Отговори
# 180
Честито на новите маминки!

Явно всички се сблъскваме с едни и същи проблеми  Crazy, което е доста успокоително.
Ние вчера вечерта бяхме ужасно ревливи, за малко да дам биберон-залъгалка, но накрая се изморихме и заспахме.

Екзо,
твоето свеки  Shocked, и ние май доста нашишкавяваме, но мисля да не се притеснявам и за това.

Софи,
ти спазваш ли го това за дрехите да не остават на простора вечер, че на мен вече всички ми го казаха и вече започнах да вярвам на глупостите им. Накрая забраних на всички да ми обясняват какво да правя и какво не...

Би би,
спокойно, наистина щом Сашко си е спокоен и изглежда добре, значи няма място за притеснение, все пак всичко е индивидуално.

Блонди,
ти си герой, аз с твоето темпо нямаше да се справя.

Дрешките - от първия ден ние сме по боди с къс ръкав и чорапки, завити леко с тънка пеленка. Но при нас в стаята е около 25 градуса, доста е топла, така че не прекалявам с обличането.

# 181
  • София
Елвирка, предполагам че просто той се изморява от дългото сукане и затова заспива, а не защото се е наял. И аз се надявах да си наддава, ама не Sad Като си изцеждам гърдите с помпата виждам по 1, най-много 2 струйки, които бързо спират, после почва на друго място и така за кратко, не знам дали това е нормално. Сигурно трябва повече и по-силни струи.Пък като ви чета как се давят децата, това значи че силно тече кърма и на детето не му е толкова трудно да смуче. Чудя се дали като са ми големи гърдите, кърмата тръгва по-бавно и детето се уморява, с помпата помпам няколко минути, за да тръгне нещо. newsm78

# 182
  • By the sea
Здравейтеее Hug Честито на новите мами с бебчовци, много сте, силни сте!  bouquet Hug

Моето диваче не ме оставя на мира за 5 мин., особено в последните 3 дни, вчера вече наистина истерясах #Cussing out Нон-стоп висене на цицката не толкова за хранене колкото за успокоение, тъкмо хапнем /храним се по 25-30 мин. поне - когато наистина яде/, заспива за 10 мин. и айдеее пак на гърдата. Залъгалката я плюе, обаче пък цоцка от силиконовите зърна newsm78 Като се замисля каква беше тихичка и кротка в болницата - тези дни са далечен спомен Tired Сутрините се чувствам   що годе свежо, но следобедите съм направо като парцал...За ден я кърмих без силиконките и сега зрънцата ми пак са супер зле. Педиатърката идва онзи ден вкъщи, нищо ново не чух де, посъветва ни да си купим едно кантарче и сега това отиваме да направим, после и помпичка ще купуваме, няма как.
В събота почваме разходките, поне да сменим обстановката, че дреба спи най-сладко само в количката или на нашето легло.
За обличането, само първия ден у дома бяхме с пижамка и отдолу боди като в болницата, после само с боди-потник или с късо ръкавче, иначе я завивам с памучно одеалце или пеленка, но тя пак си се отвива и мрънка, топло й е явно.

# 183
Слън4о, Елвирка, благодаря ви, момичета  Hug Heart Eyes

Аз наистина не знам, само с кърменето ли е свързано това висене на гърдите нон стоп? Честно да ви кажа аз си го представях кърмене и после малко дремване, кърмене и малко дремване. От бебешка страна, де. Не си представях, че с часове ще виси, наистина не знам колко дълго така ще мога да издържа, при все огромното ми желание да кърмя. Ама да кърмя! Не да ме смучат, дърпат, теглят, лигавят и мачкат нон стоп  Crazy Честно ви казвам, че в следващите 20г няма да дам на мъжа ми да ме докосне по зърната  Sick Mr. Green

# 184
  • Обетованата земя
Ох, от вчера нямам време да ви чета, беба не заспива и не заспива през деня за дълго. И иска все на цицето да стои, просто за да си суче, не че е гладна, а за приспиване. И заспива за кратко и после пак.  Crazy Луднах вчера, вашите деца как заспиват? Иначе вечер заспива в 11 някъде и спи до 10 сутринта с 3 будения за кърмене. Наспана съм, не се оплаквам от недоспиване, но през деня поне да спеше повечко или да будуваше кротко. А тя будува 20-30 минути кротко, ама трябва да я държиш и да й говориш  Mr. Green и после пак на ръчички, люлеене, цице. Даже вече толкова се изнервих вчера, че пак се скарах с мама, която ми е на гости малко. Защото тя ме пита през колко време я кърмя (вчера беше на всеки час  Crazy) и като й отговорих 8-12 пъти и тя  Shocked как така 12 пъти, тя била преяла и затова била крива...и пак почнахме спора, в неонатология било кърмене на 3 часа. И пак взех да й обяснявам как стоят нещата при кърмените бебета, че не сучат само за наяждане и пак се скарахме.  Rolling Eyes Добре че нямам нон стоп на главата си родителско тяло, чеееее ще сме нон стоп в конфликт (не че не сме и сега покрай бебето, ама защото не ги искам вкъщи, а да идват за по 1-2 дни...както и да е...).
 Биби, заради теб се включвам, и за ДУшко Добродушко  Heart Eyes, много сладко определение!  Mr. Green Иво също имаше продължителна жълтеница до 20я ден, на 17я ден беше качил само 200 грама и педиатърката беше категорична-АМ! Обаче аз тъпо и упорито не му давах и в следващата седмица продължихме да си се кърмим както досега и той качи 300 грама само на кърма за седмица и оттам нататък сме нямали проблеми с качването. Мисълта ми е не се предавай бързо, опитай поне още седмица или 3-4 дни да видиш как наддава, особено след като имаш и везна и можеш да го следиш. Според мен гладно бебе няма да изглежда като ДУшко добродушко.  Peace  Hug
Блонди, честит ти рожденик!   bouquet
Май сме пак пред събуждане  ooooh! все пак поспа 15 минути в кошчето   Laughing А навън като излезем да не ви казвам...подвижен цирк сме с бебе и баткото!  Whistling Ох, малко да поотрасне тая дрисла  Heart Eyes, че да разбира малко от малко, още все пак нищичко не я вълнува освен цицето, даже и от играчки не разбира.  Mr. Green  А майка ми и мъжът ми упорито и навират 3 вида биби в устата, но тя не ги признава!  Mr. Green
Още спим  Mr. Green
За обличането-и ние вечер сме с дълъг ръкав, даже не винаги, а през деня с къс. (СНощи спа с боди потник). Сменяме по 2-3 тоалета на ден, защото често връщаме и миришем на вкиснатичко, ако не се преоблчем.  Crazy Попрочетох ви по диагонал и виждам, че май всички бебоци, които сучат са цицоманчета.  Mr. Green  Хем е изнерващо, че постоянно искат да сучат, хем пък са такива малки бебончета толкова за кратко, че ...  Heart Eyes няма да се оплакваме!  Hug

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 15:33 от didi24

# 185
Момичета, да ви питам, вие кога сменяте памперса на вашите съкровища? Преди или след хранене? Защото при мен се получава следното: сменям го преди ядене и докато си хапва - пак го пълни и се налага отново смяна. А пък не ми се нрави идеята да я храня с наакания памперс. А докато яде, взема и че заспива.. и така трябва да я будя, за да я сменям.

# 186
Блонди, честит празник на Криско, да ти е жив и здрав баткото и да го глезите много Wink  bouquet
Шех, Софи, добре дошли Simple Smile
Биби и ние сме с жълтеница още, избистряме се, но сме си "жълтури още". Защо просто не спреш да го мериш до другата консултация и не процедираш както мислиш за добре ти. И ако пак са така нещата - тогава да се съобразиш със съветите.  Hug И да те попитам - какви са тези хомеоп. гранулки за лактация?
И момичета нали според онази таблица за кърменето (преди доста теми някой (мисля, че Дидка) беше споделил бебоците през първия месец трябва да имат 700 до 800 мл. кърмана ден в 8-12 яденета. Вие можете ли по някакъв начин да следите дали ги усвояват (мерите ли всеки път или ...).

# 187
Блонди да ви е жив и здрав Кики!

С Ники се кърмехме 4 месеца, такова висене на цица нямаше. Максимум 20-30 мин и после спане, будуване и пак цица. Обаче Ивайла си висеше по час, два, три Crazy Явно годината е такава, на бебета цицомани  Crazy

Момичета, спрете да взимате хомеопатичните гранулки без предписание на хомеопат. С тези гранули може да увеличите или спрете кърмата, зависи от вашия организъм.Ако на една кърмата се увеличава, на друга може да спре, всичко е строго индивидуално.Единствено хомеопата, който ви лекува знае какво да ви предпише. Лично мнение Peace

# 188
Момичета, спрете да взимате хомеопатичните гранулки без предписание на хомеопат. С тези гранули може да увеличите или спрете кърмата, зависи от вашия организъм.Ако на една кърмата се увеличава, на друга може да спре, всичко е строго индивидуално.Единствено хомеопата, който ви лекува знае какво да ви предпише. Лично мнение Peace

Така е  Peace От ЛЛЛ казаха същото.

Диди, Кашпичка, Тефита, мерси много  Hug Hug

800мл на ден? Съмнявам се, че вадя толкова  newsm78 А би трябвало, да  Crazy

Сега пак сука и заспа и се замислих дали не суче от глад така непрекъснато, ама я дръпнах от гърдата и от устата й се изсипа мляко, и то много, което просто не е преглътнала  Crazy

# 189
Blondi да ти е живо и здраво момченцето! Като ви чета момичета и се успокоявам, значи не съм само аз тази, която не може да се справи със ситуацията  ooooh!   bouquet. Засега с кърменето сме добре, ама има още време докато започнат коликите, та ще видим. Проблема ми е с баткото, тооолкова ме изнервя, не слуша и не слуша, а преди да се роди бебка беше толкова добро дете. какво става с него- така ли приема бебето, иска повече внимание ли??? Сега е на бабин дом за една седмица и толкова ми липсва, но гледам да почивам, 4е като се прибере пак в лудницата. Бебка е облечена само с една бодинце, вечер й слагам пижамка. Но тя е толкова жилава, рита с крачета и ръчички, отвива се, мести се. Absolut illusion мисля, че добре правиш като й сменяш памперса преди кърмене. След храна те повръщат, а и ако е заспало бебето ще го събудиш. А това че се е наакало не е толкова страшно, все пак е само на кърма. После става страшно като започнах да хапват и други храни. Това си е мое мнение, аз така правя с моята.

# 190
Привет, аз съм с разкритие между 3 и 4 см, но съм си у дома. Имаше една лекарка ,дето мислеше,че трябва да остана, но др. не бяха сигурни- питаха ме и аз отказах също?? newsm78Но знам,че мъжът ми ще ме накара пак да се върнем в болницата по- късно....чакам сега някакъв сигнал. Sick Sick

# 191
Въпрос към ЛЛЛ: Моята беба е на 20 дни и от няколко дена иска да суче през час и час половина, суче бясно 5 минути,чак се дави, после спира и се лигави, постоянно мрънка, иска все на ръце. Пампито винаги е оакано и напишкано, почти след всяко хранене ака, сменям пампито през 3 часа. Гърдите ми са меки, но кърма има, като стискам излиза доста, не се цедя. През нощта също се храним около 2 пъти през 2-2 1/2 часа, ококорва се и не иска да спи после. Дали за 5 минути се засища? Дали и е достатъчно? Хапвам стабилно, пия много течности, но гърдите ми са меки. Първо и давам едната гърда, за да може да стигне и до мазното мляко, обикновено не иска втората, на следващото хранене и давам другата гърда и така гледам да ги редувам.
Здравей, Hati_86. От написаното изглежда, че се справяте чудесно с кърменето - хранене на 2-2,5 часа, добро количество сменени пампи  Flutter Освен кърма друго приема ли беба?

Споделяш, че бебето суче "бясно". Възможно ли е при това бързо сукане да поема повече въздух?  Може би ако държиш бебето в по-изправена позиция, това би намалило количеството поет въздух, който вероятно създава дискомфорт.
Бебетата преминават през различни периоди - на колики, на усилен растеж, които в един момент отминават. Пишеш, че от 2 дни са започнали колики, мислиш ли, че неспокойството може да се дължи на това?

Много майки споделят, че им помагат методите на Д-р Карп (някои ги наричат още „петте правила”). Целта им е да имитират условията в майчината утроба- липсата на пространство, шумът от работата на органите на майката, люлеенето в амниотичната течност и смукането на палеца:
- повиване (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения);
- носене на ръце в странично положение или по корем 
- силен бял шум (от прахосмукачка, сешоар, аспиратор - всякакъв еднообразен шум);
- люшкане;
- сукане.
Идеята е да се прилагат 5-те неща едновременно. Д-р Карп го описва като торта с блатове (layer cake) - първо е повиването, второто е слагането по коремче върху ръката на мама/татко, третата е шъшкането (белият шум), четвъртата е люлеенето и подрусването и петата е сукането. Прилагайки всичките едновременно, се наподобява това състояние в утробата, което задействало успокоителния рефлекс при бебетата.

Масажът също би могъл да успокои коликите. В позата „тигър на клон”  доста бебета се чувстват комфортно, бихте могли да опитате.
Поздрави   bouquet

# 192
Ами Атракция, как да сме - на ръба на истерията - днес целия кошмар се повтори от 15:00 следобед заспа преди 15 минути. Повече от 6 часа не е мигнал - пищи, търси гърда и се кокори. Както ти казах и на гърдата не се отпуска да заспи, просто дъвче и ме гледа в очите  ooooh!  Вече не знам какво да правя, може ли бебе на 2 седмици да не  спи по 6 часа, какво е това чудо? Сега ще видя колко ще спи. Даже вече не знам какво да те питам, просто блокирах.
idealno_loshata , успокои ли се Самуил? Дали опита някои от предложените неща и сработват ли?  Hug

# 193
Atrakcia, много благодаря за отговора.

# 194
Привет  Hug
При нас нещата вървят към по-добро.
Кърмата си е все така много,цедя преди хранене по малко,а днес пробвах и компреса със зелеви листа ,но имам съмнения дали го правя както трябва и ако някой има успешен опит за облекчаване на препълнени гърди и леко намаляване на кърмата,нека сподели,моля  Praynig
Вчера ми беше тройно критичен ден  Tired Явор почна да зяпа около зърното,гладен но без да го захапва,нервничи,бута с ръцете.Оказа се че действително струята му идва по-силна и се дави на моменти.Сигурно помни хайвана и докато го убедя че не тече и пръска ми се скъси живота.
Поне в едно се убедих за стотен път- спокойствието е възможно най-добрия съветник.
Толкова да ми е писнало от подплънки,цедене (при все че не цедя на всяко хранене и по малко),постоянно капене и бърсане.Днес на кафето видях една жена с бебе колкото моето по една ефирна рокличка без сутиен как си го накърми спокойно и си продължи сладката приказка.....аз такова нещо надали ще мога да си позволя.
Днес просто реших че ще се примирявам и ще оставям да подгизвам и толкова.
Успях и да го успокоя по време на кърмене така че да не се задави и да не зяпа само от страх.Галих го през цялото време и му повтарях "баааавно и спокойно!" Малко бях като луда,ама помогна.
Сега спи спокойно за втора 3 часова пауза между кърменията.
А как е облечен ли..... голичък,по памперс  Mr. Green Нямаме климатик и у дома е 28-30 градуса  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт