Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 24 тема

• 23 838
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте и от нас!Аз днес съм станала рано рано, в 5 часа, че трябваше в 8 да сме в Пловдив за прегледа. Добре, че си дремвам в легнало положение на задната седалка, а на връщане направо съм проспала целия път от Пловдив до Хасково hahaha та сега ми е едно неориентирано. След малко ще се приготвя и излизам, та дано да се поразсъня. Иначе резултата от прегледа не ми хареса много  Sad  Моите мъници до преди 1 месец вървяха с почти еднакви размери и кг., но от тогава едното започна да изостава, а днес се оказа, че по-мъничкото изобщо не е наддало за една седмица, а по-едричкото е наддало 300 гр. Доктора каза, че за сега него не го притеснява, теглото им съответно е 2071 гр.и 2599 гр. И на всичко отгоре, дребното докарва до тези грамове от към дългото си краче, иначе обиколките на корема и главичката са още по-мънички, а това краче спасява малко положението.
За издаването на болничен с решение на ТЕЛК беше питал някой - издава се със задна дата, даже и да е минало раждането, пак издават. Няма защо да се притеснявате за това.
Ние си имаме повивалник-дарение от близка, на Чиполино е и е много хубав и запазен. Доста е големичък, идва точно върху скрина ни и на ширина и на дължина. Ще ни дадат и стойка за корито, според него ще купувам коритото.
Шкафовете за къпане и повиване ми се струват доста скъпи, а и както е казала Лали, коритата им са мънички. А това шкафче постоянно в стаята на бебето ли ще стои или ще го внасяте  вътре при всяко преобуване? На мен лично не ми се струва много удачно Rolling Eyes

# 691
Белоснежка, не се притеснявай, щом и док ти го е казал! При последния ни преглед в рамките на 15 мин. един и същи док измери моята бебка веднъж 2800 и веднъж 2950! Дали той е мръднал нещо, или бебка е мръднала и ето ти разминаване! В крайна сметка това е апарат и едва ли е 100% точен, ако със доплера всичко е било наред, не се притеснявай;))) важното е бебчовците да се хранят;)))
 Аз си взех повивалник, гумиран отгоре и твърд отдолу;))) отделно си взехме корито със стойка!

# 692
Момичета благодаря ви за подкрепата ще стискаме кълки и пазим леглото още поне месец да мине  Praynig

lali bali и на аз съм се чудила много как става това при положение че е шито и нямам обяснение.
Според мен просто не беше направен добре и затова така се получи.

Hug Hug за всички

# 693
Белоснежка щом доктора е спокоен бъди и ти! Всичко ще е нард с бебоците  Hug

Да се включа набързо, аз имам повивалник голям твърд който слагам върху кошарата, като на тази снимка (не е нашият, но да добиете представа) http://www.webobiavi.com/images/2384_110.jpg. Изключително удобно ми е и не заема на практика никакво място. Шкафа с корито не знам колко време мислите да го ползвате, ама ние къпем малкия само в банята, не ми се разкарват легени и кофи с вода из апартамента... Докато пазим пъпа под душа или на мивката направо, коритцето ще го ползваме по-скоро да му е кеф на него и удобно за нас, че взе да натежава вече:) Иначе шкафовете с повивалник и корито са хубави на вид, ама са излишни средства поне за мен  Peace

# 694
  • на земята
Дрън-дрън,изглежда практично на снимката,ама ние със зимните бебета ще ги къпем в стаята на коритцето ,оттам на повивалника ,оттам в кошарка  JoyХме не искам да ми заема място тоз повивалник,хем не искам на леглото да повивам  newsm78 то угода нема де,ама ще го измъдря..))))    *Белоснежка*  не се притеснявай ,всеки мери различно,с точност няма как да се измерят според мен ..)))   *Ina*аз корито със стойка със сигурност ще купя,отказах се от шкаф ,доста разгледах,много място ще ми заеме нещо не ми допаднаха,макар да харесах една на CAM,ама ще видим,стаята не е много малка,но не искам да е претрупана искам пространство да има  Laughing   *HOPE*  един месец ще удържиш,ще лежиш,ще почиваш,ще спазваш всичко,аз лежах 2 месеца и отгоре почти три,да ти кажа свиква се ..)))

# 695
Здравейте момичета! И аз да се включа в тази темичка. Бременна съм с близнаци в 20 г.с. и до момента всичко беше наред. При последния преглед се видя вклиняване на околоплодния мехур на едното бебе в шийката на матаката. Реално имам 2.5 см здрава шийка. Казаха ми да почивам повече и да пия коктейл от лекарства против контракции, след 10 дена пак на преглед. Лошото е, че усещам как ритат много ниско, дали и те не влошават положението...Много съм притеснена и не знам дали не трябва да се вземат други мерки, например серклаж. Моята лекарка не го препоръчва заради риск от инфекция, причинена от конеца. Объркана съм и не знам какво да правя.Има ли някой, който е бил в подобна ситуация? Дали е възможно да се измъкне този мехур и да изкарам бременността си докрай?

# 696
Привет, аз след снощната кръчма цял ден лежа, че кръста не си го чувствам  Twisted Evil Иначе като се прибрах снощи и се зарадвах, че за пръв път след излизане си мириша отново на парфюм, а не на цигари

*лаленце* и на мен тези шкафове на CAM много ми харесаха, но според мен са големи  newsm78
По принцип са ми казвали, че е удобно да имаш повивалник на височина, защото иначе те боли кръста, а ние с това лежане от сега сме със схванати кръстове/поне аз/ ooooh!
Стеф е аз цяла нощ не спах от тези киселини + днес цял ден.Вода пия и след 5 минути - киселини - кошмар, май ще ходя да взимам нещо от аптеката
Белоснежка не се притеснявай мила, всичко ще е наред убедена съм  Hug Може наистина заради самото положение на бебо доктора да не е измерил правилно, а и да ти кажа те не могат пък дечицата по книга да растат
HOPE и от мен много позитивна енергия  Hug

Аз също съм чувала, че серклажа може да се разгради и падне от самосебе си.

gals
не съм наясно по твоя въпрос, но ти стискам палци.Аз също исках да ми направят серклаж, но д-рката каца че няма нужда.След това в 6 месец след поредното прокървяване се оказа, че шийката ми е скъсена доста и аз бях бясна, че не са ме зашили, но д-ра ми обясни, че шиенето нямало да спаси положението, така че се довери на лекаря си  Peace

# 697
Здравейте момичета,

Влизам набързо да ви поздравя и да успокоя новата мама. gals, добре дошла и .... спокойно. Лежи, лежи и пак лежи !!! Тук момичетата са страхотна компания. Аз бях с такъв фюнелинг, на втората ФМ се видя и доки каза ще лежим до край. Е, резултата е в подписа ми Simple Smile
Моят повивалник е като на Дрън, но го слагаме на шкафчето до леглото. Супер удобен ми е. В болницата като сменях памперсите на леглото, ме болеше адски кръста. Скрита фуста е права. Пазете се, ще ви трябва. Мен ме болят и краката от обездвижването като се разхождаме навън.
Моята вана е на Бертони със стойка. Имам и хавлиена подложка в нея. Бива !

Ние сме добре, Сияна продължава да яде от мен и от шишето, не иска да спи навън, само у нас... Сега си поръчах кенгуру, да видим с него как ще е по разходките. Оня ден ни биха ваксините и беше неспокойна, вдигна температура, но днес вече е 6. Мен ме боля сърцето като я бодоха, но, така ще е  ooooh!

На всички много гушки и палчета!!!

# 698
Галс, здравей мила. За съжаление и аз нищо не знам за това вклиняване, но аз също бях под въпрос за серклаж и така до 24-та седмица, но накрая докторът реши, че няма смисъл, но за сметка на това предимно лежане. Не се притеснявай, слушай доктора какво ти казва и ако трябва ще лежиш до края.  Hug Тук всичките сме с един или друг проблем и макар, че в последно време сме малко несериозни в писането,  Laughing винаги се подкрепяме.  Peace   bouquet
Утре момичета ще гледам да подготвя новата тема. По обяд имам час при докторката, при която мисля да раждам, да видя дали ще си допаднем.
Много  Hug на всички ви.

# 699
Здравейте и от мен:)))
Добре дошла на gals и отишла;))) това е нашата вълшебна и късметлийска темичка и тук всички вярваме, че ще гушнем нашите бебчета живи и здрави Praynig
Аз също съм със скъсена шийка, установена в 22г.с. И ми обясниха, че за серклаж вече е късно! От 26г.с  лежа постоянно, пиех магнерот, гинипрал и слагах утрогестан вагинално, спрях лекарствата преди седмица:) вече дори се разхождам по-малко! Но както и Жени е казала лежане и спокойствие:) ще успееш да износиш бебчетата си:))) Вклиняване ори мен имаше по време на контракция, след това шийката си се възстановяваше! Може просто да сте уцелили момент на контракция!
Да се отчета за днес:))) тоновете на бебка са екстра, нямам контракции и док каза живи и здрави до другата седмица;)))
Аера, късмет утре и ще чакаме новата темичка;)))
Много  Hug Hug Hug на всички!

# 700
Добре дошла на gals нама да се притесняваш ще лежиш и ще се нормализират нещата.И аз знам че е късно за серклаж и има много малко доктори които го правят "на горещо" Момичетата са ти казали че шийката се влияе от контракцийте, а когато лежиш те се свеждат до минимум + лекарствата, а и така няма тежест върху нея. Аз лежа от 24 г.с. така че се свиква, пиши по-често и само позитивни мисли, защото тук е вълшебно място с най-хубавите бебоци на финал.

Аера видях на друго място,че се оплакваш от венците.Най-добрата паста за такива кървящи венци е Parodontax с едно цветенце на опаковката, около 6-7 лева е, мойте са такива капризни и сега от бременността са много зле, но зъболекарката ми каза за нея и съм супер доволна.

Ина браво за тоновете.

# 701
  • на земята
gals   bouquet Добре дошла,пожелавам ти здраво бебче на финал,тук е забавно и всички са много мили,едно голямо семейство сме си ние..)))И само да ти кажа не съм запозната точно с това което обясняваш,но знам че с лежане всичко се потига,лежане и позитивни мисли  Hug    ИНКАААА браво за хубавите резултати ,не остана мила още малко до срещата с твойта принцеска   Praynig   Aera ,когато имаш време мила,тогава нова тема,не сме напоследък от активните  Crossing Arms    geni_66 целувки за СИЯНА  Hug    skrita FUstA ,нали и аз така си мисля много са големи тези шкафове   newsm78 ,пък искам и аз да не се навежда  Laughing   Feq_na_z1bkite права си за лежането свиква се,хич не обръщах внимание аз,само ми беше много нервно в началото ,но отмина и това ..)))  bouquet

# 702
Лека нощ, момичета:))) вие май сте заспали рано, рано  Hug Hug Hug

# 703
Лека нощ, момичета:))) вие май сте заспали рано, рано  Hug Hug Hug

Не сме заспали , ама късно влязох да погледна  ....  Joy   Малко да усмихна тези дето не могат да спят  Hug

# 704
Добро утро момичета!

gals добре дошла! Hug Почивай си и всичко ще е наред!
Белоснежка  Hug убедена съм всичко е наред!!
Ина и аз вчера ходих на тонове при лекар по ЗК. Той никога нищо не ми обяснява. Аз погледнах тонове винаги имам 140-148, добре ли това?

Общи условия

Активация на акаунт