Август месец тече ли тече,а октомврийче мечтае за синьо море.

• 43 277
  • 710
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета!

Така като ви чета и е йсега като се разрових в нета, мисля, че Кали кара розеола. Тя отшумява вече  , защот ообривъ т изчезна от личицето и от само себе си, той бе6е само малк она нослето и по 4елото, а темература няма от събота. Но за всеки случай утре 6те я заведем при педи да я види,че ММ днес не можа да се освободи от работа. Чувала съм, че когато детето се разболее от шарка преди да стане на г одинка не си изгражда имунитет срешу нея. Ние обаче сме мноого на границата, пипнахме я две седмиц ипреди да станем на годинка. Ще си изградили имунитет ooooh!
Съни- много е хубаво, че племенницата ти ти има доверие. А книжката ще я вземе, няма какво да го мисли, ама така е то -на тази възраст са чувствителни повече отколкото трябва.
Много готино, че сте си спретнали срещичка във Варна Hug

# 106
  • Нейде из лудите гори...
Привет.
Завърнахме се и ми е тъжно, че почивката ни свърши така бързо. Беше прекрасна, фестивала беше вълшебен, на страхотно място, с усмихнати хора и кристално чист въздух. ИСКАМ ПАК.  Heart Eyes Единственото, което не ми хареса е летящото време, така ми се щеше да го спра, а сега да го върна. Два дни вече ми е много носталгично  Confused Планината се отрази прекрасно на всички ни. Ая яде малини и всякакви манджи (дори от лъжица  Shocked Това не се е случвало никога, тя хапваше само плодови пюрета до сега), беше много спокойна, щастлива и намери нови приятели. Аз пък се срещнах с хора, с които не сме се виждали от 4-5-6 години , ох... спирам, че то ако започна да пиша за всичкооо.... ще изпиша цял ферман  Whistling
Догодина пак сме там  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Успях да си продам количката в едно пловдивско село и решихме да минем през прекрасния Пловдив да разгледам какво предлагат магазините от към колички, та успяхме да вземем нов АЯ МОБИЛ  Mr. Green. http://www.bestpramreviews.com/wp-content/uploads/2012/07/Mother … anite-300x300.jpg
За сега се държа доста прилично на офроуда, на който я подложих пък да видим за напред какво ще е мнението ми  Mr. Green
Гледам обсъждате подаръците за рождените дни и благодаря за идеите. Ние с ММ не сме решили, дори не сме се насочили към нещо, но мисля да направя един списък и да го дам на поканените да се оправят помежду си с желанията ни . В анкетата гласувах,че все още не сме решили как ще го правим - така си е. Нито знам къде ще сме тогава, нито какво ще ми е в главата  Mr. Green
От вчера се опитвам да драсна пост, ама то перални ли не бяха, документи ли не оправях, оферти ли не писах  ooooh!
Ще се опитам да се включа по спомен ...
Съни  Hug Много странно нещо ти се е случило,мила. А гинеколога с извънматочната бих го ударила с тежък предмет  #2gunfire Дори и да предполага подобно нещо, бива ли да ти го казва без никакви изследвания на лице и подобни. ей много са несъобразителни  ooooh! Моето мнение е, че организма има добри и лоши дни и че може би всичко що ти се е случило е било нещо инцидентно или пък от кърменето , както предположи Зелда  Rolling Eyes Дано не се повтаря и ти да се чувстваш ок  Hug Али е прекрасна, съвсем малко остана до годинката. Хареса ли ти роклята?  Rolling Eyes
За чорапите с гумени подметки съм чувала, че се препоръчват дори за прохождане от ортопедите. Мислех да купувам и аз, ама то скоро ще им дойде времето  Mr. Green
Тони завидях ти са Москва. И на мен ми е една от намислените дестинации, даже си правих тънки сметки да е тази година, но може и да пропусна, като гледам как ММ няма свободна минутка. Би ли споделила как ви излезе удоволствието, като дни и цена (обща)? Ако е удобно разбира се  Blush
Не знам защо си мисля, че няма да е шарка, но по-добре утре педи да изкаже по-компетентно мнение.  Peace А това с имунитета май не съм го чувала, но ми звучи като "О, не се изгражда имунитет преди годинката, за това сега ще сложим изкуствен ( нали има такава ваксина на 13месеца?) "  Rolling Eyes
Хепи адмирации  Sunglasses Браво за постигнатото с гърнето и аз купих пликчета  Mr. Green на Ая и сега като се приберем във Варна ще ги вкарам в действие.
Ей, варненки , страхотна снимка, сигурна съм че срещата е била още по-страхотна  Heart Eyes
Всички бебоци в албумчето са ми любими  Heart Eyes Но вече си приличат на дечица, а не на бебета  Crazy А Дарето как търчи...ех този Батак как добре се отразява  Mr. Green

Сега се сетих, че прочетох и за инцидентите с Дарето и Дани. Как са малките потърпевши?  Rolling Eyes

Ох май много изписах...а колко още исках да пиша, през цялото пътуване ми минаваха някакви неща през главата...ама сега излетяха, та някой ден може и да се сетя. Спокойна вечер , мили  Hug

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 23:59 от MarsssikA

# 107
  • Пловдив
Марс,да не би да сте продали количката в наше село  Mr. Green И да не се обадиш  Mr. Green При следващото ви идване в Пловдив задължително искаме среща с Айчето  Naughty  Thinking Радвам се,че така хубаво сте си прекрали  Hug Ама наистина времето лети  Whistling Честито ви возило  Hug
Съни, и азкато бях по-малка ходех да се жалвам на леля ми  Mr. Green Много си я обичах и все още си я обичам  Heart Eyes Горкото момиче,колко се е старало...пък някой тъпак ще плати и ще вземе книжка ей така  #2gunfire
Оф,От няколко дни като приспя Благовест вечер, след час сън се събужда готов за игра  Tired И се почва едно приспиване... Ужас,пък на мен тъкмо ми се е доспало... И,е,на,бродя иаз нета  Mr. Green
Айде да лягам,че утре стягаме багажа и с бъдещата ни кръстница отиваме малко на вилата в балкана,че много се напекохме  Mr. Green
Лека и спокойна нощ на всички и непробудно спящи бебета  Mr. Green

# 108
  • София
За Москва и аз завидях благородно!Толкова си мечтаех да отидем до там и да гледаме балет в Болшой театър!Моля Тони за разказче и оринетир за цени!!

Момичета,тези от вас които са шофирали с бебе извън града,може ли да ме посъветвате как да премине по-леко пътуването.На мен ще ми предстои 250км път до Кърджали и се надявам да мине безпроблеми,но как да се подготвя за всеки случай...Тя доста мрънка в колата и не спи повече от обичайното когато спи вкъщи например.Та мисля да пътуваме по време на най-дългият й сън-между 15-18 часа,и сега като гледам прогнозите за събота и неделя,ще се сварим на пътя,но какво да се прави.Имам климатик и ще го пускам.

И ние трудно се приспиваме с Ани,често се буди и като я взема при мен се успокоява,иначе плаче жално и сълзите й текат по бузките.Сърце не ми дава да я възпитавам като я оставя да се нареве и да заспи-така предлага ММ,но аз не устоявам и това си е.

# 109
Petkova, засега е добре Дани, но се следим, че може и по- късно да се прояви, но гледам да съм оптимист. Днес почти не сме излизали, че ми каза лекарката да го пазя няколко дни от слънце, малкият подивя вкъщи. Има нов номер, плаши хората, вика с една много смешна  муцунка ПА , аз подскачам и той умира от смях GrinningТа днес цял ден ме плаши.

Тони, розеолата е бебешка шарка и след преболедуване си създава имунитет организма, както и при другите шарки( при естествено боледуване, да не бъркаме със съмнителния имунитет от ваксините).

# 110
  • Куциндрел
Добро утро.
Тони, радвам се, че всичко е наред вече с Кали. Hug
Марси, добре сте си изкарали на курорта. Честита количка.
Сийн, не сте само вие така с Благовест. Йоан и той се буди през час-два, понякога играе, а понякога го приспивам веднага със сучене. Снощи сука през 2 часа. Crazy
Ники и Кати, ние вземаме играчки в колата и аз стоя при Йоан да го забавлявам. Както и гледаме да спираме по-често като е буден.

Днес ни е последен ден за приготовленията за почивката. Дрехите са приготвени, остава само да ги съберем в куфарите.
Лек ден ви желая. Hug

# 111
Моrgen Simple Smile
Сийн, селото се казва Труд, а ако е ваше село и мен ще ме хване яд . Другия път задълже ще организираме една среща  Peace Странно, но Ая заспиваше трудно в планината. Не чак трудно, но около 21 както се унасяше изведнъж се активизираше и падаше луда игра до 11-12  Shocked Ние с  баща й заспиваме, ама тя НЕ  Mr. Green
Ники и Кати, взимам играчки, пея песни, а ако малката се изнерви, спирам и се разхождаме , колкото да смени обстановката  Peace
Съни, много добре разбирам племеницата ти. Аз съм късана 2 пъти, докато взема книжка. Е не го изживявах с ревове, но ми беше доста неприятно, особено втория път, когато късането ми бе нарочно, но това е друга тема. Дано го преживее момичето и за напред да се научи да не взима чак толкова на вътре подобни "провали". Все пак света не е свършил  Simple Smile
Хубав ден на всички, отивам да си сипя кафенце, докато детенце още спи  Mr. Green

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 08:28 от MarsssikA

# 112
Добро утро момичета!За мен хич не е добро-не стига че пламена се буди 100 пъти а и баткой е с Т.-няма никакви симптоми.Чакам мама да дойде да го гледа ,а ние с Плами да отидем за храната и да пием кафе.
Съни,много жално ми стана за племеницата ти.Поне ще й е за урок и няма да пропусне никога знак PeaceУспех на следващия изпит.

Марси,хубава почивка сте си направили .Браво и на ПапАйчето-добре й се отразил въздуха

Анбибиан,много добре прилепва капака към купата и не може да се разлее.И да две купи са /оранжева и цикламена /с един капак.А лъжицата ми е супер неудобна за държане,една такава тлъста ми идва JoyНо пък Пламена добре си я държи.А тези подложки,които Ендира е показала не съм ги виждал newsm78 А за из път съм ползвала и контейнерите на Авент за кърма.те поне са с винт.Решихте ли къде ще ходите на море?

Ники и Кати,сама ли ще пътуваш с децата?В такъв случай разчитам на батко й като се събуди да я занимава-пуска и музика имаме едно касетофонче с микрофон,кучето на ФП е винаги с нас.Ако се изнерви спираш по-на често да си почине и така.Но като цяло Плами спи доста в колата и нямам проблеми,поне до сега.Когато ходихме на море заспа на изхода на Стара загора и се събуди на табелата на Обзор Mr. GreenЛек път.

Цеца,вас съм ви проспала къде ще ходите на почивка?

Ние пък колкото и смешно да звучи проучваме офертите за Нова година Joy

# 113
Ивета76-ето рецептата по която свекърва ми прави тиквичките:
4 кг. тиквички
Нарязват се на кубчета без да се белят. Поръсват се с 250 грама захар и 200 грама сол. Престояват така 2 часа. След това се отцеждат. Вече отцедени, се заливат с 400 мл. олио и 400 мл оцет. Добавя се копър на вкус. Слагат се в буркани. Затварят се и се стерилизират 5 минути  chef  chef  chef

Радвам се, че пътуването ни до Москва е предизвикало такъв интерес. Обещавам довечера да ви разкажа по-подробно. Определено обаче мога да кажа, че Москва не е най-скъпият град в света.

