Баба каза така... Тема № 3

• 117 194
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
  • София
agnesana, много благодаря за снимките и информацията!   bouquet
И двата вида съм виждала, но сега от теб разбирам, че единия е отровен..........признавам си!
Много благодаря за споделената информация!  Hug   bouquet Мисля, че ще е полезна за много хора!  newsm10

# 676
  • София
Сиропът се прави точно от тревистият бъз, който се казва бъзак. Той е лечебен. От дървесния бъз се прави сироп от цветовете.  Peace

# 677
  • София
Сиропът се прави точно от тревистият бъз, който се казва бъзак. Той е лечебен. От дървесния бъз се прави сироп от цветовете.  Peace

Ценна информация! Благодаря!  bouquet

# 678
Аз не съм на 100% сигурна, че е отровен. Просто това съм го чувала в детството си покрай бабите на село.
Аз точно това не знаех от кой от двата бъза се прави сиропа. Моят е от дървото. Имам и сок от него.
След това, което знам от бабите не смея да давам на детето от точно този вид бъз.

# 679
  • София
Не смея да изкажа повече мнение по въпроса след горните постове. Да не стане беля, че...........не ми се мисли след това.......... Sad

# 680
Аз и аз не смея. По назад в темата пак бях коментирала двата вида бъз, но така и не научих повече от сега. Тази пролет купих от био магазин готов сироп от бъз и това давах на детето.
На моя приятелка майка и (Бог да я прости) и тя дълги години правеше такива неща, но никога не ме е интересувал какво е защо е. Нали тогава нямах деца  Mr. Green Питах приятелката ми как е правила майка си сиропа и тя каза, че от храста го е беряла и ред захар, ред плодове и на слънце или по скоро на терасата до стъклото долу на земята (където съм и виждала буркана като отида на гости).

# 681
  • Бургас
Момичета, от вчера съм с ужасна бистра хрема, като река е. Болеше ме много гърлото, днес вече понеже нямам сливици ми дращи и дразни към трахеята. Имам и слаба Т.
Разни хомеопатични неща пробвах, но не помагат.
Кърмя и не искам силни лекарства, защото просто няма как.
Приемам всякакви съвети, благодаря   bouquet

# 682
  • София
Момичета, от вчера съм с ужасна бистра хрема, като река е. Болеше ме много гърлото, днес вече понеже нямам сливици ми дращи и дразни към трахеята. Имам и слаба Т.

Понеже спомена хомеопатия, пробва ли с коризалия? Много е ефикасна.

# 683
За сироп от бъз, знам че се прави с плод от храст.
Токсичен е ако има брани зелени или не добре узрели плодове.

# 684

Понеже спомена хомеопатия, пробва ли с коризалия? Много е ефикасна.

Коризалия за хрема, за гърло освен топъл чай по рецепта на баба  Laughing може Хомеожен, Ангин Хил. Аз започнах да си мажа гърлото с разтворен прополис в ракия и наистина има ефект.

За Т пий по три пъти на ден по един парацетамол. Няма да навреди на кърменето. И горните лекарства също.
Пръскай с физ.р-р (Куикс, Стеримар, Назита...) каквото имаш от детето.

# 685
  • в огледалото на живота
Сок от изцеден лук?!
Щипе ужасно,но пък пресича от раз  Peace

# 686
Аз веднъж пробвах да си капя сок от лук в носа.  smile3511 smile3511 smile3511  явно бая серт лук бях хванала. Не повторих. Също би помогнало според мен да си сготвиш примерно дробчета с лук, но лук в изобилие и докато режеш да се наревеш качествено. По щадящо ми се струва.

# 687
При хрема и болки в гърлото правя сок от лимон и мед, пия го на малки глътки. Цедя сока отделно стоплям вода и разтварям мед после добавям малко вода да не е много горещо. Много ми помага.
Също правя сребърна вода и клеева тинктура и капя в носа.

# 688
За влажна кашлица прилагам сок от лимони. Рецептата ми е следната: 2-3-4лимона според зависи колко кисело ще издържите. Колкото повече толкова по добре. Аз обичам лимони и цедя доста. Та сокът от тези лимони се сипва във висока чаша, най добре халба. Допълва се с вода до 2-3 пръста под ръба на чашата. Слага се мед/захар на вкус. На мен ми е по вкусно със захар (обичам го този коктейл), но с мед е по полезно. След като се разтвори подсладителят се слага 1/4ч.л. сода бикарбонат. ВНИМАНИЕ сместа шупва.

Това се пие и дори и слюмка не ти остава в устата. След няколко такива коктейли и кашлицата ми си заминава, но само ако съм я хванала в началото. Не е подходящ коктейла за деца, понеже едва ли някое дете ще успее да изпие толкова много киселчок, пък било то и с кило мед вътре.

# 689
  • в огледалото на живота
Moн,сетих се за сиропа от лукчета/сигурно го знаеш-с лук,мед,орехи,небет шекер и бира/.
Облекчава много сухата кашлица и успокоява ларинкса.
-Дюлята е много полезна при дразнещ трахеит/нарязваш няколко плода на дребно и вариш на бавен огън до леко сгъстяване-да стане като течно желе/.Има и на пазара вече от нея.
-Смляно синапово семе /1с.л/се обърква с мед/ и вземаш по 1к.ф.л през деня на 3 пъти.Загрява и спомага за облекчаване на сухите спастични пристъпи.
-Инхалации със сода и лайка.
Това се сещам за сега.
В краен случай сироп Флудитек-за отхрачване.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 08:16 от devi4ca

Общи условия

Активация на акаунт