Почти порасналите деца и секса

• 13 887
  • 84
  •   1
Отговори
И така днес се бяхме събрали по женски и една от нас сподели как 15-годишната й дъщеря открила чудото секс.
Мен ме жегна нещо под лъжичката, имам син на 16.
Не знам дали е правил секс, не е споделял, склонна съм да мисля, че само му се иска, но още не са му вързали.
И изведнъж се уплаших, че това е ходът на нещата  Embarassed.
На мен ми се струват още малки, но кой ли пък ме пита.
Би ли ви натъжило ако разберете, че 15-17 годишното ви дете прави секс? Не е ли това краят на детството и неминуемото откъсване от вас.
Не ми се смейте, такива мисли ми минах през главата.

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 19:39 от Dincho

# 1
За откъсване - не. Но много са ми малки! Бързо ще се изхабят и наситят на тези първи трепети. 15 годишните още не са осъзнати хора. Уф и мен значи това ме чака. Crazy

# 2
  • София
От 15 до 17 има две  много дълги и важни две години, през които променят почти всичко у детето. За 15 ще съм твърдо много тъжна и разтревожена, но на 17 вече ще е малко по-различно, относително по-приемливо изглежда. Все пак, аз навремето на 17 завършихме училище, а на 15 е твърде рано.
Признавам, че съм малко изненадана, че майка на момче се притеснява за подобни неща, мислех си, че клишето за това как на момчешкия секс се гледа по-благосклонно, че се смята за важно момчетата да възмъжеят в тази част още в гизнацията, че и колкото може по-рано, работи. Честно, отдъхнах си като прочетох какво си написала, Динчо! Мислех, че аз съм останала като някаква кукувица, която смята 15-16 години за рано при момчетата.

# 3
 Hug

Моят син е още малък. Но ще си позволя да се включа от своя гледна точка.

И изведнъж се уплаших, че това е ходът на нещата  Embarassed.
На мен ми се струват още малки, но кой ли пък ме пита.

Няма от какво да се плашиш. Това наистина е естествения ход на нещата. Peace И за всеки индивид възрастта е различна. Той/тя/ сами трябва да усетят момента. Е, разбира се малко странно би ми било дете на 12-13г. да го вълнува това. Но сега децата рано съзряват и на 16-17г. не са толкова малки. Rolling Eyes
Навремето, когато бях на 17 баща ми се противопостави на развитието на първата ми любов/момчето бе завършило средно/. Ами, неприятно е, мога да кажа някой да ти забранява насилствено нещо, мислейки си, че е прав.
Моето мнение е, че с децата трябва да се разговаря деликатно, може би с родителя, с когото са по-склонни да споделят по тия въпроси. А не да се налагат забрани.
И когато дойде моментът, наистина едва ли ще ни питат за одобрение, а пък ако искат нашето мнение за нещо - още по-добре - винаги ще сме приятелски насреща. Hug

Все пак това говори, че се развиват нормално, което трябва да ни радва . Само да ги научим да бъдат предпазливи, както и че сексът е най-приятното изживяване, когато е с любов. Peace

# 4
Andariel, и аз съм кукувица, но много ми се иска синът ми да изпита трепетите на първата любов и първия секс, не както е модерно сега повече бройки за по-малко време. Днес чух неща, които ме изплашиха, признавам си. Как 15 годишно момиче прави секс за една нощ. Е, вярно пак с подобни пубери, но все пак е на 15, за къде бърза  newsm78

Все пак това говори, че се развиват нормално, което трябва да ни радва . Само да ги научим да бъдат предпазливи, както и че сексът е най-приятното изживяване, когато е с любов. Peace

Така е, развиват се нормално, а забраните само засилват желанието.

# 5
  • София
Да, бих се натъжила /меко казано/, ако дъщеря ми на 15 прави секс. Ще го възприема като мой провал като родител.
За мен тази възраст е свързана по-скоро с първите влюбвания, красивите чувства и трепети, свързани с опознаването между двата пола. Жалко е, ако на тази възраст за някой е по-важно не с кого, а с колко ще го направят. Това само ще доведе до ранно емоционално изхабяване. Интересно ми е майката на въпросното момиче как намира тази ситуация. Thinking

# 6
Майката е била само с един мъж, бащата на момичето и законен съпруг, смята това за причина за неуспех в професионално и всяко едно отношение, колкото и на мен да ми е трудно да намеря връзката. И сега се радва, че дъщерята ще намери себе си и успеха, което за мен е повече от абсурдно.

# 7
  • София
Ох, двоен аршин имам и аз в това отношение Rolling Eyes На 16 вече правех секс и се чувствах напълно готова за това, никой не ме е карал зорлем, нито съм се равнявала по съученици, нито е било заради мода и пр. Просто си бях готова, човекът беше точният, много бяхме влюбени и някак си естествено стана...
Сега, от позицията на майка, ми се струва ужасно, ужасно рано Shocked Ще ми се някак моите момчета да изчакат повече, да бъдат зрели, разумни, да бъдат безопасни за себе си и за партньорките си...Ще успеем ли да ги "опазим", не знам...
А това с бройкането е направо противно Sick Нямам против секса за една нощ, но не и ако се прави само и единствено с цел да върти брояча. Егати глупавата причина да правиш каквото и да било ooooh!

# 8
Днес чух неща, които ме изплашиха, признавам си. Как 15 годишно момиче прави секс за една нощ. Е, вярно пак с подобни пубери, но все пак е на 15, за къде бърза  newsm78

Това вече е притеснително.  Confused

Майката е била само с един мъж, бащата на момичето и законен съпруг, смята това за причина за неуспех в професионално и всяко едно отношение, колкото и на мен да ми е трудно да намеря връзката. И сега се радва, че дъщерята ще намери себе си и успеха, което за мен е повече от абсурдно.

Shocked И за мен е абсурдно. 

# 9
И мен ме притеснява това ранно съзряване,разговаряли сме ,дано да има ефект.

# 10
И моето мнение напълно съвпада с вашите. Рано е! Аз дори отивам и по-далеч като се надявам да не правят секс преди брака. Знам, че това едва ли е реалистично, но се опитвам така да възпитавам децата си. Имам и момче и момиче.
Наскоро чух, че синът на една позната - на около 16-17 - спокойно си води приятелките вкъщи, а майка му дори му купувала презервативи, защото той се притеснявал сам да го прави. Тя била спокойна, че знаела къде е и не го мислела. Сигурно е така, но признавам, че не мога напълно да я разбера. Peace

# 11

Shocked И за мен е абсурдно. 
Ми не е абсурдно,  и аз познавам едно такова семейство, за мъжа не знам,  но жената ми е връстница и не е била с друг. Вече почти няма такива, да. Не намирам логика обаче в това след като не се е "находила" , да подтиква детето си. И няма логика. Аз съм две момчета. И за момче  е рано на 15-16г.да води полов живот. И не е нормално само заради единият секс. Всичко по реда си - с първи трепети, първи целувки..

# 12
Малко ми е рано, обаче.....искам да прочета...Имам мнение по въпроса, но нямам дете в пубертета.

# 13
.................Имам мнение по въпроса, но нямам дете в пубертета.

Нищо де, кажи си мнението  Laughing

# 14
Ок.Да кажем, че и мен ме жегват подобни.Да кажем, че и аз установявам хода на времето.Не би ме натъжило, че детето прави секс, би ме уплашило.Ако е на 15.Ако е на 17...не знам....Няма да подтиквам, така да се каже, детето.Иска ми се и на мен да има обилна доза първи трепети.Момиче е. Thinking
Относно откъсването-виж в темата за телефонните разговори-не се откъсват дълго децата. Peace Hug
От друга страна-винаги ще са ни деца...аз спокойно у нас няма да приемам гаджета.Ако приема, ще ми е неспокойно, така да се каже. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт