Скандали, скандали, после много ме обича

• 5 568
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
За caramella - да, давала съм му истинско основание да ревнува, беше преди около 7г., но той и преди това си беше такъв, не е това повода.

В такъв случй, може би става въпрос за подтиснати чувста които си проправят път обратно към съзнанието му. Явно не ти е "простил" а просто се е опитвал да забрави, което не е толкова лесно.
За мен е показателно желанието му да ходите на терапия, може би има надежда  Peace

# 16
За caramella - да, давала съм му истинско основание да ревнува, беше преди около 7г., но той и преди това си беше такъв, не е това повода.

В такъв случй, може би става въпрос за подтиснати чувста които си проправят път обратно към съзнанието му. Явно не ти е "простил" а просто се е опитвал да забрави, което не е толкова лесно.
За мен е показателно желанието му да ходите на терапия, може би има надежда  Peace

Абсолютно съм съгласна с kiara Peace
Въпреки че споменаваш, че това му поведение съществува от преди случката, тя именно се е оказала сериозен катализатор на последвалите събития.
Дано искрено да желае промяна и терапията да подейства. Hug

Стискам палци!  bouquet

# 17
Току-що чух нещо над което си заслужава да се помисли: насилието се поражда когато усещаме, че губим контрол на другия! (Нанси Грейс, HLN, CNN)
 Peace

# 18
  • Не от София.
Току-що чух нещо над което си заслужава да се помисли: насилието се поражда когато усещаме, че губим контрол на другия! (Нанси Грейс, HLN, CNN)
 Peace

Киара,ако съм жертва на насилие,хич не ми дреме какво предизвиква извратеняка пред мен.
То е ясно,че слабакът е насилник..и какво от това?!Да върви да се прави на мъж другаде...пред някой боксьор например!Бързо ще му възстанови контрола!  Crossing Arms

# 19
Виж сега, нали знеш, че "очите на страха са големи". Докато не попаднеш в такава ситуация не знаеш как ще реагираш. Много жени търпят защото ги е страх и/или мислят, че мъжа е много по-силен от тях. Този цитат беше за тях, да разберат, че подобно поведение само показва колко силна е всъшност жената, как мъжа дефакто е комплексиран и търси начини за балансиране на положението.
По същата логика родител се карана дете или дори го бие - израза и прилагането на физическа сила е последна стъпка, отчаян опит да се вземе ръководната роля отново в ръце.
Подобно поведение също може да показва неопитност, не знание, колебани как да се реагира в дадена ситуация, което си е пак вид слабост  Wink

# 20
Всъщност момичета  Hug, всичко, което споделяте и пишете не само в темата, но и в подфорума, много ми помогна в последните дни. Даде ми друг поглед на нещата, възможност да изсясня в себе си не само ситуацията, но и доста неща от взаимоотношенията ни. Наистина си мислех, че мъжа ми е по-силен, по-силен физически наистина е, но само до толкова, но толкова години съм била подтисната, че вече дори ми е трудно да вземам самостоятелни решения, толкова съм свикнала да се съобразявам с него!!! Спомних си и други случки м/у нас, дори и ситуации от живота на родителите му, той това е видял и мисля, че наистина е комплексиран и губи контрол.

# 21
  • Не от София.
Виж сега, нали знеш, че "очите на страха са големи". Докато не попаднеш в такава ситуация не знаеш как ще реагираш. Много жени търпят защото ги е страх и/или мислят, че мъжа е много по-силен от тях.

Аз в такава ситуация съм попадала,ама това какво общо има?!
Според мене си е до характер как ще реагираш..не знам как може да се търпи насилник и то години наред,недоумявам просто?!?  ooooh!

Спомних си и други случки м/у нас, дори и ситуации от живота на родителите му, той това е видял и мисля, че наистина е комплексиран и губи контрол.

Сега направи така,че това да ти помогне да сложиш в ред живота си!! ..Дано е така  Peace

# 22
Ми Фионаче, можеш само да се рдаваш, че си имала силата да промениш нещата и да се измъкнеш от тази ситуация  Grinning. Много хора обаче нямат тази сила и увереност в себе си, или дори подкрепа от познати и роднини. 

Венити, радвам се че по някакъв начин успяваме да ти помогнем  Hug Успех!

# 23
  • Не от София.
Ми Фионаче, можеш само да се рдаваш, че си имала силата да промениш нещата и да се измъкнеш от тази ситуация  Grinning. Много хора обаче нямат тази сила и увереност в себе си, или дори подкрепа от познати и роднини. 

Отсега ви казвам-който има нужда от подкрепа,насреща съм  Hug
Такива "семейства" бързо ги докарвам до логичен завършек.Имам два успешни случая в биографията  bowuu

# 24

Отсега ви казвам-който има нужда от подкрепа,насреща съм  Hug
Такива "семейства" бързо ги докарвам до логичен завършек.Имам два успешни случая в биографията  bowuu

Joy Представих си те с бухалка в ръка, както на времето борците всяваха ред и дисциплина.

Дано не ти се налага да помагаш повече, сиреч да няма нуждаещи се  Wink

# 25
Дай си малко повече време сама с децата , за да си припомниш още такива случки от съвместния ви живот и тогава да прецениш какво да правиш. Лично аз мисля,че за този модел на поведение рецепта-оправия няма. Имам един личен въпрос, на който можеш и да не отговориш: Посягал ли ти е в изблици на ревност?   bouquet Успех , каквото и да предприемеш !

# 26
  Че има жени мазохистки, живеещи на принципа "Бий ме(Тормози ме), обичам те!" - има. Някак им се струва нормално.
  То е ясно, че въпреки промените, още сме си патриархално общество и мислим повече за "какво ще кажат другите", отколкото за себе си. Confused
Именно за това си мисля, че се случват подобни неща. Не ни изглежда като че ли ненормално и неправилно.
Помисли хубаво и разговаряй с децата си. Тяхните емоции и щастие мисля би трябвало да са най-важни.
 Hug

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 14:59 от Sonch

# 27
Ми Фионаче, можеш само да се рдаваш, че си имала силата да промениш нещата и да се измъкнеш от тази ситуация  Grinning. Много хора обаче нямат тази сила и увереност в себе си, или дори подкрепа от познати и роднини.  

Отсега ви казвам-който има нужда от подкрепа,насреща съм  Hug
Такива "семейства" бързо ги докарвам до логичен завършек.Имам два успешни случая в биографията  bowuu

Логичен завършек като сплотяване ли да се разбира ? Thinking
Или всеки по пътя си ?

# 28
  • Финландия
   Първо ми се иска да ти кажа, че не си сама - както вече и останалите те увериха. Каквото и да говорят злите езици - ако не в други моменти - то поне в такива жените се подкрепят, то май е и от немай къде - но е важен резултатът, не причината.

На много "зелени" младини и аз се напатих с един-двама ревнивци - точно същото "Видях как те/го гледа/ш", "Знам какво си мислят мъжете като те видят - и аз съм мъж, всичко ми е ясно", "Не може да си нямаш нещо настрани" и т.н. Обидно е да съжителстваш с човек, който ти няма грам доверие(а няма и вяра в себе си) и пред когото, видиш ли, трябва да ДОКАЗВАШ, че си невинна по ред обвинения. Има си думички за такива хора, тенденции и поведение - "деспотизъм" ти е достатъчна. Щом и пред децата не се свени да вдига скандали - значи нито ще го досрамее от хората, нито от родителите ви, нито от него самия. А човек, който поне малко не се съобразява с деца, родители и "половинка" - ами то това си е загуба на биологичен материал, само хаби въздуха напразно.

АКО наистина се вземе в ръце и опита терапия - добре - но те моля само за едно - изчакай РЕЗУЛТАТ от терапията. Да - факт е, че да се съгласи да иде е по-добре от да не те и чуе... Но много хора си остават само с голия факт. Отидете, повторете, потретете... И ако видиш, че му е трудно да се държи "като човек", че промяната е само козметична - не се колебай. Защото с потискането, а не лекуването на тоя яд, дето го трови отвътре - ти пак ще си трепериш в очакване кога ще му избият чивиите - от трън, та на глог.

Много успех и късмет с всичко!   bouquet

# 29
Snowwhite...  Hug съгласна съм, че лечението, не подтискането е много важно.

Относно няколкото споменавания да се обсъди с децата. Не съм съгласна с това. Детето за това е дете, защото все още не може да мисли рационално и съответно да взима правилни решения за бъдещето си. Когато един от родителите не е щастлив, той трябва да поеме нещата в свои ръце и да се стреми към това което ще направи него/нея щастлив. Децата са важни до толкво, че трябва да се съобразяваме с режим за виждане и възпитание. Човек, особено дете, на всичко свиква.
Не трябва да оправдаваме бездействието си с това, че детето така искало.

Общи условия

Активация на акаунт