Любители на кучета - 30!

• 79 201
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
махнахме килима, защото се оказа любимо място за изхождане, махнахме всички книги и предмети на по-долни рафтове, защото се унищожаваха със светкавична скорост Simple Smile
махай,махай,че като ръфат сега,ще ти помоли половината къща Mr. Green
Ara_bella -успех мила,дано се върнете с добри новини Praynig Praynig Hug
Do_de_gE -много добре си синтезирала написаното,браво,дано е от полза на нуждаещите от съвети HugСигурна съм,че мъничка ще стане най-здравото и хубаво кученце Hug
Сисссс-успех с училището.За досадницата-да ти кажа и аз понякога се чувствам така EmbarassedНо тук всички са толкова мили,отзивчиви и прекрасни,че веднага ти изчезва това чувство
За всички вас мили момичета  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug
За нашата щерка довечера ще бъде тежка вечер-чака ни -охх,баня,охх стрес hahaha Grinning

# 631
Благодаря ви, мили момичета за стиснатите палци и за положителната енергия.

Вчера доктора много обстойно прегледа Чара с ехограф и каза, че тя няма пиометра и е здрава.Според него се касаело за травма на кръвоносен съд и сега Чара пие на 12 часа половин таблетка Дицинон. Трябва да го пие три дена, после пак ще ходиме на преглед.

Ще кача снимки в снимка бг за да видите какъв сладур е тя.

Сега се моля хапчето да подейства и да се стабилизира.

# 632
Марта, груби са в играта си понякога, вярно е!  И може да е опасно за даклече, разбирам те  Hug

Алекс от 3 месечен го водиме да се боричка с големите кучета и за това сега е толкова нахален.
И не се страхува от никой. Градинката им е като общност, ти знаеш де, играят почти едни и същи кучовци там и имат си йерархия някаква. Алекс е на 6 месеца вече, но е доста "отворен" в общуването с големите. Тези които са на по 10-11 месеца (примерно) веднага гледат да го схаркат (като Арес, който е добре бтв, дори няма счупено, само пукната кост  Heart Eyes) за да му покажат къде му е мястото в глутницата, разбираемо е. Тези над тях обаче, по-големите кучета, са доста по-спокойни и търпеливи с нашият досадник. Ляга да ги умилостиви, финтира ги като се ядосат, голям сладур ми е, хитрец  Grinning

До тука с рекламата, сега да се оплача малко  Mr. Green
Днес се прибираме сутринта - дядката с разкървени колена и лакти.. Извел Алекс за сутрешна разходка, седнали на една скамейка да си починат и нашият изведнъж дръпнал и съборил дядката от пейката по лице  ooooh!
На второто дръпване скъсал каишката..  Thinking  То вярно, че беше за смяна "детската" му каишка, ама кожена... хора  ooooh! Супер невъздържан става и с дни расте.. Вече е 25 кила и е доста мощен и не това ме притеснява толкова, колкото своенравният характер. Малко го разглезихме май. Много егоистичен и доминантен става понякога.

Аз го оправям бързо, мен ме слуша много, но напоследък от работа нямам време да му обръщам такова внимание.. Да не говорим, че майка ми се прибира от чужбина за 1 мес. - и не е баш "кучелюбка"  ooooh! Майка ми е страхотен човек и обожава животинките, просто има тая псевдо травма "хапан от куче" като малка и ще ми е много трудно да я отпусна да се почувства добре с кучето.. Надявам се лабри да я предразположи..  Grinning  

П.П Филинг, чакам още индикации за Смърфи, момичетата в групата ме питаха за конкретна локация и ако има по хубави снимки на мъника. Давай смело!  Grinning  Hug

# 633
в момента се колебая между две породи
мопс и пинчер
лошото при мопсовете е че хъркат а при пинчерите е късмет ако си намериш куче което да не е злобно Grinning
вие какво бихте ме посъветвали и какво бихте избрали вие

# 634
  • София
в момента се колебая между две породи
мопс и пинчер
лошото при мопсовете е че хъркат а при пинчерите е късмет ако си намериш куче което да не е злобно Grinning
вие какво бихте ме посъветвали и какво бихте избрали вие

Това за пинчерите е голяма заблуда  Wink, няма злобно куче - има страхливо, плашливо, невъзпитано, агресивно. Да вземеш пинчер е голяма отговорност - много са крехки и болнави (особено първата година, след това нещата си идват на мястото). Казвала съм го много пъти: втори път пинчер не взимам  Peace

# 635
https://www.facebook.com/lubimci.bg
Това е за софийските "мами". Дано да се намери! Praynig

KiА , Алекс е в "пубертет". Честито! Пък и в природата една глутница не сменя алфата често. Ти сама си видяла йерархията в градинката. След като ти си алфата, дядото е "равен" на Алекс. Затова не го слуша. Чудя се, ако излезете на разходка и дядото дава командите, а ти само наблюдаваш, дали няма да има напредък. newsm78 При нас нямаше, а и аз исках да делегирам права за разходка. Не се получи. Дакелът слуша само мен навън. Sad

Ara_bella, вече е налице първата добра новина. HugОчакваме и останалите хубави вести, а накрая и снимката на оздравялото ти момиче.

zizi331, мопс, защото са по-спокойни.  Peace Около мен е пълно с пинчери, обожавам ги и те мен, но са голяма отговорност, заради физиката си. За характера - не знам. Мисля, че не е до породата.

# 636
Ох тъкмо се прибирам от разходка с моя куч и на тротоара легнало агонизираше едно улично куче.Ужасна гледка беше личеше си, че е отровено и не му остава много време.Чудя се как може да има такива хора.Ако въобще могат да се нарекат така.Много мъчно ми стана.Живеем в малък град и нямаме клиника, а само няколко вета.Чудя се да не позвъня ли на моя да му бие една инжекция да му се свърши агонията по-бързо(ако се съгласи Неделя е и не знам дали ще има желанието да се занимание...), понеже така като го гледах напикало  се, едва дишащо на хлипове една ли има шанс.
Как може да има такива чудовища  #2gunfire

# 637
shalqlqq, ужасна случка! Горконо животинче!

По този повод и ние снощи бяхме атракцията на града! Mr. Green
Ветеринарят ни предупреди,че хвърлят отровни гранули из парка.
Затова купихме на Бевър намордник,през който да не може да похапва пуканки и тям подобни "вкусотии" по улицата. И като го изведохме снощи на разходка ,маса народ ни коментираха,че "На такова малко куче му сложили намордник!"
Дори едно 3-4 годишно детенце каза "Мамо,това куче хапе!"
Срещнаха ни едни младежи ,които разхождаха мопса си.Не ги познаваме,но те ни заговориха.И питат точно това "Не е ли още малък за намордник?" Казахме им ,че сме го сложили защото той обича да яде разни неща и ни е страх да не го отровят...случайно!
На Бевър не му беше много приятно и се опита да го махне,но като не успя се отказа.Дори по едно време легна на тревата и неще да тръгне....Накрая ,като му подадох кучешко бонбонче с вкус на мента/обожава ги!/ и хукна след мен.... Laughing Ама съм на мнение,че е по-добре да ми е сърдит за известно време,вместо да му се случи нещо лошо!

# 638
Отровата ми е голям стах и много-много моя не го пускам без каишка понеже той е като прахосмукачка тръгнеш ли да му взимаш нещо от устата той го приема за игра и тръгва да бяга.Като малък така беше лапнал парче салам с черна отрова, но слава богу отреагирах бързо и веднага му я взех.На косъм се отървахме Rolling Eyes
И все пак какви са тия хора не разбирам как може да знаят какво ще причинат на някое невинно същество и въпреки това да го правят Sad

# 639
Аз затова реших да прибегна към по-крайни мерки,защото не обичам да разчитам на късмета и случайността! Peace

А относно тровенето на животни ,май е доста разпространено.И аз не го проумявам,но е факт....
На едни близки миналата седмица са им отровили ротвайлера както си е бил в двора им. ooooh!

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 17:59 от Сисссс

# 640
KiА, оказа се изключително трудно да убедя на лудото животинче да стои кротко поне на една снимка. На всичко отгоре фотоапарата ни е на ремонт, а камерата на телефона ми не прави кой знае какви снимки.   ooooh!
Не стига това, ами в момента, в който насочих телефона към Смърфи, той започна да се прозява почти нон-стоп.   hahaha

След малко ще кача снимките.   Peace

Качвам две на Прозявчо тук.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 17:16 от Feeling

# 641
А относно тровенето на животни ,май е доста разпространено.И аз не го приумявам,но е факт....
На едни близки миналата седмица са им отровили ротвайлера както си е бил в двора им. ooooh!
Отвращавам се и се ужасявам от подобни случки. Според мен, както неведнъж съм казвала, основната вина за тези трагедии е на безотговорните и невежи стопани на домашни кучета. След това е вината на медиите, които раздухват допълнително огъня.

Затова се радвам изключително много, че ви има  Hug

# 642
Радвам се за Чара, дано се подобри  Hug

За отровата, какво да кажа....  Tired  Те така и малко дете ровещо се в пясъка или по храстите могат да отровят  Sad

За мопс или пинчер. Аз бих избрала мопс. Пинчерите са ужасно шумни, костите им са много фини и съответно чупливи. Характера си е до дресировка, но по принцип са по-нападателни (заради ръста и гените).

# 643
  • София

За мопс или пинчер. Аз бих избрала мопс. Пинчерите са ужасно шумни, костите им са много фини и съответно чупливи. Характера си е до дресировка, но по принцип са по-нападателни (заради ръста и гените).

И аз съм за мопс, лош мопс не съм виждала.  Laughing

# 644
Казвате за отрова: около нашият блок бяха отровили всички котки ( оставам го без коментар ).....
Може и да съм споменавала тук, но не помня - на една от поляните около блока си имаме стрелец с въздушна пушка там кучето си никога не извеждам, защото са се оплаквали стопани, че им е било прострелвано кучето както е на повод със съчми.....( оставам го пак без коментар ) Каквото и да кажа ще е малко...

За мопс или пинчер.... аз си имам пинчер 1,500кг. и мога да кажа, че ми се иска понякога да е поне 3кг, за да мога да си я "мачкам", боричкам и прегръщам без да изписка  Grinning
Според мен си е ген дали е болнаво кучето или не.

Общи условия

Активация на акаунт