От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 864
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Елена,готово!Едва сега видях поста ти.

.
Скрит текст:
Специално този мой колаж е стар.Така беше преведено в
превода при онлай гледането на епизода и аз не го
промених.Сега погледнах в официалния превод и там е
преведено "Господарке моя"

# 376
Елена,готово!Едва сега видях поста ти.

.
Скрит текст:
Специално този мой колаж е стар.Така беше преведено в
превода при онлай гледането на епизода и аз не го
промених.Сега погледнах в официалния превод и там е
преведено "Господарке моя"

Много ти благодаря, НадеHug

# 377
Хюрем е роб! и поради тази причина не може да посегне на официалната съпруга на Султана.Ако го направи ще бъде изхвърлена от харема..Хюрем е много умна и знае къде и как да се държи..

Точно защото е роб ми се струва прекалено държанието й - предполагам, че е трябвало да лавира много повече и да хитрува и спазва благоприличие доста по-дълго време. Във филма сякаш от самото начало тя се конфронтира със всички, твърде дръзка и даже понякога безпричинно нападателна - не само Мехидевран, имам предвид и Ибрахим и други влиятелни хора( но си признавам, че гледам и малко напред Embarassed). Не ми се връзваше това робско поведение с досегашното й - можеше да се дръпне, да избяга, но май наистина нарочно се остави в ръцете й за да може после да се възползва от това!

Точно тази нейна дързост се харесва на Султана-Не е като останалите жени..След време Валиде ще кажа на Махивердан,че Хюрем е спечелила защото не е като другите,а винаги е действала според решенията си,а не да чака другите да й казват какво да прави като Махидевран.

О да - той точно това хареса в нея -  просто си разсъждавам от гледна точна на истинската историческа личност Александра- Хюррем - сигурно в началото е трябвало много повече да се съобразява с другите - във филма сякаш още с идването почна да ги командори и да не спазвя никакви правила - мисля си, че за да се наложи в харема и в сърцето на султана - поне в началото истинската Хюррем е трябвало много повече да се събразява с хора като Ибрахим, Валиде и др. - не виждам желание в нея да привлече на своя страна никого - тя сякаш първа напада, дори с приятелката си Мария се държи надменно - но така си мисля аз де! Simple Smile

Съвсем права си - историческата личност е била тиха, кротка, усмихната, весела (поне така я описват).  Още с идването си е била заобичана от наложниците, тъй като е била сговорчива ...   Ако беше такава опърничева щеше на вторият ден да е загбила главата си!  Няма как в такъв свят да отиде да се сопне на Валиде и да й се размине.

"Мисля си, че това няма да е ролята която да изтреля това момиче нагоре...не съм гледала нищо друго с нея, но така на прима виста си го мисля. Но, пък е много красива с огромни очи."

Кое те кара да мислиш така? Такъв е сценария и Мерием го играе много добре. Трябва да се има впредвид, че идва от Германия, с първата си голяма роля и знае/незнае някаква дума все пак се справя отлично. Нататък играта и става още по-добра. Според мен с тази си роля, ще получи още доста предложения за по-големите филми, след като завърши "ВВ.

Иначе аз вчера изгледах 6 серия. Като седнах от 1, до 1:30 вечерта нямаше ставане. За около половин месец изгледох 40 серия. Гледам да ги изгледам, преди да е почнало същинското даскало, щото след това трудно ще стане.  Mr. Green

Актрисата  в началото играе по-колебливо.  После доста добре влиза в крачка и се справя с ролята си!  Аз също на първите няколко серии се чудех  защо са я взели .... ама ще видите натам.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 00:21 от Dore Mi

# 378

"Трибунал": Зад кулисите на "Великолепният век"

На 19 септември в коментарната рубрика "Трибунал" на TV7
Стойчо Керев представи другата страна на
суперпродукцията "Великолепният век".

С какви средства се прави касов сериал, декори, костюми
и може ли нашето кино да снима подобни ленти –
темата коментираха проф. Вера Найденова и авторът на "Знака на българина" - Димитър Недков.
В дискусията се включи и специалният ни кореспондент в Турция Нихал Йозерган.

видео  ТУК

# 379
А, със сигурност ще има голяма любов, и то между Ибрахим и онова момиче, сесетрата Heart Eyes
Да, любовта между Паргалъ и Хатидже е много, много красива!  Heart Eyes
 Надето вече е направила чудесен колаж с текст от писмото, а Лили ще извади и тя от скрина страхотни снимки от следващите епизоди.  Wink
Любов по шекспировски - това са те, трудна, мъчителна, драматична, но красива любов!  loveuuu
Аз не можах да разбера защо трябва да се крият,каква е причината,че толкова се страхуват някой да не разбере?

# 380
mireto - ами предполагам защото по принцип любовта е била забранена - не е било редно мъж и жена да се виждат, срещат, докосват - щом не са женени. Дори днес в Турция много хора първо питат родителите на момичето дали може момчето да започне да го ухажва и после започват да се виждат. Освен това Ибрахим също е роб, а Хатидже господарка - сигурно се предполага тя да се ожени за някой с потекло и влияние - дори самия факт, че Ибрахим е дръзнал да й пише и общува с нея без знанието на Сюлейман е голям проблем!

А, Хатидже също ли е и била сторическа личност!? Тази любов и тя ли е факт или художествена измислица!?

# 381
  • Пловдив
Малко ще завия от темата, но вчера по една ТВ се загледах в рекламата на Durex и жената ми заприлича на актрисата, която играе Махидевран

# 382
Здравейте!

Самата Мерал Окай казва,че тези тайни срещи,балконите в двореца на които стоят Хатидже и Ибрахим се ползват за да се предаде по-голяма романтика на сериите.Иначе е било невъзможно мъж да види жена от харема.Хатидже е историческа личност,сестра на Султана

# 383
Защо не четат преди да говорят тези във "Трибунал": Зад кулисите на "Великолепният век"

Ние вече знаем, че има 5 000 кв. м. изградена площ, репродуцираща Топ капъ, те ни омайват, че се снимало в истинския, знаем, че това е една от най-скъпите продукции, те го изкараха нискобюджетен филм.  Според мен трябва да сравняват с тази част на света, а не с Холиууд, където сумите почти нямат връзка с останалия свят.  Да изчетат старите статии, преведени от нашите страхотни преводачки и като се изправят в ефир няма да изглеждат като профани.

Балкончето е "притурка" за да направят романтичните сцени. В истинския дворец няма възможност да се надзърта от харема в официалната част и обратно. В истерес на истината харема на Топ капъ е построен по-късно и по това време жените са живеели в стария дворец. Това е едно от разминаванията, но пък добре обслужва фабулата.  

mireto -

А, Хатидже също ли е и била сторическа личност!? Тази любов и тя ли е факт или художествена измислица!?

Тя е любимата сестра на Сюлейман, а момичетата казаха, че тя е била и най-свадлива от всичките му сестри. В първите серии всички са още много млади - Сюлейман е на двайсет и няколко, Хюррем е на 15 или 19 (зависи от източниците). Затова не я съдете прекалено строго тази тийнейджърка. Тя е по-различна от останалите, също така, защото е дете на свещенник, а едно време най-важните хора в селото са били попа и кмета. Тя знае да чете и пише, за разлика от повечето от останалите, добре е запозната с християнството. Колко буйна е била е въпрос на виждане на сценаристите, но определено е имала "умствен багаж" когато я заробват.

Скрит текст:
Вече не си спомням колко такава не-информация по всевъзможни въпроси съм прочела от сериозните издания. Затова напоследък купувам жълти - поне знам, че не трябва да им вярвам.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 10:19 от Gawina

# 384

Eдна Мерием и три любовни гифчета, за да не скучаете до довечера. Peace

# 385

Промо - сезон 1, еп. 7

Скандалът между Хюррем и Махидевран стига и до султана и гневът му се отразява
на всички в двореца.
Между Хюррем и Ибрахим се заражда война.
Бесен на крал Лайош, Сюлейман изпраща войски да превземат Белград.

видео тук

# 386
# 387
# 388
.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 23:38 от nadejda2639

# 389

Общи условия

Активация на акаунт