Първи ден в детската градина

• 36 021
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Ние също купихме цветя, жест на уважение е. Все пак тези хора ще полагат грижи за децата ни.
Да, и аз мен това е жест на уважение.
...

А и децата обикновено се радват да подарят цветя на г-жата.  Wink

# 76
Здравейте,
Във вторник тръгнахме на детска градина. Цяло лято ги подготвяхме, научиха се на самостоятелност, обяснявахме на дълго и широко какво им предстои. Един ден преди детската имахме сериозен разговор в които ги подготвяхме.
Първия ден мина добре, но от втория се почна драма. Плачат, впиват се в нас, казват че не искат. Днес направо се наложи учителката да го изнесе едното на ръце Sad
До сега не са изживявали такива стресове, не знам
Вчера учителката каза че през деня е минало добре, но днес е трагично, във вторник като дойдохме едното седи с физиономия за рев, а другото си яде ноктите.
Обяснявам че мама и тати ходят на работа, а децата на детска градина, Водим ги към 10 ч, че да не поне в началото да е по-малко като време и ги взимаме в 4 след като се назакусят и наспят и поиграят. Цветя носихме вчера, ама не помага, днес дори добър ден не искаха да кажат, гледат накриво учителката..
Sad

# 77
  • София
четвъртия ден обикновено е критичен при първо тръгване на градина - много деца реагират по този начин, а не сте ли мислили да ги водите в 8-8,30 ч. - така няма да влизат по средата на нищото, а ще е от начало - ще виждат, как идват и други деца и т.н.

# 78
Май така ще направим, но си мислех че ще има много ревящи и за да не видят други деца които реват и от там пак да се присетят. Не че сега не е същото де.
Пък и ми се вижда в началото доста голям период от 8 до 4..
ох не знам Sad

# 79
  • На острова
Днес ни е първия ден. Отиде с голямо желание, бърбори през цялото време, преобухме се, всичко точно. В този момент дойдоха две дечица, които много плачеха, едното се захласваше и моят син питаше защо плачат. От там започнаха да плачат още няколко деца, едната майка си тръгваше, детето пишеше, леличката го държеше, настана страшна драма. Синът ми много се разстрои, но влезе и му стана интересно при играчките. Казах му "чао", целувка и той пак се заигра. Обаче бях забравила да занеса вода и като се върнах го чух да плаче и да повтаря, че иска мама. Ревеше половината група в синхрон.. Еййй, сърцето ми се сви.
Аз не му се показах пак и си тръгнах.
Цяла сутрин сега се въртя като обран евреин и се чудя какво да захвана. Да не говорим, че като ми звънне телефона и скачам като луда. След малко мисля да звънна да питам дали е заспал. Не ме свърта и ми е тъжно  Tired

# 80
Цяла сутрин сега се въртя като обран евреин и се чудя какво да захвана. Да не говорим, че като ми звънне телефона и скачам като луда. След малко мисля да звънна да питам дали е заспал. Не ме свърта и ми е тъжно  Tired

Ей, така съм и аз днес  Tired
Първи ден ни е. Видях я на двора разгащена и ми стана криво.

Имам да свърша разни неща из вкъщи, но не мога да се съсредоточа.

# 81
първия ден мина добре че е ново всичко,ама на втория настана драмата

# 82
Цяла сутрин сега се въртя като обран евреин и се чудя какво да захвана. Да не говорим, че като ми звънне телефона и скачам като луда. След малко мисля да звънна да питам дали е заспал. Не ме свърта и ми е тъжно  Tired

Ей, така съм и аз днес  Tired
Първи ден ни е. Видях я на двора разгащена и ми стана криво.

Имам да свърша разни неща из вкъщи, но не мога да се съсредоточа.

Ама защо толкова го преживявате момичета, аз моята пък я взех с обути наопъки гащи, сама се е обличала, аз си я оправям после, важното е да са  щастливи децата и да влизат с усмивка в градината, пък,че били разгащени или пък с облечени наопаки дрехи е най-малкия кахър от градинския процес Laughing Аз пък съм толкова спокойна, може би защото съм с отлични впечатления от учителките ни, пък и имах нужда от малко почивка и аз душа нося! Mr. Green

# 83
  • Шумен
Ние родителите приемаме по-навътре първата раздяла. Забелязах нещо тези дни при себе си, по-спокойна съм като са в градината и не си поглеждам постоянно телефона, отколкото като бяха на ясла. Там едва изтрайвах да мине 12.30 и да знам че са си легнали без проблеми за да подхвана къщата  Whistling Вътрешната нагласа на децата ни се отразява и то много, като знам че искат на градина и аз съм спокойна  Grinning А персонала при нас е доста грижовен, децата бързо свикнаха с госпожите и за сега ги слушат. Изключвам от слушането единствено нежеланието на Валерия да се храни там (тя си е и капризна малко към храната), но допускам че е част от адаптацията с новата среда.

# 84
Познати са ми всички тия притеснения. Rolling Eyes Имало е дни сутрин само като подхващахме пътя за градината, се дърпаше с думите " Не, градината, не." Whistling
Първите дни бяха ревове, ами малък беше, на 2,5 г.
Всичко минава..., тия майчета, на които им бяха 2-ри деца, бяха минали по тоя път и не се притесняваха толкова много, колкото нас. Blush Бях нащрек на телефона, но никога не ме потърсиха г-жите за това, че е плакал и не са се справили.
Всяко начало е трудно.  Ще свикнат и ще се справят!  Hug

# 85
И аз при вас, мацки. От понеделник започваме...

# 86
Тия наши притеснения ooooh!С наближаване на понеделника и аз все повече се стресирам.Сигурна съм,че ще тръгне от нас с радост и нетърпение към градината,но не знам какво ще последва като трябва да влезне сама без мен с учителката/лелката.На всичката дандания трябва и телефон да искам и да дам,че нямам никаква връзка с тях и те с мен ooooh! ooooh!

# 87
Не знам за детето, но аз съм в стрес от видяното днес в детската градина, не ми харесаха нещата  Confused
Днес можеше да си взема детето от двора без никой да ми каже нищо и да не ме види. Дано не се повтаря, че трябва да поговоря с директорката за това.

# 88
  • На острова
Вашите са били поне на двора  Whistling Нашите не са излизали изобщо..
Иначе при нас по отношение на сигурност е доста затегнато, има охрана, може само аз, ако други лица ги взимат трябва предварително да са подписали декларация. Но може би, когато са вънка е друго. Ще споделя, ако ги изведат някой ден  Joy
Питах малкия харесало ли му е и той отначало каза "да", в последствие каза, че не, защото му казвали "не излизай на вънка". Викам, е ти къде отиваш? И той: "бЕгам"  Joy (смешно ми е, защото аз не говоря така на шопски, но той така си я казва тази дума).
И на мен някои неща не ми харесаха, ама аз съм предубедена малко, защото малкия е ходил на ясла в чужбина и разликите са светлинни години. На всичкото отгоре преди да вляза, ги подслушвах на вратата какво говори лелката..
Както и да е, здрави да са и да свикват!

# 89
И аз в кюпа.Чакам изследванията на малкото и отиваме да ги даваме, и да се уговаряме кога да тръгва детето.И макар  да ми е второ ми се е свило сърцето.Баткото така и не хареса да ходи на градина,а сега изпитвам голямо притеснение за дребния. Confused

Общи условия

Активация на акаунт