Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 32 243
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Да, написах го, но после се замислих, че не е точно така...най-малкото ако е роднина – ще има контакт и за вбъдеще... Thinking

# 361
  • Вън от пространство и време
Т.е. лишаваме СМ от родителски права и няма проблем - нейната евентуална привързаност вече нищо не значи?

Това е разликата - родилките притежават изначалните родителски права и могат да ги загубят само ако сами пожелаят или ако имат виновно поведение спрямо детето. Неслучайно в цивилизованите страни където сурогацията е разрешена им се дава право да задържат детето. Всички други родители в живота на детето ще се появят ако родителката му - тази благодарение на която се е почвило на белия свят, се откаже от изконните си майчински права, отричайки се от рожбата си.

И въобще темата за обгрижване на изоставени от родителите си деца няма място за сравнение със сурогатното майчинство. Пак ще повторя - едното се отнася децата имащи нужда от обгрижване и закрила, а другото - до потребностите на възрастни индивиди.

Репродуктивните проблеми се лекуват само чрез достигане на бременност от собствен генетичен материал. Всичко друго - дали ще е СМ, донорство на генетичен материал или осиновяване - все все няма възстановяване на чисто физиологичните репродуктивните способности и цял живот ще продължава своеобразна поддържаща терапия - и за родителите, и за детето (дори и да не му кажат), а вероятно и за СМ, и за донорите.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 17:31 от Форест Гъмп

# 362

Това е разликата - родилките притежават изначалните родителски права...

Това е въпрос на законова уредба обаче и е в голяма степен формалност. Дори да се приеме закон, че изначалните родителски права принадлежат на генетичните родители, това няма да реши проблема с емоциите на СМ, нали? А ние се притесняваме тук за тях, ако не се лъжа.

# 363

Това е разликата - родилките притежават изначалните родителски права...

Това е въпрос на законова уредба обаче и е в голяма степен формалност. Дори да се приеме закон, че изначалните родителски права принадлежат на генетичните родители, това няма да реши проблема с емоциите на СМ, нали? А ние се притесняваме тук за тях, ако не се лъжа.

Тива е въпрос на природна уредба.  Grinning ... с която се съобразяват и законите в цивилизованите страни. Като изобретят изкуствените матки, тогава ще бъде въпрос само на законова уредба. Peace

# 364
Тива е въпрос на природна уредба.  Grinning ... с която се съобразяват и законите в цивилизованите страни. Като изобретят изкуствените матки, тогава ще бъде въпрос само на законова уредба. Peace

Любимият ми аргумент - за природата. Simple Smile Дали да не кажа нещо за антибиотиците... Не, май ми омръзна.

# 365

Любимият ми аргумент - за природата. Simple Smile Дали да не кажа нещо за антибиотиците... Не, май ми омръзна.
Любим, нелюбим, той си е факт, за разлика от локумите за сурогатките Агар, Дева Мария и да ме прощават другите, които пропускам евентуално...  Grinning

# 366
Много жени признават, че не обичат деца, малцина си признават, но всъщност са доста повече, онези, които и към собствените си не питаят особена привързаност. Защо една такава жена да не стане сурогат, без това да окаже кой знае какви или пък никакви пагубни влияния върху нейната психика.
А относно връзката с биологичната майка, то аз такава ен съм усещала да ми липсва 30 и повече години. А, ако не съществуват "добри съседи", няма и да разбера, че отглеждащата ме, не е и родилата ме.

# 367
  • София
А защо жена, която не обича деца да ражда чужди? Или сега ще излезе, че има жени, които обичат да раждат, но не и да гледат деца, та затова да станат сурогатни майки.  newsm78

# 368
Andariel, всъщност, да....има и такива. Гледала съм научно популярно предаване по въпроса, но доста отдавна и не си спомням име.
Има жени, за които бременността е нещо изключително и гледат постоянно да поддържат това си състояние. Но след това нямат особен интерес към самите деца. Просто им харесва да са бременни.

# 369
  • София
да, има и такива, но рядко. Макар да не се казва изрично, мотивът за отиването към такава стъпка е финансов.

# 370
А защо жена, която не обича деца да ражда чужди? Или сега ще излезе, че има жени, които обичат да раждат, но не и да гледат деца, та затова да станат сурогатни майки.  newsm78

Ще го направят за пари, без да се притесняват, че могат да се привържат към бебето, което износват.
Ето, аз не бих могла, но гаранция има такива, които на драго сърце ще го направят.

# 371
Много жени признават, че не обичат деца, малцина си признават, но всъщност са доста повече, онези, които и към собствените си не питаят особена привързаност. Защо една такава жена да не стане сурогат, без това да окаже кой знае какви или пък никакви пагубни влияния върху нейната психика.
А относно връзката с биологичната майка, то аз такава ен съм усещала да ми липсва 30 и повече години. А, ако не съществуват "добри съседи", няма и да разбера, че отглеждащата ме, не е и родилата ме.

доколкото четох ( в4ера, защото днес темата ми е вече скучна) няма доказани 'пагубни влияния'.
сурогатките знаят какво правят, това не е процес неконтролиран, прилагат се техники за избягване на създаването на емоционална привързаност, в много случаи се форсира създаването на другата емоционална връзка - с биологичната майка/или родители.

аз разбирам, че след като човек е искал, чакал и създавал свое дете го е обичал и когато е било точка, както каза някой назад. но случаите на сурогатство не са такива.
'не ми се рови' да търся колко СМ са размислили и са задържали децата, които износват, но предполагам, че са единици.

за мен от темата. обръщението/ на митрополита стана ясно едно - БПЦ няма никаква идея и позиция в/у асистираната репродукция на всички нива, не само на тези крайни мерки. Изобщо не им е ясно какво подкрепят и какво не, изглежда, че за тях репродуктивните проблеми се преодоляват, чрез измолване от Бог и това е. Честно казано 'не са моите хора' тези, които не могат смислено да ми обяснят докъде може, защо може и какво не може и защо не може.

# 372
Тива е въпрос на природна уредба.  Grinning ... с която се съобразяват и законите в цивилизованите страни. Като изобретят изкуствените матки, тогава ще бъде въпрос само на законова уредба. Peace

В случая става въпрос за СМ, не за генетичната майка. СМ не е антибиотик, а жив човек, който износва и ражда бебето и по всички природни и лингвистични закони тя е родилката.
Когато се изобрети изкуствената матка ще бъде друго, ама и там е мътна и кървава и не ми се започва... Grinning

Няма как да има излекуване на репродуктивни проблеми и при използване на СМ, и при износване на чужда яйцеклетка едновременно. Взаимноизключващи се методи са.  Peace Това са просто начини да имаш деца.

Между другото на листовките на антибиотиците също пише страничните ефекти които биха могли да предизвикат и досега не съм видяла никой да скача да не се проучват и обсъждат защото са нищожен процент.

# 373
  • София
Не знам, не че има доказана връзка, но все пак си мисля, че по някакъв начин бебетата усещат дали майките им ги чакат с желание. Мен ме смразява самата мисъл, че моето бебе няма да бъде обичано и желано от жената, която го износва, а тази жена ще прилага всякакви техники за избягване на привързването. Най-интуитивно мен не ме кефи, ама хич, за мен е като да търпиш някого и да чакаш да ти се разкара от главата.

# 374
Andariel, според мен не всяка майка се привързва към детето си още докато то се развива.
Има и такива, на които им трябва време дори след раждането, за да усетят истински детето си.

Общи условия

Активация на акаунт