Август месец тече ли тече,а октомврийче мечтае за синьо море.

• 43 289
  • 710
  •   1
Отговори
# 120
  • Куциндрел
Прибрахме се от сутрешна разходка. Купих една торба пюрета и памперс-гащи, за да могат бабите по-лесно да сменят памперси.
Ивета, във Варна ще ходим.
Марси, сигурно към вторник ще се включа за разходка. Ще звънна да се уговорим с теб и останалите от дружинката.
Ендира, мерси, дано ни се отрази добре почивката.
Хепи, разгледай какви гърнета продават, може да има и по-големи. А пък може седалката за тоалетна повече да му хареса на Хриско.

Отивам да приспивам Йоан, да видим колко ще спи днес.

# 121
Ендирка, само да знаех аз къде да го открия този педиатър..Дадох му на ММ да гледа, но в интерес на истината голяма част от филмите звучат доста конспиративно, от типа " евреите управляват света" Rolling EyesАз самата трудно бих се убедила, но се оказа, че в моята рода има три случая на дечица, пострадали след ваксини, просто аз сега го разбирам SadВъпреки това не съм някаква яростна анти ваксинистка, просто ме е страх.

А за наблюдението- казаха ми поне два- три дни почивка и без слънце, но при Дани почивката е доста имагинерно понятие- то не се спира, колкото и да маймунясвам,пея и т.н.Иначе аз си се притеснявам, защото адски силно го удари топката, в тила, чак се захлюпи по очи милия CryКато се върнем в София мисля да го заведа на ТФЕ, ей така, за мое спокойствие.

# 122
endira точно тези купички с капака ги няма в Амазон.
Сега се чудя дали пък това не е по-добра идея за пътуване, пише че запазва температурата на храната.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4849&cat=44

# 123
  • София
Ето ги: http://www.amazon.co.uk/TOMMEE-TIPPEE-EXPLORA-GIRLS-SCOOP/dp/B00 … 35195&sr=8-22

Ето и подложката.

А ето този комплект излиза доста изгодно, но купичките нямат капак

Миша, да....и мен ме е страх. Всеки път. Само ако знаех къде да намеря такъв педиатър...Ако намеря, ще ти кажа. В ютюб има ужасяващи истории, точно с тази ваксина. Това може да е доста убеждаващо.

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 14:46 от endira

# 124
iveta76, не разбрах за какво да си отмъщава моя мъж?  newsm78 Ако имаш предвид, че е оставил Хриско да походи сам - той по-скоро го накара да ходи като му слагаше едни щипки и го караше да стигне сам до тях и през цялото време беше неотлъчно до бебока докато аз си вършех друга работа.  Grinning Не е го оставял сам да се оправя.

Марсика, аз също мислех да го изпишквам прав, но мисля че още му е рано и ще е по-трудно.

А за приборите се замислете преди години като не е имало силиконови, пластмасови и не знам си какви меки, дали не са давали на бебета и малки деца с обикновени прибори? А мисля че някъде се говореше за захранване със сребърна лъжица, която също не е от меките. Според мен информацията, че бебето ще се нарани и бла-бла е пусната от производителите на бебешки прибори. А като им гледам и цените...  ooooh! Whistling

Цеца, Хриско си харесва на гърнето. Даже сега ще го слагам пак, че мрънка. Днес почти няма напишкан памперс (освен този, когато спа).  Grinning

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 14:50 от HAPPY_QUEEN

# 125
 Hug
Комплекта и подложките ги видях, но кипичките не можах да ги открия.
Ние си имаме комплект на Авент за хранене и мисля, че за сега ни стига. Трябва ми за навън. Принципно нося бурканчета със запечатано пюре, но пък някои пюрета не могат да се дадат направо от буркана, трябва да се затоплят и май термо-бурканчето на Фарлин е най-добрия вариант за този случай.
Иначе в момента у дома ползвам чашките на Авент, едната купичка от комплекта за хранене, ето тези лъжици (много са ми удобни) http://www.amazon.co.uk/Vital-Baby-Feeding-Spoons-Orange/dp/B003 … 635954&sr=8-2
Също наскоро купих купичката за мачкане на плодове, но я ползвам за сега само с попарата.
http://www.amazon.co.uk/Annabel-Karmel-Food-Masher-Bowl/dp/B0056 … 636000&sr=1-2
А този комплект на Томи е по-евтин - 10 лири
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008DCYHPG/ref=ox_sc_sfl_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE

# 126
  • София
Мислех да напиша, че ти ги пускам ориентировъчно линковете, не съм търсила най добра цена. Но 10 паунда си е супер изгодно за този комплект  Peace За мачкане на плодове имам това .

# 127
  • Sofia
Добър ден!

Ендирка, благодаря ти за отговора! Петкова, на теб също! Значи ще се престраша да дам и аз жълтък, сигурно още утре.

Марс, добре дошли! Страхотно сте си изкарали, то се усеща по ентусиазма, с който разказваш. Пожелавам ви всичките почивки да са така хубави. Чудесно ново возило има Айчето. Да го ползва със здраве!

Ох, като ви чета за ваксините и пак започвам да треперя от ужас. Много, много, много ме е страх и само се моля Господ да пази децата ми.  Praynig  Praynig Praynig

Каката заспа, отиваме с Лизи в кухнята да правим супа, колко ще я направим двете да видим...  Thinking Thinking

# 128
Хепи аз сега прочетох за приборите. Щом на Хриско не му пречи, що пък да не му даваш с метална лъжица. При повечето деца проблемът е, че гризат лъжиците. Ти всъщност защо си мислиш, че щом гризе пластмасовата, няма да гризе металната  newsm78 Ако гризка лъжицата, по-добре наистина с гумена или силиконова, за да не се увредят зъбите. Пък на времето нашите баби и родители са се оправяли както могат, с каквото могат, но ако мога да предпазя зъбите, използвайки гумена лъжица - ще го направя сега  Peace

# 129
Здравейте момичета,

Гледах сега албумчето, страхотни са бебоците ни, а варненската снимка е направо прекрасна  Hug

Ние днес бяхме на консултация - високи сме 76см, а за грамчетата не видях - някъде към 9500-9600, или за 2 месеца някъде +500-600г. Вирусът ни върна назад, но да се надяваме, че всичко е зад гърба ни.
Благодаря ви много за съветите за захранването. Пробвала съм да му приготвям зеленчуците - варени, на пара, задушени. Все същото. С кухнята не става за сега - много храни не съм въвела. А за марките пюрета - драмата е голяма, защото не трябва да имат ориз, морков и т.н. А почти няма пюре без производна на ориза - нишесте, брашно, сварен ориз и прочие.
А иначе педи днес каза просто да му давам това, което харесва, т.е. пащърнак  Grinning. Или новата храна да я смесвам с повече мляко и постепенно да намалям млякото за сметка на зеленчука.

За сядането - педи днес каза, че не е хубаво да сяда така и да му оправям крачетата. Препоръча ми да прохождаме с обувки, защото си усуква едното краче навътре. За по-сигурно в петък го записах на ортопед.

HAPPY_QUEEN,

Браво на Хриско за гърнето. Расте детето, вече не е съвсем бебе. Благодаря за идеите - бях го пробвала преди пред ТВ, но се застоя точно минута и после тръгна да пълзи. Мисля, че му е рано още, не е узрял за идеята  Grinning

Ники и Кати, при нас пътуването на дълъг път (220км) е голям проблем. Но последният път мина по-леко - тръгнахме преди следобедния сън. Забавлявах го в колата около 30-40мин и после заспа. Събуди се малко преди София. Сравнително добре се понесе.

Миша, Ендира,
Аз също съм чувала за педиатри, които само отбелязват, че са поставени ваксините. Има и други, които срещу определена сума, го правят същото. А за Белгия - едната хомеопатичка, която посещавах, ми каза, че вече има българки, които отиват да раждат в Белгия точно поради тази причина. Не се интересувах в детайли там ли стоят първата година или вземат някакъв документ за имунизационен статус, и прочие, и прочие. Или пък раждат тук, а после се местят там.
Ние и този път успяхме да ги отложим. Педиатърката ми се ядоса, но каза, че няма да настоява и така минах метър. По принцип мислех да изчакам след октомври, но да видим другия път. Без да задълбавам в темата, сестрата също се притеснява като поставя ваксините, особено тази за морбили. Но според нея, ако носиш определен ген, всяка ваксина би отключила дадената болест.

Все се каня да ви разкажа за моите "супер свекъри" - много накратко имаше реплики от типа "питай, каквото искаш питай, аз всичко знам за бебетата", също така ни каза, че Ивко въобще не ни е търсил (разбирайте не се сеща за вас в наше присъствие); после голям мерак да го нахрани - ние не сме знаели как, много сме му пълнили лъжицата, а при нея яде всичко (дрън, дрън, на пюре от круша кое бебе не се облизва). За капак на всичко свекъра мълча 5 дни, последния ден пред чужди хора започна да ни прави забележки как се грижим за Ивайло и да ни обяснява кое как трябва да правим  #2gunfire Вярно, наспахме се, но накрая прекалиха.
Сега си признавам, че съм малко демотивирана и потисната. Имам чувството, че Ивайло скучае с мен и т.н, и т.н.

# 130
  • Варна
Да се отчета и аз от нашата консултация - рев, рев, рев +320гр, +1,5см. Но основно беше рев. Уж се усмихна на педи, след като го прилъга някак, но като видя слушалките и явно си каза "оо знам я аз тая" и до там с добрите чувства.  ooooh! Милото ми дете, определено има страх от доктори.  Confused  И на гастро като го водих така се смя, радва се на жената(тя беше без бяла престилка) докато си говорихме, но като реши да го преслуша приключи радостта.  Whistling  Иначе педи реши да ми даде направление за хематолог, да направим един консулт за всеки случай.
Аз също съм чувала за педиатри, които само отбелязват, че са поставени ваксините. Има и други, които срещу определена сума, го правят същото.

Да ти кажа и двата варианта ме устройват, особено, ако сумата не е голяма. И аз не съм анти ваксинистка, но бих предпочела някой неща да си ги спестим. Например Приорикса.  Peace Но няма да задълбавам от какви съображения, че да не го обръщаме на спор. Засега чакам комисията да заседава(така от 10.07). Последно разбрах, че щяло да има комисия на 11.09, а днес като казах на педи, че гастрото препоръча отлагане на имунизациите до 1г., отговора и беше - аа то като гледам и протокола някъде там ще излезе.  hahaha Ако от варненското ХЕИ са толкова дейни и в проверките, думи нямам.  Naughty
misha_1 милия Дани, явно е било много сериозно щом така си се изплашила. Ами пък заведи го на преглед, ако така ще ти олекне и ще се успокоиш, НО първо го доведи във Варна.  Mr. Green
fifi_0421 моята свеки пък била тъжна, защото за 1 седмица детето не свикнало с нея?! Еее как да свикне като си от 8 до 17ч на плажа?!  Shocked Вчера пак иска видео връзка. Сякаш сме в Биг Брадър.  Laughing
Марс количката е супер! Със здраве да си я ползвате!  Heart Eyes
Ендира и мен Дидо ме зарадва с такова постижение днес. Като го видях как стигайки до ръба на леглото обърна г*за, че да слезе както мама го е учила - онемях. Толкова мило ми стана.  Heart Eyes Но аз целенасочено го учех, че нали тупна 2-3 пъти.  Embarassed
Ивета беше ме питала (извинявай, че сега се сетих) за ХМските чорапи. Да ти кажа не знам каква им е номерацията и т.н., но видях, че ги има тук в мола. Със сигурност бих могла да отида и да измеря стелката, ако това ще те ориентира.  Peace
Другото, което сега ни е на дневен ред да научим е, че навън не се пълзи... Аз искам да го държа да ходи, той сяда, тръгва да пълзи и почва да обира каквото му видят очите(камъни, листа, дъвки, фасове, пръс) и в устата...  ooooh! Направо изтръпвам като си помисля, че за секунда и може да го изпусна и да се захрани с нещо....  Crazy
А колко ми е сладък сутрин като иска да излиза. Допълзява до мен изправя се за краката ми и иска да го водя да върви и познайте къде ме води - на входната врата.  Laughing
И сега как сладко спи с разбитата джука.. Ох милинкото само по белите ходи. Днес от бързане да излезе на терасата(видя отворената врата, нали не го пускам там) и като тича, тъй де пълзи и как преплете ръчичка и заби муцунката.   Sad Съответно със зъбчето си прехапа устничката и прокърви и малко се поду.  Confused Дано утре му няма нищо. А тази вечер всички се наспим - и ние, и Съни, и Али, и Ивета, и Плами, всички, всички.  Hug

