Баба каза така... Тема № 3

• 117 179
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Да не би да ви е алергична кашлицата?
А този сулфур за какво ви го изписаха?И кой вид е точно,че исках да прочета в гугъла за него,но ми излязоха няколко вида?

Ами незнам дали е алергична, досега не сме имали алергии към нищо. Изписаха ни Sulflur 30 http://apteka.framar.bg/30001766/%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%84%D1%83% … 0-30-%D1%81%D0%BD за изчистване, доколкото разбрах  Thinking

# 661
  • Варна
Alokazia сиропът, който много помогна на моето дете при неспирна кашлица беше Ен-Ти-Тус .

Бабино за кашлица: джинджифил и сироп от бъз.

# 662
И моят син имаше такава кашлица след като започна ясла. Гърло чисто, дробчета чисти, но кашля влажно. Купих си и инхалатор и пак кашляше. Накрая спрях да правя каквото и да е и след време спря да кашля. Може би е било на алергична основа, но къде се скри алергена  newsm78 Сега за алергия или при най малки симптоми за проблем първо започвам с кларитин и доса често има ефект.

Сега на бебето за лека влажна кашлица му изписаха Биокс Тими, който е уж напълно билков.

# 663
  • у дома
дъщеря ми на 4г.е с т.нар."бебешка кир"
мажа със зехтин и разресвам да се отлюспи
кажете нещо друго изпитано или подходящ шампоан моля.

# 664
  • Пловдив
 dgidgi предполагам имаш предвид "крусти" по главата ?  newsm78
За крусти аз съм доволна от крема на мустела за крусти, за 1седм. имаше резултат. (не е по темата баба каза така , но .... )

# 665
  • у дома
да крусти
 mimata14,след седмица изчезнаха или ефекта е само седмица

# 666
  • Пловдив
След седмица изчезнаха , мажех сутрин вечер къпех. Знам че до 5 годишна възраст може пак да се появят... Има и др. кремчета за крусти, моя приятелка беше доволна от някое на урияж.

# 667
# 668
Момичета, дадоха ми домашно направен сироп от бъз. Но се страхувам да го давам, защото знам, че е токсичен. Ще навреди ли на детенцето? Вие как го давате?

# 669
За сефте чувам да е токсичен. И аз днес очаквам да ми пратят домашния сок (поръчах на мама). Аз давах купен по една лъжчка (5мл) сутрин и вечер на детето.

# 670
  • Русе
да попитам чая от джинджифил става ли за дете на 3 години

# 671
  • София
И аз за първи път чувам, че бъз и сипро от бъз са токсични. Това растение е изключително полезно!

# 672
Аз съм чувала, че едногодишният бъз (храстовидно) е отровно и дори животните не го ядът, но за тръмбъза само полезни неща съм чувала.
По нашия край разграничаваме двете растения като БЪЗ и ТРЪМБЪЗ, като първото е едногодишно, а второто става на храст/дърво. Иначе цъфтят еднакво и плодовете им изглеждат еднакво. За миризмата на цвета не помня честно казано, но тръмбъза ухае  Heart Eyes . Майка ми прави сок от него (с лимони и мед), и също така се суши за чай.

# 673
  • София
agnesana, дай снимка на ТРЪМБЪЗА. Praynig

# 674
Ето тук е оформено като дърво, но може да изглежда и като храст. Едно и също е, но просто за този Тръмбъз са се погрижили да е дървовидно.

Това като гледам е по като храст оформено

А това вече е БЪЗ

Общи условия

Активация на акаунт