Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 691
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Бърдсфлу, както и авторката гордо отбеляза, "провокацията" е умишлена. Важен е не въпросът със сураготството, а греховете на коментиращите, особено ако са на противно от нашето мнение. На кой му е да чете аргументи...
П.П. Медиите не изграждали образ...  Joy

# 106
Не виждам проблем, освен наистина натрапчивата тенденциозност, с която се дискредитират "традиционните виждания" и се налагат "модерните алтернативи"  Confused

Дали пък няма нещо общо с това, че методите, които се заклеймяват като "грях" са продукт на модерното общество и мислене, а не на традиционното?  newsm78

# 107
Не виждам проблем, освен наистина натрапчивата тенденциозност, с която се дискредитират "традиционните виждания" и се налагат "модерните алтернативи"  Confused

Дали пък няма нещо общо с това, че методите, които се заклеймяват като "грях" са продукт на модерното общество и мислене, а не на традиционното?  newsm78

Което, разбира се, не ги прави автоматично правилни и приемливи...

# 108
Някой направи ли си труда да прочете пълното Обръщение на Пловдивския митрополит , или се правят волни преразкази на още по-волни журналистически интерпретации  Thinking

Споделям аргументите му за сурогатното майчинство, но останалото звучи нелепо, на места и глупаво. Това обаче е ... не намирам думата, че все пак става въпрос за божи човек.  Crazy

"Ще попитат: а какво ще направи Църквата по тези въпроси? Българската Православна Църква прави това, което е основната й задача. Да служи Богу и да измолва милост и прошка. Да утешава със слово и да даде съвет, кое според Божието Слово е правилно и кое не е правилно. Ще кажат: искаме още, искаме нещо материално. Ще отвърна: за кесаревото отговаря кесарят. За материалното отговаря държавата. Православната Църква никога не е изземвала функциите на държавата, не е събирала данъци, не е създавала инквизиция. Църквата се издържа от лептата на вярващите. Колкото е лептата, толкова са й възможностите. Ако държавата, ако обществото повярват на Църквата и й възложат функции, например в областта на възпитанието на децата и вероучението, тогава ще говорим пак. Засега водим дискусии колко е данъчната оценка на „Св. Александър Невски” и колко трябва да плати Светият Синод на държавата за изваждане на нотариален акт, и дали църквата в Батак е духовна светиня или билетна каса."

Вярващите, не ви ли се струва, че лептата ви отива за нищо? Като гледам благосъстоянието на църквата и свещениците, все си мисля че тези средства могат да се използват за по-богоугодни цели.  Sunglasses

# 109

Което, разбира се, не ги прави автоматично правилни и приемливи...

Напълно съгласна!  Peace Защо тогава Николай прави точно това - заклеймява ги като неправилни и неприемливи? Автоматично и веднага! Натрапчиво и тенденциозно.....

# 110

Напълно съгласна!  Peace Защо тогава Николай прави точно това - заклеймява ги като неправилни и неприемливи? Автоматично и веднага! Натрапчиво и тенденциозно.....

Всъщност човекът се аргументира, защо точно са неприемливи за Църквата. А дали ще го направи веднага или след два дни, не знам дали е важно. Натрапчивостта и тенденциозността в какво се изразяват? В това твърдение не мога да вникна.  Peace

# 111
  • София
Църквата винаги е била против много неща, но на никой не му е пукало. Правят се и аборти, има сурогатно майчинство, всякакви асистирани репродуктивни методи, Нане спи с жената на Вуте, краде се, лъже се, богохулства се и т.н.
Не разбирам къв е проблемът, че Никойлай казал не знам си кво си.....
Църквата и догмите и са отживелица. Тя трябва да разбере, че някои събития или липсата им в човешкия живот, могат да направят почвата за духовност у един индивид крайно неподходяща и дори неприемлива......
Нещата не са черно-бели.....А би било добре - щеше да е по-просто.....

# 112

Напълно съгласна!  Peace Защо тогава Николай прави точно това - заклеймява ги като неправилни и неприемливи? Автоматично и веднага! Натрапчиво и тенденциозно.....

Всъщност човекът се аргументира, защо точно са неприемливи за Църквата. А дали ще го направи веднага или след два дни, не знам дали е важно. Натрапчивостта и тенденциозността в какво се изразяват? В това твърдение не мога да вникна.  Peace

Защитниците на сурогатното майчинство също са добре аргументирани. Но Николай няма уши за тези "модерни" аргументи. Не виждам с какво е по-различен от "бесните" привърженици на идеята, които също не чуват неговите слова. Във форума момичетата допуснаха, че разликата вероятно е в златния Ролекс, но това е просто петъчна шега, предполагам  Peace

# 113
  • Бургас
становището на БПЦ не ме възмущава, че е такова, макар и да не го приемам. а начинът, по който е поднесено. все едно те посочва с пръст и те запокитва право в ада.
не мога да си представя какво им е на хората, за които това е единствена възможност да имат биологично дете. сигурно много от тях се обръщат за утеха към църквата, а вместо утешение, разбиране и поучения /щом толкоз държат да вкарват грешниците в правия път/, получават просто грозно заклеймяване.
въпросите за богатството и лицемерието вече сте ги засегнали. да спомена и кръщенето и опелото - ако нямаш пари, нито можеш да станеш православен християнин, нито да си отидеш като такъв. дори само това, за мен е предостатъчна причина да се питам с какво морално право този висш църковен служител говори за морал.

# 114
  • Costa Rica
Дедо Николай е идиот и притежанието на златен Ролекс по никакъв начин не променя този факт Mr. Green

А  ако туй чудо стане патриарх, което е силно вероятно, не ми се мисли за ядрената зима, която ще настъпи в обществото. Ники начело на няколко милиона немислещи овце - един нов райХ ни е направо гарантиран.

# 115
Притежанието на златен ролекс омаловажава ли позицията на църквата по въпроса?
На мен първата мисъл, която ми дойде на ум след златния ролекс, беше - Крадецът вика дръжте крадеца Peace Stop
В този дух намирам и позицията на отчето по въпроса за приемното майчинство.

# 116
Тоя е пълен кретен!Брадат,изпразнен от съдържание,фанатизиран комплексар, придаващ си важност идиот,скрит зад фасадата на 1 зомбирана като него институция. Sick

# 117
Единственото, което искам да кажа е, че ако си искате детето - родете си го и си го обичайте. И ако религията отрича начина на зачеване, раждане или отглеждане - не се опитвайте да промените религията. Просто приемете, че не е вашата и толкова. Не е толкова ужасно.
Много точно казано.

# 118
  • София
Тоя е пълен кретен!Брадат,изпразнен от съдържание,фанатизиран комплексар, придаващ си важност идиот,скрит зад фасадата на 1 зомбирана като него институция. Sick

Баси...колко грубо...и колко вярно..... Peace

# 119
  • На земята, която е всъщност звезда.
Според Николай: Поне в това отношение инициаторите на тази модерна практика са честни: това не е майка, а непълноценен заместител-ерзац; това дете няма да е дете, а непълноценен продукт.

Съществуват и други мнения в обществото, че детето, износено в резултат на СМ, е непълноценно?  Shocked

А Николай изнасял ли е някога и някъде слово по въпроса за сребролюбието? Ще ми е интересно да го прочета.

Общи условия

Активация на акаунт