Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 188
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
Явно пак всеки ще си каже репликите от предните теми.

И все пак, няма ли някой да ми поясни защо гледането на дете срещу заплащане като приемен родител е приемливо? Защо приемните родители нямат право да откажат да върнат децата и как трябва да се постъпи, ако те искат непременно да ги задържат?

Защото за мен - пак да повторя - да се грижиш за едно дете една година създава много по-силна емоционална връзка от раждането му.

# 301
Аха, ясно:)

Ами, не знам, аз ако искам да правя такова нещо бих отишла в чужбина.
Моя приятелка направи ин-витро в Австрия, от раз се хванаха точно толкова, колкото имплантираха.Иначе в Бг хора с по хиляда опита, имплантират се мн ембриони изобщо всичко ми се струва отдалеч доста пресилено, за мен с цел да побъркват хората да плащат като ненормални по разни 'клиники'.
Та само си представям как ще е 'уреден' сурогатния въпрос.

# 302
  • София - Рим и обратно
Че защо да няма право сурогатната майка да задържи детето, нали реално го е "произвела", пораснало е 9 месеца под сърцето й?
Ей това май най-много ме възмущава в цялата работа. Въздържам се от определения всячески Mr. Green.

# 303
Че защо да няма право сурогатната майка да задържи детето, нали реално го е "произвела", пораснало е 9 месеца под сърцето й?

Защото не е искала да гледа дете и го е обявила официално като възрастен човек, който може да поема отговорност за решенията си.

# 304
На вас 'не ви се рови", обаче аз проверих и наистина се оказва, че сурогатната майка има права дори в случая на гестационално сурогатство. Тоест,  не се тревожете толкова -  сурогатката не е жертва Grinning

If a surrogate changes her mind and decides to keep the child, the intended mother has no claim to the child even if it is her genetic offspring, and they cannot get back any money they may have paid or reimbursed to the surrogate; If the intended parents change their mind and do not want the child after all, the surrogate cannot get any reimbursement for expenses, or any promised payment, and she will left with legal custody of the child.

Jurisdictions that permit surrogacy sometimes offer a way for the intended mother, especially if she is also the genetic mother, to be recognized as the legal mother without going through the process of abandonment and adoption.

Often this is via a birth order[8] in which a court rules on the legal parentage of a child. These orders usually require the consent of all parties involved, sometimes including even the husband of a married gestational surrogate. Most jurisdictions only provide for a post-birth order, often out of an unwillingness to force the surrogate mother to give up parental rights if she changes her mind after the birth.

A few jurisdictions do provide for pre-birth orders, generally only in cases when the surrogate mother is not genetically related to the expected child. Some jurisdictions impose other requirements in order to issue birth orders, for example, that the intended parents be heterosexual and married to one another. Jurisdictions that provide for pre-birth orders are also more likely to provide for some kind of enforcement of surrogacy contracts.

# 305
Всичко става лесно обяснимо с теорията за прераждането,кармичните връзки...И някак всичко си идва на мястото.Иначе светът е абсурден...

# 306
  • София
А, не зная, jp. Мен, като бременна, така ме беше ударила сачмата, че не мога да твърдя подобни работи с вашата категоричност. Да не говорим пък за какви случаи на следродилна депресия съм чувала. И досега са ми непонятни някои факти от моя следродилен период. Да не пренебрегваме съвсем частта с Природата.

10 c's, в нашето законодателство не е предвиден такъв вариант.
Иначе, да и мен основно ме тормози човешко същество да бъде използвано за инкубатор, подтиквано от бедност и прочее. Ама ще гледам да не досаждам много, в предната тема писах, писах.

# 307
А, не зная, jp. Мен, като бременна, така ме беше ударила сачмата, че не мога да твърдя подобни работи с вашата категоричност. Да не говорим пък за какви случаи на следродилна депресия съм чувала. И досега са ми непонятни някои факти от моя следродилен период. Да не пренебрегваме съвсем частта с Природата.

Не я пренебрегваме. Говорим за жена, която вече е родила поне две собствени деца и преминала определени тестове и интервюта. Не за 19-годишни студентки, които не знаят още на кой свят са.

Като била съвсем доскоро бременна, мога да твърдя определено, че за мен привързаността идва с контакта с бебето, а не с бременността и раждането. Познавам много жени, които са така.

# 308
Още докато е малка точка в корема ми, си е мое и не мога да го усещам като чуждо. Никакви допирни точки с приемното родителство не виждам.
Приемен родител се става с мисълта да помагаш на дете....

# 309

10 c's, в нашето законодателство не е предвиден такъв вариант.
Иначе, да и мен основно ме тормози човешко същество да бъде използвано за инкубатор, подтиквано от бедност и прочее. Ама ще гледам да не досаждам много, в предната тема писах, писах.

То в нашето още никакъв вариант не е предвиден и едва ли скоро ще стане.
Иначе в Англия майката може да се откаже просто ей така. Родителите също. Нещо повече, с подписване на споразумението, те не стават автоматично родители. За да стане това, съдът трябва да издаде parental order, но ако майката или те са се отказали, споразумението изобщо не влиза в сила. Не намирам информация за никакъв срок.

http://www.alternativefamilylaw.co.uk/en/children/surrogacy.htm

Surrogacy agreements are not enforceable. This means that if, for example, the intended parents refuse to make an agreed payment to the surrogate or if the surrogate refuses to hand over the baby, the court will not enforce the contract. In the latter case, if the court is asked to decide where the baby should live, it would do so under the welfare principle and depending on the paternity, the intended parents may need permission from the court to make an application.

The intended parents are not automatically the legal parents of the child, and may in fact never be, depending on the situation. Legal paternity after surrogacy follows general fertility law. In most cases the intended parents would need to apply to the court for a parental order.

Същото е положението в Австралия, разликата с Англия е, че е забранено да се плащат пари на майката или каквато и да е друга облага, освен разходите по раждането и други "reasonable" разходи.

http://www.justice.qld.gov.au/justice-services/births-deaths-and … rriages/surrogacy

Surrogacy arrangements are not enforceable. This means that the birth mother or the intended parents may change her or his minds at any time before the court makes an order to transfer the parentage of the child to the intended parents. Therefore, a birth mother may decide not to relinquish the child to the intended parents or the intended parents may decide not to permanently care for the child.

До издаване на съдебна заповед, жената родила детето е негова майка, а мъжът й/парньорът й вкл. когато това е жена, е законният баща.

After the baby is born, the birth mother is presumed to be the mother of the baby and her partner (if any) is presumed to be the father, or where the birth mother has a female partner, and the baby was conceived via an assisted reproduction technology, the female partner is presumed to be the parent of the child. The making of a parentage order will override this parenting presumption.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 21:25 от Анонимен

# 310
  • София
И последно, ако не сте го обсъдили вече, че не съм чела цялата тема - защо, по дяволите, някой ще поеме безвъзмездно ролята на сурогатна майка? Реално ли е или ще е прикрита търговия и някой ще си купва "ролекси" по случая? Thinking

И защо ви дреме какво е становището на БПЦ, хеле пък на тоя митрополит ли е, какъв е, не го знам?

# 311
И последно, ако не сте го обсъдили вече, че не съм чела цялата тема - Защо, по дяволите, някой ще поеме безвъзмездно ролята на сурогатна майка? Реално ли е или ще е прикрита търговия и някой ще си купва "ролекси" по случая? Thinking

И защо ви дреме какво е становището на БПЦ, хеле пък на тоя митрополит ли е, какъв е, не го знам?

Дреме ни, защото такава е темата, за позицията на БПЦ, не е 'за' и ' против' сурогатството.

А сурогатство има и комерсиално и алтруистично. Май комерсиалното не е забранено навсякъде.
А алтруистичното се прави от алтруизъм, добро сърце, желание да помогнеш. Нищо ненормално не виждам, има всякакви хора и хора за всичко.

# 312
Като гледам как сте го зачекнали сурогатното майчинство, един процедурен въпрос имам.Нима да си изоставиш/убиеш детето е "по-хуманно" отколкото да износиш нечие дете?Не бих оправдала първото в никаква ситуация.Лично мое мнение.

# 313
И последно, ако не сте го обсъдили вече, че не съм чела цялата тема - защо, по дяволите, някой ще поеме безвъзмездно ролята на сурогатна майка? Реално ли е или ще е прикрита търговия и някой ще си купва "ролекси" по случая? Thinking

Не знам защо. Не ми се рови дълго, но това е за един от четирите ам. щата. За другите не съм чела.

http://www.surrogacy911.com/laws/legal-issues.htm

• The commissioning couple must be married and over 18 years old.
• One or both intended partners must be genetically linked to the child.
• The baby must be in their care.
• The host couple must give their permission.
No money must be paid.
• Application for parental order should be made when the baby is between 6 weeks and 6 months old.

И там важи същото за отказа от майката. Ако реши да се откажи да даде детето, никой не може да я принуди. Ако "родителите" от своя страна се откаже, детето просто остава при СМ.

It is important for the intended parents to recognize the woman who carries the child as the mother. Therefore, the surrogate can not be forced to give the baby away. Likewise if the commissioning party decides to reject the child, it remains the responsibility of the surrogate.

# 314
Елица, как има жени даряващи яйцеклетки? Така ще има и желаещи да износят чуждо дете. Също има жени, които раждат от донорска яйцеклетка и донорска сперма. Тези дами, защо направо не си осиновят дете?
Всеки един от горните си има мотив.

Общи условия

Активация на акаунт