Ники и Кати - ние с Кали сме пътували от София до Търново най-далече като е карал ММ. Аз по принцип, когато е тя в колата се возя на задната седалка до нея, но тя и си стои кротко и обича да се оглежда. Носим и играчка, много обича да се занимава със сеникка на предното стъкло , той е от тези сгъваемите, и подремва малко и няма проблем да пътува. До Търново като си ходиме не сме спирали даже по пътя, спряхме само на една отбивка точно преди входа на града, за да и сменя памерса. А на връщане към София изобщо не сме спирали.

Хубав ден за сега от нас. По-късно пак ще пиша  Hug

# 114
Здравейте аз да използвам пак момента да като Дарето спи  Crazy днес е оставих в коридора да се наспи за да мога да сготвя и изчистя  ooooh! направих един гювеч с телешко месо и мисля и Дарена да го опита понеже съм го сготвила по нейния стандарт  Mr. Green

Вчера след обед ходихме с ММ да ми покаже новия магазин той е точно до парка Заимов спряхме и там Дарина така игра и бесня , че като се прибрахме набързо е изкъпах и заспа на стола до като си ядеше млякото с бисквити  hahaha толкова беше смешна милата тя се смаза от ходене .

Съни отиди на лекар и то на кадърен това не е шега работа  Hug

Марси много се радвам , че сте си изкарали добре на почивката  Hug

Ники и Кати с Дарина сме пътували около 160 км. тя по принцип малко спи в колата в началото като беше по малка създаваше проблем не искаше да стои в стола   ooooh! но сега е добре пак си поспива по малко , но през другото време гледа през прозореца ако много даде зор спираме разхождаме се и пак в колата дано при вас да няма този проблем  Hug

Сийн пък Дарина две нощи под ред ми прави номер става в съня си и почва да обикаля кошарата после реве като магаре и като е гушна заспива снощи например е заварих седнала и пак се разплака , но по бързо се успокои  ooooh!

ставам , че голямата принцеса иска да ходя да и купувам баничка , че е мързяло тя да слезе  Mr. Green

Ей сега се сетих искате ли среща софиянки 

# 115
iveta76 в Приморско ще ходим  Grinning

# 116
Ох, съвсем съм се объркала. Влязох да честитя на Алина рождения ден, а то се оказа утре.  ooooh! Дано да имам време утре.  Laughing

Марсика, честита ви нова количка и добре, че сте си прекарали хубаво на въздух. Аз вече подивявам в тази София, но се надявам скоро да отпрашим нанякъде.  Simple Smile

За приборите мисля направо да му взема метални. ПЛастмасовите много ги гризе.

Момичета, сигурно ще се смеете, но на Хриско и голямото гърне му е малко - пишката му опира в предната пластмаса и се огъва, при което той промрънква. Имам чувството, че не му е удобно така и се чудя дали да не му взема седалка за тоалетна чиния. Разбрах, че някои майки слагат по-рано, а се чудя и тази седалка дали няма да е също толкова малка. Не мога да разбера защо така се получава, че всичко му е малко. Едвам го нагласям на гърнето с поне 3-4 нагласяния, така че пишката да влезе в отвора. Даже днес на едното пишкане малко излезе извън гърнето. Свекъра ми вика, че не можело да му е малко, че по-големия им внук ползва по-малко гърне и се събира в него. Дали е пак заради повечето сланинки на Хриско не знам, но му е малко и хич не се базикам. Странна работа вече.

# 117
  • София
Анбибиян, не съм ги поръчвала. Когато ги купувах, живеехме в Англия. Там ги има в почти всички магазини, дори в супермаркетите и аптеките, много са разпространени. Има ги в Амазон със сигурност. Ивета, подложката също съм си я купувала от там. А за триколката на Кетлер, поръчах я. Да ме пита човек защо, като имаме Смарт Трайк и няколко вида мотори и коли за бутане с крачета, колело без педали+всички триколки на децата от блока, които са общи за ползване  ooooh! Ама на, да не изпусна далаверата  hahaha Мишо започна да се храни сам малкослед като тръгна на ясла, около 1,5 г.

Цеца, тъкмо се зачудих къде сте вчера, а вие багаж стягате  Simple Smile Дано да си починете хубаво и на Йоан да му хареса!

Тони, и аз мисля че Кали си е изградила имунитет, не се тревожи за това. Подготвяте ли се за рождения ден? А за Москва и аз ще се радвам да споделиш подробности. На мен лично не ми е от желаните дестинации, но бих искала да направя подарък на родителите ми за пенсионирането, баща ми е половин руснак и всичко руско му е много мило. Със сигурност биха оценили и харесали подобен подарък, а и го заслужават  Heart Eyes

Марсика, добре завърнали се  Hug Браво на Ая за апетита, ама то нали в планината уж се ядяло повече  Mr. Green дано и сега да си хапва така добре. Хубаво е човек да ходи на места , които го зареждат, дано в скоро време пак успеете да отидете на място, на което така добре да си изкарате, че да напишеш "Искам пак". И честита ви количка!

Ники и Кати, добре си го измислила да е по време на най-дългия сън. Така ще си спи, а ти ще си шофираш спокойно. Не е много приятно да си на дълъг път с мрънкащо дете в колата (а пък с две  Crazy). Аз съм карала около 450 км с две деца сама. Успех!

Миша, мислих за вас и ваксините. Защо не си смениш педиатърката с такава, която ще ви нанася ваксините като сложени? Имало такива (какво ли не правят хората за повече пациенти). Така хем ти ще си спокойна, хем Дани ще може да ходи на детско заведение, когато решиш. А на мъжа ти можеш да му дадеш да гледа някой филм за ваксините...така може да го убедиш. Тук в Белгия има само една задължителна ваксина - полиомиелитната. Колко време ще го наблюдавате Дани? Помня, че когато Мишо падна за пръв път от спалнята (а тя ни е висока) на глава и ходих в Пирогов, там ми казаха един ден да си почиваме вкъщи, без да скача и без да прави резки движения и без слънце. НО беше само за ден  newsm78

А Самуил се е научил да се качва сам на леглото, дивана, и слиза сам с крачета надолу  Heart Eyes Не съм го учила, явно попива от брат си.  

Съни, и на мен ми стана мило за твоята племенница. Върха ме години назад, когато скъсаха сестра ми на кормуването... Още един ден и Али ще е на годинка  Heart Eyes ех кога мина това време...

HAPPY_QUEEN, не е ли раничко за метални прибори Rolling Eyes Може да си нарани венеца с тях...Седалките за тоалетна са с по-голям отвор от гърнето, но ще трябва да го придържаш непрекъснато да не падне. По-скоро потърси по-голямо гърне.

# 118
О, по-голямо гърне няма. Взела съм най-голямото.  Laughing Ще пробвам да видя как ще е със седалка.
А за металните прибори защо да е рано? Аз вече му давам понякога от някоя по-малка метална лъжичка - яде си най-нормално.  Rolling Eyes

# 119
МММММММММММММММ тези майчини комшии пак къртят по никое време  #2gunfire #2gunfire Добре, че Айчето е покрай ремонти от преди да се роди, че сега си спи спокойно, въпреки шума  Mr. Green
Ей няма отърване от тези ремонти, където отидем - ремонт  ooooh!
Хепи ако Хриско стои прав, защо не пробваш да го изпишкваш прав?  Thinking Така или иначе занапред няма да пикае седнал . А за приборите мисля, че наистина пластмасови, дървени или дори силиконови са много по-добър вариянт за възрастта му.  Peace
Ендира виждала ли си в магазините там прибори подобни на бъчвички (елипсовидни)?  newsm78
Ивета, дано баткото скоро смъкне Т  Praynig
Цеца ние не сме "курортни хора" бяхме в гората  Mr. Green Ама и тя винаги ми се отразява по-добре от който и да е курорт  Mr. Green Хайде чакаме ви във Варна, така де, аз чак в събота ще съм на линия...ама ще очаквам включване  Peace Лек път  Peace

Общи условия

Активация на акаунт