Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 731
  • 779
  •   1
Отговори
# 30
Позицията на нашата църква по много въпроси доста често ми се е струвала ретроградна.
Не винаги харесвам това ,което правят нейните представители.А за този Николай имам определено отрицателно мнение и не заради официалните позиции на БПЦ. Той превърна църквата -музей в Батак в посмешище .Сложи костите на загиналите в априлското въстание там в някакъв златен или позлатен кивот и в последствие тези кости мухлясаха ,защото или не са препогребани правилно или кивотът му пропуска . Така паметта на тези хора беше оставена на мухъла.Доста често взе да се излага по много въпроси.
Темата може би е озаглавена така ,защото БПЦ е загубила много от позициите си сред хората.Най-вече заради действията или бездействията на нейните членове - свещеници,владици,архиереи и какви ли не още . В много случаи от тях не може да се очаква помощ
Лично аз все по-рядко влизам в църква ,защото са се превърнали в чиновници. Нека някой ми посочи една църква където и да е в България ,която работи след 18ч.

E, нормално е да ти се струва ретроградна. Религиите не са Майкрософтски софтуер, та да се update-ват регулярно.

Мен пък друго ми е интересно. Какво ви пука, като надали някой от възмутилите се е чак пък толкова праведен християнин. Ако всички в тази държава бяха праведни християни българин зодия лъв и козирог не трябваше да има....ама има.

# 31
  • Варна

Темата ви е обида на моите религиозни чувства.

Разголеният ти аватар, е обида за моите рилигиозни чувства ooooh!
 Joy

Но все пак не бих отишла така облечена в църква.
Нямам идея какъв е църковният дрес-код. Не ходя там.

Че какво ще правят Богините в църква?

Права си, нямат работа. Култът ми не се нуждае от храм Simple Smile

# 32
  • гр. София
На мен връзката с Бог не ми минава през касата на БПЦ и някаквите там черноризци (далеч не храбри). Смешни са ми и даренията, с които престъпници се опитват да си купят индулгенции от попове.
Предполагам, че аскетичният живот с времето е развил вкус към скъпи творения като ролекси, големи, лъскави и комфортни автомобили и други подобни "гадни" постижения на цивилизацията. Смешници.

Аскетичен живот няма още от преди Средновековието. Не случайно църквата така ожесточено е преследвала катарите. Защото са проповядвали, че щом Исус е имал само едни сандали на краката си и само една наметка на гърба си, то и църковните отци следва да живеят така. Дали живеят? Да видим на предната страница снимките на Джоджо...

Какво е мнението на БПЦ следва да вълнува единствено религиозните. Останалите би следвало да се вълнуват какви закони гласува Народното събрание, включително и във връзка със сурогатното майчинство, защото знаят, че са граждани на светска държава.

Пък мнението е като задните части - всеки си има. Нека се изкаже отецът. И какво от това?

# 33
  • София
Интересува ме дотолкова, че все пак съм християнка, а БПЦ е официалната религиозна институция.

# 34
Интересува ме дотолкова, че все пак съм християнка, а БПЦ е официалната религиозна институция.

Християнка, християнка, колко да си християнка. Кои бяха последните пости, колко време продължават и с какъв ритуал завършват?

Религията е като бременността. Няма малко. Има само псевдо.

# 35
  • Ямбол
...
Това ми хареса.

# 36
  • София/Горна Оряховица
Като бях дете гледах някакъв филм, развиващ се във времената, когато тепърва навлизат самолетите, малко след братя Райт. Старите хора в селото надигаха врява заради летците. Не било угодно на Бога хората да летят - ако Бог искал хората да могат да летят, щял да ги направи така, че да могат.
Детският ми ум тогава попита майка ми - А ако Бог наистина не искаше хората да могат да летят, защо тогава им позволи да си направят такава машина?

Сега бих задала същия въпрос - ако това наистина не е угодно на Бог, защо тогава е възможно?

Учила съм достатъчно история, за да имам някакви познания за църквата като институция. За себе си съм направила извода, че това е просто една събирателница на средства и власт. Следователно мнението на въпросния духовник много слабо ме вълнува.

# 37
Изключително харесвам и уважавам митрополит Николай.

Ходих специално до Пловдив за да го видя, и съм много впечетлена - чисто , дори бих казала свято излъчване.

Против аборта съм и против сурогатното майчинство.

За същият божи служител ли говориш Арабела?  този http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8% … %D0%B5%D0%B6-9273  а също и този митрополит Николай http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B … D1%81%D0%BA%D0%B8   Просто питам, за да съм сигурна, че съм прочела правилно думата "уважение".

интересно изказване от статията в уикипедия В края на 2008 г., митрополит Николай по време на литургия в храм „Св. Георги Победоносец“ в Кърджали, критикува присъединяването на България към Европейският съюз, заявявайки „За какво ни беше интеграцията в Европа — за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?“. Митрополитът се обявява и против правната регулация на съвместното съжителство, коментирайки проекта за нов Семеен кодекс, така - „Въвежда нова форма на съвместното съжителство – с други думи, блудството и прелюбодеянието се узаконява от българската държава и от закона“.[11]

# 38
  • гр. София

Християнка, християнка, колко да си християнка. Кои бяха последните пости, колко време продължават и с какъв ритуал завършват?

Този пост на Зина казва всичко.  Peace
Или спазваш всичко до последната буква на канона, или не си християнин.

# 39
  • София

Ти какво, намесник на Господ ли си, че да ми държиш сметка кога съм постила? И в постите ли се заключава това да си християнин? Какво правя или не правя си е между мен и Господ, ти тук не се бъркай!

Зимна роза, личи си и ти колко си в час, щом пишеш такива глупости! Ако трябваше по твоя аршин да мерим, досега щяха да са останали сигурно няколко десетки християни, и то те щяха да са светци, а не живи хора!

# 40
Изключително харесвам и уважавам митрополит Николай.

Ходих специално до Пловдив за да го видя, и съм много впечетлена - чисто , дори бих казала свято излъчване.

Против аборта съм и против сурогатното майчинство.

За същият божи служител ли говориш Арабела?  този http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8% … %D0%B5%D0%B6-9273  а също и този митрополит Николай http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B … D1%81%D0%BA%D0%B8   Просто питам, за да съм сигурна, че съм прочела правилно думата "уважение".

интересно изказване от статията в уикипедия В края на 2008 г., митрополит Николай по време на литургия в храм „Св. Георги Победоносец“ в Кърджали, критикува присъединяването на България към Европейският съюз, заявявайки „За какво ни беше интеграцията в Европа — за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?“. Митрополитът се обявява и против правната регулация на съвместното съжителство, коментирайки проекта за нов Семеен кодекс, така - „Въвежда нова форма на съвместното съжителство – с други думи, блудството и прелюбодеянието се узаконява от българската държава и от закона“.[11]

А според теб, съгласно православното християнство, съжителството на семейни начала е допустимо?! Сериозно ли? Разбира се, че е недопустимо (според религията, не според мен. Аз съм за всеки да си живее както му е кеф, стига да не пречи на останалите и да не върши престъпления по смисъла на действащото законодателство.)

# 41

Ти какво, намесник на Господ ли си, че да ми държиш сметка кога съм постила? И в постите ли се заключава това да си християнин? Какво правя или не правя си е между мен и Господ, ти тук не се бъркай!

Ма моля ти се. Аз между теб и Господ не бих застанала никога. Извинявай, ако съм внесла смущения във връзката ви. Все пак, може да не са от мен. Може да е от мобилния ти оператор.

Само да вметна - последните пости бяха ей сега. Преди 15-ти август.

# 42
е , и ?
една част от форум също се обяви с/у сур. майчинство , но тъй като няма ролекс , това не е проблем ли ?

# 43
според мен, когато някой говори за "прелюбодеяние" и се обявява против разврата, то не би трябвало поне да му се носи славата на женкар, от кумова срама дето се вика. Да не говорим за неприятното впечатление, което прави думата " блудство" по отношение на огромния брой двойки живеещи без брак.

# 44
  • София
Зина, така като те чета, май от ревностна християнка се превръщаш във войнстваща християнка. не ти отива, нали християните трябва да са смирени, а ти си много далеч от смирението! Дори коментарът ти за връзката беше богохулство! Язък ти за посстенето, ако изобщо си постила, нищо неси научила!

Общи условия

Активация на акаунт