На море в Турция - тема 20

• 149 019
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте милички,
изневиделица ни се открива почивка може би в ДИДИМ. Искам да попитам обаче дали знаете как е времето в този район през Октомври. Възможностите са от 05 или 12/10 и не знам как ще бъде водата в морето и в басейните. Много ще съм ви благодарна ако се включите, че нямам време за размисъл, защото ще трябва да вадя на малкия паспорт спешно. Може да се вкл'чи и още някой ако иска , който е бил в PALM WINGS.

Поздрави,

Мога с две ръце да препоръчам хотела, летувах там през юни, но и досега не минава ден в коúто да не се сетя с носталгия за почивката ни там.  Heart EyesМнооого ми хареса. С две уговорки обаче:
за пръв път бях в Турция и не знам какво ще бъде времето през октомври. Wink

P.S. Подробният ми отзив за хотела можеш да прочетеш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=662225.msg22326881#msg22326881

# 136
Бих искала да ме "светнете" относно цените на платените услуги  в Кемер, както и как, процедирате ако решите да си организирате някаква ексурзия извън пакета ви. Доста рових и не открих нищо за цената на разходка с балон над Кемер, за цената на масажите и масаж в турска баня, ориентировъчната цена на такси от хотела, в който ще сме(MAJESTY MIRAGE PARK RESORT 5 *) до Кемер.... Дори ТО ми каза, че не знаели ?!  Rolling Eyes

Ако пътуваш с Тез Тур, тук може да видиш цените на допълнителните екскурзии.

# 137
Бих искала да ме "светнете" относно цените на платените услуги  в Кемер, както и как, процедирате ако решите да си организирате някаква ексурзия извън пакета ви. Доста рових и не открих нищо за цената на разходка с балон над Кемер, за цената на масажите и масаж в турска баня, ориентировъчната цена на такси от хотела, в който ще сме(MAJESTY MIRAGE PARK RESORT 5 *) до Кемер.... Дори ТО ми каза, че не знаели ?!  Rolling Eyes

Ако пътуваш с Тез Тур, тук може да видиш цените на допълнителните екскурзии.

Ако езикът не е проблем,в смисъл гида да е на руски или английски е препоръчително да се ползват местните агенции.Цените са в пъти по евтини.

Миналата година в Мармарис използвахме услугите на местна фирма при цени Памуккале 21 евро(със закуска и обяд, малко семплички ,но ги имаше),Дайвинг (2 гмуркания в Средиземно и Егейско море ,уж и с включен обяд)15 евро и турска баня(с включен трансфер от и до хотела) 15 турски лири.

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 09:57 от bgtiger

# 138
  • София
Това е така,че на място екскурзиите са по-евтини.Поне за Чамюва,в близост до Кемер,четох руски сайтове и там екскурзиите купени на място уж били двойно по-евтини,което ми се видя голяма разлика,но все ще е по-евтино.

# 139
Аз също съм за екскурзий закупени от месни търговци.Тази година в Мармарис ходихме на разходка по река Далян,цената на ТО бе 25 евро на човек а ние се доховорихме за 3 човека за 100 лири

# 140
  • София
Предстои ми пътуване  - в петък заминавам за Кушадасъ Батихан. Каква валута да нося и от къде в София могат да се купят турски лири, в банките обменят ли? Ако цената в магазин или където и да е е обявена в лири, не е ли по-добре да се пазариш в лири Wink И от тук ли да си обменя всички валути или и в Турция.

# 141
Предстои ми пътуване  - в петък заминавам за Кушадасъ Батихан. Каква валута да нося и от къде в София могат да се купят турски лири, в банките обменят ли? Ако цената в магазин или където и да е е обявена в лири, не е ли по-добре да се пазариш в лири Wink И от тук ли да си обменя всички валути или и в Турция.

Аз какво правя-купувам лири от "Тавекс"-даже и в по-дребни банкноти,там пазарувам в лири.Не съм обменяла на място-в Турция.

# 142
  • Варна
И ние лири успяхме само в Тавекс да намерим. Иначе си носихме евро и лири - с еврото плащахме за екскурзиите, с лирите за разни други покупки. Иначе и само едно от двете да носите пак няма да имате проблем - всички приемат евро - магазинчета, ресторанти, маршрутки, за екскурзии - само че курсът им е 1:2 - едно евро е равно на две лири и ако цената ти е обявена в лири, примерно 4, даваш две евро и си готов. Левове няма къде да обмениш на място там.

# 143
Аз купувам лири от РБ, от Ziraat bank (Зираат банк - турска национална банка). Поискай дребни бакноти, в смисъл да имате по 10,20,50 лири. Няма лошо да имате и евра, но не е необходимо.

# 144
За валутата,само да допълня.Понеже съм зле с математиката hahahaот сайта на посочената по-горе финансова къща си разпечатвам табличка:1лира-толкова лева
10лири и т.н.,за по-лесна преценка в началото кое колко струва.

# 145
  • София
За валутата,само да допълня.Понеже съм зле с математиката hahahaот сайта на посочената по-горе финансова къща си разпечатвам табличка:1лира-толкова лева

Вече го направих. Wink Мерси много.

# 146

Вече го направих. Wink Мерси много.

Приятна почивка! smile3525

# 147
Здравейте,обмисляме все още варианти за Турция,моля,ако някой може да сподели повече инфо за пътуване с кола до Анталия и дали във Фетие е удачно за деца/4г./
Притеснява ме ,че прехода е близо 20ч. и без междинно преспиване ще е трудно...

# 148
Ние сме пътували до Алания.Не сме спали по пътя ,но сме с голямо дете.Минава се през Истанбул,магистралата за Анкара и има отбивка за Анталия.Пътя е хубав само има един участк преди да се слезна в Анталия ,който е планински със завой.

# 149
Момичета,
имам няколко въпроса. Извинете предварително, ако са обсъждани вече.
Ще пътуваме с кола до Турция на почивка. Интересува ме дали да вадим пълномощно за детето, ако то си има личен задграничен паспорт и пътува с двамата си родители, с които има еднакви фамилни имена.
При вадане на пълномощно за каране на кола, на какъв език трябва да е документа? Български? Турски? Английски?
И последно откъде се купуват карти за магистралите? На всяка магистрала ли има продавачи? Интересува ме по-конкретно магистралата на Измир.
Благодаря ви много предварително.

Общи условия

Активация на акаунт