Първи ден в детската градина

• 36 050
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Според мен ролята на родителя е да помогне на детето да успее да се приобщи към света, да може да се оправя "сам", а не да му отнема това. То е ясно че можем да го облечем и да го нахраним, въпроса е да му помогнем да се научи  да го прави само. И именно детската градина е тази която помага в това отношение.

Да така е.Колкото по рано започнат да се оправят сами толкова по добре за тях.Живота е труден сега.Конкуренцията е голяма.Бързо отпадат слабите и зависимите от някого.Когато ние бяхме малки всичко беше по лесно.Хубавото се учи лесно.Трудното обаче...

# 676
Ние сме на антибиотик.  Sad  Издържа пълни две седмици. В началото на третата се разболя.

# 677
Според мен ролята на родителя е да помогне на детето да успее да се приобщи към света, да може да се оправя "сам", а не да му отнема това. То е ясно че можем да го облечем и да го нахраним, въпроса е да му помогнем да се научи  да го прави само. И именно детската градина е тази която помага в това отношение.
Права си,трябва да ги оставим да се научат сами-да падат и да стават,да се удрят и да плачат,да ядат и да се цапат и тн.Аз също съм горда  и се радвам,когато ми каже-чакай,аз ще...... или пък мога ли аз да.........,когато се облича сама,когато се обува сама.Но това се научава много преди детската градина,според мен.В детската градина просто им дават повече стимул за самостоятелност Peace
Относно тортите- в нашия град вече са забранени-със/без сертификат-не може.Носят питки и лакомства

# 678
  • Шумен
Жаве, бързо да оздравявате и пак на градина  Peace

Тази самостоятелност трябва да се стимулира от ранна възраст. Всяко ново нещо се научава и овладява едва като опиташ сам, дори и да е грешно полза има за малкото човече, утре ще го направи правилно  Peace Яслата при нас ги дръпна малко назад в самостоятелността, лелите не им даваха нищо да пипат всичко те. Дори ми се е случвало да ми се карат защо ги стимулирам да се обличат сами като са малки и само ги бавят с желанието си сами да се обличат  ooooh! А в градината имат свобода, какво като сме имали случай Вали да е с блузка с картинки които тя си сложила на гърба, обаче сама го е направила  Peace

# 679
Според мен ролята на родителя е да помогне на детето да успее да се приобщи към света, да може да се оправя "сам", а не да му отнема това. То е ясно че можем да го облечем и да го нахраним, въпроса е да му помогнем да се научи  да го прави само. И именно детската градина е тази която помага в това отношение.
Права си,трябва да ги оставим да се научат сами-да падат и да стават,да се удрят и да плачат,да ядат и да се цапат и тн.Аз също съм горда  и се радвам,когато ми каже-чакай,аз ще...... или пък мога ли аз да.........,когато се облича сама,когато се обува сама.Но това се научава много преди детската градина,според мен.В детската градина просто им дават повече стимул за самостоятелност Peace
Относно тортите- в нашия град вече са забранени-със/без сертификат-не може.Носят питки и лакомства
Така е майчета.Ролята на майката да научи детето преди институцията ясла или градина е много важна.Те наистина доразвиват децата.Затова едни деца могат повече други по малко.Аз немога да пея ама като го питаш кой пее най хубаво е мама.Защото пея песанта която той иска.Децата могат всичко стига родителят да намери верния път.Не след първия опит да каже то е бебе и да чака.

# 680
Анн, и аз съм "бъгната" - много се радвам, когато става по-самостоятелна.  Аз от безпомощни бебета се "ужасявам" Simple Smile - не ми се минава пак през този период.

Жаве, бързо оздравяване   bouquet

Доколкото разбрах в нашата детска градина няма проблем за торти, ако са със сертификат.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 11:43 от Самсара

# 681
Анн, и аз съм "бъгната" - много се радвам, когато става по-самостоятелна.  Аз от безпомошни бебета се "ужасявам" Simple Smile - не ми се минава пак през този период.

И аз се ужасявам от бебета не искам второ и не искамда минавам през същото.Може да звучи грозничко но си е така.Някак малкия-голям господинчо вкъщи ми взема доста енергия и ми запълва времето с толкова емоции че безпомощното бебе ще се чудя какво да го правя.

# 682
  • София
Да, всичко както си му е ред, но са ги върнали... В нашата онзи ден имаше торта и рожден ден,  не знам, явно в някои градини е така, в други онака.... Thinking
Това с тортите навсякъде е различно - има градини, които не приемат. Има и такива, които позволяват.
А нашата е 50/50 в това отношение - не може торта само летните месеци - юни, юли, август.
От което на мен лично ми е тъпо - децата от летните месеца са малко прецакани. Не че толкова държа да лапат сладко, но моята малко се беше разстроила, че не е с истинска торта. За този РД беше картонена.

# 683
Ние сме на антибиотик.  Sad  Издържа пълни две седмици. В началото на третата се разболя.
бързо оздравяване Hug
........
Не е само мога или не мога,ами и до правилно/неправилно,къде да пипа и къде не.Колко пъти съм приказвала на моята,че котлона пари,че когато лампата на фурната свети-пари,ама кой да ми повярва.Ее,повярва ми,след като се опари и на двете и сега стои на 5 крачки от печката и казва-там пари. Grinning

# 684
  • Шумен
Това с пипането и на мен не ми вярват докато не усетят топлината, но поне си знаят следващия път "Топло е" като чуят бягат, понякога буквално и с писъци  Laughing

# 685
Имам братовчеди на по 20 години, които бабата и майката все още ги отглежат като малки бебета ги дундуркат, те си знаят де, ама не могат да се оправят- готованци са станали, работа абсурд да си намерят..най-им е добре при мама, баба и пра-баба,самички 1 крачка не могат да направят, камо ли семейство да завъртят.
това ми е голям пример

# 686
И аз приемам градината като коректив на личните грешки, които допускаме, обгрижвайки прекалено човечката. Добре, че е човек с характер и не ни оставя вече много територии да съсипваме индивидуалността й. (е, това че очаквам скоро да поиска ключовете за колата, за да отиде сама на детска градина, е отделен въпрос - много самостоятелност, много чудо.)
Моят пример е за хора, които върнаха детето в частната градина, защото в държавната много очаквали от него във втора група.
Всъщност като част от далеч по-сполучливата адаптация в сравнение с добрата ни детска ясла точно в това откривам причината - госпожите ги оставят да бъдат големи и се чувстват големи.  

# 687
Имам братовчеди на по 20 години, които бабата и майката все още ги отглежат като малки бебета ги дундуркат, те си знаят де, ама не могат да се оправят- готованци са станали, работа абсурд да си намерят..най-им е добре при мама, баба и пра-баба,самички 1 крачка не могат да направят, камо ли семейство да завъртят.
това ми е голям пример
Да и аз имам комшии дето имат 2сина.Единия още го хранят и гледат.Другия се събра да живее с някакво момиче от друг град.После направиха бебетата.Не работят.Момчето с 300 зора при баща си работи щото другаде не устиска.Бабата/свекърва/ всеки ден ходи да гледа децата и полвиния род се изсипва да ги гледа.Майката не работи.Плащат им сметки купуват им правят им буркани...ама те милите немогат.Щото момчетата все при мама и тате.Единия все още.Внуците и те така.На наште са наборчета ама колко немогат и незнаят. Преди 4-5 месеца ги мярнях шишета с биберони..Ама то е до майката.Мечешка услуга.Чудно ми е като умре/да прощава/ стези деца какво става...?????

# 688
  • Шумен
И аз имам такъв пример в семейството, братовчед ми е мамин глезанчо. Не знам в училище как се оправя без мама, май са го понаучили на някои неща, като да пише сам. По този път не искам да вървя, пък и с близнаците донякъде за децата е по-лесно от малки да свикнат с идеята ако не ти се чака пробвай сама, мама е една а ние сме две. Радва ме това че искат сами да правят много неща и са изобретателни Simple Smile Затова вече гледам да сведа външното влияние - баби, лели до минимум те ги имат за бебета а реакциите им на фактите дърпат малките назад. Още се мислят че им трябва помощ да се хранят сами или искат да им държат чашата с водата докато пият, миенето на чешмата още не го зачитат (дори едната си позволи да ме критикува как така само гледам отстрани как се мият, ами ако стане нещо  ooooh! )

# 689
И аз имам светъл пример, какво да НЕ правя с детето си.
Моя позната, която е почти на 30, няма 1 ден трудов стаж, само записва университет след университет, че да може мама и тате да издържат вечната студентка...
В един прекрасен миг, когато те вече изнемогват тя почна да пили на главата на приятеля си, що не е милионер, че да й осигури охолен живот....  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт