Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 319
  • 735
  •   1
Отговори
# 540

Добро утро !
Днес реших да ви поглезя и направо кафе и закуска ви сервирам в леглото! Hug
Аз си пийвам кафето и ставам да се ошътам пак.Днеска имам план пак пилешка супичка да правя,че моята половинка пак е болен,направо едвам говори ooooh!,много го боли гърлото и горкичкия едвам се вдигна за работа ,ама няма как.
Момичета нещо съм на вълна сладичко #Crazy и ми си е преяло течен шоколад от домашния дето мама ми го прави едно време,ако някой има някаква стара изпитана рецепта от добрите стари времена ще съм ви много благодарна.Правих преди време шоколад по рецепта от нета ,добър беше ,но не същия. Naughty

Сладък и хубав ден !  bouquet

# 541
  • по пътеката
писах, писах, кафета слагах ,но ми из4атка бу6она и ми умря постингът! пу, сега  не ми се  повтаря,зна4и! а дълго писах, осовно питах какви марки са тези бои4ки за вежди и за кхол ,ако ползвате  купе6ки ,а не дома6ен? другото осново не6то, тези ливански вежди не ходят на руси мадами по мое мнение, много остри 4ерти придават, разказвах един слу4ай ,единствеия де, като ме рпавиха арабка, не можех да се харесам, тип гей6а ме бяха докарали ,бледа, с изражение, 4е се карам заради 4упките във веждите! премахнах вси4ко, гримирах се както ми ходи и заминах да се сватбосвам!но аз имам голям проблем с подстригването н а косаата ми! стигнах дотам да ходя на бръснар, толкова са некадърни фризьорите в на6е село!и понеже не е редно, направо се притеснявам като ходя, 4е и сама най-4есто, моят само се обажда да знае,4е съм там! Tired покрай това се запознах с африкански пеле! а последния път влизането в салона  ме спаси от един навлек, оня сигурно полу4и удар като се намъкнах в мъжкия салон! добре,4е брадатите не ходят на бръснар, да не се засе4ем ,да пази господ, 4е са стра6ни!  Stop Praynig
ме4та я си за подстрижка в бг! за 6 лв  направо излизам младо гадже! отделно в бг и боите държат на бели коси, не като тук водата отмива вси4ко за седмица две! ooooh!
портокали, добре си до6ла ,ком6у ,има6 много да трупа6 впе4атления, в на4алото са позитивните, после негативните, после свиква6! добре сте там и клуб бг и даскало бг, не като мене тук  да се правя на даскалица! Laughing
биби, много ти е сладка малката ивана, пупу! пух4е и усмивка!  Peace Hug
отивам на сук, да зяпам поне, ако не купувам, то ина4е не съм арабка,ако не си загубя времето там!  Mr. Green

# 542
Добро утро,момичета! Hug
Арте ти тая сутрин много ни разглези Mr. Green За шоколада си нямам и идея.Твоята приятелка от скоро ли е там?Ако мъжът и' повече слуша родата и позволява да им се месят в отношенията много ясно че няма да се получи.Дано пък като си стегне багажа да му просветне. Thinking
Марсиянке разби ме с тоя бръснар  Joy Joy клиентите не те ли гледат като извънземно hahaha Направих си заключение че си с къса коса,кажи ако греша,щото знам бръснарите само мъжки прически догаждат.А дано ти се сбъдне мечтата скоро,към БГ няма ли да ходите?Тия по-правоъгълните вежди може и да ходят на русо ама трябва да са по-светли и по-тънички иначе верно ще е грозно,виждала съм ги такива.Да кажеш после кво си хареса на сука и на мен ми се ходи ама да имаше на кой да хвърля туй сладкото Иване че с нея нищо не мога да видя.
Чарли благодаря!  bouquet Бейрут е красив,ама по скъпите квартали,иначе мръсотия и голяма лудница.Той целият Ливан има излаз на море,има много други красиви градчета на морето Дуа живее в един от най-хубавите Тир.Аз лично винаги съм била влюбена в планините и все натам ме влече,не че пропускам плажа де.
Портокали не знам как се казва татуажа,ама разбрах от Артето че е като кремообразни сенки само че за вежди,представям си го като в тия опаковки като на течния гланц с четката.Данданията да ти е проблем само,с нея се свиква някак си.
Белби ти в леглото с кафето ли остана? Heart Eyes
Любсиииии Hug
Айде после пак ще ви навестя.Приятен ден!  bouquet

# 543
Здравейте!

Биби, много е сладка Ивана. Аз и преди съм казвала, че всички деца в темата са от хубави по-хубави - смесването на гени си казва думата.
Последните дни времето е най-накрая пролетно, за това не се задържаме вкъщи - след работа гледаме да прекарваме възможно повече време навън. Аз правя първи опити да се науча да снимам залези, пейзажи, портрети, та още не сме намерили време за подаръци.

ББ крем и аз ползвам. Реших като е ББ, поне да е от "родината" на този тип кремове, така че го поръчах от Корея. Останах доволна, имам само угризения на съвестта, че се изразходва толкова много енергия за превозването на една тубичка от другия край на света до моя дом.
Марси, цените са различни в зависимост от марките - има и за десетина евро, има и за над 100.
Моят е евтин, мисля, че струваше 14 евро, но въпреки това съм доволна. Избрах го след като прочетох много мнения в интернет, има и видеа в ютуб.
Аз не слагам друг крем под него - използвам го за слънцезащитен, основа за грим и фон дьо тен. Три в едно.

За веждите да споделя, че модните тенденции за 2013 са в съвсем друга посока от арабските.
Ето снимки.

Иначе и аз понякога използвам масла за косата. Проблемът е, че съм непостоянна, за това не виждам резултати. Любимият ми скръб за тяло е мед, кокосово масло и кафе. Прави кожата много мека.

Артемис, ние си правим домашен течен шоколад, но рецептата може да ти се стори странна, за това пък е здравословна: едно авокадо, две супени лъжици мед, две чаени лъжици какао. Всичко се разбърква  в блендера и се оставя за час в хладилника. Ако се добавят лешници става по-тежко, но има подобен вкус като Нутела.
Виждала съм и рецепта с тахан, но не съм я пробвала.  
Много неприятно с твоята приятелка. Дано се оправят нещата, ако не и те продължават да се държат зле с нея, най-добре да си ходи.

Слънчоглед, прибрахте ли се? Чакам да разкажеш впечатления.

Амал, оздравяхте ли?

Ясмин и Астарта сигурно обикалят из парковете, дано намерят време да се разпишат.  Hug

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 21:59 от Айа

# 544
Оххооо, на'ште вече на 37ма страничка  Hug това само ме радва  Grinning

Алверкеее, приготвяй новата тема  Peace Hug

Бибисс, тук съм, ама само препрочитам тези дни. Още не са върнали боите, дано и да не ги върнат  Praynig Praynig Praynig

Портокалке, добре дошла  Hug

Маминка23, Калина е добро име за арабския език, само дето каза Марси може да му сменят ударението, ама не е болка за умиране, ще се научат бързо  Peace

Кой друг  Thinking

Айич, усвоявай снимковия, че ще чакаме фотос от Йорданско.. Йордания ми е слабост, може би защото имам мноооого хубави спомени от там   Heart Eyes

Артемистката, мерсаж за кафетата, добре че си ти тук, че ще изпозаспим по работните места   bouquet за шоколада не мога да ти помогна, ама рецептата на Айа може и да опитам  Heart Eyes

Гарги, прелети пак насам, ще измислим и друга тема след работните времена  Hug Hug  ако знаех, че след нея ще изчезнеш, щяхме да я продължим  Peace шегувам се, обаче липсваш на компанията  Hug

Белбейке,  това е амуаж, който аз ползвам в момента

За цената е около 200$ обаче си струва парите. Който го помирише на мен и винаги пита какъв е този парфюм  Wink за ББ и моето е евтинко, около 10$ обаче е супер  Peace много му се кефя как изглежда кожата след това  Crazy

В петък сме на парти у шефа  Mr. Green покани всички менажери на барбекю  Sunglasses ако снимам ще пусна няколко снимки

Иначе очаквам Фиййл утре да пристигне на наша земя  Hug

Хайде лек ден на всички  Hug  bouquet Heart Eyes

# 545
Днеска май успях да ви събудя Grinning!Гордея се със себе си!Айде в очакване сме да прелетят и останалите! Hug

За моята преятелка-ами те са от почети 10 години заедно,но определено винаги са имали проблеми Confused,сега доколкото разбирам са дошли да пробват и тук (от три месеца ) и все още не са си взели квартира да се отделят и затова са заедно с родителите му и в началото се е търпяло ,но сега нещата са излезли извън контрол ooooh! ,за което всеки има вина(от моя гледна точка).И за жалост да имат и едно детенце  Sad,което май е причината да дойде момичето тук,но увиии...Ще видя какъв ще изхода от цялата тази история,дано вземат правилното решение Praynig.

Любс ,супер изглежда "амуаж" Crazy,и с такава ценичкааа,но съм сигорна ,че си заслужава и аз си умирам от кеф като ме питат кой е аромата който се носи от мен Crazy,но за моя жалост в момента нямаме възможност за скъпи удоволсвия и се задоволявам с емитацийките Crossing Arms.
Ааааа с този ББ крем ,ме изкушавате да се разтърся и да си взема и аз,как така досега не съм го пробвала незнам newsm78.

Айа мерси за рецептата Hug,ще я пробвам и нея ,звучи апетитно,но аз търся стара рецепта от едно време дето беше със сухо мляко и краве масло и...точно не се сещам пропорциите Thinking!
За веждите да ,определено са други модните тенденции,но май си искала да ни покажеш симки пък няма,а на мен ми е интересно да ги видя Sunglasses.
Чарли ,за татуажа Биби ти е обяснила и да си избереш в подходящия цвят за теб,че ако вземеш по-тъмно наистена няма да стои добре.
Биби и аз като теб съм любител на планините,отваря ми се сърцето и душата когато посещавам нашите велики планини Heart Eyes.И морето си има неговата величественост и красота,обаче аз хич не обичам да се пека,харесвами само да плувам и да цабмуркам във водата,от слънцето ставам само червена като домат Embarassed и после нищо все едно не съм била на плаж.
Биби много гушки за малката принцеса! Hug

Портокали това е за теб ,щом си падаш по сладичкото(пък и трябва да се грижим за теб сега), е естествено и всички нека топнат по едно пръстче!
Гушки за всички! Hug Hug Hug

# 546
 Здравейте принцески  Hug  bouquet
 При мен няма нищо интерсено , затова само ще ви чета  Grinning
Artemis_1 намерих една рецепта в нета , за домашен течен шоколад  Peace
Ето я : Домашен течен шоколад
==================

Необходими продукти:

300 гр захар
250 гр сухо мляко
125 гр масло
2 с.л. какао
1 пак. ванилия

Приготвяне:

В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й.
В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява.
Забележки:

Ако ви се вижда прекалено рядко, може да добавите още сухо мляко, но не забравяйте, че все пак ще приготвяте течен шоколад.

А тук ти давам линк , към самата рецепта http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=8&t=1634
И още :http://alia.tropot.net/2012/07/02/homemade-choco/

# 547
 Привет красавици   bouquet
Артемис, мъфинките са много съблазнителни  Peace.
Попрегледах ви аз от телефона но не ми се пише от там Wink.
Рецепта за течен шоколад имам от едно време само трябва да се разтърся да из компа  Peace.Разбира се око  търсиш такава със сухо мляко  Peace
 Айя, пусни снимките де  Wink любопитна съм да видя новите тенденции.Особено за веждите .
Ако са от едно времешните тип френски ликинко поубрани оттук от там  Stop не са за мен - Аз определено се харесвам с тип по квадратни.

Момичета , говорим за форма - цвета си е по желание разбира се  Wink.Нормално като сте светли няма да се избарате с черни вежди катран   Joy
 Ето ви снимка на нещо подобно на това което аз ползвам за веждите :
http://www.dodis.eu/product/1228
 Не мога да сложа снимка ето линк !
Любе, мерси за инфото , е аз едни други цени видях   Shocked от по няколко хиляди рубли викам Ойййй, пак за цената си - трябва да те пита и как  Crazy и да те преследват даже  Wink.
 Днес съм толкоз късно че рано рано се срещнах със зъболекаря.Цяла нощ  не съм спала и Отчаяни съпруги гледах  Cry.Драма !!!
 Но след зъболекаря се отдадох на пазари си взех едни кремчета на Дермо Ватика / емиратски / да ги пробвам и разни глезотии за косата .
Загледах второкачествените парфюми пак но дано да събера смелост и да взема един , ако не аз съпружието като си дойде  Laughing
 Портокали , добре дошла. Не се шашкай , лудници са навсякъде само в БГ не  Wink
Днес даже се пазарих с един джамджия за едни изкуствени цветя в огледални кутийки - Дар за директорката на детето  Laughing.
Викам, братко, давай ми едно , той вика ааааа едно не може . Много , всички , а аз Неее моляте и накрая склони и ми даде едно  newsm44
 Готова съм с подаръците на даскалките и на директорката за 8-ми.
ПП Ето точно тази рецепта ползвам и аз и е уникален!!
Биби, то и тук е така с, мигачите а коланите за като в Бг/ задължителни/,  но напоследък се мотат рАзни полицай из района дето минавам и да съм изрядна че и книжката международна , да не се навирам зорлем в Очките им  Grinning

# 548
Момичета,хубаво сте се размечтали,ама малко ще ви приземя,надявам се да има компетентни.
Аз съм от френските мамчета и понеже още не съм открила конкретен отговор в нашите теми,прескачам и до вас за съвет.
Става въпрос за процедурата при изваждане на пълномощно за дете,което да пътува само до Бг.