# 131
Ники и Кати - ние пътувахме с Крис от Варна до София и тъй като той в кола не заспива, тръгнахме е 00:00 ч. и той проспа целия път, за наш късмет:)

Хепи - и на Крис пишлето му опира в гърнето, но той постоянно си го вади и дърпа. В чудо съм се видяла, постоянно пишка извън него и аз забърсвам. Понякога успявам да го залъжа с играчка, но най-интересната е неговата:)

Фифи - Я, да не ти пука! Мен много ме дразнят хора, които все се изтъкват, сякаш другите са по-зле от тях. И това го правят, за да се успокоят, че са неспособни и некадърни ли? Всеки ден сме с децата и имат нужда от разнообразие. Като видят други хора и се радват - поне Крис е така. А, ако не ме е виждал 30 мин и като ме погледне само - започва да се лигави и да хленче.

Честит рожден ден на АЛИНКА!!! Да е все толкова красива и прекрасна! Да расте здрава и да бъде радостта на мама и тати! Весел празник!

На Крис му излиза 5-то зъбче, но май ще е кривичко...Дали това означава, че и постоянните ще са такива/ Thinking

Мамите от Варна - къде замисляте празнуването на рожденните дни?
На мен много ми се иска да разнообразя с вас, но ни е най-подходящо след 18:00 ч., че нали не заспиваме в количка. Може би догодина:)

Крис вече пълзи:), мислех, че ще се разминем с това, но пълзи странно и смешно:) - не си опира коремчето, а на 4-ри крака, много е забавно. И като има цел е доста пъргав:)

И да се оплача, че си поплаках преди малко. Нали в събота сме кумове и аз от 2 месеца и нещо тренирам всеки ден, свалих 5-6 кг, НО на 18-ти трябваше да ми дойде и още не е. Със сигурност го очаквам, но съм толкова подута и корема ми така щръкна отново...и ми стана много криво. Тоооолкова труд - напразно:( и се чувствам подута в лицето чак:( За капак Крис ми нахапа зверски зърната, аз го оставих малко да плаче, още повече ми докривя и добре, че ММ го приспа. Оплаках се и съм по-добре:)
Лека нощ

# 132
  • Vaudreuil Canada
Честит Първи Рожден Ден на Алинка!

# 133
  • Куциндрел
Добро утро.
Сега се събуждаме и после тръгваме за Варна. Призори Йоан пак прави среднощно матине, ако мога ще поспя в колата днес.
Фифи, мерките са чудесни. Йоан и той е горе-долу толкова висок и тежък. Щом малкия харесва пащърнак, давай му всичко с пащърнак. Така ще въвеждаш новите храни. Не обръщай внимание на бабите. Всички баби все много знаят. За забавленията, Йоан също скучае с мен, но намерих решение - водя го в градинката при другите деца, да ги гледа и да бута количката.
Петкова, и вашите мерки са чудесни. Не се притеснявай за рева, всички са така. нашата педиатърка казва, че всички реват, а като станат по-големи й викат "Край" вместо добър ден.  Mr. Green

Честит първи рожден ден на Алина. Да е жива и здрава, усмихната и щастлива. Много да радва мама и татко, да ги слуша и обича. Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Лек ден ви желая.

# 134

Честит първи рожден ден на Алина! Да е жива и здрава и много щастливи и безгрижно детство да има!

По-късно, ако успея ще се включа по другите теми! Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт