Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 435
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Амал, това беше миналата година ноември, от БГ сайт е със сигурност но не помня от кой точно.... не е мое разказчето  newsm78

# 106

Добре дошла слънчогледи Hug

Ясминке ,добре си се с правила Laughing
Цитат
Изведох децата на двора уж да дишат въздух, пък реших да горя падналите листа и се надишахме с пушек Mr. Green Но поне децата се нащуряха около огъня.

Амалче-съжелявам,че мислиш така-от теб разбирам,че Хизбулла е убиицата  на невинните страдалци в
Сирия...Аз живея сред тези хора-и знам,за какво се борят-кой пък е този вярващ дето ще избива невинни и
то в името на нечии интереси или режими-ми какъв е смисълът от вярата му-ако предварително знае,че с подобни действия мястото му е в ада-Просто връзката му с Бог е обезсмислена... не мисля,че е логично-защото не е...
Как се доказа всъщност това твърдение Crazy
Ако някой е срещу запада-не е просто,понеже са на запад-а защото интересите и желанията им са против
интересите на хората от района-като им се подчиниш послушно,никой няма да ти подсигури за награда живот по швейцарски стандрт-просто ще бъдеш един послушен слуга-и в услуга на какво...на империялизъм,което хич не е хубаво-това е като цял живот да слугувам на дявола-само и само да ме храни...
ми човек един живот му е даден-и ако не се възползва от единствената възможност,която
Бог му е дал-да го изживее достойно-и да си отиде от този свят с чисто от злини сърце-просто
смисълът на пребиваването му на тази земя се губи-и той се превръща в една изгубена душа...

# 107
Истина е, че всички искаме мир, но "лоши чичковци" използват тия и ония за техните си цели, а на върха на пирамидата е само един  #2gunfire

# 108
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Радост за очите ми и за сърцето ми- живна темата  Hug

Астарта, честито! Ще те чакаме в редиците на щастливо безработните  Hug Как са децата? Как се справя първокласника?
Айа, не знам дали ти ще си щастлива без работа, Мисля , че не. Но пък не е задължително да си в списъка на съкратените. Имай вяра  Hug Hug Hug

Политиката е гадна и сложна материя. Доброто за едни е лошо за други. Най-важното е ние да не се мразим и да бъдем разумни, въпреки различния мироглед.Да си казваме мнението, да приемаме мнението на другите и да се разбираме.
Хей, явно съм сложна личност Mr. Green, защото казаното не ми пречи да си ви обичам. Embarassed
Амал  Hug, присъединявам се.

Слънчогледи, добре дошла и дълго да пишеш в нашата тема. Дано щастието ви да продължи много години и да ни зарадваш скоро с форумско бебе  Hug

Дуа, още по-искрено ти пожелавам здраво и красиво бебе. Ти заслужаваш много щастие  Heart Eyes

Ясмин,   bouquet

Надя, права си, поне според мен.

Хайде всички арабелки, пишете  Hug

# 109
Брей, не съм влизала във форума от една седмца и темата взела, че се раздвижила  Mr. Green
Минах по диагонал, защото за толкова имам време и сили  Crazy
Дуа, привет и от мен и честита лентичка, поздравления за куража  Peace За ТСХ-то не се кахъри, следи го редовно и си пий лекарството. И аз съм с Хашимото, та знам за какво иде реч  Confused
Поздрави на всички ви и повече положителна енергия да струи оттук  Praynig

# 110
Наде, щом е от бг сайт, няма да о пуликувам, че ще ме обвинят в пиратство. Mr. Green

Олди, привет, сигурно Бека те изтощава така, както и мен малката.  Hug

Дуа, мила, и аз съжалявам повярвай ми, че сме на корено различни позиции. Но как да разбирам поддръжката на Хизбулла за Башар Асад? Самият й лидер призна, че един от нейните други лидери бе убит в Сирия, искаш да кажеш, че е защитавал народа, а не режима? Тогава е действал мноооого извън официалната линия на групировката.  newsm78

На това ли разчиташ, че си купували място в Ада, ти мислиш ли, че някой от тях е мислил за това? Та Хизбулла каза, че убитият е загинал по време на джихад. Какъв джихад и срещу кого?  Shocked

Не знам какви канали гледате, но Сирия е разрушена, не може да ми обяснява някой, че в Сирия имало терористи платени на Израел и Сауди, които подпалили кризата като хиляди хора живеят с години в страх и унижение. Въобще не говоря за тези, които режимът нарочно издига, за да купи лоялността им. Говоря за масата. И мисля, че причината за революцията (за мен това е революция) не е дори корупцията, такава има навсякъде, макар и не в такива чудовищни нива  (която според международни организации за корупционни практики е най-висока в Иран, Сирия, Ливан и т.н. както и бившите страни от арабската пролет), а липсата на каквато и да е свобода на изразяване, страхът, че ако не се харесаш някому, има достатъчно..., които да ти помогнат да изчезнеш и т.н. Така че тези терористи, които режимът "бори" са 1-3-5 годишни деца, майки, бременни и всякакви други несъгласни хора. Иначе ако бяха шепата терористи, да бяха свършили вече бе, какви са тия 30 000 убити, че то цяла армия направо влязла в Сирия, дето и пиле не можеше да прехвръкне.  Crossing Arms

Другите ливанци днес какво мислят според теб, не ли същото като мен?  newsm78

Ами, не знам какво да кажа друго, знам си аз, че темата е тежка.  Sick

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 22:09 от amal

# 111
Тежка е, защото и от двете страни има невинни жертви.... Я. си представете, че и при нас стане нещо такова на религиозна основа и изведнъж комшията ти стране враг, дето сте се уважавали за Коледа и за Байряма, за Великдена и всички останали празници. Пази боже....
За корупцията, случка от Пакистан.... отива някакъв да прави бизнес там (няма да споменавам имена, че са все много на високо ниво) и си прави среща с най-главния. Влиза вътре казва си какво иска да прави, "Боса" ми вика ок нямаш проблем, делим 70 на мене 30 за тебе. Човека се облещил, ама как така нека поне да е 50/50 така ще е честно. Но "Боса" казва не, 70 на 30 или няма разрешение за бизнес. Човека се ядосал и си тръгнал. Долу шефа на приемната на двореца го спира. Къде така? ми тръгвам си, казал човека, няма да има сделка. "А, не може така" казал шефа на приемната, трябва да си платиш за ценното време отделено за среща, на 1 мин по 100 000 долара, за 15 мин. 1 500 000, иначе няма излизане оттук. Както и да е, човека чужденец, нямал такава сума пари в себе си. Наложило се бизнес партньор от Карачи да му донесе тия пари та го пуснали. Е, те това му викам аз  корупция.... на живот и смърт.

# 112
Ох, мислех да приключа, ама пусто все ме чопли нещо.

Наде, чакай, кои невинни визираш, армията, която има за цел да пази страната от външен враг? Да, може да са били невинни преди това, но не и тези, които се радват на смъртта или тези, които обясняват, че не били знаели, че обстрелват цивилни.

Ситуацията в Сирия в момента е много повече от борба на религиозна или етническа основа. За нея вече има изписани томове. За нейната предистория, датираща дори от времето на Асад-дядо.

Тя избухна като гражданско неподчинение заради задържаните и измъчвани деца в Дараа. За да се стигне до това, което е днес, главната роля е на режима, който всячески насъсква хората едни срещу други с едната цел да запази властта. Още от началото той реши да смаже протестите с нечувано насилие, със стрелба по протестиращи, масови арести и т.н.

И както казах, и ще се повторя, наличието на иранци и ливанци от Хизбулла придава религиозен отенък на кризата. Защото наличието пък привлича вече сунити от други държави.

Колкото за подкрепящите режима, има такива от различни религии, така че кризата пак не е религиозна, както и има хора от течението на Асад, които са били (ако са оживели изобщо), и са критици на този режим. Най-известната в последно време една писателка, Самар Язбек, получила награда за литература Пинтер.

