Любители на кучета - 30!

• 79 189
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
От малките породи предпочитам цвергшнауцер, иначе бих взела пинчер надеждата да не хърка!

Това с отравянето е отвратително! Едните изроди изоставят и изхвърлят кучетата си, другите ги тровят, стрелят и  т.н.! Нямам думи! Чух за лекар от Пирогов, който съветва всеки ухапан от куче да го почерпят с пържола напоена с определена отрова (няма да я споменавам тук)!  Sick #Crazy #2gunfire
Горкото кученце, shalqlqq! Дано не се е мъчило много - ужас!
Днес имахме ужасен ден! Всичко започна от събота сутринта, когато Мърфи повърна 2-3 последователни пъти, май беше изял един кестен! Имаме си процедура одобрена от вет, махаме вода и храна за 24 часа и наблюдаваме дали се влошава и т.н.! Тъй като нямаше нищо повече, вечерта дадох вода! Той ови света за храна, глад голям, то беше хленчене, мрънкане и накрая го затворих в другата стая, че ни пречеше да гледаме филм!
Та тази сутрин отидохме в Борисовата градина на разходка със син ми 3,5 години и Мърфи! Мърфи намери бързо едно човешко л...о, овъргаля се..... отврат, даже в ухото имаше! Съответно след цял пакет мокри кърпи и 8 бутилчици вода, положението се овладя донякъде и продължихме разходката! 5 мин. след това се отъркаля в прахта и стана една такава лепкава кал в козината му! Къпахме се обстойно на шадравана там горе на езерото с лилиите и тъкмо да си тръгнем и с един лабрадор се отъркаляха в кална локва  Shocked!
В къщи ни трябваше половин шише шампоан изобщо да се запени и запушихме канала  Crazy!
Общото мнение беше, че ме е наказал, заради спирането на храна и най-вече за прогонването в другата стая, защото сме нямали овъргалване от 2 години, а сега за 1 час три пъти! Ама е малко гадче бигъла, да знаете, мноооого са своенравни! Сега лежи в другата стая и определено ми е сърдит, ама и аз така!!!!

# 646
май наистина ще взема пинчер а не мопс който на всичкото огоре и ще хърка.в града в който живея уш знам и си имам на идея къде продават пинчери а за мопсове нз  newsm78 може би развъдници но съм чувала само лоши неща за развъдниците или от хора които продават...
Благодаря на всички за съветите  Rolling Eyes Heart Eyes

# 647
май наистина ще взема пинчер а не мопс който на всичкото огоре и ще хърка.в града в който живея уш знам и си имам на идея къде продават пинчери а за мопсове нз  newsm78 може би развъдници но съм чувала само лоши неща за развъдниците или от хора които продават...

Само да вметна, че ако решиш да вземеш мопс, моя колежка продава чернички във Варна. Не съм 100% сигурна в момента има ли, но понеже е с мъжки и си взема по едно кученце, когато някоя дама се възползва от услугите му.  Mr. Green Сигурна съм ,че са много добре гледани и с необходимите ваксини. Понеже не иска да ги продава на зоомагазин и не винаги успява да им намери дом, последно ги беше събрала 3 или 4 - голям купон вкъщи  Laughing

Дано всички е наред с Чара  Praynig Знам каква е агония да гледаш как животинката ти страда и да не можеш да помогнеш.

Отровата я оставям без коментар... Само исках да спомена, че млякото много помага в случая. 2 пъти ми се е случвало котката ми да се натрови от отровена мишка. Прясно мляко със спринцовка в гърлото. Това става на етап, когато тя вече е напълно неадекватна и скована и излиза пяна от устата. За щастие се спаси и двата пъти. Като се замисля в заводите с вредни условия на труд се полага кисело мляко, така че то може и да е по-ефикасно.

Нашето бебенце засега се държи добре. Тази вечер докато я нося се изпишка и направи  пътека през цялата кухня докато реагирам да я занеса над мивката.  Grinning А пък днес като истинско куче ака на двора.  Joy

# 648

Като те чета, оставам с впечатлението, че ти и преди да пишеш тук си клоняла към пинчер, защото повечето момичета, вкл. собственички на пинчери препоръчваха да вземеш мопс Simple Smile Аз съм на мнение, че каквато и порода да предпочетеш, единственото нещо от значение ще е какъв собственик ще си.

При избора на развъдник и куче непременно обърни внимание на това от колко години хората развъждат породата, има ли родословие, до каква степен са отзивчиви, ако се наложи помощ или съвет за кучето. Свържи се със собственици, купували куче от въпросния развъдник, говори с ветеринари, имащи наблюдение над кучета, родени или използвани за разплод в развъдника.

Рила, прости ми, ама се смях. Дано и на теб през дистанцията от няколкото минали часа върволицата номерА ти се струва комична.

# 649
Боже хора, само като чета за отровите и настръхвам. Лабри винаги е със забит в земята нос, като ловно куче. Примирам при мисълта само.. Лошото е, че изроди като тези остават анонимни па и няма закон (действащ) в тази д-ва, който да помогне в случая. Аз бих се разправила зъб за зъб - око за две, може малко грубо да звучи, но го казвам най-отговорно. Живяла съм извън България и никъде не съм виждала подобно отношение към животните. Никъде!

Не зная по какъв начин тази практика може да бъде спряна. Всеки съжалява и се тюхка, ама си вика "нали не е моето куче"..  Naughty  Но понякога става като в оная приказка - дойдоха за съседите, аз си мълчах, дойдоха за приятелите ми, аз си мълчах.. накрая дойдоха за мен.. и не беше останал никой който да ми помогне...

За малките кученца - бих взела джак ръсел териер  Simple Smile това ми е максимума толеранс за мини кученце..  Mr. Green  Иначе за хъркането и нашият хърка понякога, но не ни пречи и не го виждам това като довод. Пинчерите ме дразнят понеже вдигат много аларма, за мопса не зная, но според мен не е до породата само, всеки куч си е уникален сам по себе си, като хората..  Simple Smile

Филинг, страхотна душичка е, много миловидни снимки  Hug Действам по в/са  Simple Smile  Забравих да те питам на колко е?

Рила, не е задължително да ви прави на пук (макар че и това го има), но вероятно просто е гладно душичката.  Mr. Green  Hug Дано се оправите бързо.

# 650
И аз оставам с впечатлението, че пинчера е избран преди да ни пита  Grinning Важното е да си щастлива с това което имаш и да го обичаш.

Наистина доста интересна и комичан ситуация. За какво друго са ни кучетата, освен да ни даряват с разнообразие и радост  Hug

# 651
за момента главата ми ще избухне
исках да си взема кучето сама без огромната помощ и взимането веднага на момента на кучето от нашите и понеже съм на 17 и имам някакви спестени пари от сорта на 150 200лева но те до никъде не стигат
Една приятелка си беше взела пинчер струващ и около 300 лева.Колкото гледам по обяви в интернет най евтините мопсове са от сорта на 300 400 лева но не говоря за развъдници а за женско куче което е родило.Все още не съм запозната с нещата и мопсовете от моя град и дали ще има малко мопсче от моя град което мога да закупя.В момента не ми се почва почасова работа защото ходя и на училище и след училище имам доста работа по уроци и подобни а и кой ще иска да наеме момиче за по 5 - 6 часа.Но никога не е късно има коледа нова година рожден ден - на които ще има още повече спестявания. newsm78

# 652
Зизи, миличка похвално е, че искаш да направиш такава крачка сама, но защо просто не споделиш с родителите си, че искаш кученце.  Simple Smile Така както си го написала ми изглежда, че ще откликнат на идеята.  Hug

# 653
Зизи, не взимай куче, ако не можеш да отделяш сериозните средства, необходими за поддръжката му (ветеринарни прегледи, спешни лекарски намеси, обезпаразитяване, ваксинации, качествена храна) и времето, нужно за обучение и физическо натоварване на животинката. В противен случай ще имаш нещастно, невъзпитано и неподдържано куче, което е носител на зарази и паразити. Или ще трябва да му намериш стопани, които ще са в състояние наистина да се грижат животното.

Имай предвид също така, че пинчерът живее до 14-17 години. Взимането на куче е дългосрочен ангажимент.

# 654

zizi331, всяка една животинка ще ти носи радост и любов без значение от породата.  Heart Eyes
За пинчерите не зная, но мопс толкова евтин..съмнително ми е. Преди 3-4 години много се бях запалила по тях и търсех, но под 800лв не открих обява.  newsm78
Успех!

# 655
Давам глас за поста на Фея, по-добре нямаше как да се каже! Абсолютно съм съгласна  Simple Smile

# 656
Аз пък най-сетне намерих време да изкъпя бобтейла. Смятах да свърша това благородно дело преди да дойде сестра ми, но не смогнах. После две седмици и дума не можеше да става за къпане на куче, при положение, че и без друго едва събирах 4-5 часа сън.

Е, сега имам едно доволно куче. Много обича да го къпя и да го суша. Пълна размазвация Simple Smile

# 657
Уплаших се с тези отрови! Аз на моето бебе на 3 месеца остава и намордник да му сложа.. а още не се е начуила да не взима от земята.

# 658
Фея ме е изпреварила.
Зизи, не си взимай куче! Ако родителите ти не са съгласни, не си заслужава да похарчиш сума пари за животинче на което след месец, два ще трябва да търсиш нов дом. Всички ще страдате. Предишното ми куче почина на 17 г. То си е като детенце, иска си грижи и внимание. Не можеш да го оставиш само за дълго, трябва да се разхожда в пек, дъжд и студ. Ами ако решиш да следваш в друг град? Кой ще гледа кучето?
Според мен е редно около месец да следиш живота си преди да вземеш категорично решение. Кога излизаш, кога се прибираш, колко време отсъстваш. Също е добре да обърнеш внимание на финансите си. Дали имаш достатъчно за ваксини, храна, играчки, спешни случаи...
Имай в предвид, че кучето носи душа, не е подвижна плюшена играчка която след време да можеш да захвърлиш в ъгъла. То разчита изцяло и само на теб за всичките си нужди, също като истинско бебе.
Не искам да те разубеждавам, само те моля да помислиш трезво и прецениш силите си.

Фея, честита баня! И аз моя бебок щях да го къпя днес, но му се размина.

# 659
  • София
Zizi, подкрепям момичетата и само ще допълня, че кучето е член на семейството и когато влиза в един дом то трябва да е желано от всички в дома, за да се чувствате щастливи едни с други.

Много се смах с бигъла, ама имам спомен как кокера се въргаляше и тогава не ми беше смешно. Сега Хари го оставям свободно в локвите и се забавлявам с него. Дано скоро започна да го разхождам, че и двамата страдаме вече  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт