Първи ден в детската градина

• 36 028
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
Аз мислех да пускам моят син от 17 сптември, но като разбрах че вече не са сборни групи и ще са си неговите госпожи в тяхната си стая, реших да го пусна по-рано. Така че веднага щом станат изследванията другата седмица го пускам. Най-вероятно в Сряда. Аз ще бъда отпуска тогава и ако се наложи да го взимама по някаква причина първите два три дни, да съм на линия. Но по-принцип мисля от първият ден да го оставям за през целият ден, да спи там и евентуално да го взимам веднага след следобедният сън.
Да видим как ще се развият нещата  newsm78

# 31
И аз се притеснявам да не странят от него в началото. Но все пак приема ще е от 10, като всеки ден ще се приемат по 2-3 деца, не повече. Тоест ще има деца, които ще тръгнат на 17,18 ,така,че се надявам адаптацията да мине гладко.

# 32
Защо мислиш, че ще странят от него?
Ако детето ти е комуникативно и се адаптира добре сред деца (можеш да съдиш за това по поведението му на детската площадка, например) - няма никаква причина да бъде аутсайдер в групата.

# 33
Комуникативен е, даже много, но му трябва време, за да приеме някого и да играе с него. След това няма проблеми.
Първите 2-3 дни може дори да не говори с никого.
Единственото, което ме успокоява, е че обикновено другите деца много го търсят за компания.

# 34
Значи всичко ще е наред Hug

# 35
Надявам се. Grinning

# 36
Няма проблеми, ще се `сработи` с децата.  Peace И аз навремето моят доста го мислих, даже имало е дни в началото, преди да почна работа, ходих дегизирана отдалече  Blush, когато са изведени да си играят навън, да видя дали е спокоен, и как се адаптира: ами играеше си с децата, беше си добре. Simple Smile

# 37
  • BG

Да се включа и аз, че този първи ден някак ми трови мислите и ми свива сърцето!

И моето малко ще е от най-последните - тръгва на 26.09. на ясла. Не ми е минавало през ума за леглата и шкафчетата, боже, за какви неща се сещате! Но и те са си бебета нашите, ненавършили 2 годинки - все им е тая къде ще спят, след като не е вкъщи!

И за цветя нямаше да се сетя, ако не ви четях! Баткото отдавна не носи. Ах, този форум, велико нещо!

И аз съм на мнение, че е по-добре от последните, ще има кой да го посрещне - вече готова създадена обстановка и компания. Остава да се впише, в което не се съмнявам. Ако сестрите(госпожите) са добрички и грижовни, малко деца не биха свикнали. Таткото ще го води, аз излизам много рано за работа. И това е добре, защото напоследък е силно лепнат за мен.

Мънички котенца, колкото и да плачат на входа, след 10 минути вече всичко са забравили и елате ни вижте....

Успех на всички "ученици" с първия ден !!!  Peace

# 38
Мдаааа и аз съм обикаляла детската градина отдалеч, да я наблюдавам каката......... Mr. Green
нямаше проблеми, въпреки ревовете сутрин.

# 39

Мънички котенца, колкото и да плачат на входа, след 10 минути вече всичко са забравили и елате ни вижте....

Това може би важи за по-малките.
Мен ме притеснява точно това, че моят син не е от този тип деца-влизат и забравят.

# 40
  • София близо до Витоша
Лелел щяхме да се изложим , щях да забравя за цветята . Ние сме на детска от 1.10 оказа се , градината в която е приета малката ще приема от октомври заради ремонт.

Ходих и питах какво искат - кърпички , вода , дрехи които се обличат лесно , пижамка и пантофки .

Мими тръгва с ентисиазъм , но ще видим след това...

# 41
  • BG

Това може би важи за по-малките.
Мен ме притеснява точно това, че моят син не е от този тип деца-влизат и забравят.

Доколкото разбирам, той сега за пръв път тръгва на градина, или нещо пропускам?
Ако е така, не се знае как ще му хареса, може и да те изненада приятно!

Както и моето неприятно - противно на очакванията ми.

# 42
Да, правилно си разбрала, сега тръгва за първи път.
Или ще влезе още първия ден , без да плаче ,защото вече е голям и много му е говорено.
Или ще реве до посиняване, ще мълчи цял ден и ще страда.
Познавам си детето, няма да забрави за мен щом влезе при децата, поне не и първите 1-2 седмици.

# 43
  • София
Елена Ди, дано всичко е наред при вас Simple Smile

При щерката имаше едно момиченце, не беше ходило на ясла. Госпожите доста се бяха озорили с него, но за около 2 седмици бяха станали 'приятелки', както се изразиха те. Т.е. справиха се, въпреки че си казаха, че им е струвало много усилия.

При проблем с адаптацията, ако има диалог с учителките, ще се справите заедно.

# 44
  • Germany
Елена Ди, реших да напиша за нашата ситуация, може и да те успокои Simple Smile Детето тръгна на градина от понеделник. На 3 г и 2м е. Не е ходил на ясла, всъщност не е ходил никъде без мен, бяхме като лепенки през тези 3 години. Дори с баща си е стоял сам броени пъти...Но ела го виж сега. Наистина ме изненада. Първият ден като го заведох плака доста, госпожата го внесе на ръце вътре. Умрях си до обяд да го мисля. Отидох да го взема, мишлето си облякло пижамката, избрало си легло и готов да спи, а той в къщи не спи от 1 година Wink На вторият ден обяви, че ще ходи само с баща си, аз да съм си стояла в дома. Днес му е 3 ден, милото каза, че си влизал като пич сам Wink Похвалиха го, че бил супер оправен и самостоятелен. Аз много го мисля, защото имаме проблеми с говоренето, но всичко друго си е научен да си прави сам и явно си се оправя. При нас в момента са само 8 деца, другите мисля от следващата седмица ще ги пускат. Аз съм доволна, че го пуснах по-рано. Извинете ме за дългият пост, но дано успокои тези за които първия ден предстои Peace

Общи условия

Активация на акаунт