Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 756
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
Душевната болка може да е голяма, но за кого ли неговото нещастие не е най-голямото нещастие на света!

Именно. Всеки се бори за своето щастие- за едни бъбрек, за друг дете.

# 181
Андариел, защо да не може безплодието да доведе до патологии. Може. Душевните също са такива. Една дълбока депресия и си извън строя,  ще си и на медикаменти , нефункциониращ и тн.

Знам, че е цинично в конкетста на темата, но безпаричието например може да доведе до същите резултати. В депресии се изпада от много неща, но от определени хора. Едни ги събаря всичко, други нищо. Много разтегливо като вероятност е това.

# 182
Не знам дали е цинично, обърквам се вече за какво се спори, но определено мнението, че човек с безплодие все пак живее/функционира без проблем, не е вярно. Може спокойно да доведе до големи здравословни проблеми и непълноценност.
След като има начин човек да има свое дете, и никой не убива за това - какъв е проблема?
Че има сурогатна майка, която ще го износи? Къде е дори моралния християнски проблем тук, Исус също не е заченат от полов акт. Че детето ще преживее травма от отделянето от сурогатната майка?

# 183
andariel, грешиш, че от безплодие не се умира. това, не е вярно. мога да дам и конкретни примери ако желаеш. на теб налагало ли ти се е да се бориш с безплодието. ако е така се учудвам на изказването ти.

check please, аз лично проблем нямам, ама всички, които съдят сурогатството явно имат. и както ти изказваш мнение така и аз. но аз така и неразбрах какъв е проблема със сурогатството?

живеем в 21-и век и уж сме с модерно мислене...

# 184
  • София
Може, но в твърде голямо количество случаи безплодието се открива случайно, когато не може да се получи бременност, дори това безплодие да е било цял живот. Една жена без матка може да не може да роди, но може да живее нормално във всяко едно отношение, като изключим забременяването. Или жена с други скрити проблеми, която не може да забременее. Стерилният мъж също може да си живее нормално, това не му пречи на живота, не е като човека на диализа.
На мен ми е много неприятно изобщо намесването на животоспасяващите действия ,затова повече няма да обсъждам точно това. Не дай Боже чове да се окаже  ситуация животът му да изтича заради някоя нелечима болест!
Човек може да се депресира от всичко, особено ако е предразположен към подобни състояния, дори от това, че не са го назначили на желанатаа работа или за нещо, дето му се вика "бял кахър", ама това човек го разбира като го налегнат черните кахъри.

Да, при мен имаше основания да се мисли за безплодие, дори ме бяха дианостицирали, така че съм минала през мисълта "а ако наистина няма да мога да имам деца?", не е като да ми е чуждо.

# 185
Андариел, защо да не може безплодието да доведе до патологии. Може. Душевните също са такива. Една дълбока депресия и си извън строя,  ще си и на медикаменти , нефункциониращ и тн.

Знам, че е цинично в конкетста на темата, но безпаричието например може да доведе до същите резултати. В депресии се изпада от много неща, но от определени хора. Едни ги събаря всичко, други нищо. Много разтегливо като вероятност е това.
Да, разтеглива е вероятността, по тази причина и смятам за неуместни сравненията.

# 186
Ами тогава спрете да говорите за болести и животоспасяващи действия и говорете по темата;)))

# 187
Ами тогава спрете да говорите за болести и животоспасяващи действия и говорете по темата;)))
"Николай със златния "ролекс"заклейми сурогатното майчинство" -  права си. Peace

# 188
  • София
аз спирам по темата за болестите, защото дори не мога да разбера защо се намесиха те в един момент в тази тема, като нямат нищо общо.

# 189
"Николай със златния "ролекс"заклейми сурогатното майчинство" -  права си. Peace

ти разбра ли му аргументите освен 'земните' всмисъл, че бебето е продукт за продажба, ерго целият акт прилича на проституция и трафик?
Нещо всмисъл канонично, теологично ( не знам как се казва), за загубата на душата, вечния живот и тн , т.е  по специалността му, все пак:)

# 190
  • София - Рим и обратно
аз спирам по темата за болестите, защото дори не мога да разбера защо се намесиха те в един момент в тази тема, като нямат нищо общо.
Аз съвсем добросъвестно бях решила да не се намесвам в теми за сурогатството, че ми е доста крайно мнението и не е нужно никому, но бисерите за диализата разбиха всичките ми добри намерения Simple Smile.

# 191
  • София
Решил отецък - изказал се! нали имаше голям празник тогава, та трябва да каже нещо на миряните, и вместо това да е нещо благо, той реши да ги нахока. А ние тук навъртяхме сума страници за нещо, което вече е обсъждано обстойно.

# 192
10 c's, за съжаление в изказването му нямаше
Цитат
Нещо всмисъл канонично, теологично т.е  по специалността му, все пак:)

говори едва ли не за проституция и търгащина с бебета...ужас! криворазбрана цивилизация. а неговото какво е като му се подаряват луксозни автомобили и часовници за хиляди евра? и за какво са му ги подарили? че много добре пее и чете молитви ли?...

# 193
"Николай със златния "ролекс"заклейми сурогатното майчинство" -  права си. Peace

ти разбра ли му аргументите освен 'земните' всмисъл, че бебето е продукт за продажба, ерго целият акт прилича на проституция и трафик?
Нещо всмисъл канонично, теологично ( не знам как се казва), за загубата на душата, вечния живот и тн , т.е  по специалността му, все пак:)
Според мен не е задължително да говори, както се изразяваш, канонично и  теологично. Привежда доводи, които е сметнал за необходимо да приведе. При все това е споменал Йоаким и Анна. 

# 194

Нещо всмисъл канонично, теологично ( не знам как се казва), за загубата на душата, вечния живот и тн , т.е  по специалността му, все пак:)
Според мен не е задължително да говори, както се изразяваш, канонично и  теологично. Привежда доводи, които е сметнал за необходимо да приведе. При все това е споменал Йоаким и Анна.  

Е как да не е задължително
Ако един митрополит в обръщението си към миряните и от името си на духовно лице, бъдещ Патриарх както се казва,  не може да обясни с понятия християнски и доказателства свещенно-книжни защо сурогатството е небогоугодно и до какви последици ще доведе за душата православна ( основната цел на БПЦ) такава практика , за какво говори изобщо?

Що за аргумент е например този  Crazy
6. Казват, че това било европейска практика и не бива ние да се делим като някакви провинциалисти. Аз пък четох интервю на италиански евродепутат, християн-демократ, който казва, че в Италия такъв закон няма шанс. И чух, че в САЩ само четири щата са го узаконили. Не може ли да поизчакаме малко? Като се узакони във всичките щати – пък тогава да го мислим.

Изчетох всички точки от обръщението му и от него лъха посредственост от всяка дума.
Покрай темата се запознах и с 'житието' на този човек. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=1217774
От това, което чета , той  няма никакъв капацитет да обясни  Възкресението, какво остава да се изказва по такива въпроси.

То в самото му обръщение си казва, че работата им е макс. да дават съвет, кое според Божието слово е правилно и не правилно:
Ще попитат: а какво ще направи Църквата по тези въпроси? Българската Православна Църква прави това, което е основната й задача. Да служи Богу и да измолва милост и прошка. Да утешава със слово и да даде съвет, кое според Божието Слово е правилно и кое не е правилно. Ще кажат: искаме още, искаме нещо материално. Ще отвърна: за кесаревото отговаря кесарят. За материалното отговаря държавата.

Изказал се- изказал.

Проблемът е, че този човек се спряга за бъдещето на БПЦ... това ме тревожи много повече от малоумното му обръщание.

Общи условия

Активация на акаунт