За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 33

• 32 262
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • в огледалото на живота
цветна палитра,не е кой знай какъв проблем пъпчиците  Wink
Чак за мазило,едва ли но ако те дразнят толкова направи един разтвор от лайка и ги обтривай от време на време.
Бебета,какво да се прави...днес пъпка,утре разстройство  Grinning

# 661
  • Шумен
Сестра ми мажеше бузките на малката (същия проблем) с крем Бочко, но не знам дали има някакъв ефект.

# 662
Ние имаме проблем с храненето и вече не знам ,какво да правя.Под проблем имам в предвид мирното седене докато се храни.От известно време на сам, като го сложа да столчето да яде и започва да се свлича, да се гърчи,тръшка се, реве, удря лъжицата и купичката.На вън е същата работа.Пробвах в друга стая, с/без телевизор, с/ без музика, с играчки, отвързан(да не би пък коланите да са му неудобни), какво ли не и ефект нулев.До сега си седеше толкова мирно и си папаше с голяма наслада, сега имам чувството, че това ядене много го измъчва.Ако някой е имал подобен проблем моля за съвети, че вече ще откача.  Crazy

# 663
  • Шумен
Без стола пробвала ли си, Т на храната също може да дава отражение при никнещи зъбки. Може и вкуса си да променя, това децата често го правят. 

# 664
Без стола пробвала ли си, Т на храната също може да дава отражение при никнещи зъбки. Може и вкуса си да променя, това децата често го правят. 

Пробвах и така и пак нищо, ако седи сам, се изправя и започва да се катери по дивана или да бяга и като ме види с ядене и започва да удря.Ако баща му го държи а аз го храня е същата работа като в стола/количката.Температурата на яденето беше 1-вото за ,което се сетих и опитах и пак нищо.Понякога се замислям да го оставя гладен да видя на следващото хранене как ще се държи, но не смея защото така или иначе яде само 4 пъти и ако му махна още 1 хранене....
Иначе си е весел, играе си, послушен е, но дойде ли време за ядене е ад. Tired

# 665

Пробвах и така и пак нищо, ако седи сам, се изправя и започва да се катери по дивана или да бяга и като ме види с ядене и започва да удря.Ако баща му го държи а аз го храня е същата работа като в стола/количката.Температурата на яденето беше 1-вото за ,което се сетих и опитах и пак нищо.Понякога се замислям да го оставя гладен да видя на следващото хранене как ще се държи, но не смея защото така или иначе яде само 4 пъти и ако му махна още 1 хранене....
Ако оставиш по-голям интервал между храненията? Пробвай да смениш малко часовете.
На всяко хранене ли така или примерно на закуска яде добре?
Да не е изморен прекалено и оттам изнервен?

# 666
цветна палитра, ако имаш кремче с ланолин можеш да ползваш, а също и вазелин.

# 667

Ако оставиш по-голям интервал между храненията? Пробвай да смениш малко часовете.
На всяко хранене ли така или примерно на закуска яде добре?
Да не е изморен прекалено и оттам изнервен?

На всяко хранене е така. За часовете не знам как да ги променя, защото сутрин се събужда около 9:00ч. а вечер едвам издържа до 21:00ч. за последното хранене. newsm78

# 668
1. 9:00 - 9:30
2. 13:00-13:30
3. 16:30-17:00
4. 20:30-21:00 (предполагам мляко? Ако е не е мляко е хубаво да е малко по-рано - към 8, ако ляга в 9, за да не му е тежко на стомахчето).

Нещо такова, щом са 4  Thinking А какво количество хапва?

# 669
duhi_puhi Ние в момента ядем така(на 4 часа). Сутрин яде около 250 гр. попара. каша, кус-кус и т.н. , на обед изяжда основното от ДК, след обед яде супата(без хляб) и десерта от ДК и вечер яде 200-240 мл. АМ.

# 670
duhi_puhi Ние в момента ядем така(на 4 часа). Сутрин яде около 250 гр. попара. каша, кус-кус и т.н. , на обед изяжда основното от ДК, след обед яде супата(без хляб) и десерта от ДК и вечер яде 200-240 мл. АМ.
Е това си е бая количество мисля  Thinking Синът ми на таз възраст хапваше по 150-160 макс. на хранене...
Пробвай да му даваш по-малко - или докато той иска - ако ще и на 1/2 да е от това, което мислиш, че трябва да изяде Simple Smile - пробвай различен вариант по-малко хранене, 5 пъти примерно  newsm78
Нали знаеш, че постоянно им се променят "периодите" - може да му се иска друг режим на детето Simple Smile

# 671
Аз му давам толкова, колкото му се яде, но ще пробвам с по-малко количество да видим ,какво ще стане.duhi_puhi благодаря ти за съветите.   bouquet

# 672
  здравейте, нормално ли е бебе на 3 м да диша учестено както си лежи ( не е задъхване , по скоро като вълнение) когато тръгне да заспива си диша нормално ?!?

# 673
Малкия от вчера е и с разстройство, освен това, че му е запушено нослето, сутринта повърна.Давам смекта и ентерол, оризова вода, чай от шипки и мляко Хумана за диария.

Какво още мога да давам?

Лекарката ни засилва към инфекциозна болница, каза ми да го наблюдавам, и ако до утре не се е оправил, да отиваме..Кога всъщност положението е критично, как да преценя?

През деня е напълнил към 8-9 памперса, като първите два преляха.Хапнал е към 200 мляко и толкова оризова вода, и няколко бисквитки, но не иска много да приема течности, жизнен е, само е доста блед.

Къде е всъщност тази болница, някъде на бул. България била, споделете някой попадал ли е там, и в какво се състои лечението?

# 674
  • София
моят син е попадал, но във вашето състояние не знам дали изобщо бих отишла, щом си е жизнено детето, давай по малко течности на често примерно на 5 мин  чаена лъжичка хидратин или нещо такова.
Моят беше напълно отпуснат, не приемаше дори капка ни вода, ни храна, пълнеше памперса и повръщаше, силно ацетонов дъх, т.е. обезводнен...като пак не се водеше съвсем тежко обезводняване това. Лечението беше 3 дни почти нон стоп на системи, изписаха го щом почна  що-годе редовно да си яде лечебната хумана, по 100-150 мл на хранене...Преди това като се посъвзе след първата с-ма и сучеше... При вас може ако отидете по- рано и само 1 банка да налеят и да ви пуснат. На бул. "Акад. Ив. Гешов"  се намира там при белодробните, центъра по хигиена, педиатрията, ВМА и т.н. в този квадрат, точно веднага като влезеш от България по Гешов  в дясно, май първата сграда още се падаше тчно инфекциозна.

Общи условия

Активация на акаунт