Любители на кучета - 30!

• 79 203
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Много ви благодаря, момичета! И ние сме си много щастливи с новия член на семейството, но пък и доста промени трябваше да направим - махнахме килима, защото се оказа любимо място за изхождане, махнахме всички книги и предмети на по-долни рафтове, защото се унищожаваха със светкавична скорост Simple Smile

# 616
Моля някой с пинчер, който има такъв предпазен нагръдник (размер S) да ми даде размер на обиколката! Praynig

Благодаря!
Ние закачаме такъв колан за нашия си нагръдник  Rolling Eyes

Така спестяваш от един излишен нагръдник, а и веднага след слизането закопчаваш повода и тръгвате.

Напоследък нямам време да ви чета, а и вие много пишете бе! Mr. Green
Порчетох само историята с голдъна на пътя.
За съжаление много стопани биха реагирали така. Това е от страх. Те така и децата си възпитават за съжаление

# 617
Аз на нашата пинчерка, ако сложа такъв колан в колата и тя ще се побърка... на едно място не може да стои Simple Smile

# 618
Съгласна съм, че не е редно да се бие кучето след подобен инцидент. А и наистина, що за безотговорност е това на Цариградско без каишка  ooooh! Ако е дете ще го държат за ръка, ама кучето...  Rolling Eyes

Много хубаво бебенце. Да е живо и здраво.

Ара, направете друг преглед при друг лекар. Да не е гинекологичен проблем  newsm78

# 619
Ara_bella, ако проблема продължава, бих помислила за кастрация, ако е в добро състояние и би издърала упойката! Тия хормонални проблеми, ако се окаже подобно са отврат и няма отърване направо! От друга страна на 14 години, потърсете и други мнения на ветеринари! Милата животинка!

Amaranthine, разкош е малката! Не бива да се притесняваш, големите кучета не хапят бебета, трябва да я социализираш, ох, бонбонка, цун!

Горкия лабрадор на Цариградско шосе, ама пък безотговорен стопанин, ей, добре че се е разминало!
Въпреки, че Мърфи го бута на бул. България кола! Отивахме на кучешко училище, аз отварям багажника, в това време куч изскача, аз хващам повода, но ми преряза дланнта от ускорението и се юрна след някакво бездомно куче през булеварда! Колата го блъсна с около 70, жената успя да намали и това му спаси живота, предницата го хвърли обратно при мен! Само от див късмет не му стана нищо, но следващата седмица беше вече кастриран! Кой знае мен колко са ме псували  Confused Embarassed!

# 620

Здравейте!
Благодаря ви за подкрепата и за несъденето.
От цялата работа мога поне да споделя нещо полезно та на някой като мен (дано не се налага и има по-малко сирачета) да му бъде от полза. Когато тръгнеш да четеш из нета за изкуствено хранене оставаш с впечатлението, че само роял канин имат адаптирано мляко за кученца, но не е така. Във всеки магазин или кабинет ми предлагаха различно.
Първото, което купих беше Happy Dog. От един ветеринарен кабинет, готово разфасовано за 8лв мисля, че беше 100г, не повече. Оказа се, че да го разтвориш е истински ад. Запушва биберона и храненето става голям проблем, а ако го прецедиш остава една кашичка, която предполагам е самото мляко и съответно му се губи ефекта. Малко по-добре се разтваря с много гореща вода (което не зная дали е редно) и след това с пасатора. А и така купено няма упътване и ако имаш въпроси...
Втория път взех Beaphar Puppy milk
Разтваря се много лесно, има добавени витамини и е по-икономично. Аз го купих от склад за 9 и нещо - 200г, но предполагам, че цената му е д/г същата навсякъде. Има упътване колко да се дава според теглото на кученцето. Днес водихме бебчо на ветеринар за контролен преглед и занесох проба от ако  Mr. Green Каза ми, че е много добре така - ярко жълти топченца, а от другото имаше странен жълтозелен цвят и беше като гъста каша.
Само да уточня, че не давам чисто адаптирано мляко, а смес 1:1 с домашно приготвено (250мл краве мляко, 250мл вода, 2 жълтъка и 1с.л. захар). Консултирала съм се с двама ветеринари за това и според тях е добре така. От друга страна и излиза по-евтино така.
Според мен може и само домашно приготвеното да се ползва, но трябва внимателно да се наблюдава кученцето, защото всяко различно понася кравето мляко и може да му създаде проблеми.
Извинявам се за непоискания съвет, но не следя постоянно темата и може на някой да му е от полза, а ще излезе и с търсачката.
Все още се чувствам зле заради кутрето и не ми се иска да пускам снимка на живичкото. Не съм суеверна, но не искам да предизвиквам съдбата. Когато заякнем и започнем да се храним сами задължително ще ви я покажа.  Heart Eyes
Поздрави на всички!

# 621
Направо качихме Чара на колата и всички се пребазирахме в София, утре тръгвам по лекари.
Чара е член на моето семейство и съм много притеснена.
Да видим какво ще кажат лекарите тука.
Стискайте ми палци, моля ви.

# 622
Чара има моите стиснати палци!

# 623
Дано всичко е наред с Чара, всички стискаме палци!

# 624
И от нас много стиснати палци и лапи. Чакаме добри новини  Peace

# 625
Много късмет за Чара!   Flowers Four Leaf Clover

# 626
Марта  Hug само хубави неща за вас ми казаха, май много не го пускаш дакелче. Минавате на повод по-често, нали? Ако е така, значи за вас се сетиха моите хора.  Simple Smile

Ето я нашата сладурка в деня, в който я взехме:

ооооооо, голяма е принцеса  Heart Eyes

Късмет на Чара  Praynig   Успокойте се! Всичко ще бъде наред.  Hug  Simple Smile

Do_de_gE , късмет и на теб мила и на мъника. Покажи ни я, нямаме търпение да я видим  Simple Smile

# 627
И аз съм стиснала всичките си видове палци за Чара! Арабела,всичко трябва да бъде наред!!! Hug

Ние решихме,че ще ходим на съботно-неделното училище.Започваме от идния уикенд. Ще споделям какво се случва.
Честно казано,малко се чувствам като досадницата на темата. Не,не защото вие сте ме накарали да се чувствам така! Hug Напротив... Но тук всички знаете толкова много за отглеждането на нашите любимци,а аз...ами аз нищичко не знам!  Embarassed И така се чувствам странно,като само искам и питам,а не помагам с нищо!
Искам още веднъж да ви благодаря за помощта,която ми оказахте!  bouquet

# 628
Сисссс, всички сме били като теб. Аз продължавам да се уча. Казвам каквото знам и питам за това, което не знам. Споко, мила. А ето че от идния уикенд ще си ценен източник на инфо по върпосите на кучешкото училище. Мен лично ме минаваш с едни...лапи.  Grinning
KiА , така е, през цялата първа година откакто съм с дакела, минавахме за кратко през кучешката - дребното е с дълъг гръб и е нужно допълнително пазене, а батковците ги знаеш какви груби поздрави могат да правят. Сега си тича без каишка, но пак се качва на коленете ми, когато по-голямо и силно куче му обърне внимание с по някоя тежка лапа по гърба. И аз вчера чух едно детенце да вика Алекс на един лабчо, но не знам дали има общо с теб. Hug
Ara_bella , сега поне знаеш, че правиш всичко по силите си. Чакаме бърза развръзка и добри новини. Heart Eyes
Rila , при теб е различно - ти не си го пуснала, а си изпуснала повода, без да искаш. На всеки може да се случи. Добре че всичко е приключило добре. Praynig Peace
Амарантин, страхотно сладурче. Гуш!
Do_de_gE, по същия начин треперех над моето, защото ми беше прясна раната по загубата на първичкото ми кученце. Щом ветовете са казали, че всичко е наред - вярвай им. А аз вярвам, че ще видим снимка на укрепналото момиченце. Hug

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 09:41 от marta1

# 629
  • София
Amaranthine .
Не разбирам защо българите имат ужасния навик да си разхождат кучетата без каишка навсякъде.
, като се разхождахме с моето куче, ами като започнаха да търчат едни ми ти големи кучета да го душат....ми добре, ама ако някое реши ей тъй да каже гриз, нито аз, нито стопанина му можем да отреагираме бързо. А той е малък, още не се е научил как да посреща кучета и не искам да има лошо преживяване, което да го направи агресивен към кучета за в бъдеще. Нямам думи просто, откакто имам куче все повече се затвърждава мнението ми, че е пълно с невъзпитани стопани, ама пълно.
Pandora напълно съм съгласна с теб.Ние излизаме от две седмици и наистина е много страшно като ни наобиколят едни големи кучета.Нашият скимти и се крие, направо ще се напишка от страх.А според стопаните на другите кучета те само му се радвали и опознавали.Аз обаче от къде да знам, дали няма да го ръфне някое?
Късмет на Чара.Сладка душичка.Не смогвам да ви чета редовно,но привет и на новите попълнения.

Общи условия

Активация на акаунт