От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 838
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
На вас прави ли ви впечатление,че Султана говори провлачено т.е с удължено "а"..Например обръща се към майка си с "Вааалиде!"

И Сюмбюл ага така говори,удължено..

Макар че вече съм в трети сезон и мен Хюрем не може да ме убеди,че обича Сюлейман искрено.И в книгата така е написано,че тя всъщност го е мразела,но и се е наложило да лавира за да запази в началото нейния живот,след това и живота на децата си.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 23:17 от vip42

# 346

А, със сигурност ще има голяма любов, и то между Ибрахим и онова момиче, сесетрата Heart Eyes

Да, любовта между Паргалъ (както е в оригинал, защото Ибрахим е родом от остров Парга в Гърция и не съвсем правилно по тв 7 го превеждат като "Чужденецо", съвсем спокойно би могло да бъде "Паргалецо" ) и Хатидже е много, много красива!  Heart Eyes

Надето вече е направила чудесен колаж с текст от писмото, а Лили ще извади и тя от скрина страхотни снимки от следващите епизоди.  Wink

Любов по шекспировски - това са те, трудна, мъчителна, драматична, но красива любов!  loveuuu

# 347
На вас прави ли ви впечатление,че Султана говори промлачено т.е с удължено "а"..Например обръща се към майка си с "Вааалиде!"

И Сюмбюл ага така говори,удължено..

Макар че вече съм в трети сезон и мен Хюрем не може да ме убеди,че обича Сюлейман искрено.И в книгата така е написано,че тя всъщност го е мразела,но и се е наложило да лавира за да запази в началото нейния живот,след това и живота на децата си.

Може би в турски език точно така се произнася - с удължена гласна 'а'. Нека знаещите езика обяснят, но аз мисля, че от това. А на Сюмбюл малко такъв си му е манталитетът..Wink)

# 348
Да, така се удължава този звук, Ваалиде, Аамет (където се изпуска *х*), Каан, Каави  и др.

# 349
RadoLin4eto_Mac, ако очакваш да видиш някаква изпепеляваща, страстна любовна история...ще бъдеш разочарована. Защото не може да има такава любов между господар и роб, такава любов има само между равноправни. И все пак - Сюлейман обича своята Хюррем, защото е различна от еднаквите покорни моми в харема...в нея има живец, има амбиция, има комбинативност и хъс за победа. Забелязвам същото и в отношението към Ибрахим - и той е различен от останалите везири: умен, комбинативен..като че ли султана се наслаждава на своите любимци заради качествата и ума им, които ги отличават от останалите и същевременно му е интересно да види докъде ще я докарат, като им прощава твърде много непростими неща.

# 350
RadoLin4eto_Mac, ако очакваш да видиш някаква изпепеляваща, страстна любовна история...ще бъдеш разочарована. Защото не може да има такава любов между господар и роб, такава любов има само между равноправни.

Еее, не я разочаровай съвсем, mimata67..Wink)) Любовта им си е достатъчно страстна, но в по-платоничния смисъл на думата..Simple Smile) А и те се обичат до края, така че....но просто им е трудно по ред обективни и субективни причини...  Simple Smile Както вече казах, точно любов по Шекспир - като на Ромео и Жулиета, Отело и Дездемона...Именно думи на Шекспир са, че истинската любов никога не протича гладко...!! Peace  Peace

# 351
Gawina - това е добре за актрисата предполагам, наистина е хубава Peace Съгласна съм!
Но, за мен ролята не е......ох, кака да кажа, абе не ме грабва....честно. То, всичко хубава с ум да въртиш интриги....ама това не се вписва в ценностната ми система, за това определено ще погледам още малко и ще видя дали ще продължа Peace
И, още нещо, тази героиня Александра се предполага че е положителният образ ли в този сериал? От женски пол.....?

Мисля че тук няма положителни и отрицателни.... има моменти , в които и най-добрият герой е лош, и обратното и най-злите проявяват милосърдие и добрина. По някакъв начън хората са истински... правят грешки, борят се, обичат страдат  - много страдат (май това е силно залегнало в културата на съседите).
Разбирам те какво имаш предвид относно Александра - за мен тя също не е светлият образ във филма! Напротив!!!  Няма да споря дали обича или не Сюлейман , всеки го разбира по свое му. Аз не приемам нейните действия ... но признавам, че има моменти, в които и нейното сърце проявява милост. И определено е доста по-силна от повечето просто ревящи жени ... да, преследва целите си, които са твърде жестоки, вместо просто да се остави на щастието и да живее в мир с околните.

Но и други герои ще видиш да се лутат в собствените си вътрешни противоречия. Ще търсят пътя напред, ще търсят своя начин да оцелеят в свят , където жаждата за власт минава през отровата и камата.

Гледайте внимателно, защото филма е направен определено по сценарий , в който са мислили със серии напред. Имам предвид  че неща които виждате в първа серия  ще бъдат причина за действия в например 20 .... или нещо което е станало в 10 ще се появи отново в 50 .... нищо не е случайно, всяко нещо си има опашчица.   Особено монолозите - те всичките ще се превърнат в събития.  Само един пример - Сюлейман казва че иска да не бъде жесток  --- ооооо да можеше да бъде все така усмихнат и ведър!  но това ще стане плавно и логично - образът му ще се развие неусетно. Точно така както се случва и в живота - ние всички се променяме и неща за които сме казвали никога изведнъж ни се струват близки и нормални.

Има много интрига и много любов!  Ще плачете, ще се смеете, ще се влюбите! Може би е малко странно с превод - още не мога да свикна. Пък и е странно някои неща като "Чужденецо"  все едно не казват "Софиянецо"   що не казват на Ибрахим Паргалиеца нямам обяснение. Пък поне да го бяха превели като "Западняка" - какъвто е един от прякорите му.

# 352
Всичко разбирам, само не мога да разбера защо мъжете са с лампиони по главите си  Grinning

# 353
Не мога да разбера нещо - Александа се държи много дръзко с всички, пък позволи на Махидевран да я пребие - това нарочно ли го направи за де се изкара жертва или просто при падането загуби съзнание и Махидевран се възползва да я блъска в пода!? newsm78 Не ми се вижда реалистично една жена, която видимо е по-крехка, освен това физически и психически е много изтощена след аборт, да набие друга, която освен, че е по-едра и силна, е и с такъв силен и непримирим дух! newsm78 Александра скача и се перчи пред всички и за всичко, пък сега дори не направи опит да се защити! newsm78

# 354
Не мога да разбера нещо - Александа се държи много дръзко с всички, пък позволи на Махидевран да я пребие - това нарочно ли го направи за де се изкара жертва или просто при падането загуби съзнание и Махидевран се възползва да я блъска в пода!? newsm78 Не ми се вижда реалистично една жена, която видимо е по-крехка, освен това физически и психически е много изтощена след аборт, да набие друга, която освен, че е по-едра и силна, е и с такъв силен и непримирим дух! newsm78 Александра скача и се перчи пред всички и за всичко, пък сега дори не направи опит да се защити! newsm78

Хюрем е роб! и поради тази причина не може да посегне на официалната съпруга на Султана.Ако го направи ще бъде изхвърлена от харема..Хюрем е много умна и знае къде и как да се държи..

# 355
  • София
На мен пък много, ама много ми харесва сериала.  Hug
И поради тази причина съм бясна на ТВ 7, че не го повтарят. Снощи една приятелка беше в къщи и искаше да гледа брадарите и аз изпуснах филма  Sad

Къде мога да го гледам, но без да свалям  Hug

# 356
www.vbox7.com - там ги има качени със субтитри без да се свалят.

Колкото до побоя, Хюрем не се защити нарочно, за да може това да бъде причина да отстрани Махидевран и да, защото е все още само наложница, макар и от любимките, но така ще може да се отърве от прякаката си конкуренция..(както става в "Роксолана", Махи веднага е отпратена в Маниса). Определено бързо схватлива и ориентираща се в порядките на харема, умна е била Хюрем.

# 357
  • Пловдив
Сериалът се качва в замунда и p2p. Аз тези дни го тегля, че вечер все го забравям.

И аз съм съгласна, че Хюррем съвсем съзнателно не отговори на Махидевран. Направи си сметката просто - виждам, че явно наистина този подход дава резултат. В крайна сметка в определени ситуации трябва да се действа хитро, дори и с цената да пострадаш, ако това после ще ти помогне да се издигнеш, както се очертава да се случи тук

# 358
  • София
Благодаря ви  Hug че ми посочихте пътят  Joy

После ще споделя, сега ще гледам.  Wink

# 359
На мен пък много, ама много ми харесва сериала.  Hug
И поради тази причина съм бясна на ТВ 7, че не го повтарят. Снощи една приятелка беше в къщи и искаше да гледа брадарите и аз изпуснах филма  Sad

abet, от този линк можеш да си намериш със субтитри който епизод искаш до 64. Peace

http://www.vbox7.com/collection:1487204?&page=1

Общи условия

Активация на акаунт