От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 841
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Bulgaristan'da 'Süleyman' rüzgarı

Скрит текст:
Yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana Türkiye’de fenomen haline gelen "Muhteşem Yüzyıl" dizisi şimdi de Bulgaristan’da yayınlanmaya başladı.
http://www.sacitaslan.com/magazin-bulgaristanda-suleyman-ruzgari … OOmHpGyw.facebook
И в България повя вятърът,наречен : "Великолепният век"

И в България започна излъчването на сериала "Великолепният век".
Въпреки реакцията на консервативните среди в България,още с излъчването
на първия си епизод,сериала счупи всички досегашни рейтингови рекорди.
Въпреки всички реакции,сериалът ще продължи да се излъчва.
Репортерката на ТВ7 ,Нихал Йозерган,отбелязва,че много от консервативните
хора в България,са обезпокоени,заради излъчването на сериала.
Националистите също са притеснени,заради 500 годишното Османско Господство.
Но въпреки тези притеснения,сериалът отбеляза рекорден рейтинг,
невиждан досвга. Йозерган казва,че реакциите в Турция са различни от тези в България,
защото са на мнение,че Сюлейман е подценяван,докато в България са на мнение,
че Султана е излишно възвеличаван.
Нихал Йозерган казва също,че ще има отрицателни реакции,но преобладават
положителните и именно вискокия рейтинг на сериала се дължи на тях.

ПРЕВОД: НЕВИН ИВАНОВА

# 361

Този султански поглед е зад кадър... Grinning

# 362

Промо - сезон 1, еп. 6

Хюррем е сериозно ранена след разпрата с Махидевран
и целият харем се опитва да я скрие от султана.
Сюлейман обявява свещена война и подготвя похода
към Белград.

видео тук

# 363
Хюрем е роб! и поради тази причина не може да посегне на официалната съпруга на Султана.Ако го направи ще бъде изхвърлена от харема..Хюрем е много умна и знае къде и как да се държи..

Точно защото е роб ми се струва прекалено държанието й - предполагам, че е трябвало да лавира много повече и да хитрува и спазва благоприличие доста по-дълго време. Във филма сякаш от самото начало тя се конфронтира със всички, твърде дръзка и даже понякога безпричинно нападателна - не само Мехидевран, имам предвид и Ибрахим и други влиятелни хора( но си признавам, че гледам и малко напред Embarassed). Не ми се връзваше това робско поведение с досегашното й - можеше да се дръпне, да избяга, но май наистина нарочно се остави в ръцете й за да може после да се възползва от това!

# 364
Хюрем е роб! и поради тази причина не може да посегне на официалната съпруга на Султана.Ако го направи ще бъде изхвърлена от харема..Хюрем е много умна и знае къде и как да се държи..

Точно защото е роб ми се струва прекалено държанието й - предполагам, че е трябвало да лавира много повече и да хитрува и спазва благоприличие доста по-дълго време. Във филма сякаш от самото начало тя се конфронтира със всички, твърде дръзка и даже понякога безпричинно нападателна - не само Мехидевран, имам предвид и Ибрахим и други влиятелни хора( но си признавам, че гледам и малко напред Embarassed). Не ми се връзваше това робско поведение с досегашното й - можеше да се дръпне, да избяга, но май наистина нарочно се остави в ръцете й за да може после да се възползва от това!

Точно тази нейна дързост се харесва на Султана-Не е като останалите жени..След време Валиде ще кажа на Махивердан,че Хюрем е спечелила защото не е като другите,а винаги е действала според решенията си,а не да чака другите да й казват какво да прави като Махидевран.

# 365
  • Кърджали
И аз се предадох и почнах да гледам напред. Намерих си ги в youtube и забравих да  стана.Без дублаж си е друга бира Simple Smile

# 366
И аз се предадох и почнах да гледам напред. Намерих си ги в youtube и забравих да  стана.Без дублаж си е друга бира Simple Smile

В youtube  ли  newsm78  там по принцип ги трият Praynig

Ако искаш да гледаш сериите със субтитри , на 1 стр .  в тази тема    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=679044.0 
има няколко сайта ,където са качени Peace

# 367
  • Кърджали
Аз го гледам без субтитри/предимството да си от такъв край, ща не ща понаучих езика/. Има си ги, даже целите серии, без да са на парчета. То затова ги загледах и там, че не ми се търси кое след кое е.

# 368

Точно тази нейна дързост се харесва на Султана-Не е като останалите жени..След време Валиде ще кажа на Махивердан,че Хюрем е спечелила защото не е като другите,а винаги е действала според решенията си,а не да чака другите да й казват какво да прави като Махидевран.

О да - той точно това хареса в нея -  просто си разсъждавам от гледна точна на истинската историческа личност Александра- Хюррем - сигурно в началото е трябвало много повече да се съобразява с другите - във филма сякаш още с идването почна да ги командори и да не спазвя никакви правила - мисля си, че за да се наложи в харема и в сърцето на султана - поне в началото истинската Хюррем е трябвало много повече да се събразява с хора като Ибрахим, Валиде и др. - не виждам желание в нея да привлече на своя страна никого - тя сякаш първа напада, дори с приятелката си Мария се държи надменно - но така си мисля аз де! Simple Smile

# 369
"Мисля си, че това няма да е ролята която да изтреля това момиче нагоре...не съм гледала нищо друго с нея, но така на прима виста си го мисля. Но, пък е много красива с огромни очи."

Кое те кара да мислиш така? Такъв е сценария и Мерием го играе много добре. Трябва да се има впредвид, че идва от Германия, с първата си голяма роля и знае/незнае някаква дума все пак се справя отлично. Нататък играта и става още по-добра. Според мен с тази си роля, ще получи още доста предложения за по-големите филми, след като завърши "ВВ.

Иначе аз вчера изгледах 6 серия. Като седнах от 1, до 1:30 вечерта нямаше ставане. За около половин месец изгледох 40 серия. Гледам да ги изгледам, преди да е почнало същинското даскало, щото след това трудно ще стане.  Mr. Green

# 370
Здравейте! Hug

Имам едно въпросче Praynig
Повтарят ли го сериалът "ВВ" по TV7 и ако Да - в колко часа? В началото бяха споменали на следващия ден от 13.30ч?, но няма повторение?
Благодаря предварително!  bouquet

# 371
Гони Hug спряха повторенията   Thinking

# 372
Лили   Hug благодаря   bouquet

# 373
консервативните
хора в България,са обезпокоени,заради излъчването на сериала.
Националистите също са притеснени,заради 500 годишното Османско Господство.
Но въпреки тези притеснения,сериалът отбеляза рекорден рейтинг,
невиждан досвга. Йозерган казва,че реакциите в Турция са различни от тези в България,
защото са на мнение,че Сюлейман е подценяван,докато в България са на мнение,
че Султана е излишно възвеличаван.
[/i]

Много се дразня на подобни коментари - и какво ако Султана е излишно възвеличан - не е ли нормално един исторически образ да е разкрасен с цел да е по-интересен сюжета - какво може това нас да ни притеснява!? newsm78  До се га поне не съм останала с впечатление, филма да преследва някакви политически внушения - това си е просто художествено произведение - на който му харесва да гледа, на който не- НЕ!

# 374
  • Once there was a Hushpuppy...
"Мисля си, че това няма да е ролята която да изтреля това момиче нагоре...не съм гледала нищо друго с нея, но така на прима виста си го мисля. Но, пък е много красива с огромни очи."

Кое те кара да мислиш така? Такъв е сценария и Мерием го играе много добре. Трябва да се има впредвид, че идва от Германия, с първата си голяма роля и знае/незнае някаква дума все пак се справя отлично. Нататък играта и става още по-добра. Според мен с тази си роля, ще получи още доста предложения за по-големите филми, след като завърши "ВВ.

Иначе аз вчера изгледах 6 серия. Като седнах от 1, до 1:30 вечерта нямаше ставане. За около половин месец изгледох 40 серия. Гледам да ги изгледам, преди да е почнало същинското даскало, щото след това трудно ще стане.  Mr. Green

Господине/понеже така сте се обозначил Peace/, това, което ме кара да мисля така е вътрешното ми усещане, на което за сега имам доверие.
Пък и това аз какво мисля и каква е реалноста с тази актриса са съвсем различни неща Peace
А, дали играе добре не мога съвсем добре все още да преценя, просто образа който играе не ми допадна. Ако има и други, които мислят като мен/а, със сигурност има/, то и те ще мислят, че друга роля изиграна от нея би могла да й прокара път в голямота кино/както се казва/.
Но, разни хора, разни усещания и разбирания.
За мен тя е само красива до тук, от няколко серии......
Не знам дали е талантлива Peace

Общи условия

Активация на акаунт