Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 687
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
  • Колибите
Да, факт е, че не всеки разбира безумния стремеж на хората да се възпроизведат. И се подлагат на какво ли не, само и само, за да се получи.

Т.нар. от теб "безумен" стремеж към възпроизводство, всъщност е най-силния инстинкт в природата на всички живи същества - инстинкта за размножаване. Този инстинкт е по-силен и от инстинкта за самосъхранение и е над всичко друго... Така че не знам какво има за разбиране - това е по-силно от волята и ума на човека, желанието за размножаване е в основата на нашето съществуване...

Е анджък, де Laughing.
Нали и murmeli и Mirama Hug пишат същото.

# 151
marsovi poleta, възможно е и да е най-силен, но....не всеки може да го осъществи.
А когато това се превърне в цел, за постигането на която могат да се използват всички средства...нещата започват да изглеждат различно.

# 152
Хайде да не съдим  хората защо и как искат да се размножават  Stop

Жената се нарича сурогатна майка, не се нарича биологична майка, нито биологичен родител, нито  донор или инкубатор ... Приемете, че не можете да вкарате нещо толкова ново в стари терминологии. Ето защо си има понятие, което е коректно. Сурогат буквално означава непълноценен заместител.

# 153
  • София
Да, факт е, че не всеки разбира безумния стремеж на хората да се възпроизведат. И се подлагат на какво ли не, само и само, за да се получи.

Т.нар. от теб "безумен" стремеж към възпроизводство, всъщност е най-силния инстинкт в природата на всички живи същества - инстинкта за размножаване. Този инстинкт е по-силен и от инстинкта за самосъхранение и е над всичко друго... Така че не знам какво има за разбиране - това е по-силно от волята и ума на човека, желанието за размножаване е в основата на нашето съществуване...

като гледам лентичките на Мирама, нейният личен стремеж към възпроизводство на всяка цена е бая безумен също - не веднъж, ами и двукратно, зер да не стане грешка... Laughing

чела съм ги много пъти тия приказки в тоя форум на майки, ама от устата на бременна звучи най-ефектно да размаха пръст към бездетните и да ги упрекне в безумен стремеж към самовъзпроизводство. просто е фамозно...

# 154
На кого разрешавате да изкаже мнение по въпроса?

# 155
Ох Луна, какво искаш сега да ти отговоря - плюйте човешките драми и нови начини за размножаване?
Ами не мога. Най-малко не съм се разписала още в книгата на живота и не се знае какво ще донесе животът. Тогава от кого да искам разрешение - от дядо Николай!? Или от бг мамма?
Да ми кажат 'давай, може"?

Хайде, вие сте родили, бременни сте, далече ви е такава хипотеза-  ами ако дъщерите ви са в такава ситуация?
Няма да подкрепите, защото има травма от отделянето , или защото ви е жал за сурогатната майка, или защото ще горят в ада
Съмнявам се.

# 156
10 c's , моя е грешката, че не съм цитирала постинга на  jam , имайки предвид единствено коментара за Мирама. Всъщност точно плюенето не ми се нрави.
Караш ме да вихря въображението си. Не го правя. Знам, че каквото и да си въобразявам в настоящия момент, че ще свърша за в бъдеще и мога да предвидя реакциите си, просто няма да се повтори. Ще бъда изненадана от коренно различна от представата ми ситуация, така че не мога да прогнозирам реакцията си, ако близка желае да има бебе от сурогатна майка.

П.П. Разрешение? Чудя се защо се възприема като забрана неодобрението.  Аз като взема решение за себе си и живота си, не питам никого и не ме вълнува харесва ли се, не се ли харесва...

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 22:35 от luna

# 157
ох изтривам си мненията, то стана ...

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 22:59 от murmeli

# 158
Мин. година покрай закона тук изписахме терабайти по темата.
Сега митрополит Николай се присети да сравни сурогатството с проституцията и трафика на хора, явно присетен от казуса с предлаганото за продажба бебе на токсикомани. Неадекватно изказване на човек, който не е наясно изобщо с темата. Той дори не изказва позицията на БЦП, няма приведен нито един религиозен аргумент, цитат, нищо, което му е в компетенциите -  просто някакъв 'полет' на мисълта реално, който даже не е полет, ами е някакво заораване.

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 22:50 от 10 c's

# 159
.

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 23:00 от murmeli

# 160
За инфо и 5 те пъти екскурзия в Италия, презервативи не открих по аптеките,защото...е католическа държава.

Tова преди колко десетилетки?
Презервативи се продават във всички аптеки, по рафтовете в супермаркетите също.
Не пишете щуротии "за инфо".

# 161
мурмели, май 6ти път трябва да дойдеш до Италия., ама не на градус  Огледай се около всяка каса в магазин и ще забележиш не само  презервативи, а и цяла палитра от такива плс един куп продукти, като лубрификанти и пр. Има и автомати 24часови. И в аптеките има презервативи. Има и места безплатно раздават.  

така една българка тук ( живееща)!!! ме убеждава, че в Италия не било разрешено ин-витро , защото била католическа страна. Само в моето село има 3 клиники в които може да е направи а закона е от 70тте години... накрая се оказа, че не знае как е 'ин витро' на италиански:))
Та, думата на итлиански за презервативи е preservativi. Да знаеш, ако закъсаш  Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 22:57 от 10 c's

# 162
  • гр. София
Едно е да ти е болен бъбрека и да искаш да го лекуваш, затова и хората сме хора,а не други същества. ...... Защото има сила решила така. И моя път може би не е пътя на майка с деца. Ние човеците имаме възможност да насочим сили,знания,финанси и емоции в много, много други неща,освен собствено дете.

Защо да го лекуваш? Има сила, решила да имаш болни бъбреци. Ама търсиш донор? Брей, ми тоя донор, знаеш ли, е някой умрял човек, чиито близки са направили благородното дело да дарят органите му, за да може ДРУГ да живее. Тоя донор е бил жив човек - дишащ, мечтаещ, със стремежи и желания, може би е бил музикант, може би е млад човек, който, ако беше имал възможността да порасне, би открил лек против СПИН.
Обаче ти си решила да си лекуваш бъбрека, независимо, че някоя си сила е решила, че трябва цял живот да живееш на хемодиализа. Има хора, които живеят така. Откъде на къде ти ще си правиш трансплантация?
Може би пътят ти не е да живееш пълноценен живот, а? Защо не насочиш силите и енергията си в създаването на нещо добро за нуждаещите се хора например?

Всеки човек е различен. Има различни приоритети. Ако за теб не е най-важното да си майка, за друг може да е. Дори да не разбираш този му стремеж, нямаш право да го съдиш и да казваш има ли той право да се бори за мечтата си. Ако някой не разбира теб за нещо, би ли искала да те съди?

# 163
Исках да кажа, че според католическата църква всички  медикаменти и технологии за зачеване , които го подпомагат по начина по който Бог е повелил ( т.е ч/з полов акт) са приемливи. Тъй като църквата е про-живота и в това включва и новият живот , те са за. Ето защо има клиники, провеждат се терапии ( е, не затова съществуват, все пак са светски държави, но Църквата не е против).

В случаят със сурогатството и ин витро, опасенията са, че няма полов акт м/у двама, което е религиозно правилния път.  А по този начин е заченат само един, нали Wink

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 23:12 от 10 c's

# 164
Не харесването по принцип като принцип.

Много бих искала да имам още едно дете. Шансът за износването на такова при мен е сведен до минимални проценти- 3-5%. Дай Боже да попадна в тях. Изходът е или осиновяване, или сурогатство. Не бих избрала второто. Не е това моят начин да имам дете, но не бих осъдила желанието на друг, макар и да не го разбирам.
Доста жестоко е, като възпроизвела се два пъти успешно, да пускам реплики за краен егоизъм. Не че не се питам, а защо дете чрез заместваща майка, а не чрез осиновяване, но наистина не е моя работа. Жестоко било спрямо детето? Вероятно, но също така жестоко е да те роди биологичната ти майка и да те изостави, или да те бие, или пък биологичния ти баща да те насилва. Жестокости много.

Общи условия

Активация на акаунт