Случаят ни е следния:Аз ,мъжа ми и детето на 6 г. сме с двойно гражданство и бг и фр.
Аз искам да пратя малкия тва лято сам до Бг,там ще го посрещне дядо му,какво трябва,за да го упълмощя,за да може после пак той да го качи на самолета за насам?

До Посолство тук да ходя ми е страшно далеч,при нотариус ли трябва?

# 549
Така става като пиша от работа между митинги. Довечера ще сложа линк към снимки с веждите.

# 550
павчето, пълномощни не са нужни.  Laughing
Когато детето е бълг. гражданин, се прави нотариално заверена декларация от родителите, с която детето ще може да напусне страната, непридружавано от вас.
От дамите в чужбинския, обаче, съм "чувала", че при двойно гражданство такава декларация не се изисква.  Thinking Не мога да гарантирам, че това е точно така. Затова най-добре се обади в нашето посолство там при вас и си ги питай директно.

# 551
Здравейте момичета.
Artemis моля ти се не ме съблазнявай с тия вкусотии  #Crazy ще взема да стана квадратна мъжо ще ме прати накрая за Бг  Grinning Grinning Grinning Grinning.
Бибито    то само лудница да беше ще се изтърпи някак си , и тука е както ти го описваш в Бейрут много мръсно само в хубавите квартали е за живеене.
Желая ви хубав и приятен ден момичета.

# 552
Здравейте, арабелки! Hug

Само да каже,че ние се прибрахме късно снощи живи и здрави, алхамдулилля' Simple Smile Имам още багаж да оправям и домакински задължения ме чакат, така че тези дни ще се включа с по-подробен разказ. Мога само да кажа, че видяхме много интересни и красиви места, но времето ни беше малко, непрекъснато бяхме в движение и нямаше почивка в буквалния смисъл на думата, та половинката беше малко недоволен, понеже не очакваше, че ще ходим толкова много и дори няма да може да се наспи Laughing ама така е, той като беше непрекъснато зает и
ме остави аз сама да си съставям програмата, пък аз не мога да отида на такова хубаво място и да си лежа само. Както и да, в крайна сметка и на него му хареса това, което видяхме. Wink Бяхме 3 дни и половина в Лисабон и ден и малко в Порто, което не е съвсем достатъчно, особено за Лисабон и околностите, така че с радост бих се върнала там иншаАлла'. Heart Eyes Времето не беше баш пролетно, както си мечтаех, но пък приятно. Почследните 2 дни обаче се случи и дъжд Confused
Затова пък съм много приятно изненадана от слънцето, което напича тук Peace

Както казах, по-подробно и със вече качени снимки, съвсем скоро иншаАлла'.
Надявам се, вие сте добре!? Много се радвам, че темата набра такава скорост , имам да се чета назад.

Прекрасен ден ви желая, а аз се заемам с  newsm75 hang newsm71 ppp  261uu

Портокали, добре дошла и честита ви радост!!! Дай Боже, да имаш лека бременност, на която да можеш да се насладиш и здраво бебче на финала!  FlutterДано да се чувстваш удобно и приятно тук  bouquet

# 553
Слънчогледи, добре завърнали се  Hug. Радвам се, че ви е харесало.
Бибито, честити ходещи крачета на Ивана! Много е сладка Heart Eyes
Артемис, моята рецепта е много подобна на тази на Шамс, но има лека разлика в пропорциите:
200 гр. сухо мляко
6 с. л. какао
300 гр. захар
125 гр. масло
250 гр. гореща вода - нататък всичко е същото
Жалко за приятелката ти, но си мисля, че 10 години са предостатъчно за напасване на характерите и щом не се получава, едва ли тепърва ще стане Confused
Портокали, лека бременност и добре дошла Simple Smile

Айа, и твоята рецепта за шоколада звучи много добре. Ще се пробва в най-скоро време Simple Smile. За мен времето е още студено за паркове и разходки, аз съм зиморничава и ми трябват поне 20 градуса, за да се чувствам ок Rolling Eyes. Виж Ясмин е май доста по-екстремна от мен, така че сигурно са повечето време  навън и затова липсва тук Simple Smile.
Иначе аз запълвам дните си с българо-иракската бюрокрация и се чудя коя от двете е по-отчайваща. Но не ми се навлиза сега в подробности. Стига да има хепи енд сагата, ще разкажа като свърши.

И небрежно да попитам какво е ББ крем Blush

Поздрави на всички Hug

# 554
Благодаря много за милите пожелания момичета (Слънчогледи и Астарта).
Между впрочем и аз не знам какво означава ББ крем бихте ли обяснили момичета 
Аз отивам да сготвя на мъжо чушки с кайма и ориз а на вас момичета ви желая хубава и спокойна вечер.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт