На море в Турция - тема 20

• 148 910
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
между другото ще съм ви благодарна,ако ми препоръ4ате хотел във Фетие или региона....Благодаря

CLUB & HOTEL LETOONIA - 5 *
Majesty Club Tuana Park - HV1 *

# 526
4е тук имаше лек спор за резервациите през 4ужди тур оператори......е, никакви проблеми нямахме нито ние,нито приятелите ни,които бяха там май месец,нито следващите след нас....от тук нататък по4ивка в Турция само през 4ужд оператор....единственото е,4е се пътува със собствен транспорт,но и това си има предимство  Grinning ако искате и информация ще ви дам Peace

Специално за теб пак ще поясня 2 неща  Wink

1во, моля те да поясниш какво разбираш под чужд туроператор. Ако си резервирала чрез буукинг.ком, примерно, това не е туроператор, а посредник, и това си е напълно окей и безпроблемно. Аз говоря за туроператори като ТУИ, Некерман, Томас Кук и т.н.

И се подписвам пак под казаното от мен, че резервация при чужд ТО крие риск на място да ти искат да доплащаш или да ти отказват настаняване. Поясних също, че може да имате късмет и не отричам че вие може да сте били късметлии, но нека всеки сам си решава дали е готов да поеме такъв риск, знаеки за евентуалните проблеми. Пак казвам, занимавах се с това професионално, исках да продавам на български туристи нощувки в хотели, закупени от немски туроператори, но след като стана ясно че нещата не са така лесни, прекратих дейността си, защото не исках мои гости да попаднат в ситуацията да пристигат в хотела си и да йм е отказано настаняване.

Казвам го с най-добри чувства, представям си колко е гадно да се случи на някой.....

# 527
Спор не виждам да има , а обсъждане,препоръки и т.н.Пък и като работиш в дадена област си по-наясно с нещата.
Обаждах се  и на ТУИ в Германия ( след weg.de) .След  като обясних опасенията си, ми казаха ,че няма да имам проблем ,само при плащането щели да ми начислят +1% заради БГ кред.карта.....При положение че може да се резервира на същата цена от Бг,чрез Дерпарт , обаче е безсмислена цялата тази гимнастика.

# 528
ок.....ще поясня...резервацията я направихме на 03.01.2012 за края на септември през hotels 4 u познати ни увериха,4е от години по4иват през тях без проблеми и решихме да пробваме,но за наше успокоение се обадихме на посо4ения телефон за подробности с резервацията и след няколко мейла платихме по банков път като да отбележа,4е първона4ално преведохме по 100 анг.лири на стая,а останалата сума около месец преди по4ивката и ни направиха някаква отстъпка за 4те стаи...а другата подробност е,4е като избираш хотел да обръщаш внимание за туристи с какви паспорти е допустим(може би това имате в предвид за доп.заплащане ?)специално за IC GREEN пишеше без турски и руски паспорти,а беше пълно с руснаци,на някои хотели пишеше без европейски,на др. само английски...и така.....под всеки хотел си е описано за какви туристи са тези цени.....надявам се,4е съм била из4ерпателна и полезна на вси4ки

# 529
tedizonova благодаря за предложението...Летунията отдавна ми е в полезрението,а др. ще го разгледам  bouquet

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 00:42 от tedyradusheva

# 530
Tatjana още тогава след като про4етох опасенията ти,се обадихме в офиса им в Англия и ни увериха,4е няма да има такива проблеми,но исках да пиша като се върна за да съм 100% сигурна в това което казвам.... Peace

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 00:41 от tedyradusheva

# 531
между другото ще съм ви благодарна,ако ми препоръ4ате хотел във Фетие или региона....Благодаря

CLUB & HOTEL LETOONIA - 5 *
Majesty Club Tuana Park - HV1 *

Имах шанса да ги видя и двата хотела.Категорично подкрепям tedizonova. Прекрасни са.Имайте обаче предвид ,че вторият е на 17 км. от центъра на Фетие,ако това има значение за Вас. Летуния е само на 4 км. newsm10

# 532
Тедирадушева, hotels 4 u не е туроператор. Ето така стават недоразумения - резервирала си чрез портал за хотели и казваш че няма проблем да се резервира при чужд ТО. 2 различни неща са!

Радвам се, че нямахте проблеми с резервацията си след като точно този сайт беше в новините заради неплатените хотели....

Тромерос, а ти подчертал ли си на телефона, че искаш да резервираш само хотел, без полет?

# 533
Тромерос, а ти подчертал ли си на телефона, че искаш да резервираш само хотел, без полет?
да
..а другата подробност е,4е като избираш хотел да обръщаш внимание за туристи с какви паспорти е допустим.....под всеки хотел си е описано за какви туристи са тези цени.....надявам се,4е съм била из4ерпателна и полезна на вси4ки
мисля ,че съм отворил верния сайт hotels4u.com ,но не виждам под хотелите да пише за кои националности е наличен.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 12:28 от tromeros

# 534
Tatjаna явно е моя грешката,но е хубаво,4е се изяснихме Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 14:30 от tedyradusheva

# 535
tromeros сайта е същия.....като влезеш да разгледаш даден хотел,то4но над снимките е тази информация

# 536
Някой/я от Вас ако може да сподели впечатления от Royal Alhambra - Side? Rolling Eyes

# 537
Предполагам, че става въпрос за Нова Година, някъде по-назад в темата бях писала, че за мен това е идеално място за такова прекарване. Хотелът е много луксозен, наистина в лобито на места има малко в повече златничко, но ще се връзва с хубавите тоалети за празника. Хубав лоби бар, не си спомням дали имаше пиано-бар, голяма тераса, ако времето го позволява, тежки мебели, много голям ресторант, отново със стилни мебели, предпоставка за добра аранжировка за празнична вечеря, вкусна и разнообразна кухня, стаите са големи, баните също, заредено с козметика, много чисто навсякъде, любезен персонал, справят се с английския - поне през лятото беше така, има боулинг. За мен е много хубав и го препоръчвам, надявам се, че не са свалили качеството и не са толкова уморени след летния сезон.

П.С. Става въпрос за Алхамбра Палас, мислех, че съм включила цитат

# 538
Мерси,jfjallen. Става въпрос не за Нова Година, а за лято 2013г. Многократно прочетох поста на Petya от линка на 1-ва страница на темата. И тъй като тя е почивала непосредствено след пускането на хотела ,през юни, търся други мнения от почивали там,вече след като нещата са влезли в нормалното си русло. Специално ме интересува как е плажа и морето,има ли нужда от аква- обувки/предполагам,че едва ли.все пак хотела е в Сиде-най-хубавите плажове в Турция/. Благодаря на отзовалите се,в аванс. Peace
ПС. Ако някой изкаже и впечатления от Royal Dragon,няма да се сърдя... Laughing

# 539
Мерси,jfjallen. Става въпрос не за Нова Година, а за лято 2013г. Многократно прочетох поста на Petya от линка на 1-ва страница на темата. И тъй като тя е почивала непосредствено след пускането на хотела ,през юни, търся други мнения от почивали там,вече след като нещата са влезли в нормалното си русло. Специално ме интересува как е плажа и морето,има ли нужда от аква- обувки/предполагам,че едва ли.все пак хотела е в Сиде-най-хубавите плажове в Турция/. Благодаря на отзовалите се,в аванс. Peace
ПС. Ако някой изкаже и впечатления от Royal Dragon,няма да се сърдя... Laughing

Ами това, което съм написала за хотела си важи и за лятото Sunglasses Плажа е огромен, морето плитко, т.е. последователно става дълбоко, няма камъчета, няма нужда от аква обувки. Е, както навсякъде през лятото, та дори и през есента пясъка е безумно горещ, много е фин, някой беше казал, че е пепеляв, все се мъча да се сетя къде още съм виждала такъв - не става въпрос за Турция. Имам снимки, но досега не съм качвала тук и това сваляне на друг сайт, копиране и т.н. ми идва в повече като занимание.

Същото важи и за Роял Драгон - относно плажа и морето. Самият хотел като стаи, ресторанти, кухня също ми бяха харесали много, но съм почивала там през 2008 г. така че инфото ми може да е остаряло. Но тази година покрай търсене на хотели четох много добри отзиви за него в трип-адвайзъра. Тъй като са от една верига, концепцията им е една и съща, разликата е в декорациите - единия е по-азиатски - Драгон -, другият - по мавритано-арабски стил. За мен и двата хотела си заслужават.

Общи условия

Активация на акаунт