Август месец тече ли тече,а октомврийче мечтае за синьо море.

• 43 259
  • 710
  •   1
Отговори
# 90
Дарина най -после заспа еййй няма такова въртене става , ляга сяда  ooooh! взех е да е приспивам на ръце реве в леглото само обикаля като простинал кон на мен ми се спи та две невиждам изнервих се  Embarassed  оставих е ходих до банята и  сега гледам заспала е  ooooh!

Миша много е неприятно , но от такива инциденти не можем да ги опазим децата за съжаление дано бързо му мине на мишлето  Hug

Съни аз никога не съм имала болезнен цикъл да не говорим пък за обилен и съсиреци обаче като родих Дарето и първите месеци направо откачах от болка сега през месец съм така много странно нищо ми няма на апарат като ме гледам , а пък аз се чувствам зле , но моя съвет е да си смениш лекаря

Тони ситни пъпки и Т може и да е шарка така навремето Катя изкара варицелата бяхме на море вдигна Т за първи път беше на 3 години след два дена и избиха пъпките тръгнахме си по рано и като е видя педи каза , че е варицела , но вече е минала  #Crazy а на морето като е водихме при две лекарки казаха , че е яла развалени кебапчета  ooooh! #Cussing out заведи е за всеки случай може да е от всичко . А за храната аз наистина е захраних рано , нямах друг избор , но задържах едно положение когато пак пропи млякото не съм въвела телешко , свинско , риба , агнешко , бобовите неща , зелета , цитрусови , млеката също и още май има но не се сещам , но като чета това меню не е за нас и супа не съм давала абеее направо съм го ударила през просото  Mr. Green сега ще поготвя малко до като наваксам и после пак Беборани  Mr. Green

Хепи аз така Държа Дарето като сме си вкъщи по гащи одеве ги наака  Mr. Green като и ги свалях акото падна тя искаше да си го вземе  hahaha стана голям смях

Ивета Дарина това с нослето го прави отдавна наистина е много смешна , но само това нищо друго

Фифи мъката ти е голяма ти какви пюрета му даваш пробвай да готвиш да смениш марката знам ли и аз какво да те посъветвам  Hug

# 91
fifi_0421, моя Хриско не искаше да стои на гърне преди 2 месеца, когато му го купих. После му купих гърне с играчка. На него се застояваше, но никаква работа не вършеше - само си играеше. Чак сега като му сложих обикновени слипчета, почна да ака и пишка на гърнето, но след като му разбрах сигнала. Има вероятност да дава някакъв сигнал, който не си разбрала. Или другото - да не е готов. Всяко бебе (според мен) е готово за гърне на различен етап от развитието си. Предполагам, че някои по-бързо свикват с гърнето за разлика от други. И тук подходът би трябвало да е индивидуален. Нещо друго, за което се сещам е, че той винаги си играе с нещо понеже дълго време си върши работата. Откачих му играчката и му я давам да си играе с нея, също така му подавам и други играчки, а много обича да отваря и ровичка в шкафчето, което е наблизо, докато седи на гърнето. Пробвай да го заплеснеш с нещо, за да постои повече. Предполагам, че ако не се занимава и с други неща, на Хриско също ще му омръзне да стои на гърнето. Макар че стои де, учудващо, след като не се застоява много на едно място.

Хариела, честита последна месечинка на Елизка.   bouquet

И пак да се похваля с нещо от тази вечер - Хриско си направи първите самостоятелни крачки благодарение на баща си, който го остави да щъпурка малко по малко сам. Аз не смея и май като cvm ще го водя с каишки.  Laughing Та малкия цяла вечер не се спря и много се радваше сам на себе си как ходи сам. Много беше забавен.

А, дадох му и солети тия дни - грахамови - много ги хареса. Обаче му ги чупя на парченца по 2-3 см.  Simple Smile

# 92
Oххх,нещо не мога да заспя и ако Пламена се буди цяла нощ,незнам как ще издържа утре.

Фифи,забравих да ти благодаря и май това е най-правилното решение.И без това има някакъв странен за мен вкус на обличане на бебе.
А за сядането не те разбрах как сяда върху крачетата си или като жабче?До коллкото знам като жабче е по-вредно,но защо не съм се интересувала>Пламена доста често сяда така или едното й краче е напред а върху другото е седнала.предвижва се като Елиза с един свит крак,но нея повече я влвче пълзенето Mr. GreenОсобено с наколенките е ултра бърза Joy

Хепи,браво на твоето момче.Аз само веднъж усетих Плами да напъва и успяхме да си свършим работата в гърнети ,но до там.А и аз не бързам.
Честито и първи самостоятелни стъпки на Хриско.Твоя мъж да не си отмъщава за нещо Mr. Green
Отивам да похарча някой лв в ибея,пък дано заспя Praynig

# 93
  • София
Здравейте момичета,

Благодаря ви за пожеланията за малкия ми именник  Heart Eyes

Анбибиян, и ние имаме такава триколка като на Фифи, още от баткото. Страхотна е, Мишо досега си я харесва, а и не е мръднала след почти две години експлоатация  Peace За комплектите за хранене на Томи Типи, имам няколко комплекта от по-големите. На мен лично не са ми удобни, почти не съм ги използвала в комплект с капака, а само паничката с лъжичката. За масичката, която търсиш, със сигурност я нямаше в Джъмбо на бул България преди 1,5 м. Търсих за подарък  Wink И дано да ти се оправи бързо пръста, и аз съм го правила това няколко пъти, много боли  ooooh!

Миша, много неприятно. И аз непрекъснато се оглеждам като вид, че деца играят с топка около нас  ooooh! Дано всичко е наред с малък Дани, а ти се опитай да се успокоиш, тепърва започват приключенията  Hug

Съни, и Самуил ми е в такъв кисел период, иска само да се гушкаме и да суче, но при него със сигурност е от зъбите, избиха четири наведнъж  Crazy Разбирам те напълно  Hug За цикъла,
Скрит текст:
при мен беше абсолютно същата ситуация, може би около 9 месеца след като родих Мишо. Дойде ми на 40я ден, след това имах цикъл 2 месеца и спря. след около 6 месеца ми дойде пак, ама такава болка, такива съсиреци изкарах...все едно родих пак, че и по-лошо. Според мен не е притеснително. Моята АГ каза тогава че е нормално, обясни го точно с хормоните Peace

Хариелка, честита последна месечинка на прекрасната Елиза  Heart Eyes

Хепи куин, браво на Хриско за гърнето! Дано все така добре се справя и да махнете памперсите бързо бързо! И за храненето също Simple Smile И честито ви проходило човече!

Зелда, Честит рожден ден на Ники! Дано расте здраво, щастливо и свободно дете, сигурна съм че с такъв родител ще успее да го постигне  Hug За апартаментите...дано си намерите такъв, в който да сте много щастливи. Като го видите ще си го познаете Simple Smile А за абсурдите на съвременното строителство изобщо не искам да коментирам  ooooh! Ние обикаляхме около година и половина преди да си купим, затова ви стискам палци по-бързичко да стане при вас.

Фифи, пробвала ли си да му даваш на Ивко сам да си хапва? Самуил категорично ми отказва пюрета, но когато може сам да си държи храната или когато е на по-едри парчета си хапва. Не като повечето деца в темата, но все пак за него си е ок. И аз го захраних около 6,5 м. Когато Мишо ми правеше реакция към храна, винаги се започваха пъпките от лицето. По тялото много рядко е имал. Може все пак да е нещо контактно или от жегата? За сядането на крачетата, и Самуил така сяда понякога, изобщо мисля че е проблем. И успех в разговора с шефа ти  Hug

Петкова, на патерички, честита масечинка на Дани!

Тони, и аз първо си помислих за розеола, но може Кали да е направила реакция към температуропонижаващите. Мишо ми се обриваше така от Панадол, но само когато поддържаше температура няколко дни, при инцидентно вдигане на Т и даване на Панадол, не  Peace

Сийнгърл, голямо момче си гледате вие. Пу пу, все така да си хапва  Hug Много е пораснал Simple Smile

Ивета, Самуил прави муцки непрекъснато. Коронен номер му е да си вдига едната вежда, когато е изненадан  Laughing

Лека нощ на всички  Hug

# 94
  • Куциндрел
Добро утро.
Йоан днес пак ме вдигна с петлите.
Фифи, с какво храниш Ивко? Йоан прояде чак като започнах да му давам от ДК. Може да пробваш да му направиш супичка - морков, картоф и пащърнак, към това прибави и мръвка. Но ги купи от пазара, а не готови пюрета.
Съни, ако болката те притеснява отивай на по-добър гинеколог.
Миша, много неприятно е това с топката. Дано Дани е добре.
Хепи, честит напредък с гърнето. Честити първи самостоятелни крачки.
Хариела, честит напредък и на вас с гърнето. Йоан започна да става от гърнето още докато го сложа.

За седенето и пълзенто, Йоан седи с крачетата напред, а пълзи, повечето пъти, с единия крак под задника, а с другия се опитва да се изправи.

Лек ден ви желая. Hug

# 95
Добро утро!
Не знам,момичета....Благодаря ви за отговорите,тъкмо се бях успокоила и сутринта се събудих от адска болка в яйчниците....Притеснявам се вече,но ще изчакам да спре цикъла и тогава,ако все още имам такива болки,ще отида при моя си АГ в Плевен....
За капак....и Алина е с лека температура.Не се отлепя от мен,не иска да спи сама вече трета вечер,трудно заспива,а като реча да я преместя в леглото й и се почва един рев,едно чудо....Май и нея я мъчат много зъбите.Уж мажа с гел,ама май няма ефект...

Хепи,ами ние сме готови с подготовката на рожденния ден Simple Smile В четтвъртък ще направим само прощапулника,а ще празнуваме в събота,защото иначе в четвъртък е много неудобно.Поканите сме разпратили,тортата е поръчана,уговорили сме се с хората в ресторанта за всичко,уж няма какво повече да го мисля...Остана само да й изберем подарък.
Браво на Хриско за успеха на гърнето! Simple SmileИ аз от време на време слагам Али на гърне,тя си върши работата,нямаме проблеми,ама аз пък рядко се сещам да я слагам ooooh!Трябва да започна вече по-често да я слагам на гърнето.

Хариелка,честита последна месечинка на Елиза! HugИ вие другия месец ще празнувате рожден ден CrazyКога пораснаха тези деца,направооо Crazy

Иветка,ние на моята кръщелница й взехме такива дрешки,че да може и на по-късен етап да й ги обличат,т.е. нещо,което да не е толкова официално и да не го облекат само един път.Отделно и други подаръци взехме,но за дрешките специално така направихме,а и излязох с майка й,тя да й ги избере,за да съм сигурна,че ще се харесат и ще се носят Simple Smile
И Алина прави разни муцунки,особено когато се прави на сърдита LaughingМного е смешна,милата.

Фифи,много ми е мъчно като чета за проблемите ти с храненето на Ивайло SadДано да се наредят нещата и той да започне да си похапва,че много се измъчихте Sad Hug

Миша,много неприятно SadДано на Дани да му няма нищо! HugИ аз постоянно съм на тръни по площадките,постоянно има разни момчетии,които ритат топка и въобще не се съобразяват,че има малки деца...Толкова ли няма някое футболно игрище-да ходят да ритат там... ooooh!

Ох,ставам,че Алина постоянно се катери по мен,не мога да пиша повече,отивам да я храня,да се оправяме и да излизаме,Боян поне досега яде и сега се и заигра,ама тяяяя.....Все лепната за мен,направо вечеее....

# 96
iveta76 благодаря, че ми отговори за купичките  Hug Ние за вкъщи си имаме, на мен ми трябва при пътуване, затова ме интересува дали капа се затваря плътно и дали може да се разлее яденето? И двете купички ли са с капак или са 2 купчки с 1 капак?
За муцунките - Яна преди много бръчкаше нос и едновременно с това вдишваше и издишваше през устата учестено със свистене през зъбите и венците и направо се попикавахме от смях, правеше го когато не беше доволна от нещо. Скоро не съм я виждала да прави така пък беше много смешна  Joy
Яна преди няколко дни също се търкулна от спалнята и главата й така издрънча в паркета, че няколко дни след това имаше цицина и синина ама й нямаше нищо. Май имат здрави кратуни  Party
fifi_0421 не давай храните, които не харесва и след седмица-две пробвай пак с малки количества. Ако ги изяде, на другия ден пак малко количество и така докато свикне. Аз така направих със сухара. Първо половин, после един, след това един и половина, после два, ама тя ту ги яде ту им се мръщи и затова най-често й правя попарата с един сухар. Кус куса, който изплю с отвращение още не съм го пробвала пак. Не съм пробвала заешкото и елдата. Нали се изрина по времето, когато й ги давах за пръв път и по някое време трябва да пробвам пак.
За заешките пюрета - Яна така с отвращение плюеше картоф със заешко и копър на Хип.
За седенето на крачета - да седи, точно така го прави, пълзи пълзи вземе, че седне, но не седи по много, че да ми се струва притеснително.
Hariela аз взех душ гел с лавандула, защото пишеше, че се смесва с водата за вана, дано да ни хареса  Grinning
Яна тези дни спи тежко. Както спи изведнъж като почне да реве и пищи, ама пищииии не може да я успокоим. Струва ми се, че е зъбчето дето почти е пробило. Нощес я намазах с гела за венци и се успокои. А като чета и Али как се мъчи пък е по-голяма от нас - мъките ще продължават с тези зъби  ooooh!
Поръчах на Яна образователната масичка от този сайт
http://newfreshmall.com/product/38592/obrazovatelna-dvuezichna-m … gliyski-ezik.html
Обадиха ми се, че я нямат и няма да карат скоро  Sad А тук цената беше най-ниска  Sad
В събота ще ходим до Джъмбо на Ботевградско - дано там я има и не е много по-скъпа.

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 11:28 от anbibian

# 97
  • София
Анбибиян, не съм Ивета, но аз писах за купичките. Плътно се затварят и не изтичат. В комплекта са две купички с един капак и една лъжица. Но аз съм ги купувала преди около година и половина, моите са такива.

# 98
Ох,аз досега успокоявах 2 "бебета"...Освен,че Алина е кисела...и племенницата ми,която е на 18 ми цъфна,плачейки на вратата,не си взела книжката,скъсали я на изпита,защото не видяла един стоп...Голям рев,не можела да каже на тяхните,те давали пари,а тя се провалила...В чудо се видях,какво ме чака и с моите деца,направоо...Накрая й дадох валериян,то няма успокояване.Какво ли не й говорих,но не...тя си знае нейното,тъпа била,как можела да го пропусне,ама рееввв и това е ConfusedМного мъчно ми стана,че така се е получило,но следващия път ще се справи.
И нас ни чака същото тегло с нашите деца...Добре че още е далеч тоя момент.

На Алина сега й правя пюренце с пуешко,царевица,чушка,грах,лук и картоф,да видим дали щи й хареса...Мисля и да сложа малко сухар после.

Анбибиан,дано на Яна бързо да й избива зъбчето и да не се мъчи повече!И Алинка ми е така вече трети ден,преди не й е излизал зъб толкова трудно ConfusedЖалко,че не си имала късмет с масичката ConfusedДано намериш на друго място и по-евтина Hug

Аз пък търся мъжкия парфюм Pacha Ibiza и никъде не мога да го намеря...Ако някоя от вас е виждала из сайтовете или по магазините,много моля да ми каже,че много ми трябва.Искам да изненадам ММ,защото този парфюм му е любим,бяха му го донесли от Испания,но тук трудно се намира Confused

Ставам,че сестра ми дойде да си прибере и успокои племенницата ми,пък и аз да си обърна внимание на моите деца.Те милите само мълчат и гледат,много жално гледаха племенницата,разбират и те,милите.

# 99
endira благодаря за информацията  Hug Тези лъжички изглеждат много странно.

# 100
  • София
Под странен ъгъл са снимани, иначе не изглеждат точно така и са удобни. Аз даже купих допълнително такива, меки са в предната си част и няма как да нараниш небцето. Подложката за купичките е много добра, не е скъпа вземи си я и нея. На мен ми беше много удобна, когато Мишо започна да се храни сам. Така нямаше случайно изляти в скута манджи  Mr. Green

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 16:09 от endira

# 101
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Спят и двете девойки, та имам време да прочета и попиша. А колко ме чака за гладенееее..., и пюрета имам да правя за утре... С надеждата съм, ММ като се прибере от работа, да изведе децата, та аз да си свърша на спокойствие работата, ама да видим дали ще ме огрее...

Съни, не мога да ти помогна с мъжкия парфюм, даже не го знам. Дано все пак го намериш. Не знам какви парфюми точно харесва мъжа ти, но ако не го намериш, може да потърсиш Polo Blue на Ralph Lauren, на моя мъж той му е любим. Наистина жалко за книжката на племенницата ти, но следващия път. Тъжно му е на момичето сигурно, защото е положило доста усилия, а накрая заради едно недоглеждане е пропаднала, разбирам я.

Цеца, да, Елиза се придвижва точно като Йоан, с единия крак под дупето свит, а другия в готовност да се изправи.  hahaha hahaha

Ендирка, не си ме прочела преди това, питах те кога даде на Мишо жълтък за първи път? Обмислям да пробвам да дам на Елиза, но дали е удачно??  Thinking Thinking Thinking

Елиза вече два дни сутрин като стане в 9ч. и после заспива чак към 14ч., спи 2,5 часа и това й е спането. Мене това ме устройва, но ми е чудно дали минава на режима на големите или пак ще има промени. Много иска да ходи и докато не капне от умора от ходене, не се отказва това дете. Обаче после заспива за 5 минути.  Grinning

# 102
  • София
Хариелка, прочетох те разбира се, ама така е като правя сто неща едновременно, все нещо забравям  ooooh! Извинявай  Hug Аз много късно въведох жълтък на Мишо, защото така ме посъветва Маринова тогава. На прощапулника, беше на 1,1 г. изяде само късче от питката, която беше намазана с жълтък отгоре....и такъв страхотен обрив направи с подуване, че се престраших да пробвам с яйце почти към втората годинка. Тестовете за алергии не показаха такава към яйца (жълтък и белтък). Малко след това предложих и белтък.

Мисля на Самуил да му предложа жълтък тази или следващата седмица обаче.

# 103
endira вашите от къде ги поръчахте? Аз гледам в Пакостник, но в момента не са налични, иначе щях да поръчам с още нещо, което ми трябва от там.
Мишо кога почна да се храни сам?

Момичета голямо намаление на триколка Кетлер в Амазон. - 15.5 лири
http://www.amazon.co.uk/Kettler-8176500-Funtrike-Blue/dp/B002UXQ … pd_ecc_rvi_cart_3

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 17:26 от anbibian

# 104
  • Варна
Алоха, амигос!  Laughing
Днес си спретнахме една хубава варненска среща със софийски попълнения и беше страхотно. Снимахме дребосъците, сега ще чакам фотографките да се отчитат. Доби  Hug ще кача една от твоите снимки в снимка.бг, дано ти и другите мами нямата нищо против.  Толкова са ми сладки, че не мога... Heart Eyes
А Дидо толкова се превъзбуди, че както беше станал в 10ч, заспа чак в 15.30ч.  Shocked и до 16.30 беше пушка. Сега дивее.   Crazy
Съни дано си по-добре. Аз съм имала редовно мноооого болезнени женски дни(чак до аулин съм стигала) и съсиреци също.  За болката двама гинеколога ми бяха казвали, че е от това, че съм с обърната матка и като родя ще се оправя - да видим.  Peace За племеницата ти хем ми стана жално, хем ми беше мило. Виж как разчита на леля си, има ти доверие, чувства те близка - това е много важно. А тъпия изпит ще го вземе - когато, тогава.  Peace
Hariela ние нали също сме уж с АБКМ. Нашата гастро каза, че на 10-11м. може да дам жълтък, а след годинката сиренце. Ще видим как ще я измислим. Дано вземем най-правилното решение.
Миша как е Дани днес? Ах тези хлапетии!!!  #Cussing out Хич не внимават. Направо изтръпвам минавайки покрай "футболисти".  ooooh!
HAPPY_QUEEN браво за напредъка с гърнето.  Laughing И за готвенето, и яденето.  Peace
Ние утре сме на консултация - чакайте отчет.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт