Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 696
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Рим и обратно

Защо да го лекуваш? Има сила, решила да имаш болни бъбреци. Ама търсиш донор?
Може би пътят ти не е да живееш пълноценен живот, а? Защо не насочиш силите и енергията си в създаването на нещо добро за нуждаещите се хора например?

Защото от бъбрека зависи животът ти, например. Нямаш "сили и енергия" за добри дела.
А ако не се размножиш, няма да умреш. Най-просто казано.

# 166
  • гр. София
Можеш и цял живот да се поддържаш на хемодиализа. Нали ще си жива?

И пак питам - какво, ако висша сила е решила да не живееш пълноценно и затова ти е "разболяла" бъбрека? Защо се месим в пътищата на висшите сили?

# 167
Всъщност напредъка на медицината, донорство и тн, няма нищо общо.
След като БПЦ 'има мнение", то трябва да е така да се каже теологично обосновано.
Католич. църква казва, че не приема дете да е заченато извън полов акт, защото това е божественият план за човека и неговото зачеване.

Не познавам материята и какво им е в главите на БЦП, но би трябвало тогава да се анатемосат кой знае колко още неща , като например слагането на епидурална упойка, защото божията повеля категорично е жената  "в мъки да ражда децата си".
Аз не знам колко от вас не са пожелали епидурална упойка, защото Бог не позволява...

# 168

И пак питам - какво, ако висша сила е решила да не живееш пълноценно и затова ти е "разболяла" бъбрека? Защо се месим в пътищата на висшите сили?
 Бива човек да влага емоция, но е добре и да мисли като пише. Защото, представи си, наистина има хора, на които животът им зависи от това , а не несбъдната мечта, стремеж или инстинкт за продължение.

# 169
  • София - Рим и обратно
Не ми се струва все едно дали ходиш всеки ден на хемодиализа, или си здрав, прав и пълноценен.
Не пожелавам на никого първото, но като гледам не лиспва арогантност /смесен а с глупост е опасна направо/ у някои.
За висшите сили не знам, не ми говорят още.

# 170
При здравословните проблеми важи отново същото, църквата подкрепя медицината за задържане на живота. Тоест, всичко, което е изобретено, като лечение, донорства и тн, би трябвало да са приемливи, защото по дифолт църквата подкрепя живота ( и бъдещия живот).
Естествено има сигурно много крайни течения, за които и ваденето на зъб е проблем, но не говорим сега за тях

# 171
  • София
Зимна роза, я ти живей на хемодиализа, пък аз ще те питам дали изобщо това е живот! А колко "цял живот" мислиш, че човек може да е на диализа? А чувала ли си колко съпътстващи здравословнни проблеми има, които буквално убиват човека? Как ти звучи на дете да му се чупят малките костици като начало, защото е на диализа дълго време и почти никакви полезни вещества не остават в кръвта след пречистването? Защото аз това съм го виждала с очите си!т Ако искаш, да ти кажа къде можеш да говориш с хора на диализа, те да ти обяснят колко живеят! Как не те е срам!

# 172
  • гр. София
Ами нали от известно верме насам в тая тема се пишат доста глупости, та реших да съм в тон.
Та така. Да не изоставам от някои пишещи тук.  Peace

# 173
Изглеждат несравнимо диализата и безплодието, но за засегнатите може и да носят еднаква болка, дори и в емоционален и психологически аспект. Може ли някой да определя и степенува кой е по-нещастен от друг?

# 174
обръщам се към всички, които са против сурогатството -  какъв ви е проблема със сурогатното майчинство? това е съвсем нормален и доста стар метод да се даде възможност на двойки да имат дете със собствения им биологичен материал. а дори и да не е техен собствен биологичен какъв е проблема, че има хора, които искат да създадат НОВ ЖИВОТ? ами в миналото да не си мислите, че това не се е практикувало? правело се е и още как. нищо, че моралът е бил тогава друг! и кои сте вие, че да съдите начина, по който някои хора успяват да се сдобият с чедо.
мисля, че е редно злобата, негативизма и отрицанието вече да останат на заден план и когато човек се бори за нещо свято - било то за нов живот или със страшна болест да му се свали шапка за усилието и ако може да му се помогне.
п.п. Писна ми от дървени философи!

# 175

Не, не можеш. Няколко години, може и над 10-15 да са, но и те не са живот. На моя приятелка баща й беше шампион по продължителност на диализа във Варна. Един ден каза "Край, това не е живот. Или ще мра, или ще живея". Направи си съответната организация и отиде в Пакистан, където си купи бъбрек от жив донор. Виждала съм снимка, на която двамата са прегърнати. Млад мъж със седем деца. На приятелката ми баща й така или иначе почина след няколко месеца от пневмония. Но от тях знам, че хемодиализата е ад.

Не знам какво сравняваш.

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 23:58 от Анонимен

# 176
  • София
Ами, виж сега, разликата е в това, че на едните им пишат, че са с хронично заболяване, което е животозастрашаващо, а на другите им пишат "клинично здрав". Безплодието не е пречка за нормално функциониране на индивида на чисто ббиологично ниво, нито пречи на работоспособността му, нето трябва да мине на ТЕЛК за инвалидност и да му поставят ограничения в работата. Душевната болка може да е голяма, но за кого ли неговото нещастие не е най-голямото нещастие на света!

# 177
и кои сте вие, че да съдите начина, по който някои хора успяват да се сдобият с чедо.
мисля, че е редно злобата, негативизма и отрицанието вече да останат на заден план и когато човек се бори за нещо свято - било то за нов живот или със страшна болест да му се свали шапка за усилието и ако може да му се помогне.
п.п. Писна ми от дървени философи!

Аз не мисля, че някой е съдил някого. Всеки си казва мнението и си споделя усещанията. На тебе какъв ти е проблемът с това?

# 178
  • На земята, която е всъщност звезда.
И как я наричаме? Куфар? Утроба под наем? Жива епруветка?

Мислех, че я нарияаме сурогатна майка, което е различно от биологична майка. А може и износваща жена.  

# 179
Андариел, защо да не може безплодието да доведе до патологии. Може. Душевните също са такива. Една дълбока депресия и си извън строя,  ще си и на медикаменти , нефункциониращ и тн.
Или нещо по-сериозно, което да увреди менталния ти статус, а от там до физическия е една крачка.
Човек може да развие необратими патологии от притеснения, тревоги, стрес и тн.

Общи условия

Активация на акаунт