Първи ден в детската градина

• 36 010
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
  • София
*Мариана*, май за излизането в началото при 1-ва група зависи доста от учителките.

Миналта година по-младеещата учителка на щерката все не успяваше да ги изведе навън.
А другата учителка успяваше. Като половината деца от групата не бяха ходили на ясла и при тях беше по-трудна адаптацията. Имаши и деца-ясленчета, които не можеха да се обуват и обличат сами. Но тази учителка се справяше.

След около месец, като се напаснаха  деца и учители при нас и нещата с излизането се наредиха. И сутрин, и следобед при хубаво време излизаха.

# 61
И ние сме от три дни в първа група, излизат и сутрин и следобяд Peace

# 62
  • Шумен
Заварих малките обути и облечени да се ровят в пясъчника на двора днес като се взимахме  Simple Smile

# 63
В яслата на малкия ми син също всеки ден са навън и преди и след обеда.
Сега е хубаво времето и играят повече навън.

# 64
В яслата на малкия ми син също всеки ден са навън и преди и след обеда.
Сега е хубаво времето и играят повече навън.

Така и трябва.  Peace  После цяла зима ще стоят затворени.

# 65
  • София
Макар че аз държа, а и намирам за здравословно и през зимата да са час - два навън. Затворените помещения са такъв инкубатор за зарази. Но кой ли ме пита. То само докато ги облекат си е занимавка..

# 66
Макар че аз държа, а и намирам за здравословно и през зимата да са час - два навън. Затворените помещения са такъв инкубатор за зарази. Но кой ли ме пита. То само докато ги облекат си е занимавка..
И аз така мисля. Peace
И смятам, че не  е въпрос само на организация от страна на учителката, дори и при хубаво време, а и въпрос на желание. Ако има желание, ще намери начин как да ги организира, така че да бъдат изведени. Имали сме и от двата типа учителки.

# 67
  • София
 Здравейте! На 17 Влади тръгва на градина и мен ме вълнуват подобни мисли...Позволете ми да споделя разсъжденията си относно поднасянето на букети, та да си изясня и аз в крайна сметка как да постъпя...
 По принцип смятам да носим цвете на госпожата, защото това е жест на уважение, според мен. Не мога да се съглася, че е подмазване, защото едва ли ще запомни кой и е подарил, кой не, пък аз така го чувствам за правилно. А какво ще помислят другите родители? Ами възможно е и те да са подарили цвете или ако не са, да не им направи впечатление, защото в такъв момент, едва ли се забелязват  чуждите дейности, по-скоро биваш завладян от личните си емоции. Peace

# 68
Ние носихме цвете 1-я ден. Въпрос на усещане и личен избор. Peace

# 69
Ние също купихме цветя, жест на уважение е. Все пак тези хора ще полагат грижи за децата ни.

# 70
  • София
Ние също купихме цветя, жест на уважение е. Все пак тези хора ще полагат грижи за децата ни.
Да, и аз мен това е жест на уважение.
Друг е въпросът, че предната година забравих - мислех да купувам, някое от децата се размрънка и се отнесох...

# 71
  • Шумен
Здравейте Simple Smile
Седмицата вече свършва а децата ми чакат с нетърпение новата. В понеделник са на куклен театър, дано да отидем в яслата нямаха този късмет. Винаги им плащах билетите поне седмица по-рано а в деня на театъра все бяхме болни сега изчаквам понеделник. Новото в нашия случай, госпожата сега ми го сподели е че сестри и братя в една градина плащат един билет. В яслата се плащаше на всяко дете. Не че съм за 3-те лева (толкова е билета) но някак ми стана приятно, че някой е помислил за тези случаи Simple Smile

# 72
  • София
Да, и аз мен това е жест на уважение.
Честно казано, намирам че сте абсолютно прави. Което ме навежда на мисълта, че съм магаре, зашото забравих. Но ще намеря начин да се реванширам.

# 73
Хайде и ние да се отчетем с три дена вече на детска градина, влиза с усмивка, щастлива, първия ден дори разцелува едната госпожа, пък я виждаше за първи път, госпожата и тя я целуна изненадана, подмазвачка ще ми дойде госпожицата! Засега е доста спокойна  и много впечатлена от тоалетните и мивките в градината Mr. Green, и отделно леглата,спят на легла,който се разгъват  и после се прибират! И нашите излизат,но засега само предиобяд, след сън основно имат уроци, тези дни изобразително изкуство и труд и творчество! Впечатлена съм,че още от първа група имат учебна програма, с по 4-5 предмета на ден, незнаех ,че 3 годишните учат Български език и Литература, Математика, Социален свят Shocked. Я кажете по другите градини каква е програмата? Цветя умишлено не взех сега, смятам да купя два букета на 17 , когато е официалното откриване на учебната година и в градината ни ще има тържество и още едно такова на 1-ви октомври, когато започват с уроците от изнесената  учебна програма!

# 74
  • Шумен
Да цветето е вид уважение, но някак усещах че ще има панаири (Миша вече ми се беше проявила като се водехме до там преди това) и реших че разходката за цветя сутринта само ще усложни още повече положението. Не ми пука дори да съм единствената с цветя щом преценя че искам и е подходящ момента. В яслата като ни изписваха ние бяхме единствените с цветя за нашите лели и сестри точно, от другите групи някои носеха други не. Сестрите особено се очароваха от факта, че децата лично им поднесоха кошничките (на това се бях спряла)  Simple Smile
Още не знам ние какво ще учим, директорката на родителската пролетта спомена програмата по която се учи в тази градина (но кой да помни  Blush ). Ще има родителска среща в началото на октомври. Това ми каза тази сутрин госпожата, явно до тогава ще се оформи група, сега още не си заслужава не всички са на линия и в градината е само игра и опознаване  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт