Не винаги харесвам това ,което правят нейните представители.А за този Николай имам определено отрицателно мнение и не заради официалните позиции на БПЦ. Той превърна църквата -музей в Батак в посмешище .Сложи костите на загиналите в априлското въстание там в някакъв златен или позлатен кивот и в последствие тези кости мухлясаха ,защото или не са препогребани правилно или кивотът му пропуска . Така паметта на тези хора беше оставена на мухъла.Доста често взе да се излага по много въпроси.
Темата може би е озаглавена така ,защото БПЦ е загубила много от позициите си сред хората.Най-вече заради действията или бездействията на нейните членове - свещеници,владици,архиереи и какви ли не още . В много случаи от тях не може да се очаква помощ
Лично аз все по-рядко влизам в църква ,защото са се превърнали в чиновници. Нека някой ми посочи една църква където и да е в България ,която работи след 18ч.
E, нормално е да ти се струва ретроградна. Религиите не са Майкрософтски софтуер, та да се update-ват регулярно.
Мен пък друго ми е интересно. Какво ви пука, като надали някой от възмутилите се е чак пък толкова праведен християнин. Ако всички в тази държава бяха праведни християни българин зодия лъв и козирог не трябваше да има....ама има.