За корупцията, ето линка на организацията. Колкото по-тъмен е цветът и по-нисък индекса, толкова корупцията е по-голяма. В крайна сметка индексът на Пакистан е по-висок (тоест с по-малко корупция) от Либия и Ирак например???
http://transparency.am/cpi.php#prettyPhoto[iframes]/0/ (кликнете върху снимката).

В мигове на пълна тъма, докато се опитвам да изтрия от съзнанието си телата на разкъсани деца, които са разкъсани ОТ бомби, не от друго, си казвам...- всъщност...друг път ще ви кажа какво....

# 113
Амал, невинни са децата и жените, майките като нас.... без значение религия и цвят и дали са в Сирия, Ливан, Либия и където било още...
За Ирак, там е друга история.... знаете ли колко струва една виза за Ирак? И как се прави бизнес там?
Чак ми става смешно понякога за прословутите 10 процента в БГ, не че ги приемам, толерирам или одобрявам, но някъде е наистина страшно, чак се чудя на хората как им се ходи да правят там бизнес, наистина са големи авантюристи.
Тук днес е облачничко, слънцето се опитва да се покаже, ама като през "бурка" се вижда Wink Долу трафика се засилва вече... първи работен ден Wink
Малко снимки от моя прозорец. На една ще видите пакистанки на сутрешна разходка в парка Simple Smile

# 114
Миналият път Деси едва не ме отнесе в тази тема когато попитах за причините за конфликта в Сирия.Тя каза тогава,че това си е чисто народно недоволство,с влияние от Иран.Приемам версията и защото живее там и вижда много добре какво става.
Амал,права си.Има ли политика,няма морал и скрупули,има само вечни интереси.
А врагът И е без правителство и едва ли скоро може да се намеси където и да било.

# 115
Ето, че и при нас се разбутаха  newsm78

Кувейт. Около 100 протестиращи и 11 полицаи са ранени при сблъсъци, възникнали по време на протести в Кувейт, в хода на които полицията е използвала сълзотворен газ и гумени куршуми срещу хилядите демонстранти, предаде АФП.
„Броят на ранените в болниците прехвърли 100 души, след като полицията е използвала сила”, съобщи директорът на кувейтското общество за човешките права Хамад ал Хумаиди.
Вътрешното министерство на страната съобщи в свое изявление, че 11 полицаи са ранени,след като протестиращи са хвърляли срещу тях камъни.

# 116
Дааа, явно не можем да избягаме от политиката, колкото и да ни се иска.  Crossing Arms

Наде, на теб разчитам да ми обясниш ситуацията в Кувейт сега. Че то човек не може да знае всичко. Mr. Green Мерси за снимките и особено за тази в музея. То за риболова ли е основно? Че преди време с Уго бяхме писали как в Залива се издържали от гмуркане за перли, да ви го пусна тука да почетете малко ако има връзка.  Flutter
Де и в Сирия да бяха използвали сълзотворен газ.... newsm78

Вчера и в Ливан големи сблъсъци е имало, щурмували са сградата на правителството. Искат оставката на кабинета, оглавяван от Хизбулла. А в Йордания са задържали 11 души по подозрения за подготвяни атентати, като не изключват като заподозряни за организацията силите на Асад.

Дуа,  не съм искала да те прогоня, но мисля имам право да кажа как стоят нещата за мен.  Peace Hug Не разбирам, Хизбулла и дума не обели за протестите в Сирия повече от година и половина, те са всеки божи ден някъде, дори в обсадените градове, а в дни като петък из цялата страна. Но за Бахрейн, виж, там са първа писта да оплакват репресираните. Не си ли си задавала въпроса какви са тия двойни стандарти? Също така една статия писали за децата в Палестина, как нито едно дете не трябвало да минава през това (простреляно или задържано) и аз съм съгласна, че е така, горките деца на Палестина. Но нито дума, нито дума, за повече от над 3000 вече убити в Сирия деца? Sick Защото може би те имат "късмета" да стоят на пътя на нейното влияние....

Аз влиянието на запад го виждам с това, че не подпомогнаха години наред установяването на демократичен строй (в Сирия примерно) защото преди фамилията Сирия е била за кратко плуралистична демократична държава с премиер християнин и реални институции, а не мафиотско имение.  Явно на Запада му изнася Асад с неговата предвидимост...

Уго, бих се радвала да се разпишеш. Naughty

Криси, как сте вие, отдавна не си писала.   bouquet

Днес ми се отвори приказка със зам, директорката в нашата градина. Търсят вече 2 месец учителка за нашата група. Дир. е много отвратителна, обаче се оказва, че кандидати има за интервюта, но не и за работа, условията не ги устройвали. И аз ще си подам СВ-то. Макар че ме очаква много мизерна заплата. Ама пък все да стоя вкъщи... newsm78

# 117
То аз много за ситуацията тук не мога да кажа, че комай всичко през прозореца го гледам от 13 етаж Simple Smile, но последния път се чу, че са им дали нови кредитни карти на протестиращите и всичко утихна. Тук не очаквам подобни събития като в Сирия или Ливан, защото зад протестиращите трябва да стои някоя много добра сила, да ги подпомага, а американците са си добре тука и така, що да разбутват нещата? Вероятно трябва да се направи нещо за корупцията, щото като навсякъде и тя е взела големи размери, абе като четеш кой колко граби и си викаш тия хора, като че ли за последно живеят  Shocked Не може един ученик в 11 клас да има втора кола Ламборгини и да няма все още книжка и да разчита на протекцията на чичо си, който е клечка в полицията. Не са нормални тия неща, нито почти всекидневните самоубийства и убийства на домашни прислужнички, повечето от тях добре употребявани сексуални от цялата мъжка рода в къщата. Разбира се, това е в по-ниско образованите семейства, макар че и с висше кувейтско образование мнозина си остават на равнище елементарно училище. Но има много хубави хора тук, наистина интелигентни и умни, които вероятно ще успеят един ден да направят тази страна по-добро място за живеене... Смесените бракове тук раждат перли, умни и интелигентни деца Simple Smile
Днес имаше изказване на Кофи Анан, който вика че ако американците не са били толкоз прибързани и арабските страни толкоз недалновидни можело е да се избегне кризата в Сирия. Щом той го казва, сигурно знае защо....

# 118
Здравейте, отдавна не съм писала и се извинявам за отклонението, което ще направя. Но приятеля ми кандидатства за виза за България, получи отказ, че не бил попълнил формуляра правилно. А сме наели апартамент всичко е готово. Когато е полъвал формуляра жената не искала да му обясни а само му казвала , че няма проблем и всичко е наред. Той е от Египет. Някой знае ли за фирми , които попълват тези документи в София, такива знам, че има за попълване на документи за пенсия, дали има за визи? Много благодаря предварително, че в чудо сме се видяли и особено след като прочетох, че и аз да кандидатствам за виза за Египет мога да получа отказ, защото ще пътувам сама.

Лек ден на всички.

# 119
Ееее, те пък при вас много алчни. Mr. Green Уф, дано утихнат нещата при вас поне.

За Кофи Анан, цялата МО носи отговорност за влошаването на кризата, защото колебанието й води до още по-голямото влошаване и е в интерес единствено на режима. Според мен Анан иска да покаже себе си като обективен, но всъщност както писах, всички държави са отговорни с горното. А както се вижда, то рефлектира доста сериозно и у съседните страни вече.

Неговата мисия бе неуспешна не само, даже е нелепо да го твърди някой, заради опозицията, а заради Дамаск, който имаше ангажимент ПРЪВ да изпълни 6-те точки от плана и най-вече изтеглянето на тежкото въоръжение от градовете, което така и не се случи. Логично ли е след това да обвиним опозицията, че не свалила автоматите и не е искала доброволно да се превърне в овца за заколение? И Брахими също ще е обречен на неуспех, поради посочената горе причина. МО все пак не беше яла доматите с колците, та да не знае от кого първи да поиска разоръжаването.  newsm78

Цветенце, не знам как да помогна. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт