hug

Анбибиан, роклята е много хубава и си избрала страхотен цвят.

Петкова, честита десета месечинка на Дани!  Hug   bouquet  Hug

Фифи, честита триколка. Тези ги знам, много са хубави. Ох, дано Ивко да прояде скоро, че е мъ-ка... Close Close

Шеметче, при нас полежението с подаръка е същото - имаме си всичко от кака Софи и сега какво да е...  Thinking Thinking

Зелда, честит рожден ден на Ники!  Hug   bouquet  Hug Прекрсни са със сестра си!

Ставам, че и двете ми кукли се събудиха.

# 78
Добрах се до вкъщи.Вчера нали правих зимнина и късно излезнахме на разходка,ходихме до мама и позакъсняхме и понеже не бях с кола останахме да спим при нея.ММ и без това беше на работа снощи.За закуска мама направи на Пламенка бяла каша със сирене е няма и 2 минути и чинията беше празна и се разсърди,че няма още и изяде 1/2 банан Grinning
Мислех днес да я записвам на кухня,но нямах акта й за раждане,така че от утре ще е
Съни,Хариелка Hug Hug Hug
Честита последна месечинка на Изи,абе личи си че е кака Hug И аз от много чудене ги затворих в торбички у фризера.А плодови пюрета не съм се сещала да правим,майма прави компотите без захар
Честит имен де на Сами, и рожден ден на Ники.Зелда каква е таматиката на партито тази година?

Цвети,така са каките и батковците.Нашия преди малко дръпна табуретката и Плами се изплющя на земята ,не ревна,но Стели така се уплаши и самичък отиде в ъгъла /там го наказваме/

Анбибиан,гадно си се ударила,дано не те боли много.А з пък снощи явно съм се простудила и така ме боли кръста и ходя по 1000 пъти до кенефа #Cussing out
В голяма чуденка съм и аз за подаръците,в крайна сметка и нищо да не й подарим сега няма да разбере,а сме затрупани от играчки,а колко още има които не сме пренесли от свекърите и май ще си останат там.Да имат децата като отидат на гости.

Като отворихте темата за кръщенета,то ясно че всяка църква е различно изискването-при нас само питка,хавлийка и сапунче искат,но понеже на 8 септември ще кръщаваме на кумците бебката се чудех какво да й купя?Трябва ли да е нещо официално или да й взема дрешки,които ще си ги носи на по късена етап newsm78

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 17:13 от iveta76

# 79
Привет,

Честит имен ден на Сами на Ендира!

Честит рожден ден на Ники на Зелда!

Да си излея малко мъката - аман с това захранване. Направо ми се плаче. Не харесва храната и толкова. За сега сме само с 2 твърди хранения и 4-5 млечни, като зеленчуковото или меснозел. пюре - пълна мъка. Стрес за мен и за Ивайло. С кашата уж е малко по-добре. Още не съм включвала закуска, но като гледам как яде, направо не ми се мисли.  Въобще не знам как да продължавам с това захранване - като чета някои бебета как ядат, че вече и готвите за цялото семейство, направо ми се струва нереално. Не зная какво да предложа ново. Мръщи се на всичко без пащърнак - аман от него. Педи ме кара да напредвам с месото. Днес предложих заешко - пълен потрес, чак го изплю.
Вече 2 седмици давам глутен. Притеснявам се, толкова ми е свито, че чак ми се повдига понякога.  Cry
За млечните мисля да изчакам след годинка, а евентуално жълтъкът да пробвам до 2-3 седмици. Белтък и телешко - след година и половина.
А ако не хапне през деня твърда храна, през нощта се буди поне 2 пъти. Иначе по веднъж.

Отделно сме и с едни ситни пъпчици по гърдичките от 2 дни и идея си нямам от какво са. Не ми изглеждат да са от топлото. Отново почвам едно гадаене.
На бързо да ви питам колко често давате плод - суров или пюре? Мога ли да давам и сутрин между храненията, и след обяд с кашата?

Ивета,
Не разбрах вие ли сте кръстниците? Ако е да, по традиция вие трябва да я "облечете" - т.е. да купите дрешките, които ще облече след кръщенето. Най-добре е да се консултираш с майката. Ние се уговорихме с кръстницата аз да си напазарувам, а тя да ми даде парички - и без това е с 2 малки бебета и й е само до обиколки по магазините.

Триколката за сега е супер. Ивайло е много, много щастлив. Всяка вечер излизаме за по 15-20 мин.

Да питам още нещо - бебета ви могат ли да си сядат на крачетата? Ивайло сяда като жабче. А някъде бях чела, че май не е много добре. Чува ли ли сте нещо такова?

И още нещо - май много ми се е насъбрало - от 2 седмици събирам кураж да се обадя на шефа ми, че няма да се върна след годинката. Като знам какви са рЪбове...

# 80
Момичета,аз набързо,че пак имам проблем и да ви питам нещо,че не ми се тича пак при тоя "компетентен" гинеколог...
Скрит текст:
Някоя от вас дали е имала такъв проблем....На мен вчера ми дойде,нямам проблеми,но сега се появи пак една болка,основно в левия яйчник,плюс това и някакви съсиреци...Не съм имала преди такива проблеми и се притесних...Чудя се нормално ли е,дали може да има някакъв проблем.За съсиреците мислех,че се случва и че е нормално,но сега с тая болка в яйчника,малко се притесних....

# 81
Съни- аз  не мога да ти дам компетентен отговор на въпроса. Предполагам само, че е на хормонална основа след раждането, а освен това ти и кърмиш още. Дано скоро проблемът ти се реши. За твое спокойствие отиди при някой поо-компетентен. Hug
Аз искам да ви питам нещо- Кали от тази сутрин има ситни пъпчици по гърдичките и корема и по челото има като петна ( не много големи) Това се появява ден и половина след като свали темературата и спряхме да и даваме Панадол. Пъпчиците по телцето много ми приличат на такива, които се получават от изпотяване, когато на детето му е топло. Тя се поти като имаше темература, а не посмяхме да я изкъпем докъто не свали темературата. Та сега се чудя това дали е алергична реакция към Панадола ( друг път съм и давала Панадол по веднъж на няколко пъти  заради никненето на зъбките и не е имало проблеми и за това ми е странно. Изключвам възможността обривът да е от храна, защото нищо ново не съм и давала. Чета из нета, че бебетата се изривали от висока темература, тя вдигаше най-много до 38.5. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ooooh! Ще карам мъжа ми утре да я водим на лекар да видим какво ще каже. Нашата педиатърка е в отпуска до края на месеца, тази дето я замества не става и се каня да я заведа на частно при една дето  водят племенника ни при нея, когато нашата я няма.
Много ви благодаря предварително за отговорите Hug
CVM - ти какви храни не си въвела, нал изахрани Дарето от по-рано. Аз не съм давала свинско, леща, боб- но когато ги има в менюто не вземам кухня. Ида похваля менюто на Беборани . Днес за пръв път Кали яде толкова много супа.  Беше с пуешко филе. И бисквитената торта си изяде и от славянския гювеч хапна с натопено хлебче вътре, ч е и половин банан омаха.
Приятна вечер на всички  Hug

# 82
fifi_0421 едно момченце, което е родено на същия ден като Яна ядяло на закуска една кофичка кисело мляко с бисквити и не му стигало и като ми го каза това майка му и аз ей така  Shocked Аз едвам пробутвам едно сухарче със сирене и чай на закуска. Според мен зависи кога е почнало захранването, защото те почнаха доста по-рано от нас. А пък и децата не са еднакви. Иначе добре ли качвате? Може да пробваш да пуснеш клипчета в ютуб, ако се зазяпа току виж изяде пюрето без да разбере, при нас вършеше работа този подход, но напоследък като реши, че няма да яде стиска уста и зъби, не пуска лъжиците през устата, а пък си гледа клипчето  Tired
По въпроса с плодовете, аз давах сутрин с кашата плодово пюре, сега като давам сутрин попара, плодовото пюре го давам късния следобяд. Ако имам нещо подходящо у дома като сливи, нектарини, давам по някое друго парче да гризе след като си изяде обява и попарата, а понякога ако ми се вижда гладна и след зеленчуковото пюре й давам плодово, докато спре да яде.
Съни аз мисля, че е нормално да те понаболява щом си неразположена. Мен понякога много ме боли. Няма да е нормално ако продължава да те боли след като ти свърши.

# 83
  • Пловдив
Привет,момичета  Hug
Днес прекарахме един прекрасен ден с Пепи и Ивко и с още едно майче с нейната госпожица  Heart Eyes Ивко е гооолям сладур  Heart Eyes
Съни, може наистина да е на хормонална основа,но и според мен ако болките продължат след цикъла се консултирай с някой по-добър лекар  Peace
Тони,благородно ви завиждам за Москва  Heart Eyes ММ  ми е обещал сватбено пътешествие до там,ама тй като не иска да се женим не знам дали ще доживея  Mr. Green Обривът на Кали може наистина да е от Т...  newsm78
Фифи,като те слушам и направо ми се къса сърцето  Sad Дано скоро Ивко да прояде  Praynig
Аз не смея да похваля Благовест,че да не го урочасам  Crazy Ама днес след като си омете бурканчето за няколко минути, опита от кухнята на една госпожица и беше готов да изяде и остатъка от на Ивко пюрето  Mr. Green Маминото прасенце  hahaha  Heart Eyes
Анбибин,аз като ученичка една пиянка вечер така си потроших едно пръстче, ужасно е  Sick Бързо да ти минава  Hug
Ахилеа, браво на Хриско,голямо моче е вече той  Hug
И накрая,но не на последно място  Mr. Green
Честита месечинка на Дидко   bouquet
Честита последна месечинка на Елиза   bouquet
Честит имен ден на Самуил   bouquet
Честит рожден ден на Ники   bouquet
Да растат здрави и безгрижни много да слушкат  Hug Hug

П.с сега видях,че/Хеписъм я писала Ахилеа,ама ще ме извинява  Hug Hug
Анбибиан и на Благовест ако му дам ще изяде цяла кофичка с кисело мляко   Mr. Green

# 84
Ох, момичета Cry Тази вечер Дани го удариха с футболна топка в главата едни момчетии. Той си играеше на една полянка с други бебета, а тия ритаха надалеч, зад ограда и изведнъж го удари отзад в тила Cry Много плака, после се успокои ипак си беше весел, но мен много ме е страх. Незная как се случи, как не го опазих...

# 85
misha_1 неприятно, добре ли е детето? Много мразя да хвърчат топки около мен, страх ме е от тях, а сега направо изпитвам ужас, да не ударят Яна, а по-големите деца въобще не се съобразяват, родителите им - още по-малко  #Cussing out

Някой ползва ли такъв комплект с купичка и лъжичка за пътуване на Томи Типи да ми каже колко мл е купичката?
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11726&cat=42

А козметика на Бейбилов някой ползва ли? Аз до сега къпех Яна с продукт на Веледа, но ми свършиха запасите от Окадо и се чудех какво да й купя за ваната  Thinking Иначе косата й още я мием с пяната на Мустела за новородени - тя няма свършване тази пяна  Crazy

Този комплект за хранене май е по-добър  newsm78
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11727&cat=42

# 86
Съни,
Скрит текст:
Месец преди да забременея с Плами имах такива проблеми,бях почти сигурна,че съм бременна-имах всички симптоми,чуствах се като такава,но ми дойде и то с болки и съсиреци.А предните месеци нямах такива неразположения.Обяснението беше ,че организма е изхвърлил ембриона или зиготата.А точно тогава бях  много нервна,притеснена и объркана.Казаха ми да изчакам до следващия МЦ,понеже нищо нередно не се видя на видеозона.Не ти помогнах много,но най -добре изчакай да ти свърши и тогава отиди на АГ .

Тони,дано пъпчиците са от потенето.А защо те е страх да я къпиш с Т?Повечето лекари даже препоръчват охлсждащи бани.
Забравих да те помоля,ако не е проблем да ми напишеш рецептата за тиквичките.Ние ги обожаваме и ми се иска да пробваме и този вариант

Миша,и аз настръхвам от прелитащи топки.мен са ме удряли и знам как боли ,а какво остава такова малко детенце.Дано нищо му няма  Praynig

Фифи,голяма мъка при вас.С каква марка пюрета го храниш.Плами харесва само заека на гербер.
Анбибиан,първата купичка ми се видя много малка и затова купих втората+това са и две.Много са ми удобни,Плами само в тях яде,но лъжицата ми е много неудобна и ползвам термалната на томи типи.За козметиката нищо не мога да кажа.
Сийн,добре си хапва детето ама така е се грижи  за момата да не напълнее Joy

Вашите деца правят ли муцки.Плами днес цял ден си бръчка нослето.Много ми е смешна hahaha

# 87
Анбибиан, засега е добре, дано всичко е наред PraynigСамо седя и го гледам, как ще спя незная... Все тая, важно е да е добре.

Тони, това да не е бебешката шарка розеола- на една позната бебето я кара и протича точно така- 2-3 дни температура, после избиват ситни пъпчици и вече няма темп. Безобидна е и ако е това, всъщност вече е минала Hug

Ох, и Дарето е паднала днес, егати деня.. СVM, дано и при вас всичко е наред Hug

# 88
Съни,
Болки имам често - при овулация, не знам защо. Но дори ми се е случвало да отида на преглед и лекарката да ми каже, че сега съм в ову. В единични случаи са ме боляли при настинка. Но съсиреци не съм имала.

Миша-1,
Ако те притеснява, защо не го заведете на лекар? Извинявай, не си спомням от къде беше - ако си от София в Пирогов ще го прегледат. Днес обикаляхме в Сердика за дрешки за кръщенето, Ивайло направо се побърка да стои седнал и отидохме детския кът. А там децата беснееха като хуни. Само го вардех ту отляво, ту отдясно, да не минат през ръчичките му, страхотия. Просто не знаеш от къде ще дойде.

Тони,
Аз също си мислех да я изкъпете с леееко по-хладка вода или поне накрая да я изполеете с 35-36градуса. След като сте давали панадол и преди, вероятно не е от него. Ако е от топлото, утре сутринта би следвало да са се успокоили.

Анбибиан,
И аз се замислям за това, че почнахме доста късно да се захранваме - на 6.5 мес. Отделно, покрай вируса бяхме в застой, дори върнахме назад - поне 2 седмици само млечна диета. Но пък той си хапва добре определени храни. А други  Sick

HAPPY_QUEEN,
Браво на Хриско. Аз пробвам за сега да сложа Ивайло на гърне, но той въобще не иска да стои. Изстрелва се като тапа.

Още нещо се сетих да ви питам - бебетата ви сядат ли си на крачетата? Ивайло, както пълзи и седне назад по дупе върху крачетата си. Не  знам дали ме разбрахте, как го обясних само. Прочетох някъде, че било вредно, можели да се изкривят крачетата, да повлияе върху походката и сега съм в чуденка. Ще питам педи в сряда, ако не забравя.

Лека и спокойна нощ  Hug

# 89
  • Sofia
Тони, и аз за розеола си помислих, както го описваш. Софи кара нещо подобно на 10 месеца, та може и това да е, след 3-4 дни с Т, тя спира и се появяват обривите за ден-два и после всичко изчезва.

Анбибиан, аз ползвам козметиката на Бейбилав, хубава е, доволна съм. Ползвам я и със Софи, и сега с Елиза, нежна, с не много натрапчив, лек, приятен аромат, не са правили някаква реакция към нея. Взимам и шампоаните, и душгелчетата.

Ох, Дани и Дарето са пострадали днес. Дано да им няма нищо и бързо да го забравят.  Hug  Hug

Съни, аз съм имала такива подобни ситуации още преди да забременея. Силни болки в единия яйчник, чак крака ми изтръпваше от болката. Съсиреци съм имала неведнъж. Но тогава по принцип имах много болезнен цикъл и такива неща ми се случваха често. Дано при теб да не е някаква сериозна причина, а да е просто нещо моментно.  Hug

Фифи, не мисля че е вредно това сядане върху крачетата за секунди. И Елиза го прави, и много бебета съм виждала да го правят. Не се вкарвай във филми. Даже Елиза не може да пълзи хубаво, така се придвижва, нещо като полупълзене, защото едното й краче е свито, а другото винаги е под дупето, но аз не се притеснявам. Тя сега едновременно хем иска да ходи, хем се учи да пълзи, но ходенето определено я влече повече, направо днес без кръст останах.

Хепи, браво на Хриско за успехите в гърнето! Да си похваля и Елизата, че само в гърне ака, чистницата на мама.  Laughing Пишкането ни е и на двете места - памперс и гърне.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 23:27 от Hariela

Общи условия

Активация на акаунт