Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 687
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
Вчера останах втрещена от реакцията на жена, върла противничка на сурогатното майчинство.Въпросната дама яростно жестикулираше с едната си ръка ,за да подсили доводите си,а с другата гальовно беше гушнала дъщеря си.За мен е егоистично и свръх цинично да отричаш правото на онеправданите да опознаят щастието от родителството.Всички сме наясно ,че да си родител не означава само да заченеш живот.
А сега моля да ме извините за спама.Говорих със собственичка на агенция за тържества и тя ми каза,че митрополитът на нашата епархия забранил да се украсяват храмовете по повод венчавки и кръщенета.Аргументът му бил,че кръстът е достатъчно украшение.Някой в темата беше казал,че пищните митрополитски одежди са атрибут на властта.Съгласна съм,че тази пищност внася много тържествено настроение в службата,но се питам 5 кошници цветя и 20 панделки ще затъмнят, или ще подсилят блясъка на  тържествения момент.И ако кръстът е достатъчно украшене ,защо представителите на БПЦ така кичозно отрупват ръцете ,гърдите и китките си с бижута,които не са атрибут на никаква власт а суетна светска придибивка.

# 121
  • гр. София
Съществуват и други мнения в обществото, че детето, износено в резултат на СМ, е непълноценно?  Shocked

Е нали и за заченатите инвитро деца някои казват, че били непълноценни, защото не били заченати с любов, а в лаборатория  ooooh!
Защото явно не се изисква цялата любов, на която си способен, за да подложиш тялото и психиката си на такава процедура... Понякога повече от веднъж  Tired

# 122
Важно ли е за вас сребролюбецът със златния Ролекс да приеме сурогатното майчинство? Или да го приема аз, или жената с черната коса, която днес видяхте в парка?

# 123
  • София
лили, това с цветята на сватбите не е нашенска традиция, а и все пак има правила, които всяка църква си спазва. Може за протестантите да е ок това с цветята, и без това техните храмове са голи, не зная за католиците как е, но в нашата църква явно са такива правилата. Не ввиждам смисъл да се влиза в конфликт заради това и да се недоволства. Както се казва, в чужд манастир със свои правила не се ходи. Не може някакъв сватбен агент да се разпорежда в храма както му скефне.

# 124
  • гр. София
Каси, според мен недоволството не е от неприемането от страна на отеца, а от начина, по който това беше направено. Можеше спокойно да каже, че БПЦ не би могла са приеме сурогатното майчинство, защото християнската религия така и така, в Бибилията така и така...
А не да си служи с епитети и пр.  Peace
Аз не се изненадвам от тази позиция, смятам, че е нормално Църквата да мисли така, въпросът е в начина на изразяването й. Едно нещо може да бъде казано по много начини, да е обосновано и без да звучи обидно за хората.

# 125
Права си, но мен не ме учудват нито неприемането, нито използването на епитети. Както казах как да се сърдиш на парантия?

# 126
  • На земята, която е всъщност звезда.
Съществуват и други мнения в обществото, че детето, износено в резултат на СМ, е непълноценно?  Shocked

Е нали и за заченатите инвитро деца някои казват, че били непълноценни, защото не били заченати с любов, а в лаборатория  ooooh!
Защото явно не се изисква цялата любов, на която си способен, за да подложиш тялото и психиката си на такава процедура... Понякога повече от веднъж  Tired

Не го бях чувала този мисловен бисер. А има ли уточнения в каква сфера е непълноценността?

# 127
Аз това за непълноценния заместител не го разбирам. Майката ли се визира или детето? Пълноценна майка не се става нито само с раждането, нито само с това, че детето носи нейните гени. Това за непълноценното дете пък въобще не е за коментар.

# 128
Жената в парка,брюнетката и блондинката сами за себе си правят своите избори.Ала за другите ми е важно!Смятам че тяхното призвание е не да се кичат,нито да възяхват коне и лимузини и да се развяват из партита и светски мероприятия.Ролята им е да утешават,да поучават а не да съдят и назидателно да размахват с пръст.

Допълвам,Andariel може би наистина е правило да не се украсява,но нали на храмови празници всички носим цветя.

# 129
  • София
Начинът на изразяване е пренебрежителен и заклеймяващ, направо хока като деца възрастни хора. А аз все си мислех, че отцита трябва да корят с благо, а не с лошо.

# 130
  • гр. София
Вселена, не се уточнява (аз поне не съм видяла някъде да е уточнено). Явно по всички линии едно такова детенце е непълноценно  ooooh!

Андариел, точно това имам предвид - едно нещо може да се каже по сто различни начина. Всеки сам избира как да се изрази. Някой случаен може да си позволи да се изрази, как да кажа, по-нешлифовано (за да не казвам "каруцарски"), но от представително лице не мога да го приема. Всеки, заемащ даден обществен пост, е редно да се съобразява с изказа и поведението си.

# 131
Начинът на изразяване е пренебрежителен и заклеймяващ, направо хока като деца възрастни хора. А аз все си мислех, че отцита трябва да корят с благо, а не с лошо.

Точно така!!! Нали Бог е любов и всеопрощение.Нали той е лечител на наранени души.А какво са бездетните двойки? Не са ли изтерзани несретници копнеещи за подкрепа и помощ?

# 132
Разбирам ви, но според мен надценявате много БПЦ и висшите й духовници.

# 133
Оставете страдащата бездетна двойка. С узаконяването на сурогатството няма да престане да има такива двойки, малцина ще си купят бебета по този начин. Ами кой мисли за малката душа, която е обект на размяната? Кой мисли за травмата от раздялата с биологичната майка, която бебето неминуемо ще преживее? Ако се поставите на мястото на бебето, а не на горките бездетни жени, може да не ви се види толкова хуманно сурогатството. Не ми казвайте сега, че това няма значение, защото после ще го отгледат с много любов. Всичко има значение.

# 134
Простите хора са жестоки.Трябва да си мълчат,да идат в ъгъла и да се срамуват от себе си.А Николай брадати да иде да сее и жъне на нивата.

Общи условия

Активация на акаунт