Сладка баница..каква?

• 1 232
  • 4
  •   1
Отговори
След два дни ще правя погача на детето и ми трябва рецепта за сладка баница.Освен за баклавата се сещам и една с локум и кексово тесто,но ми се струват много тежки.Има ли някоя лека рецепта за тия горещини или да си правя локумената?

# 1
Щрудел с тънки кори?

# 2
Бутер изненада със праскови?

# 3
След два дни ще правя погача на детето и ми трябва рецепта за сладка баница.Освен за баклавата се сещам и една с локум и кексово тесто,но ми се струват много тежки.Има ли някоя лека рецепта за тия горещини или да си правя локумената?

ditka_sl, предлагам, а ти си прецени. Ако имаш време, можеш да пробваш. Погледни  сладката баница с тиквички на мушмулче, ябълковата баклава, рецептата за сладка баница в поста ми, не линка.

# 4
Подсети ме, аз от Нова Година не съм правила, но си харесвам обикновената. Навивам готовите кори по една/две на розички, и така редя в тава. Заливам със смес от мляко, яйца, захар и ванилия, като млякото се кипва със захарта, като се махне от котлона се добавя ванилия, а като поизстине леко - и яйцата. Трябва да се запълни догоре тавата, за да не станат хрупкави отгоре розичките.
Сигурно я знаеш рецептата, но аз да споделя. Много ми е вкусно.    Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт