От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 882
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Защо на Хатидже и викат принцеса Хатидже?  Laughing Много грешен подход. Нататък като се появи християнската принцеса Изабелла ще се объркат. Сигурно нея ще я наричат Изабелла султан.  Grinning

# 391
Защо на Хатидже и викат принцеса Хатидже?  Laughing Много грешен подход. Нататък като се появи християнската принцеса Изабелла ще се объркат. Сигурно нея ще я наричат Изабелла султан.  Grinning

може би защото думата султанъм  означава принцеса  Wink

Ние вече знаем, че има 5 000 кв. м. изградена площ

Балкончето е "притурка" за да направят романтичните сцени.

mireto -

А, Хатидже също ли е и била сторическа личност!? Тази любов и тя ли е факт или художествена измислица!?

Тя е любимата сестра на Сюлейман, а момичетата казаха, че тя е била и най-свадлива от всичките му сестри. В първите серии всички са още много млади - Сюлейман е на двайсет и няколко, Хюррем е на 15 или 19 (зависи от източниците). Затова не я съдете прекалено строго тази тийнейджърка. Тя е по-различна от останалите, също така, защото е дете на свещенник, а едно време най-важните хора в селото са били попа и кмета. Тя знае да чете и пише, за разлика от повечето от останалите, добре е запозната с християнството. Колко буйна е била е въпрос на виждане на сценаристите, но определено е имала "умствен багаж" когато я заробват.

Gawina   bouquet
А знае ли се къде е тазиснимачна площадка?

За балкончето само ще допълня - ако отидете в Топкапъ ще имате възможност да излезнете на балкона на Сюлейман .... Има невероятна гледка към Босфора.   Но останалото е художествена интерпретация - балкона на Хатидже и градината под балкона.... но да неразваляме филма!  Хубаво са го замислили.

Кои момичета казват това?  Можели да напишеш повече за Хатидже или да дадеш източник.

Сюлейман е на 26 когато става султан.  Според източниците те са се запознали по-късно - едва след похода до Белград.  И тя бързо е станала любимкаи на Валиде, освен другото.... Но знаем ли ... Но явно е била достатъчно интелигентна , щом на нея се дължи първата харемска библиотека. До тогава жените са четяли (ако знаят да четат) само Корана и това е.

Но според мен ssiillvvyy има предвид дали е истина любовта на Ибрахим и Хатидже ... Да! Истина е. Според хроникьорите това е била сватба , която се е помнила десетилетия.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 22:30 от Dore Mi

# 392
султанъм значи буквално султанке моя Simple Smile

# 393
Защо на Хатидже и викат принцеса Хатидже?  Laughing Много грешен подход. Нататък като се появи християнската принцеса Изабелла ще се объркат. Сигурно нея ще я наричат Изабелла султан.  Grinning

може би защото думата султанъм  означава принцеса  Wink

султанъм (sultanim) значи буквално султанке моя Simple Smile

# 394
Доре, някъде в старите теми обсъждахме историческите личности и аз съм запомнила само информацията. Пак там момичетата превеждат статии и имаше описание на снимачната площадка, но адрес нямаше. Може би в официалният сайт на Тимс има нещо.

# 395
султанъм значи буквално султанке моя Simple Smile

И преведено, господарке моя

# 396
  • с/у ОколоМръсТното
Да се запиша, защото почнах да следя сериала...
Дано успея и занапред, макар че понякога няма да мога. Надявам се, че давате линкове към изминалите серии в нет-а.  Grinning

Благодаря за прекрасната тема   bouquet

# 397
Шани, добре дошла!

# 398
Но според мен ssiillvvyy има предвид дали е истина любовта на Ибрахим и Хатидже ... Да! Истина е. Според хроникьорите това е била сватба , която се е помнила десетилетия.

Всъщност питах и за двете неща - дали Хатидже е съществувала и дали наистина е имала нещо общо с Ибрахим! Simple Smile Благодаря много за отговорите!  bouquet Много сте ми интересни и полезни!

До колкото разбирам от това, което пишете, пък и от малкото, което съм попрочела - изглежда, че любовта и да я имало е възникнала след като са се оженили - може би просто Султана е оженил любимата си сестра за любимия си помощник! newsm78

Много готин филм - гледам винаги, когато мога(в нета Embarassed) Забелязах друго нещо обаче - понеже стигнах по-напред - не ми е толкова интересно да гледам вече серията, която дават в момента - снощи почнах, но бързо я спрях и си пуснах компютъра - ако вече съм го гледала целия - сигурно щеше да ми е интересно да го гледам отново, но сега нямам търпение и не мога да ги повтарям! Joy

Сериите по ТВ 7 обаче май не съвпадат с тези от НЕМИПУКА - така ли е!? newsm78

# 399
  • Кърджали
ssiillvvyy, по принцип по ТВ7 накъсват сериите. Оригиналните серии са по час и половина, че и повече...

# 400
# 401
# 402
# 403
.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 09:55 от nadejda2639

# 404
Голяма лисица е тази Александра  Mr. Green Честно казано не ми допада , като образ.

Общи условия

Активация на акаунт