Правила при ходене на гости в друг град!

• 10 393
  • 95
  •   1
Отговори
Здравейте,често имаме гости от други градове или пък ние ходим на гости,и винаги съм се чудила как е прието да се постъпва,примерно носите ли подарък като ходите(какъв),ако останат повече дни вие ли поемате всяко излизане навън за хапване или се редувате или пък ако вие се сещате за нещо друго ще се радвам да споделите.... newsm78

# 1
Ходя само при близки хора, както и приемам само близки. Някак си отвътре ни идват нещата, никой не мисли за пари, май се редуваме, не знам  Crazy

# 2
Няма Правила.Всичко е според зависи-от много неща.С едни гости е едно, с други-друго, вариации по темата-милион.

# 3
  • Варна
Ходили сме на гости в чужбина. Винаги сме носили подаръци. Стремяхме се пазаруваме неща за всекидневното ни хранене /на всички/, а също и при вечерите навън редувахме плащането на сметки.
Най-важното правило, когато си гост - не се натрапваш. Стараеш се да не променяш много ритъма на живот на домакините. 

# 4
Независимо, колко са ми близки хората като цяло предпочитам да ползвам хотел  Peace
Хайде, ако е само за купон за една вечер, може и да се съглася, но по-скоро е изключение

# 5
Няма правила, толкова е индивидуално всичко... Познавам хора, които си гостуват по начини, които аз намирам за варварски и крайно неприемливи, но те дори си изкарват прекрасно  Wink

Най-важното е никой да не се чувства неудобно и притеснен по какъвто и да е начин - и домакините, и гостуващите. И да не се притесняват да си говорят за това - все пак цената е доброто изкарване на времето заедно!

# 6
Ами има някакви правила, сега колко се спазват (  бяхме на гости мин уикенд и нищо не спазихме. Confused..). Принципно нося подаръче за къщата, или някой специалитет, на самото място покривам напр. сметка в ресторант, или нещо такова, изобщо гледам да се отсрамя, както се казва:)
В самата къща гледам да не преча - като си заминавам отделям чаршафи, кърпи, разтребвам си - изобщо не се държа, като на хотел. Помагам на домакинята ако мога, колкото мога.

За наши гости горното не очаквам, обаче.

# 7
  • Страната на чудесата
Към горните мога да добавя само:
1. Не отивай непоканен
2. Не забравяй да си тръгнеш Mr. Green

# 8
Когато ние сме поканени, обикновено нося разни неща за хапване/пийване. Ако останем повече от една вечер задължително гледам да покрия сметка в ресторанта примерно, ако се излиза някъде. Гледам да не се натрапвам. И аз преди да си тръгна отделям кърпи, чаршафи и тн.

На обратното обаче не държа. Когато сме имали гости не съм искала от тях да си разтребват или да носят някакви неща/да поемат сметки.

# 9
  • София
1. Не отивай непоканен
[/quote[quote author=Lucky Plam link=topic=675096.msg22793346#msg22793346 date=1345628193

+1 и винаги преспивай на хотел.

# 10
  • София
Аз съм малко тип "Моника" по отношение на гостоприемството, така че ако ми дойдете на гости няма да очаквам нито да ми пазарувате, нито да ми помагате в домакинстването, нито да ме черпите при излизане Simple Smile Не че има нещо лошо в това, напротив - когато аз ходя на гости, искам да участвам във всички тези неща и да съм в минималната възможна "тежест" на домакините си. Но когато аз съм домакинята не очаквам същото. Не знам защо, просто така го чувствам. Рядко имам такива гости, с приспиване и когато имам, са все много близки хора. Иде ми отвътре да ги поглезя, да им застеля, да им сготвя нещо хубаво, да ги заведа на приятно място, да им направя тортичка Laughing Някак си така показвам, че се радвам на идването им. А може би е точно, защото ми се случва много рядко. Ако вкъщи беше като хан, щях да абдикирам, сто процента.

# 11
Мерси много за отговорите!  Simple Smile
Ходили сме на гости в чужбина. Винаги сме носили подаръци. Стремяхме се пазаруваме неща за всекидневното ни хранене /на всички/, а също и при вечерите навън редувахме плащането на сметки.
Най-важното правило, когато си гост - не се натрапваш. Стараеш се да не променяш много ритъма на живот на домакините.  
10 c's, cherry_dream, Приятно ми е - Богиня!  newsm10
Работата на съпруга ми е такава,че се запознава постоянно с много нови хора и нали сме на морето, лятото често имаме гости,които не бих казала,че са ни от най-близкия кръг. Имала съм гостита,които са минавали неусетно,имала съм и такива ,които си идват направо с разчертан план график час по час къде ще се ходи какво ще се яде,а пък ние имаме малко дете не можем да си променим графика от днес за утре!

Иначе за себе си смятам,че е правилно като ходя на гости да нося подарък особено ако не сме се виждали много време,също опитвам да не съм в тежест на домакините и се съобразявам с ежедневието им,помагам в дом.работа,задължително пазаруваме нещо за хапване преди да идем или поемаме сметката ако излизаме! Peace

# 12
1. Не отивай непоканен
newsm62 newsm62 newsm62

# 13
  • Страната на чудесата
1. Не отивай непоканен
newsm62 newsm62 newsm62

Не се смей, това е от изстрадан опит-имам в обкръжението едни такива гости, дето идват когато решат да дойдат, преди това обявяват че идват и изобщо не се сещат да си тръгнат, та...затова bishop
 Mr. Green

# 14
  • Варна
Бибо, и аз живея на морето, но и през ум не би ми минало да каня гости с преспиване. Хотели и квартири има за всеки джоб.

В обратната ситуация като гост отивам само там, където има обособена самостоятелност - етаж от къща с отделен вход, за да не преча. НИКОГА не бих гостувала в апартамент. От толкова много близост отношенията винаги се развалят  Mr. Green Освен ако не са суингъри. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт